Tiedän induktiolieden hyvät ominaisuudet ja sellaisen aion hankkia.
Mutta mitä merkkiä suosittelette tai ette suosittele oman kokemuksenne pohjalta?
Jotkut sanovat induktiolieden "sirisevän" ja toisille se on äänetön?
Jotkut sanovat, että koko induktiolieden etuosa lämpenee kuumaksi toisille vain liedet lämpiävät?
Siis mitä merkkiä suosittelette? Hintaluokka 400 - 700 €.
Induktioliesi - mitä suosittelette?
68
20919
Vastaukset
- uusiliesi
älä ainakaan halvinta osta,ostin gigantista maksoi alle 400 muuten hyvä,mutta hipaisukytkimet ei toimi kunnolla.
- NäinMeillä
"Jotkut sanovat induktiolieden "sirisevän" ja toisille se on äänetön?"
Sirinä riipuu käytetyistä kattiloista ja pannuista, ei liedestä. Jotkut sirisevät enemmän, jotkut eivät lainkaan
"Jotkut sanovat, että koko induktiolieden etuosa lämpenee kuumaksi toisille vain liedet lämpiävät?"
Liesitaso lämpiää jonkin verran kuumennattavan astian läheisyydessä mutta ei polttavan kuumaksi.- Keittoastiat
Inductioliedellä pitää käyttää induktiolle sopivia kattiloita. Se ilmoitetataan kattilan pohjassa tekstillä. Sopii kaikille liesille ja nopeampi kuin tavallinen kattila.
Käytän itse niitä keraamisella liedellä. Hackmannin kattiloita pohjassa lukee induction. Keittoastiat kirjoitti:
Inductioliedellä pitää käyttää induktiolle sopivia kattiloita. Se ilmoitetataan kattilan pohjassa tekstillä. Sopii kaikille liesille ja nopeampi kuin tavallinen kattila.
Käytän itse niitä keraamisella liedellä. Hackmannin kattiloita pohjassa lukee induction.asia selviä magneetilla.
Humio pitää myös kiinnittää siihen, että pohja on paksu ja jakaa kuumuuden myös reinoihin, saattaa muuten käydää niin, että kun käytät suurinta "turbo"-teho, pinnoite palaa kattilassa rengamaisesti.- Keiittoastiat
yksiulkomaalainen kirjoitti:
asia selviä magneetilla.
Humio pitää myös kiinnittää siihen, että pohja on paksu ja jakaa kuumuuden myös reinoihin, saattaa muuten käydää niin, että kun käytät suurinta "turbo"-teho, pinnoite palaa kattilassa rengamaisesti.Terästä kyseiset kattilat ei niissä pinnoitetta ole. Induktiopohja on erityisesti kehitetty induktiosliesille kehitetty ratkaisu joka toimii tehokkaasti myös kaikilla perinteisillä liesillä. Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta
vain astian pohja lämpenee lieden magneettikentässä. liedellä kuumenee vain ruoka - ei liesi.
Tämä Iittalan keittoastioiden ohjeissa. Hackman kattilat. Keiittoastiat kirjoitti:
Terästä kyseiset kattilat ei niissä pinnoitetta ole. Induktiopohja on erityisesti kehitetty induktiosliesille kehitetty ratkaisu joka toimii tehokkaasti myös kaikilla perinteisillä liesillä. Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta
vain astian pohja lämpenee lieden magneettikentässä. liedellä kuumenee vain ruoka - ei liesi.
Tämä Iittalan keittoastioiden ohjeissa. Hackman kattilat.Meillä nyt vain sattuu olemaan alu-kattoita jotka toimivat induktiolla. Kas kun näissä on sellainen pohja....
- NäinMeillä
Keiittoastiat kirjoitti:
Terästä kyseiset kattilat ei niissä pinnoitetta ole. Induktiopohja on erityisesti kehitetty induktiosliesille kehitetty ratkaisu joka toimii tehokkaasti myös kaikilla perinteisillä liesillä. Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta
vain astian pohja lämpenee lieden magneettikentässä. liedellä kuumenee vain ruoka - ei liesi.
Tämä Iittalan keittoastioiden ohjeissa. Hackman kattilat."Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta
vain astian pohja lämpenee lieden magneettikentässä."
Induktioliedellä lämpiävät eli toimivat vain ja ainoastaan kattilat ja pannut joiden pohja on induktiolieden mangneettikenttään reagoivaa metallia. Mitkään muut kattilat eivät yksinkertaisesti siinä toimi. Itse astia voi olla mitä materiaalia vain, pohja on se joka ratkaisee. Eikä tarvitse olla mikään erityinen "induktiopohja". 30 vuotta vanha valurautapata toimii oikein hyvin, se kun on mangneettinen luonnostaan. - RaakaArxka
NäinMeillä kirjoitti:
"Induktiopohja sisältää magneettista metallia, jonka ansiosta
vain astian pohja lämpenee lieden magneettikentässä."
Induktioliedellä lämpiävät eli toimivat vain ja ainoastaan kattilat ja pannut joiden pohja on induktiolieden mangneettikenttään reagoivaa metallia. Mitkään muut kattilat eivät yksinkertaisesti siinä toimi. Itse astia voi olla mitä materiaalia vain, pohja on se joka ratkaisee. Eikä tarvitse olla mikään erityinen "induktiopohja". 30 vuotta vanha valurautapata toimii oikein hyvin, se kun on mangneettinen luonnostaan.Valurauta itsessään ei ole magneettinen eikä lämpene indukktiolevyllä. Usein valurautakattillan pohjassa on rautalevy joka reagoi induktiolieteen. Valitettavasti vain induktio-merkinnän omaavat keittoastiat ovat tehokkaita ja energiaystävällisiä käyttää.
- NäinMeillä
RaakaArxka kirjoitti:
Valurauta itsessään ei ole magneettinen eikä lämpene indukktiolevyllä. Usein valurautakattillan pohjassa on rautalevy joka reagoi induktiolieteen. Valitettavasti vain induktio-merkinnän omaavat keittoastiat ovat tehokkaita ja energiaystävällisiä käyttää.
"Valurauta itsessään ei ole magneettinen eikä lämpene indukktiolevyllä"
No aivan taatusti on mangneettinen ja lämpenee. Valurauta on raudan ja hiilen seos ja rauta on voimakkaasti mangneettista.
Monet ruostumattomat teräkset sitävastoin eivät ole mangneettisia koska niissä on seoksena niin paljon muita metalleja kuin rautaa että se vaikuttaa niiden mangneettisuuteen.
"Valitettavasti vain induktio-merkinnän omaavat keittoastiat ovat tehokkaita ja energiaystävällisiä käyttää."
Valitettavasti minulla on käytössäni useita 70-luvulta peräisin olevia valurautapatoja ja ne toimivat induktiolla aivan yhtä hienosti kuin uudemmatkin kattilat. - Anonyymi
RaakaArxka kirjoitti:
Valurauta itsessään ei ole magneettinen eikä lämpene indukktiolevyllä. Usein valurautakattillan pohjassa on rautalevy joka reagoi induktiolieteen. Valitettavasti vain induktio-merkinnän omaavat keittoastiat ovat tehokkaita ja energiaystävällisiä käyttää.
Valurauta on juurikin magneettinen.
Paistan juuri lättyjä 110 vuotta vanhalla valurautapannulla
- Monenmoisia
Itellä ollut Boschin lattialiesi vuodesta 2006. Loistokampe, levytehoja 18 ja lämpimänäpitotoiminto lisäksi. Ainoa vika, että levyt menee häiriötilaan, jos uuniin tukkii useammalle tasolle kosteita eväitä kiertoilmalle. Leipomukset kypsyy sovinnolla kolmellakin tasolla ilman ongelmia. Häiriö poistuu, kun käyttää sulakkeet irti. Jos osat ois erillään, niin varmaan pelais ku junan vessa.
Ulkopuoli ei kyllä kuumene vaikka mitä tekis, levytkin voi pyyhkiä heti kun ottaa kattilan pois ja muksut tuijottaa uuniin nenä kiinni lasissa, vaikka höyrynpoisto on etureunassa.
Joku tuossa jo tiesi, että kattilat porisee keskenään, liesi ei sano mitään, jos ei paa ajastinta päälle:)
Tyttärellä on Upo, keittotaso ihan susi, vain kaksi levyä kerrallaan saa täysille ja tehovaihtoehtoja yli puolet vähempi ku Boschissa. Erillisuuni pukkaa ulos karmeesti lämpöä heti päälle pannessa.
Pojalla Siemens, meni jo takuuaikana remonttiin, pellit ei meinaa sopia alalaatikkoon ja integroitu munakello on ihan sökö. - kysyvvaan
Onkohan hinta rajojen sisällä?
- afjldskaldjfalödfj
Älä osta ainakaan Samsungia. Meidän liesi on hajonnut 3 kertaa vähän yli kahden vuoden aikana. Kahdesti on levy paukahtanut ja kerran ohjelmakortti.
- hellaok
Minulla on bocsh lattia liesi 60cm loistava kampe ei pidä mitään ääntä ostettu joulukuussa 2014 ei koskaan muuta tarvitse ajatellakkaan.
- vähänterveempää
Patologi: Näin eletty elämä näkyy ruumiissa. No, en sitä merkkiä vaikka lääkäri väittäisi meikäläisen ajaneen skodalla.
- induktio
Osta liesi missä on perinteiset katkaisijat eikä hipaisu.
Molemmista on kokemusta.- bossliini
Hyvä!! Itse meinasin jo vaihtaa tavallisiin nappuloihin! Hipasut ovat hankalat!
Jos vain saat sellainen, aina parempi, siltä kannalta. Kas kun peitettään paistaessa hellan pinta esim. sanomalehtipaperilla, ei tarvitse siivoa paistamisen jaälkeen. Ainakin silloin ovat edessä olevat katkasimet parempi ja muutenkin on eri hellojen hipaisukatkaismissa huomattavia eroja. Toisissa et edes näe mitä pitää hipaista ja toisissa toiminta on hyvin epätarkka.
- UusAvuttomatRy
Huutonaurua!!!!! Vieläkö talo on pystyssä, vai veikö tulipalo...?
Jumankekka sentäs... Vai peitetetään hellan pinta sanomalehdillä. Jessuus kiristus. Siinä tarvitaan jo yläkerran suojelua, toimivaa palovaroitinta, hyvää sammutuskalustoa ja kattavaa vakuutusta.
Paperi syttymislämpö on muistaakseni 180 astetta ja noilla induktioliesillä kattila kuumenee jopa 400 asteeseen.
Voi pöljän lasta.... - Anonyymi
UusAvuttomatRy kirjoitti:
Huutonaurua!!!!! Vieläkö talo on pystyssä, vai veikö tulipalo...?
Jumankekka sentäs... Vai peitetetään hellan pinta sanomalehdillä. Jessuus kiristus. Siinä tarvitaan jo yläkerran suojelua, toimivaa palovaroitinta, hyvää sammutuskalustoa ja kattavaa vakuutusta.
Paperi syttymislämpö on muistaakseni 180 astetta ja noilla induktioliesillä kattila kuumenee jopa 400 asteeseen.
Voi pöljän lasta....Kyllä voi käyttää sanomalehteä induktiolla, ei se 100 astetta kuumemmaksi lämpene. Vaikea käsittää jos elää kivikaudella.
- vahhatparempia
hipaisu on vaikea ainakin vanhemmille ja se sormilla sottaaminen, etsiminen, on kans hankalaa...
- ällä
Jos laitat ahkerasti ruokaa niin missään tapauksessa en suositele minkäänlaista induk.liettä,jotain räiskähtää hellalle siinä menee puhdistuksessa aikaa levyn reunat on aina tosi kuumat,kunnon valurautalevyt on kaikein parhaat ne saa heposti puhtaaksi,näin laitoin uuden upohellan ja toimii uuni että levyt
Voi hyvänän aikaan, näitä antiikkisiä asenteitä kaikkea uutta vastaa. Tuollainen rautahella kuluttaa paljon enempi sähkö ja on taitolaji pitää jonkun lämpötilan siinä.
Vain kaasuhella on induktiota parempi.- NäinMeillä
yksiulkomaalainen kirjoitti:
Voi hyvänän aikaan, näitä antiikkisiä asenteitä kaikkea uutta vastaa. Tuollainen rautahella kuluttaa paljon enempi sähkö ja on taitolaji pitää jonkun lämpötilan siinä.
Vain kaasuhella on induktiota parempi.Taisi sekoittaa keraamisen lieden ja induktiolieden keskenään. Kaikki eivät tiedä että induktioliesi toimii aivan toisella periaatteessa ja nimenomaan ei ole kuuma. Ulkonäöltäänhän induktiota ja keraamista ei erota toisistaan.
NäinMeillä kirjoitti:
Taisi sekoittaa keraamisen lieden ja induktiolieden keskenään. Kaikki eivät tiedä että induktioliesi toimii aivan toisella periaatteessa ja nimenomaan ei ole kuuma. Ulkonäöltäänhän induktiota ja keraamista ei erota toisistaan.
No, meilä on ollut induktioliesi jo ennen kuin Suomessa edes tiedettiin, että niitä on. Ensimmäinen sellainen oli Bosch-malli, jossa oli "tavalliset" paikat takaana ja induktiot edessä. Eipä niitä tavallasia paljon käytetty, kun ei voi peittää hellan paperilla näiden kanssa, lisää hommia jälkisiivouksessa, kun rasva roiskuu.
- keskinäinenkö
yksiulkomaalainen kirjoitti:
Voi hyvänän aikaan, näitä antiikkisiä asenteitä kaikkea uutta vastaa. Tuollainen rautahella kuluttaa paljon enempi sähkö ja on taitolaji pitää jonkun lämpötilan siinä.
Vain kaasuhella on induktiota parempi.Itseasiassa sähköhella toimii parhaiten ja sen lämpöä voi säätää joustavasti - induktio tai kaasu taas ottaa kiinni heti tai sammuvat välittömästi - ei hjuva.
- NäinMeillä
keskinäinenkö kirjoitti:
Itseasiassa sähköhella toimii parhaiten ja sen lämpöä voi säätää joustavasti - induktio tai kaasu taas ottaa kiinni heti tai sammuvat välittömästi - ei hjuva.
Tuo on juuri päinvastoin. Induktiossa ja kaasussa on tarkka lämmönsäätely koska se reagoi muutoksiin nopeasti ja eri säätömahdollisuuksia on pienemmin portain kuin perinteisesä hellassa. Kaikki kokit suosivat helposti ja nopeasti säädettäviä levyjä, eivät perinteistä liettä.
Perinteinen liesi taas varastoi lämpöä paksuun levyyn joten sitä ei saa nopeasti viilenemään jos levy kuumeni liian kuumaksi eikä sitä saa taas nopeasti lämpimämmäksi jos levy meni liian viileäksi. Sillä siis pilaa ruoan paljon helpommin.
- Bosch_ei_siritä
Itsellä Bosch induktio liesi, sekä kiertoilmauuni (erilliset ja integroitavat). Et kyllä kovin laadukkaita saa jos uunia ja tasoa halajat. Bosch ei siritä eikä kuumene muualta kuin kattilan alta. Vanhemmillani siritti heidän induktiolietensä (en muista merkkiä), mutta kun tutkin asiaa niin johtui kattilasta. Pohja oli hieman kupera ja se mahdollisti kattilan resonoinnin. Vika korjaantui kun heivattiin vanhat kuluneet kattilat vaihtoon. Hipaisukytkimet toimii mainiosti, eikä räpäleet ja elukat laittele vahingossa päälle ja jos laittaaki niin ei haittaa. Ilman kattilaa ei lämmitä ja sammuu itsestään. Samoin tekee jos keität esim vettä pikatoiminnolla liian kauan.
- Hinnakas
Se sirinä on vaaraton. Minulla on ollut muutaman vuoden induktioliesi enkä antaisi sitä mistään hinnasta pois. Se on tosi nopea.
- Hinnakas
Jatkoa. Eikä se sirise kun joskus kun kattilan ulkopohjassa on kosteutta. Helppo pitää puhtaana. Paras keksintö ikinä.
- Hinnakas
Jatkoa. Elektrolux ja hipaisunäppäimet ja neljällä keittolevyllä.
- helppouttaarkeen
Gram hipasunappuloilla lapsiperheen unelma. Itse kun olin kokki niin ruokaa tulee laitettua pitkän kaavan mukaan. Alussa oli ohjelmakorttivika tulivat heti kotiin korjaamaan. Olen tosi tosi tyytyväinen ja käytössä ollut siis reilu3vuotta.
- Kokemusta
Gramin koneista kannattaa pysyä kaukana. Siis todella huonolsstuisia. Ei kestä ja huonosti suunniteltuja.
Katsopas tästä, jos kieleitaito on sen verran. Testitulosten saanti maksaa pikkuisen:
https://www.test.de/Kochfelder-im-Test-Gas-Induktion-Waermestrahlung-womit-sich-gut-kochen-laesst-4806649-0/Niin, yksi lisäsys tähän: osta vain sellainen hella, joss aon CERAN-merkki. Meillä kun on komessa paikassa induktionhelloja on kokemuksia näistä. Vain CERAN-levystä voi olla varma, ettei se pienestä jyvistä jne heti narmuuntuu. Räikein esimerkki oli Rosenlewin (ei-induktio) hella, jonka lasilaatu oli niin pehmeä, että heti tuli naarmuja teki mitä teki. Ovelasti oli takuuehdoissa, ettei Rosenlew siitä vastaa.
- Keittoastiat
Keraamisilla liesillä ei suositella astioiden vetämistä pitkin liettä etenkään ei pidä vetää valurauta-astioita pitkin lieden pintaa vaan nostettava.
Keittoastiat kirjoitti:
Keraamisilla liesillä ei suositella astioiden vetämistä pitkin liettä etenkään ei pidä vetää valurauta-astioita pitkin lieden pintaa vaan nostettava.
On se vain ihmelleistä, että Boschin CERAN-pinta kestää meidän tavallisen käytön jo toistakymmentä vuotta, mutta Rosenlew-paska ei
- BOSCH_BOSCH
Eli Bosch on luotettava: ollut PITKÄÄN markkinoilla, joten osaavat jo tehdä laitteita jotka eivät vikaannu jatkuvasti.
- Anonyymi
BOSCH_BOSCH kirjoitti:
Eli Bosch on luotettava: ollut PITKÄÄN markkinoilla, joten osaavat jo tehdä laitteita jotka eivät vikaannu jatkuvasti.
Ei silti mikään takuu laadusta. Boschin hipaisukytkimet ovat (tunnetusti) niiden akilleen kantapää. Itselläni 1200€ liesitaso joka sippasi 2,5v iässä. Takuu 2v. Oireili alkuun siten, että päällekytkeminen vaikeutui pikkuhiljaa, kunnes meni kokonaan mykäksi. Piirilevy liesitason etureunassa lasin alla ei todennäköisesti kestä lämpöä niin kuin pitäisi.
- aekiikea
Ikeasta ostettu ja hyvin toimii.
- OlliKolli57
Meillä on Aeg-induktio, toimii aivn kiitettävästi, niin uuni kuin hellatasokin! Siitä vaan ostamaan, nyt on vuosi kokkailtu, eikä mitään moitittavaa! Hipaisukytkimet ja muut vempaimet pelaavat hienosti!
- Sutta-ja-sekundaa
Odotahan kun takuuaika loppuu niin ongelmat alkaa. Mulla AEG:n induktiotaso kesti vähän yli kolme vuotta ja maahantuoja ei tietenkään korvaansa lotkauttanut kun takuuaika oli loppunut. Muuten samaa mieltä toiminnasta mutta sais kestävyys olla parempi. En suosittele AEG:tä kenellekään.
- mielemieleen
Miele, hyvä tämäkin, en antaisi pois.
- Bosch1
Täältäkin ääni Boschin induktioliesi kiertoilmauuni yhdistelmälle. Sellainen on muuten myös uudenkarheassa Älvsbytalossamme vakiona. Hipaisunäppäimet ovat hyvät, liesi ei siritä, ja käsi ei pala vaikka sillä koskisi aivan keittoalueen viereen keitettäessä.
EN suosittele minkäänlaista induktiota. Keraaminen on vastaavanlainen, mutta parempi, mikäli et halua mahasyöpää.
- hellantonttu
AIVAN OIKEIN!!!!! INDUKTIOLIESI ON DEMONIEN TYÖTÄ!!! VÄLTTÄKÄÄ TÄTÄ SAATANAN TYÖKALUA!! ÄLKÄÄ PÄÄSTÄKÖ DEMOEJA KOTIINNE!!
Maatko sen hellan päällä?
Tosisasiassa vanhemmat sydäntahdistimet eivät kuulemma tykänneet näistä. Suositeltiin 45 cm etäisyys näistä. Ei päde nykysin ennen. Itselläni on tahdistin ja käytän induktiota päivittäin.- NäinMeillä
"Keraaminen on vastaavanlainen"
Keraaminen ja induktio ovat yhtä samanlaisia kuin nuotio ja mikroaaltouuni.
"mikäli et halua mahasyöpää"
Mahasyövän saat todennäköisimmin liikaa käristetystä ruoasta jota taas tulee kun liesi on liian kuuma ja lämpötilaa on hankala säädellä nopeasti, siis kuten keraamisessa liedessä.
Induktiolla on helppo valmistaa ruokaa turvallisesti ja terveellisesti sekä tämän lisäksi vähän energiaa kuluttaen. - OnHyväOlla
yksiulkomaalainen kirjoitti:
Maatko sen hellan päällä?
Tosisasiassa vanhemmat sydäntahdistimet eivät kuulemma tykänneet näistä. Suositeltiin 45 cm etäisyys näistä. Ei päde nykysin ennen. Itselläni on tahdistin ja käytän induktiota päivittäin.Jos käytät induktiotasoa ja on sydäntahdistin, olet rohkea tyyppi. Toki usein se on luvallista, mutta ei 110 % turvallista. Kuolema se 60min 2 tuntia voi olla kivuliasta, en kyllä ole kokeillut.
- HyväHyvä
Todella kattavaa käyttäjäkokemusta! :-)
- Kysynvaan
Niin mutta mitä merkkiä suositellaan ja miksi?
- ghghghg
Itellä ollu 2008 gorenjen lattialiesi induktiolla (1300€) hyvin toimi neljä vuotta ja 2012 lähtien ollu samsungin induktio (995€) ei moittimista. Nopea, helppo pitää puhtaana ja miellyttävä käyttää... Merkkistä ja mallista kannattaa tiedustella useammasta lähteestä... Laitteita kun tulee jatkuvasti uusia. Ikealla on pisin takuu (5vuotta).
- hyvä.peli
Jos 1300 €:n liesi kestää 4 vuotta niin taitaisi olla halvempaa syödä ravintoloissa.
- bomm
Siemensin HA628210U induktioliesi täällä. On ollut hyvä. Näppäimet eivät kuumene ja tottelevat märilläkin käsillä. Sirisee kyllä boost-toiminnolla, mutta mitäpä tuo haittaa. Keittoajastin on hyvä. Muutenkin luotettavan oloinen vehje, tosin ollut vasta muutaman kuukauden.
- Jaana_76111
Moi!
Omassa keittiössä on Smegin induktioliesi josta muutama kommentti
- vaikka liesi on Shott Ceran laatua niin naarmuja on jo vuoden käytöllä tullut
http://www.us.schott.com/hometech/english/products/ceran/
- ja kyllä, induktioliedellä voi polttaa käden joten varoivaisuutta
- keraaminen lieden pinta on erityisen herkkä mm. sokerille, joten tästäkin varoitus
- nappulasäätö toimii hyvin ja omhan tuo induktioliesi nopeampi kuin ns. perinteinen malli
- se vain on kysymysmerkki että kun joskus haluaa vaihtaa tuon induktiotason toiseen niin sopiiko mikään muu malli enää tuohon levyyn tehtyyn reikää?- OnHyväOlla
- ja kyllä, induktioliedellä voi polttaa käden joten varoivaisuutta
JOO minä poltin kun laitpin käteni levylle, sormessa pieni sormus, paloi melko pahaksia 5-sekunnissa, 6-9 sairaalakäyntiä.
- täytyy_olla
Otin täsmälleen samojen speksien ja saman laatutason 4:n eri valmistajalta liesitarjoukset ja ilman asennusta. Ihmetystäni herätti, kun kaikki tarjoukset olivat 2 €:n sisällä.
Onkohan sovittu kartelleista? - Jype123
Gram EKI 4530-90 Kattilat sirisee enemmän täi vähemmän kaikilla levyillä - mutta eipä tuo haittaa. Tehonsäätö pätkii pienillä tehoilla, kun levy menee päälle ja pois (kiehuu, ei kiehu, kiehuu.. reilun parin sekunnin jaksoissa). Pätkiminen suurempaa booster levyillä - noilla toisilla ei juuri huomaa.
Mukavan nopea on ja reagoi tehonsäätöön heti :-)
Uuni tilava ja paistaa tasaisesti.
Asennus 87 cm korkeudelle oli säätämistä (suunniteltu säädettäväksi 85 ja 90 cm ympärillä.
Kohtuuhintainen 50 cm liesi. Suosittelen. - Eiwhirpool
Älä osta whirlpoolia, omamme kesti pari vuotta, minkä jälkeen meni vaihtoon.
- Anonyymi
Taitavat hellat olla samoja,mutta merkit erilaisia vain,Rosenlew,AEG ja Elegtrolux tehdään samassa tehtaassa romaniassa tai bulgariassa joitakin taidetaan tehdä myös unkarissa ja grojet sloveniassa eli valmistus maista voi päätellä aika pitkälti tuotteen laatua ja siksi myyjä sanoikin,että 5 vuotta voi kestää!
- Anonyymi
Ei aivan. Nuo ovat samaa konsernia ja osa tuotteista tehdään samoissakin tehtaissa.
Mutta Electorluxia ei tehdä Saksassa kun taas edelleen osa AEG merkillä myytävistä kamppeista tehdään Saksassa. Rosenlew on sitten valmistajan halppismalli.
Vähän sama juttu kuin Seat- Volkkari - Audi -Lamborghini - Bugatti. sama firma mutta on noissa vähän erojakin.
Tai vaikka Black& Decker - Dewalt. Missä Dewalt on Bläkkärin ns. parempi merkki.
Bosch ja Siemens on myös saman Bosch firman tuotemerkkejä.
- Anonyymi
Kuluttja-lehden testejä kun lusekelin, niin varsin saman tasoisia induktioliesitasot ovat. Miele kuitenkin on reputtanut siinä, että ei katkaise lämpöä tyhjän astian tapauksessa. jokin Boschin mallikin samoin.
Miele kiinnostaisi siksi, että melkein kaikissa niissä on teräskehys. Muilla merkeillä se alkaa olla harvinainen. Onkoha peräskehyksestä luopumiseen jokin järkevä syy, vai onko se vain kuluttajien turhamaisuutta, haluta kestävämmän sijaan ikään kuin tyylikkäämpää?
Kehyksellisiä malleja toki on muutamalla merkillä, mutta Miele on ainoa löytämäni, jossa kehys on myös tasossa, jossa on suorakaiteen muotoiset yhdisteltävät keittoalueet.
Mitäs kokemuksia koneemmilla on kehyksellisistä/ kehyksettömistä?
Oma epäilykseni kehyksen tarpeellisuuteen perustuu havaintoon, että Torissa myydään jatkuvasti tasoja, joissa reuunat ovat lohjenneet. Nöyttää olevan yksi mielekin, jossa lasi on ehjä, muuta kehyksessä kolhu. Onko johtopäätökseni oikea, että kehyksellinen kannattaa valita?- Anonyymi
Muutama duunikaveri tosiaan kehui, että kehykset on pakko olla, muutoin tulee hyvin äkkiä kolhittua nurkat rikki tasosta.
Ao kommentaattorit olivat kylläkin lapsellisia (pun intended), joten sitä kokkausta harrastavat vähän enempi kuin sinkku/dinkku.
- Anonyymi
Minulla on Gorenjen 600 € maksanut.
Älä osta sitä.
Litran lättytikinaa ei saa poistetuksi kun liesi ilmoittaa ylikuumenevansa - Anonyymi
V 2008 ostettu Elektrolux induktio/keraaminen eli 2 induktiota ja 2 keraamista keittoaluetta. Miksi? Siksi, että nuukana en halunnut heittää kaikkia entisiä kattiloitani pois. Hipaisut on ja ajastin. Kertaakaan ei ole korjattu, vielä. Induktioilla teen kaiken, vastahakoisesti hitailla keraamisilla. Useat vanhat kattilat toimii induktiollakin, kaikki minkä pohjaan magneetti tarttuu käy. Ainut huono juttu on, että tasot on kiiltävän mustia, naarmuja tulee vaikka on varovainen. Kattilaa ei saa vetää tasolla! Pitää nostaa. Edellinen liesitaso oli kirjava ja naarmut ei näkyneet. Se oli aeg, keraaminen taso v 1987-2008 palveli, eikä ollut rikki vaihdettaessakaan. Ennen ne kesti paremmin kun nykyään. Liettä en ostaisi, on kamala möykky. Erillinen uuni ja taso, uunin voi asentaa työkorkeudelle, ei tarvi pyllistellä, siis jos tilat sallii. Induktio on nykyaikaa. Ja ilman kehyksiä, kuka niitä kehyksen reunoja jaksaa jynssätä! Halvalla ei hyvää saa.
- Anonyymi
Joku, jossa EI ole hipaisunäppäimiä.
Minulla on kaupallisiin keittiöhin tarkoitettu induktioliesi, mutta se maksaa viisinumeroisen summan ja vaatii 400V32A liittymän, eli sitä ei ihan helposti joka paikkaan voi asentaa.- Anonyymi
Kaikki sähköliedet ottaa 400V
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1384108- 892019
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151941Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi581557Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541452Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1331405VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1001328- 741226
- 981131
- 691063