Saunallisen yksiön sähkölasku?

Muuttaja.pian

Kuinka paljon teillä on ollut saunallisen yksiön (40 neliötä) sähkölasku? Muutan yksin. Muutan pian ja kyselen kokemuksia, että osaisi vähän varautua. Sauna olisi tarkoitus lämmittää kerran viikossa. Kylpyhuoneessa näytti olevan lattialämmitys, mutta en ole koskaan ennen asunut sellaisessa talossa, missä olisi lattialämmitys, joten mahdanko osata käyttää sitä. Muuten on perusasiat kuten tv, tietokone, jääkaappi-pakastin jne.

Sitä en huomannut katsoa, saako siellä (uudehko kerrostalo) itse säätää asunnon lämpötilaa. Aina sähkön- ja luonnonsäästövinkeissa kehotetaan alentamaan asunnon lämpötilaa, mutta ei meillä ainakaan täällä vanhempieni kotona voi mitenkään säätää itse. Tämä on 70-luvun kerrostalo.

5

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saunatop

      Kerran viikossa lämmitys vie noin 1,5 euroa kerta ja sauna kannattaa aina kuivattaa eli pitää kiuasta päällä noin 20 minuttia saunomisen jälkeen, myöskin tuloilma pitää olla aina saunoessa auki, tuloilma sijaitsee kiukaan yläpuolella joko katossa tai seinässä.
      Lattialämmitys kuluttaa sähköä joten sitä ei kannata kovin isolla pitää, säädetään termostaatista, pieni säätö riittää peruslämpöön niin ei kulu turhaan.

      • 30v_rivarissa

        Kyllä tuo 1,5 euroa on yläkanttiin tuskin yksiön saunaan mitään hyperisoa kiuasta on asennettu.
        Max euron ja itselläni sauna jo 60-70 asteinen jo 20min ja kiukaassa 6kw vastuksia eli jos täysillä tunnin paahtaa 6kwx15c/kw= 90cent ja tällöin jo termari pätkii lämpöjä kun on savutettu se yli 70astetta kun ei pysty kuumempaan sähkösaunaan menemään perinteinen saa olla 80-100 eikä tee tiukkaa.

        Aloittaja ei kertonut muusta lämmityksestä monissa sähkölämmitteisessä asunnossa ohjattu lämmityksen katkaisu siksi aikaa kun sauna lämmöt päällä oli energiayhtiön vaatimus.

        Lattialämpökin säädettävissä pienemmälle mutta kannattaa pitää päivä ja yösähköllä ei turhaan paahda hulluna yöllä kun olisi pelkällä yösähköllä.


    • Ollimatti2

      Minkä vuosimallin talo on? Sekin kertoo jotain, monessa on itse säädettävä ilmanvaihto jos kylppärissä on Iv kone, mutta talon pitää olla oikeasti uusi..
      Eurolla kerta varmaan saunoo abaut, 1.5-2 tuntia ja tosiaan kiuas päällä saunan jälkeen niin kuivuu ja ei ikinä saa pyykkiä kuivata saunassa sen takia saunoja palaa!!
      Lattialämmitys voi olla mysö vesikierto se on paras, silloin se menee yhtiön kaukolämmöstä, mutta sitä ei itse säädetä mistään..

    • Takanlämmössä

      Tuo on noita kaupunkilaistampioiden ongelmia, kärsikää, sitähän haette, jonkun sortin masokisteja.
      Kun istuskellee sohvalla whiskylasi kädessä katsellen takkatulta tuumaillen mitähän nuo kissa ja koirakin tuumailee tuossa karhun taljalla takan lämmössä, tulee väkisin mieleen teidän pienessä kuplassa asuvien suuret ongelmat, voi helvetti, kotia kasvamaan. Ai niin vanhemmat aivan yhtä tyhmiä...

    • Muuttaja.pian

      Kiitoksia teille kaikille vastauksista. Oma saunakin on ihan uusi juttu, kun ennen on ollut vain saunavuoro yhteissaunassa. Kiva kuulla, ettei sauna ole niin mahdottoman kallis. Ei tarvitse siis pelätä, että joutuu heti vararikkoon, jos tekee mieli saunaan vaikka kaksi kertaa viikossa. Se talo on vuodelta 2005.

      Olen käynyt uudessa asunnossa vasta kerran, joten tarkemmin en oikein tiedä vielä mistään.

      Kiitos myös saunanlämmitysvihjeistä. Monia sellaisia asioita, joita ei ole ennen miettinyt, kun ei ole ollut omaa saunaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2048
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      233
      1800
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      59
      1403
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      113
      1281
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1238
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      102
      1085
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      940
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      907
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      847
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      811
    Aihe