missä käydä jokakerta

Nyt kun sesonkiaika lähestyy niin, varmaankin reissaajia saattaa kiinnostaa, mihin useamman kerran käyneet ovat tykästyneet, tai missä riittää vähempikin käyminen.

Tottakai markkinat bang niang:ssa varmaankin kannattaa testata. Vaatteet on samoja kuin kaupoissakin, samoja myyjiäkin näkee. Tosin markkinoilla on helpompi kurkistaa valikoimaa, kun ei joku ole joka-askelta seuraamassa.
Herkut kuitenkin omasta mielestäni on markkinoiden parasta antia. friteerattua kanaa on tulllut popsittua melkoisia määriä. Niissäkin kannattaa syödessä tarkistaa että ovat varmasti kypsiä.

Lam kaen markkinat ehkä katukulinaristeille vielä paremmat, muuten ne on suunnattu paikallisille, eikä paljon meitä farangeja näykkään. makeat possunvartaat on todella hyviä. Siellä myös voi saada friteerattuja taskurapuja, meritähtiä, jne.
Markkinoilla se ruoan tuoksu on kyllä joskus elämyksellinen.

Nang thong marketin edestä on tullut ostettua melkoisen monta banaanipannukakkua. Itse valitsen mieluiten sen *maidolla* Ilmeisesti kondensoitua maitoa keitetty kasaan, vastaa meidän vaniljakastiketta.

Joka reissuu kuuluu myös käydä syömässä chonticha ravintolassa. Joka on bbq ravintola. Siellä tuodaan oma grilli pöytään, ja noutopöydästä saa käydä valitsemassa mitä haluaa keittää tai grillata. Hintaa sillä on 100thb / hlö, plus juomat. Ruokavaihtooehtoja on kymmenittäin. Aikaa kuluu paljon, kannattaa varata vähintään se 3 tuntia. Ekalla kerralla mieluusti joku paikallinen mukaan, tai joku jolla muuten kokemusta. paikassa suurinosa on paikallisia. Yksin ei kannata mennä, koska aikaa kuluu paljon.

Katukeittiöistä yleensä saa herkullista ruokaa kohtuu hintaan. kuai tiau nuudeli soppa on parhaimillaan todella hyvää, joskin monasti vain keskinkertaista. lam kaenist saa mielestäni alueen parasta sopaa. Se kioski jonka vetonaulana usein on se tuk tuk, on myös varsin kelvollista keittoa.

Useimmin syömäni ruoka khao lakissa on varmastikin Pad thai.
Jos ko vaunu on nang thong marketin edessä, siitä saa aivan kelvollista kohtuuhintaan. Parasta pad thaita jota olen thaimaassa saanut on bang niang markkinoilta joku satametriä takua pa:n suuntaan. Perheravintola, jossa ainakin iltaisin on pienet lapsetkin auttamassa palvelussa. Hintaa on toki enemän mutta niin on laatuakin.

Kaikki arkivarusteet pyyhkeet, keittiötarvikkeet tms kannattanee hankkia lam kaenista, jos siellä päin liikkuu, koska hinnoittelu on paikallisille sopivaa, khao lakissa varmasti vuokristakin johtuen kalliimpaa. Etenkin jos meinaa ne jättää palatessa kohteeseen.
Myös pienikokoisten kannattanee vaateostoksia harkitessa poiketa lam kaenissa.

Huonoa lam kaenissa on joskus kielitaito, ja siksi myyjät saattavat vältellä. Muuten palvelu on erinomaista, ja hinnat usein kohdallaan. mm. Samareppu maksoi 200 thb lam kaenissa, josta markkinoilla pyydettiin 500thb. nämä siis lähtöhintoja. joku hedelmäveitsi maksoi 20thb jne.

Suurimpia pettymyksiä ovat olleet orkidea, ja perhos farmi, sekä thai myang kansallispuisto
Noista maksullisista kansallispuistoista ja vesiputouksista sen verran että samalla lipulla pääsee samanpäivänaikana niin moneen kuin ehtii.

Hieronnassa käyn myös jokapäivä, parhaimpina kaksi. rannalta saa myös usein hyvää ruokaa kohtuullisella hinnalla

24

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reissumiehenreppu

      moro! missäs noi lam kaen markkinat on ja päivä vai ilta semmoset minä päivinä? khao lak go go helmikuus ;)

      • Lam kaen (suomeksi lienee, joen voima tms)
        Sijaitsee n. 8km khao lakista phuketin suuntaan. Lähellä risteystä josta käännytään Tab la muhun ( Tab la mu) on paikka josta risteilyalukset lähtee.
        Lam kaen markkinat on päivää ennen bang niang markkinoita.
        Joskus päivällä joskus illalla: Siellä asuu vamaan suurin osa hotellinne työntekijöistä, joten ne varmasti tietää.


      • Bang niang markkinat toki parempi vaihtoehto, jos valita pitää ensimmäisellä reisulla.


      • reissumiehenreppu

        kiitos tiedosta! no joo ollaan yhdellä reissulla skootteroitu siellä suunnalla kun etittiin sitä satamaa,käännyttiin siitä risteyksestä oikealle, verettiin uparit jossain golf kentän jälkeen kun ei oikeen tiedetty ollaanko oikealla tiellä, kaipa se satama olis sitten tullut vastaan jos nyt oli oikea risteys mistä edes käännyttiin :) tais muutes sillä tiellä olla joku armeijan hommeli tai jotain.


      • Oikealla tiellä olitte. Sitä vaan saa ajaa jonkin matkaa eteenpäin, ennenkuin satama jos sitä laituria satamaksi voi suomalaisittain sanoa. Markkinat on Phetkasem tien toisella puolella, siis vasemmalla, kun risteyksestä käännytään oikealle. heti talojen takana. Ei voi olla huomaamatta markkinapäivinä.


      • reissumiehenreppu

        no joo, kiitos kovasti! pitänee noikin markkinat teskata:) hyvä tietää ens reissulla että sen tienpääs joku laiturin pätkä lymyää:)


    • kuu-ukkonen

      Kuudetta kertaa Khao Lakiin helmikuussa paratiisi meikäläiselle, rauhallinen (saa mieskin kävellä rauhassa kadulla) kohtuu hintainen ja vielä venäläisiltä/briteiltä kohtuullisesti säilynyt paikka. Bang niagissa markkinat juu ja joku thaiboxinki iltakin tulee yleensä käytyä noita puisto/vesiputousretkiä joku kehuu joku haukkuu itse en ole moisia käyttänyt norsukyydityksiähän ei kukaan käytä pelkästään jo siksi että vaikka norsu on kansalliseläin aika kusiset oltavat niillä ketjuilla kahlittuina on.... White sand beach menettelee jos haluaa päivän makoilla puuterihiekalla taksi vie ja tuo kun sopii niin ovat ajallaan hakemassa. Snorklausretkiä tulee pari tehtyä joka reissu mutta kannattaa kysyä tarkkaan minkälaisella aluksella mennään mikäli haluaa vain snorklata viimeksi oli sukellus-laiva joka mennä puksutti 3 tuntii suuntaansa:) eipä silti syötävää ja juotavaa oli koko ajan esillä ja kuului hintaan ja juu snorklattiin parissa kolmessa paikassa ihan tarpeeksi että oli kupeetkin kipeet aikaa vain meni myöhälle iltaan. Ruokapaikkoja pilvin pimein harvoin tulee syötyä kahdesti peräkkäin samassa paikassa ellei välttämättä halua, ruoka yleensä hyvää paikasta riippumatta ja noista katukeittiöistä varsinkin saanut herkkuja. Hieronta kerran kaksi päivässä ja niissä on kyllä vaihtelua joku tekee "intohimolla" joku taas on vain töissä mutta kokeilemalla se itselle paras löytyy. Jokatapauksessa hyvä paikka tekipä reissua tai vaikka olisi paikoillaan koko reissun:) Ja aika pitkälle pääsee kun muistaa että nyt ei pidä ressata ei paikallisetkaan ressaa asiat rullaa painollaan täytyy se budha ottaa sydämmeen ja muistaa että ystävällisyydellä asiat hoituu jos alat huutamaan ja meuhkaamaan niin se ei kuulu thai kulttuuriin ei ollenkaan teet vain enemmän hallaa ko hyötyä.

    • snorklauksesta voisikin aloittaa oman ketjun.

    • Se tie on tosiaan aika ankea, kun toisella puolella on vain sitä armeijan aitaa.

      Jos sinne skootterilla vain huvin vuoksi ajelee. Niin ehkä tab la mussa kannattaa ajella hieman ympärikin. Haaran varrella josta käännytään kalasatamaan, on pieni pressukatettu myyntipaikka. Ensimmäisenä siinä näkyy kukkakauppa, mutta takana on jonkin verran taloustarvikkeita, vaatteita, kasseja yms. hinnat n. puolet khao lakin (bangla on) hinnoista. Asiakseen ei ehkä kannata ajella, mutta jos muutenkin siellä pyörii...

      Itselle on tarttunut pari urheilukassia käsimatkatavaroita varten mukaan 200- 250 thb:llä. Vaatteita kannattaa kyllä ensin sovittaa, kun ne kokomerkinnät on mitä on. Jos pieni kokoinen niin sitten voi tehdä kyll löytöjä, tai tuliaisiksi.

      Tab la mussa kun laiturin kohdalta kääntyy vasemmalle on se pitkähäntäveneiden vuokraus paikka. Samoin niillä nurkilla kasatan puisia katiskoja, mitä liekään nimeltään. Jos käsityö kiinnostaa.

      Tabla mussa on myös se kilpparien tutkimuslaitos.

      Tab la mussa olen törmännyt toripäiviin, ja jopa kiertävään lasten tivoliin, joskin kovin vaatimaton. Mikä lie tapahtuma ollut.

      • reissumiehenreppu

        Hyvä tietää, että siellä päinkin kantsii ajella. Mites sitten onko phuketissa vasta lähin iso market? Nang thong markethan on periaatteessa turisteille suunnattu. Takua pa:ssa ajeltiin skootterilla eikä sielläkään tullut vastaan. Big C ja Tesco lotus Phuketissa olivat mielenkiintoisia paikkoja käydä pällistelemässä. Eikä tinkimisen vaivaa ollut vaikkakin se joskus onkin ihan hauskaa! :)


    • Jos isoille kaupoille haluaa, joutuu varmaan Phukettin menemään.
      Ainakaan itsellä ei ole mitään mielikuvaa myöskään Thai myang:ssa isosta marketista. Voi toki johtua siitäkin ettei ole ollut tarvettakaan.

      • Tesco kyllä Thai myangista löytyy, mut mikään valtava se ei ole.


    • sakrajan

      No kao pat kung, (menikö oikein?) tulee syötyä päivittäin.On oikein hyvä yhdessä tepprasitroadin ravintolassa, tai sitten tyttöystävä tuo sieltä annoksen työstä tulomatkallaan.
      Lähettivät ruokalistan kotio, että on täällä muutakin ruokaa,mutta eipä sitä hyvää mennä vaihtamaan. Hinta 50B.

    • Oikein kirjoitukset litteroinnin osalta ovat aina kuulijan korvassa. Länsi kirjaimin kirjoitetut litteroinnit vaihtelevat myös thaitten kirjoittaessa. Voidaan siis pitää oikeana, siinä missä muitakin vaihtoehtoja. Minä litteroin mielummin vielä suomeksi, eikä englanniksi, kuten thait yrittävät tehdä.
      khau pad= paistettu riisi, kung= katkarapu. Katkaravut on kyllä tosi maukkaita, thaimaassa, verrattuna suomessa myytäviin.

    • Matkaseurueeseen kuuluu 3v lapsi ja mietin yhdeksi retkikohteeksi Pakweep tai Lampi putouksia (ilmeisesti muut putoukset eivät sovi noin pienelle). Miltä idea vaikuttaa m.y.m? ja kiitos monista viesteitä joita olet tänne laitellut :)

      • ja tietysti odotan muidenkin kommentteja :)


    • ainakin song faalla käy lapsiperheitä retkellä.
      Menette mille tahansa vesiputoukselle, kannattanee aikuisen uittaa pienempiä, koska pohjakivet on hyvin liukkaita. Vesiputousten vesi on viileämpää kuin merivesi. Toki siellä tarkenee, ja siksi monet paikalliset käyvät uimassa putouksilla.
      lampi olisi ainakin näin sadekauden jälkeen hieno nähtävyys, joskin siellä paljon varmaan porukkaakin.
      Kannattaa ottaa omat eväät mukaan. Tosin esim. lampilla on ihan kelpo ravintolakin. Kala ainakin oli herkullista.

      lam kaen postin ja bensaseman välistä kääntyy tie, siitä joku 4km on ns. vesiputous, jota me emme ehkä ihan putoukseksi miellä. Siellä kuitenkin on hyvin suosittu paikallisten keskuudessa uimapaikka, jossa voi helposti pienikin uida. Toki sielläkin on virtaavaa vettä, jotta ei ehkä ihan yksikseen sielläkään. Mutta osassa on hiekkapohjaakin.

      JOillekkin vesiputouksille on pääsymaksu kuten lampille ja song falle. 100thb/farang. thaikut pääsee 20 thb. samalla lipulla tosin pääsee sen päivän aikana kaikille maksullisille putouksille, ja luononpuistoihin. joten ehkä samalle päivälle voisi poiketa esim little sand beachilläkin.

      • Mummelit

        Mikä se on systeemi noiden vesiputousreissujen kanssa , jos ei ole menopeliä alla. Olemme vanhemmanpuoleisia naisia. Jos otamme taksin, odottaako se siellä, vai tuleeko sama hakemaan pois ja ollaanko siellä yleensä pitkään. Siis onko siellä muuta tekemistä kuin uiminen?


      • Toki taksin kanssa voi sopia milloin noutaa.

        Joissakin putouksilla on ravintola, jossa voi syödä ja juoda. Kuten paikallisetkin niin itsekin mielummin käyn siellä retkellä omat eväät mukana.
        Luontopolkuja löytyy myös joiltakin putouksilta.

        Jos taksilla joutuu liikkumaan, niin ehkäpä kannattaisi sijoittaa samaan matkaan vaikkapa nam khemin tsunamimuistomerkki ja poliisi vene. sopia könttihinta.
        silloin ehkäpä kannattaisi käydä vaikka song falla. Tai sitten käytte useamalla putouksella. Myös jotkut kappelit ovat hienoja nähtävyyksiä.

        Jos itse olen sopinut taksin noudon*, yleensä Ravintolasta :)* Niin taksiin voi jättää ylimääräiset tavarat. Kumma kyllä koskaan ei ole mitään hävinnyt, kun asiasta on sovittu, ja kamat olleet hytissä.


    • Niin ja kiitos kiitoksista. Onhan tänne vuosien saatossa muutama viesti tullut laitettua.
      Jos kiittää tahdotte, niin kirjoittakaa omista hotelleista kommentteja matkan jälkeen, koska joka vuosi niitä uudet haluavat lukea. Miksei vanhatkin. Ymmärrän kyllä että matkan jälkeen into palstaa kohtaan laantuu. Itsellä kun on aina matka edessä khao lakkiin, enemmin tai myöhemmin, niin mulle tämä palsta on aina ajankohtainen. Eikä minulta ole pois jos joku muukin viettää hienoja matkoja, päin vastoin, hyvää mieltä saa olla enemmänkin maailmassa. Khao lakissa sen hankkiminen ei ole vaikeaa.
      Hyviä matkoja kaikille

    • BrizaBeach

      Kiitokset täältäkin m.y.m:lle ansiokkaasta Khao Lak tietämyksestä ja tiedonjaosta. Meillä on takana nyt kolme reissua Khao Lakissa ja vaimon mielestä se riittää tällä erää. Itse olisin vielä kovasti menossa, koska Khao Lakissa olen viettänyt rentouttavimmat lomat ikinä.

      Jotain uutta sisältöä pitäisi kyllä keksiä ja tähän kaipaisin vinkkejä? Markkinat on nähty, Tachailla käyty, putoukset kierretty yms. yleisimmät nähtävyydet. Skootteri pysyy käsissä ja vuokra-autollakin on Khao Lakin alueella pyöritty eli välimatkakaan ei ole este. Khao Sok olisi varmaan yksi ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mutta mitä muuta uutta keksisi?

    • Varmaan takua pan markkinat on jo tutut. kapongin kuumat lähteet, tai springin kuumat lähteet thai myangissa, koh kho khao on mielestäni hyvä paikka poiketa, minusta ranta jopa hienompi kuin khao lakissa. Jossakin resortissa voi käydä syömässä, vaikkei sen asukas olisikaan.

      Itse tykkään ajella skootterilla ilman suunnitelmaa. Lähtenyt ajelemaan phuketin suuntaan, ja sitten vain jollekkin sivutielle ajelemaan.
      ban nam saista saa ilmaisen kartan , jos jotain mielenkiintoista nähtävää löytyisi. Kartassa on kaikki oleelliset nähtävyydet, ja turisteille suunnatut retkipalvelut, moniin on yhteyshenkilötkin. Mainoshan se kartta toki on.
      Mielestäni hienoimmat maisematkin olen siten löytänyt, (ilman karttaa) ja ihmeellisiä paikkoja, riippusiltoja, vuorenkukkuloita jne. Harmi ettei tänne saa kuvia :).
      Muutenkin sieltä saa tietoa, miten päästä niille patiikkipajoille, kasvihuoneille, käsityöverstaisiin, mangorvemetsään jne. ban nam sailla on myös omat kotisivut, jotka osaavat kertoa minua enempi.

      Minusta on myös kiva käydä erikoisliikkeissä, esim. puutarhatarvikeliikkeet on mielenkiintoisia patsaineen. Oikean kokoinen dinosaurus esim. olisi aika kiva. Tai metsästävä tummaihoinen patsas kuin suoraan lakritsamainoksesta.

      Olikohan toinen matka, kun älysin mikä khao lakissa minua viehättää.
      Huomasin että mikään asia ei harmita. Se on outo tunne :)
      Suomessa ollessa jos joku asia harmittaa, mietin seuraavaa matkaa, se usein helpottaa. No monet onkin sitä mieltä että teentöitä suomessa, ja elän sitten thaimaassa. Valitettavan lyhyitä noi matkat olleet. Kyllä siellä rentoutuu.

      Ehdotin reilu vuosi sitten parille paikalliselle että kutsuisivat farangeja kotiinsa syömään, juuri sitä ruokaa jota he itse oikeastikin syövät. mm. Tahmeaa riisiä. Ehdotin hinnaksi 400thb. sis. ruoan ja juoman. Nehän juo vain vettä :)
      olivat sitä mieltä ettei kukaan farangi moista hintaa maksaisi. Minusta jo se on opettavaista, että sulaketaulussa on 1 sulake.

      Khao lakissa tosin pääsee tutustumaan ns. thaikotiin, mutta se on isolla rahalla rakennettu.

      • sinde1234

        missä päin noi kuumatlähteet?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe