Koiran käytös muutettava HETI!

ongelmiakoirankanssa

Olen 15 vuotias tyttö. Minulla on oma koira Kaapo, mutta vanhempani aikova lopettaa sen koska sen käytös on hirveää. Olen perheeni ainoa joka tykkää siitä enkä todellakaan salli lopettamista. Koira on 7kk ikäinen sekarotuinen.

Koira on aamuisin todella kiltisti ja antaa silittää pitkään. Päivällä koira on myös aika kiltisti, mutta iltaisin ihan hirveä. Pöllii kaiken mahdollisen,on hajoittanut kaksi puhelinta ja tänään pölli äidin ihan uuden puhelimen, mutta sille ei onneksi käynyt kuinkaan.
Pöllii siis kaiken, ihan sama mikä tavara kyseessä on, se pitää pölliä koska pakkomielle pöllimiseen on niin suuri. Pöllittyään tavaran se suuntaa olohuoneeseen ja kun sen yrittää ottaa pois, se murisee ja jos yrittää ottaa sen suusta pois, hyökkää täysillä hampaat esillä käteen. Ainoa keino saada tavara pois on laittaa lattiale paljon herkkuja, kuten maitoa, keksejä, jääpaloja yms. ja pisimmillään tähän on mennyt tunti.
Koiraa pitää vahtia koko ajan, tai se heti pöllii jotain.

Koira ei myöskään ole vielä lopettanut puremista, vaan silloin kun sitä kieltää pöllimästä, saattaa käydä päälle ja purra. Iltaisin mahdoton silittää kun eka 2 min menee hyvin ja sen jälkeen alkaa pureminen ja se loppuu vasta kun suihuttaa etikkaa. Äidin huoneeseen ei voi päästää ollenkaan, kun menee sinne vain puremaan.
Ulkonakan ei voi käyttää ilman etikkaa, koska jahtaa autoja ja jos ei anna jahdata, käy päälle. Tiedän, että kyseessä on johtajuusongelma, mutta voiko sitä näin pitkälle edenneenä saada enää pois? En tosissaan haluaisi luopua Kaaposta. Itken joka yö itseni uneen kuunnellessani mitä muut perheenjäsenet Kaapolle aikovat tehdä. Joka päivä kuulee kiroamista ja lopetusaikeita.

Kaapolla on pihalla oma häkki, mutta ei yhtään tykkää olla siellä. Haukkuu koko ajan siitä lähtien kun se sinne viedään siihen asti, että se haetaan ja hyppii verkkoa vasten. Poishakeminen on todella vaikeaa, mutta se onnistuu herkun kanssa.

Mitä tälle voisi tehdä, että koira saisi jäädä, mutta käytös loppuisi?

PS. EN TODELLAKAAN HALUA KOMMENTTEJA JOISSA LUKEE "KUULA KALLOON", KOSKA VANHEMPANI KOMMENTIT RIITTÄVÄT HYVIN JA PÄIVÄNI KOOSTUU NIIDEN TAKIA 2/3 ITKUKOHTAUKSILTA JA OLEN MASENTUNEEMPI KUIN ENNEN. (vanhempani eivät ota vihaani tosissaan, koska sairastan nuoruustyypin diabetesta ja luulevat sokerini olevan alhaalla vaikka oikeasti ne ovat 18-20 koko ajan vihan takia!!) Toivottavasti edes joku ymmärtää, montaa päivää tuskin on aikaa jos käytös ei ala muuttumaan. Mutta on, jos asia on päätettävissäni. En ole koskaan ennen välittänyt mistään lemmikistä yhtä paljon kuin Kaaposta.

17

1155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipä-ole-paljoa

      Koiralta pitää ottaa luulot pois. Sehän ärhentelee siksi, että se luulee voivansa tehdä niin. Se on lopetettava luultavasti. Se ei tiedä kuka on isäntä ja luulee olevansa sitä itse. Usko vanhempiasi. Teillä on peto kohta, joka hoitelee teidät pois, jos te ette hoida sitä pois.

    • pikkukoirat

      Puhu kasvattajille, käy kursseilla. Nyt pistät koiralle kunnon rajat!

    • yrittäkäävielä

      Jos pääsisit koirasi kanssa käytöskursseille? Kouluttaja osaisi auttaa myös johtajuusongelmassa. Ei se koiran lopettaminenkaan ihan ilmaista ole. Ihan ilmeisesti teidän perheestä puuttuu tietoa siitä, miten koiraa koulutetaan ja tilanne on päässyt tuollaiseksi. Koiran käytös on ihan normaalia perseilyä, koska ei rajoja olla kyetty laittamaan. Se on niin nuori, että osa ongelmista, pureminen ja varastelu, on ikään kuuluvaa. Koira tarvitsee myös järkevää tekemistä. Se on aktiivinen iltaisin ja haluaisi tehdä jotain. Koska ette tarjoa sille mielekästä tekemistä, se järjestää sitä itse.
      Koiranne on selvästi kovaluonteinen tapaus, mitähän rotuja siinä on? Niiden perusteella voisi keksiä harrastuksen, joka toisi koiralle ja sinulle yhteistä mukavaa tekemistä.

    • koiran_omistaja

      Onko mahdollista hommata koiralle sisähäkki vaikka sun huoneeseen niin se voisi opetella olemaan siellä rauhassa? Käyttää sitä myös ehkä jäähypaikkana, eli jos koira tekee jotain väärin, se laitetaan sinne rauhoittumaan. Meillä vilkas pentu oppi häkkirauhoittumisen hyvin ja menee sinne nykyään jo itsekin rahoittumaan.
      Onko koiraa mahdollista pitää vaikka vain sinun huoneessasi iltaisin? Ja katsoa että se siellä oppii olemaan kunnolla.

      Minkä kokoinen koira on? Eikö siltä vain saa otettua tavaroita pois? Koira pitää luultavasti hauskana leikkinä sitä että ottaa jonkin tavaran ja sitten kaikki huutavat ja juoksevat sen perässä ja vielä saa nameja lopuksi kun tarpeeksi kauan pitää tavaraa.

      Miten reagoit kun koira käyttäytyy huonosti? Jos alat myös itse huutamaan ja riehumaan (tai teillä muut alkavat tehdä niin) niin koira saattaa luulla että kyseessä on leikki. Ja jos olet itse ahdistunut se tarttuu myös koiraan. Myös kun kiellät ole rauhallinen ja jämäkkä.

      Mihin käytät etikkaa lenkillä, kuulostaa pahalta :S Ei kuulosta yhtään hyvältä koulutusmenetelmältä, koira oppii vain inhoamaan sinua eikä opi oikeasti rauhoittumaan. Oletko muistanut kehua kun koira tekee jotain oikein eikä vain käyttää nameja siinä kohti kun koiraa pitää saada luopumaan jostain?

      Mitä asioita olet opettanut koiralle? istumista, maahanmenoa? Ei sanaa, kehusanaa? Hihnassa kulkemista? Koira luultavasti riehuu iltaisin myös koska sillä ei ole tarpeeksi tekemistä. Myös toisten pentujen kanssa leikkiminen voi viedä hyvin energiat ja voisit myös saada hyviä neuvoja muilta koiran omistajilta. Tuon ikäinen koira oppii jo paljon asioita. Oletko käyttänyt mitään aktivointimenelmiä, kuten namikätköjä pahvien sisässä, leluja joihin voi piilottaa ruokaa, puruluita? Lenkkejä luonnossa?

      Suosittelen suuresti, että lopettamisen sijaan pyydät vanhempiasi investoimaan kunnolliseen koirakurssin ja ehkä ongelmakoirakouluttajaan. Myös netistä löytyy kursseja ja ohjeita.

      Johtajuusongelma on vähän vanhentunut käsite, sinun pitäisi saada koira kunnioittamaan sinua ja luottamaan siihen että sinä tiedät parhaiten, mutta älytön kuritus ja huutaminen saa koiran vain pelkäämään ja sitten se tekee salaa niitä asioita joita se ei saisi tehdä.

      Älä muuten anna koiralle maitoa kasvuiässä, saattaa heikentää luita. Vääränlainen ravinto voi myös aiheuttaa hepuleita ja levottomuutta.
      Suosittelen myös koirakirjojen lukemista, et maininnut yhtään miten olet valmistautunut koiran hoitoon.

      Vaikka olet varmasti kiinnostunut ja tykkäät koiran hoidosta, olet silti ala-ikäinen ja vanhempiesi pitäisi olla päävastuussa koiran hoidosta ja koulutuksesta tai ainakin olla sinulle tukena.

      Tärkeää on muistaa, että koiran käytöstä ei voida muuttaa yhdessä yössä, vaan se vaatii kärsivällisyyttä, myös vanhempiesi pitäisi ymmärtää tämä.

      Tsemppiä!

      • klökölköl

        Muuten hyvä mutta esität outoja väitteistä koiran ravinnosta esim. maidon antamisesta. Olisi hyvä jos ruokintaohjeet perusteltaisiin kunnolla, eikä vaan lonkalta heiteltäisi.


      • tämmöistävain

        Tuohon maidonantamiseen lisäisin itse, että monet koirat ovat maitoallergikkoja. Ei välttämättä näy ulos päin, mutta saattaa saada koiran mahan kipeäksi ja koiran itsensä vain ärsyyntymään lisää.


    • 656365356

      Kuulostaa siltä, että Kaapo on todella pitkästynyt koira, jolla on liian vähän virikkeitä, liikuntaa, koulutusta ja huomiota. Koirallehan puhelimet yms. eivät merkkaa mitään. Meille ihmisille tavarat tarkoitavat eri asioita, koiralle eivät mitään. joten kun se on pitkästynyt ja etenkin kun se on pentu, se keksii iltaan mennessä tekemistä, koska kukaan muu ei keksi. Lisäksi se ilmeisesti saa huomiota lähinnä huonolla käytöksellä: koiralle huomio on huomiota ja surullista kyllä, se ei kestä kylmyyttä. Joten on parempi että ihmiset huutaa kun ettei mitään. Yksin ulosjääminenkin kielii eroahdistuksesta, mikä on pahaa etenkin kun koiran kanssa ei harrasteta mitään: väsynyt koira joka saa toimintaa, nukkuu ihan mielellään kunhan sillä on lämmin koppi, vettä ja kaikki muut asiat kunnossa.

      Teillä on täydellisen tietämättömyyden ja osaamattomuuden ongelma. Ei johtajuusongelmaa. Vaikka kuinka machoilisitte koiralle ja pullistelisitte johtajana, se pitkästyy silti. Lisäksi se on pentu, joten ette kyllä tiedä sitäkään vähää koirista: 7 kk vanha pentu ei osaa (etenkään kun mitään ei opeteta) ja saattaa tuhota. Pentuajan tuhot on ihan normaalia, ja jos koiran ottaa, tämä pitäisi tietää. Puhelimet yms. pitää aina muistaa laittaa piiloon, laatikkoon, ylös tms. jos ei mitään riskiä halua ottaa. Näin se vaan on. Koira on koira ja pentu on koiran lapsi: ei se ihmisenkään 5-vuotias ihan kaikkea tajua. Kaikki mikä tapahtuu, vahvistuu, joten olet oikeassa että kaikki mitä on päästetty tapahtumaan, on vahvistanut sitä.

      Toisinsanoen ensimmäinen lähtökohta on siinä, että pitäisi nyt kiireesti alkaa opiskelemaan ja käymään koirakouluissa ja harrastuksissa. Koska vanhempasi tuntuvat olevan taas näitä törppöjä, joille koira ei sovi lemmikiksi lainkaan ja "vastuullisina" aikuisina he sitten omista virheistään ajattelevat lopettaa koiran oman kasvamisen sijaan, pitää sinun kasvaa aikuisiksi. He eivät ole siihen tähän mennessä pystyneet joten älä odota heiltä sitä ihmettä. Kerran viikossa koirakouluun, kerran viikossa agilityyn ja kerran viikossa pentutreffeille, missä saa juosta muiden kanssa vapaana. Tuon ikäinen voi jo kiertää kunnon lenkkejä, joten tunti aamulla, tunti illalla ja muuten 2 pienempää lenkkiä. Pyydä vanhemmilta rahaa aktivointileluihin: aktivointipallo on hyvä peruslelu, ruoan voi laittaa maitotölkkiin ja piilottaa, lähimetsässä voi etsiä vaikka kanafileitä tms. mutta kaupasta saa puruleluista täytettäviin puruleluihin. Niitä se voi purra ja riepottaa luvan kanssa.

      Resurssiongelma teillä todellakin on. Koira pitää kaikesta kiinni kynsin hampain: kokeile toisenlaista vaihtokauppaa. Ota lihaa, siis jotain kunnollista (maito ei sovi koirille, ja miksi niitä turhia herkkuja pitää levitellä lattialle, kun voi käyttää yhtä mikä oikeasti palkitsee?) ja näytä sitä niin että koira haistaa sen. Sitten sanot että irti tai vaihdetaanko tai mitä nyt käytät. Koira saa lihan, jos tiputtaa varastamansa esineen lattialle ja antaa sinun ottaa sen. Palkitse alussa paljon, tiputtamisesta, rauhallisesta käytöksestä, siitä että saat ottaa sen jne. Jos tämä ei ole provo, niin takuulla vaihtaa puhelimen lihaan. Sitten hyvästä käytöksestä kehut. Kaikesta murinasta, huomio lakkaa siihen paikkaan ja nami lähtee pois. Näin myös aina kun alkaa pentupureminen. Menet vaan pois: mitään huomiota ei saa jos yhtään purisee tai puree. Makuuhuoneen ovi kannattaakin pitää kiinni. Koiran ei tarvitse aina päästä joka paikkaan.
      Koirakoulussa saat auktoriteettia takaisin joka tapauksessa ja komenteluongelmanne korjaantuvat yhdessä työskentelyllä. Periaatteessa 7 kk on niin nuori ja pieni pentu, että tuskinpa ne kovin rajuja ne hyökkäykset on... Että pitäs kyllä pärjätä.

      Kun ihmiset käyttäytyvät jakuvasti hermostuneesti ja kiroillen, agressiota lietsoen, on varmaa että koira on myös aggressiivinen: se mitä lisätään, lisääntyy. Kokeilkaapa itse rauhoittua ja käyttäytyä aikuismaisesti.
      Teiltä puuttuu ulkona käyttäessä peruskontakti. Koiran voi myös opettaa niin että se aina tulee sivulle kun tulee ohimeneviä ja/tai vastaantulijoita.

      Ikävää on se, että vaikka kirjeesi kuulostaa jopa 15-vuotiaan kirjoittamaksi hölmöläisten provolta, se ei sitä välttämättä ole. Ja monta päivää te tarvitsette sekä perheen yhteistyötä. Koira on valmis noin 3-vuotiaana. Joten nyt kun aloitatte, niin saattaa olla että vuoden päästä teillä alkaa olla kohtuu järkevä koira, siitä on matkaa sitten vuosi tai kaksi täyskoulutettuun koiraan. Kysy siis ensin lupaa sinne koirakouluun ja ala harrastaa. Sitten voit upottaa tietoa vanhempiisi vaivihkaa aina kertomalla mitä ohjaaja sanoi, mistä olette keskustelleet jne. "kuulumisia". jos alat vain neuvoa vanhempiasi tai riitelemään, et saa mitään kummempaa aikaan kun tähänkään mennessä (ja vanhempasi tuntuvat jo osaavan meuhkaamisen). Ole siis ovela, kunhan pääset sinne koirakouluun, voit sen varjolla sekä pelastaa koirasi, että lisätä koiratietämystä koko perheeseesi. Mutta aktiivisuutta tuo vaatii todella paljon.

    • ongelmiakoirankanssa

      Mutta koira jahtaa kaikkea liikkuvaa, pyöräilijöitä, autoja, kävelijöitä, kiskoo niiden tullessa niin paljon, että saa pitää lujaa kiinni. Hyökkäilee siis päin autoja ja kiskoo. Ei ole provo todellakaan.
      Hyökkäykset ovat rajuja, kyseessä on 40cm korkea ja 31 kg painava koira ja kun se hyökkää hampaat esillä, niin leikki on kaukana. Vanhempani sanovat koko ajan, että pitää lopettaa, kun on niin vesikauhuinen! :O
      Miten sitä käyttää pitkällä lenkillä kun se hyökkäilee koko ajan autojen päälle? Edellinen koiramme kuoli tämän takia alle kaksivuotiaana, siis autojen jahtaamisen.

      Ei ole ensimmäinen koira, kolmas elämäni aikana, mutta kaksi muuta eivät ole olleet läheskään niin pahoja.

      • Trolli12

        Trolli kyseessä, koiraa ei luultavasti ole edes olemassa. Ei ainakaan 7 kk vanhaa 40 cm korkeaa, mutta 31 kg painavaa.


    • pikkukoirat

      Osta aktivointi leluja. Saattaa auttaa vähän. Pistä koira jäähylle kun on tehnyt tyhmyyksiä. Kun koira on jäähyllä et saa tehdä siihen katsekontaktia ei puhumista sille. Jätä se huomiotta. Tietenkin täytyy myös komentaa ja KEHUA hyvästä asiasta. Maitoa älä anna! Mitä rotuja koirassa on? Tiedätkö?

    • jottaen

      Varmaan jos ostat kuona pannan ulkoiluttamiseen? https://www.mustijamirri.fi/karlie-master-control-kuonopanta-c68632-1

      Niitäkin löytyy eri hinta luokissa ja vähä erinlaisiakin.. =) Vois ainaa auttaa siihen vetämiseen, eikä pääsis puremaan niin helposti.
      Meillä ainaa auttaa siihen kun on paukkuarka koira, niin pysyy hallinnassa paremmin =) koko kun koiralla on n.60cm ja painoa 30kg. =D
      Vois olla että kyselet ihan koirakouluttajilta apua tuohon.
      Jospa saisit autettua ressukkaa =)
      BTW yks hyvä virike olis tyhjä maitopurkki ja sinne sisälle jtn koiran nenään vahvasti tuoksuvia nameja muutama =)

    • yrittäkäävielä

      Kuonopanta olisi hyvä ratkaisu ensihätään. Sillä saa koiran hyökkimisestä voiman pois. Lenkkeily ei saa olla sellaista että koira riekkuu miten mielii ja taluttaja avuttomana raahautuu perässä. Jos koira puree taluttajaansa niissä tilanteissa, kuonokoppa myös käyttöön. Panosta koiran HALLINTAAN lenkkeillessä. Hyvin sujuneesta tilanteesta voi sitten palkitakin.

      Puhu vanhemmillesi, että ostavat sinulle tarvittavat hallintavälineet, koira on vielä pentuikäinen ja täysin koulutettavissa hyvätapaiseksi. Tosi julmaa lopettaa näin nuorena, lyödä hanskat tiskiin vaan. Ja KOULUTTAJALLE mars!

    • Sinulle onkin jo sadellut hyviä vinkkejä tänne, joten en pitkin jaarittele. Minunkin ensimmäinen "oma" koira oli (ja on ehkä edelleen) ongelmakoira. Suosittelenkin ottamaan yhteyttä ongelmakoirakouluttajaan, koirasi on vielä niin nuori, että piikille vienti ei ole mikään ratkaisu.

    • Elukkadsta
    • Ota yhteyttä ammattikouluttajaan, mutta tarkista taustat. Toi jatkuva pureminen kuulostaa huolestuttavalta. Se ei ole enää mitään pentupuremista vaan koiralla näyttäisi esiintyvän ainakin uudelleensuunnattua aggressiota eli turhautuessaan purkaa kiihtymyksensä puremalla omistajaa. Mihin sävyyn se iltaisin puree, onko se joku raju leikki tai hepuli vai ihan vihaista puremista?

      Pelkäävätkö muut perheenjäsenet koiraa? Voi olla vaikeaa kouluttaa koiraa, jos koko perhe ei sitoudu koiran koulutukseen. Pahimmassa tapauksessa muut perheenjäsenet vahingossa tai tahallaan sabotoivat ongelmakoiran koulutusta.

      Koiralle ulkona kuonokoppa. Ei pääse puremaan. Ei sinua, eikä ohikulkijoita. Sen pitää olla korimallinen, jossa koira voi läähättää, juoda, ja raoista voi jopa pujottaa nameja sille.

      Koira alkaa olla siinä iässä, jossa huolimattomat koiranhankkijat siitä luopuvat, kun pentu ei ole enää hellyttävä palleroinen vaan vilkas ja rajojaan koetteleva honkkeli. Se on myös ikä, jossa sillä on eniten energiaa ja vähiten aivoja.

      Tosin koiran korkeuden ja painon suhde ei kyllä kerro erityisen honkkelista rakenteesta vaan koira on joko tosi pulska tai sitten joku vankemmanpuoleinen tappijalka tai omistajan arvio heittää jomman kumman tai molempien osalta reilusti (on nähty, koiraa kuvaillaan näääääin isoksi/pieneksi ja sitten se onkin ihan tavallisen kokoinen). Täällä mun naapuritalossa asuu joku ihme iso matala terrieri, joka kävelee mun collien mahan alta korkeuden puolesta, mutta runko on kuin kirvespölkky ja koira painaa yhtä paljon kuin collie (23 kg).

      Tavaroiden pöllimisestä... Älä jätä pöllittäviä tavaroita koiran ulottuville. Jos se pääsee jotain arvokasta pöllimään, oma mokasi. Älä jahtaa koiraa, äläkä yritä riistää siltä esineitä. Ne eivät ole konfliktin arvoisia. Jahtaamalla koiraa olet vakuuttanut sen siitä, että pöllityt esineet ovat tosi tärkeitä ja pöllimisen arvoisia. Vaihtokauppaa voi koittaa, eli koira saa esineen luovuttamisesta lempiherkkunsa tai jonkun lelunsa.

      Opeta luopuminen ja irti-käsky. Aloitat koiran silmissä arvottomalla esineellä ja kun koira hitaasti edistyy, vaihdat askel askeleelta aina vähän kiinnostavampaan esineeseen. Jos koira tulee näyttämään jotain esinettä sinulle, älä moiti sitä vaan koita kehumalla kannustaa sitä antamaan tavara sinulle. Vaihda sitten esine leluun tai herkkuun tai jos se on sallittu, anna esine takaisin koiralle.

      Paljonko koira saa liikuntaa? Harrastatko sen kanssa mitään? Koira voi olla hankala tylsistymistäänkin. Toisaalta liiat kierroksetkaan ei ole hyväksi. Anna koiralle lihaisa luu järsittäväksi tai ruualla täytetty kong. Pane se näkemään vaivaa ruokansa eteen. Opeta se jäljestämään. Opeta se etsimään piilotettuja esineitä. Aloita tottelevaisuuskoulutus. Tottelevaisuuskoulutus ei poista ongelmia, mutta se antaa koiralle tekemistä, sinulle hallintavälineitä (hei, koiraa voi ohjata) ja onnistuessa saatte kumpikin toisistanne hyviä kokemuksia.

      Koiraa voi opettaa häkissäoloonkin ihan lyhyissä pätkissä ja jättämällä sinne jotain tekemistä, mutta liian helposti siitä voi tulla vaikean koiran säilytyspaikka.

    • puupääpiupau

      Jos puree, koita painaa kynnellä kitalakeen niin, että se inahtaa. Tuo toimi meidän koirien puremisen kanssa.
      Vaikuttaisi vähän siltä, että koira tarvitsisi enemmän liikuntaa ja aktiviteetteja.

    • Bougainville

      Anna koira eläinsuojeluyhdistykselle, ehkä löytävät hänelle uuden kodin. Tai etsi muuta kautta koti, jossa on jo koiratuntemusta. Joskus vaan koira ja perhe eivät sovi toisilleen.. Koira tarvitsee paljon koulutusta, läsnäoloa, hoivaa, ruokaa...tiedän, että päätös on vaikea, mutta hän tarvitsee ehkä toisenlaisen kodin.. Kiva, kun sinä välität koirasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe