Universal Tours Scandinavia

reissunaiset

Tartuimme tyttären kanssa sähköpostitse tulleeseen halpaan matkatarjoukseen. Tarjoajana oli otsikossa mainittu järjestäjä. Luvattiin vip-matkustajana vaikka mitä etuja vaan kuinkas sitten kävikään. Rahanarvoisia etuja olivat tarjotut ateriat täpötäydessä minimaalisin tiloin varustetussa lentokoneessa, jossa sitten soimme ruokamme kyynärpäät kyljissä kiinni muiden nauttiessa pelkkiä juomia (ei alkoholipitoisia). Lisäksi saimme "etuoikeuden" ohittaa muut lentokenttäselvityksessä.
Matkakohteena olleeseen Sardiniaan päästyämme alkoikin sitten kalliiden retkien pakkomyynti. Viidellä sadalla olisi saanut kaikki retket, joita mainostettiin monin ylisanoin. Yksin liikkuvan kun on kuulemma hankalaa selviytyä ja voi joutua suoranaisiin vaaratilanteisiin. Poistuimme uskonnollista kokousta muistuttavasta tilaisuudesta ja päätimme selviytyä omin avuin. Turistikauden ollessa ohi, ei myöskään hotelli toiminut parhaalla kapasiteetilla. Kyseisen matkanjärjestäjän tyyliin kuuluvat myös ne hotellit, jotka ovat jossain kaukana kaupunkien keskustoista. Reippaina matkailijoina päättelimme saavamme tietoa hotellin respasta. Mutta kun siellä saivat tietää meidän olevan suomalaisryhmästä, ei sitä tietoa tullutkaan vaan pyysivät kääntymään oppaan puoleen. Heitä oli kielletty antamasta minkäänlaista tietoa ryhmällemme.
Eipä tuosta lannistuttu vaan lähdimme muualle kyselemään ja saimme tietää bussiaikataulut ja muutakin hyödyllistä. Kolme ensimmäistä päivää meni oikein hyvin kun teimme omatoimiretkiä Gagliariin ja muualle lähialueille.
Seuraavaksi lähdimme saaren pohjoisosiin ja taas majoituimme johonkin syrjäiseen lomakeskukseen. Meri oli ihanasti vierellä ja mikäpä meillä siellä oli ollessa. Mieli teki kuitenkin vähän laajemmin tutustua paikkoihin. Kysyttyämme autonvuokrausta, saimme oppaalta varoituksen olla tekemättä sitä tyhmyyttä. Hänen tehtävänsä ei kuulemma muutenkaan ollut antaa tietoa yleisistä liikkumisjärjestelyistä vaan järjestää retkiä, joille taas houkuteltiin mukaan. Kukaan turisti ei kuulemma ole uskaltautunut niin uhkarohkeaan tekoon. Ja kalliiksikin se kuulemma tulee.
Varoituksista huolimatta lähdimme parin muun uskalikon kanssa vuokratulla autolla ajelemaan ja näimme huikeita paikkoja satojen kilometrien säteellä. Autonvuokrauksesta päiväksi syntyi kuluja yhteensä 130 euroa jaettavaksi neljälle.
Pohjoisosista palasimme viimeiseksi yöksi lentokenttää lähellä olevaan hotelliin, joka sijaitsi keskellä teollisuusaluetta.
Tässä vaiheessa oli opas jo niin kyllästynyt meihin, ettei noteerannut millään lailla kysymyksiimme, vaan ilmeestä päätellen olisi heittänyt meidät bussista jos se vaan olisi ollut mahdollista. Muilla matkalaisilla oli samansuuntaisia kokemuksia, siis niillä jotka eivät osallistuneet retkille. Retkistä saimme kuulla monenlaista kommenttia, mm. suuret markkinat olivat käsittäneet kolme myyntipöytää ja jonottamista oli riittänyt bussissa istumisten lisäksi. Kiinnostavat paikat oli menty kuulemma juosten läpi.
Opasta melkein kävi sääli jos se tylyttäminen on matkanjärjestäjän ohjeistus niille matkustajille, jotka eivät tuo firmalle rahaa.
Matkamme oli kaiken kaikkiaan ihan kiva ja tapasimme paljon mukavia kanssareissaajia. En kuitenkaan aio tulevaisuudessa tarttua siihen ihan halvimpaan matkatarjoukseen kun lähes samaan hintaan voi saada itse järjestetyn omatoimimatkan. Silloin ainakin tiedät mitä saat ja voit etukäteen ottaa selvää asioista. Tässä tapauksessa luotettiin liikaa siihen, että oppaat toimivat kuten aiemmillakin opastetuilla matkoilla ja ovat mukana palvellakseen asiakasta.

4

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Universaaliahanse

      Tuollaisessa firmassa opas on puun ja kuoren välissä. Pakko totella jos haluaa palkkansa saada, työsopimus voimassa ties minne saakka. Vaikka haluaisi olla matkaajan puolella, niin ei oikein voi. Tai sitten pitää olla tosi paljon pokkaa ja kokemusta. Epäilen että kovin moni kokenut opas ei näille firmoille lähde. Ammatti se on tuokin ja kyllä moni haluaa tehdä työnsä kunnolla.
      Palkka on yleensä huono, poiskaan ei pääse ennen kauden loppua jolloin voi olla että viimeiseen paluukoneeseen on oppaalle paikka firman laskuun varattu.
      Oppaan liksahan on noin 1100 euroa (Aurinkomatkojen liksa tässä verrokkina, varma tieto), tosin tällaisista puljufirmoista ei voi olla varma, että perustuuko palkkaus miten suurilta osin provisioon joka maksetaan myydyistä retkistä ja paikallisista palveluista.

    • hitlet35

      Luulis nyt järjen sanovan ettei lähde näihin, spoti" mainos matkoihin mukaan, aivan oikein jos on niin tyhmä että luuleen saavansa kuun taivaalta "ilmaiseksi" ja sitten kitistään kun ei saatukaan 100eVko 5Xhotellia ja lento businessluokassa

    • miker03

      ootko sä hivenen yksinkertainen, vai totaali idiootti, Sardinia on Italiaa, mitä tää juttu tekee Turkki osiossa ??

      • pahoittelut

        No tulihan vahingossa väärään osioon kun olen tottumaton keskustelupalstan käyttäjä. Sorry jos se jotain kauheasti vaivaa. Siirränpä saman tien sen oikeaan kohtaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe