HS: kerrostalojen katot tehty kullasta?

ok-kenraalikuvernööri

http://www.hs.fi/koti/a1443151727648

"Kaikki pelkäävät putkiremonttia, mutta myös katto- ja julkisivuremontit ovat todella kalliita. Sadan neliön asunnon osuus kattoremontista voi olla 40 000 euroa."

Mietitäänpä. Meillä 250 m2 ok-talossa tiilikaton vaihtaminen uuteen maksaa noin 10 000 euroa töineen päivineen.

Kasarmilla remontti 100 m2 maksaa 40 000 euroa, vaikka asuntoja sentään on useita päällekkäin. Sanotaanko, että talo on 4-kerroksinen, jolloin 100 m2 pinta-alaa kohden kustannus on 4 * 40 000 e = 160 000 e.

Ero on noin 40-kertainen ok-taloon verrattuna. Onkin kysyttävä, onko kasarmien katoilla lepattava pahvi oikeasti kultaa, kun on noin kallista. Vai onko kyse taas siitä, että kun kommuunissa asuu, on ikään kuin suostunut siihen että kaikki toimijat kusevat silmään niin paljon kuin ikinä kehtaavat, ja osakkeenomistajalle jää vain maksumiehen rooli?

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuo_ei_riitä

      Vanhoissa jugentaloissa kattoremppa voi maksaa vielä paljon enemmänkin, jos on arkkitehti ollut aikanaan oikein kekseliäs katonmuotoilija.

    • ei-käy-tasan

      Hinnat vaihtelee. Meikäläisen 200 kattoneliön tiilikaton uusiminen aluskatteineen on omana työnä kolme tonnia. Eläkeläiselle tulee mukava tuntipalkka ja kaikki verotonta säästöä.

    • Insinööritoimisto_Sipilä

      Jumalan terve!
      Kulta on huono kattomateriaali, maksaa aika paljon ja kulta on pehmeä metalli.

    • remppaäijä-

      Kattoremonttia varten pitää rakentaa talonkorkuiset telineet. Joiden pitää suojata myös allaolevia rakenteita ja kulkuväyliä. Mitään ei saa tippua maahan ja ohikulkijoiden päälle. Yksistään nuo telineet kustantavat jo merkittävän summan rahaa.

      • ok-kenraalikuvernööri

        Taitaa olla melkoinen kultakaivos se rakennustelinebisnes, kun noin arvokkaaksi tekee remontin. No artistit maksaa.


      • kokeileihmeessä

        Jos pystyt tekemään halvemmalla niin kannattaa alkaa takomaan rahaa.


    • pääomilla_elävä

      Ok-talot keksittiin siksi, että köyhilläkin olisi katto pään päällä. Ymmärrän kyllä, että perseaukista tönöä asustavaa kauhistuttaa rahamiesten elämä.

      • ok-kenraalikuvernööri

        Melko säälittävä kommentti, varsinkin kun tietää, että ok-talot kuitenkin maksavat selvästi enemmän kuin kasarmien panokopit.

        Teitä kasarmimörköjä viilataan linssiin!


      • pääomilla_elävä
        ok-kenraalikuvernööri kirjoitti:

        Melko säälittävä kommentti, varsinkin kun tietää, että ok-talot kuitenkin maksavat selvästi enemmän kuin kasarmien panokopit.

        Teitä kasarmimörköjä viilataan linssiin!

        450 k€ oli tämän panokopin hinta, eikä ollut edes uusi. Sillä saa jo pari älväriä, jos nyt joku niin vatipää olisi että sellaisen märän kyprokkimajan itselleen haluaa.


      • ok-kontra-amiraali
        pääomilla_elävä kirjoitti:

        450 k€ oli tämän panokopin hinta, eikä ollut edes uusi. Sillä saa jo pari älväriä, jos nyt joku niin vatipää olisi että sellaisen märän kyprokkimajan itselleen haluaa.

        Sillä saisit juuri ja juuri tältä asuinalueeltani tuhannen neliömetrin tontin sitä älväriä varten. Toivottavasti sinulla on hiljaiset naapurit, se kun on kasarmilla melkoista lottoa.


    • lukihäiriöinen

      pojat taas siis aloittaja on nyt taas tietämätön ok taloista.

      Arvioitin noin hinnnan kolmeviikoa sitten, ok-talon joka mansardi kattoinen kivitalo vuodelta 1992 , arvio tältä ok-talolta oli varovaisesti 40 000 euroa ,kattopintaa tulee paljon ja jiirejä reippaasti,jotkut katot on haasteellisia pitää yleensäkin kunnossa.

      40000 euroa ei ole edes ison talon katto.

      10000 euroa saa laitatettua vieraallaa vasta pikkuisen rintamamistalon katon,on otettava huomioon tuodelaudat ja oikaisut jonka kokeneet kaverit teke,ei niin että vedetään pelti toisen päälle.

      saumapeltikatto maksaa ja paljon mutta kyllä se kestääkin ,tiilikattokin kestää ja paljon.

      • ok-shogun

        No sitten kannattaa pyytää parempi tarjous. Kyllä 10 000 - 15 000 eurolla sa taloon kuin taloon katon. Uudisrakennuksessakaan se ei maksa sen enempää.

        Jos kasarmilla katto maksaa 40 000 euroa / 100 m2, tekee se 400 euroa / m2. Kerroksia 5, hinta on 5 x 400 = 2000 euroa / m2.

        Sillä rahalla rakentaisi kokonaisen uuden kerrostalon tyhjälle tontille.

        Elämä on.


      • lukihäiriöinrn

        Ok- shogun :lle tiedoksi ettei saa kattoa.Jos kunnollinen ok-talo mansardikatolla.

        10000 eurolla saa pikkukaton ja kun kerroin tuossa ylempänä hieman kookkaamasta niin 40000 oli kahden liikkeen arvio siis se oli arvio ne ei edes pidä paikaansa täysin.

        10000 eurolla ei kyseisestä talosta ei olisi saanut laitettua oikein yhtä kulmaakaan ,kato kun rakentaminen ja pelti maksaa.

        Nykyään ei saa edes kunnon paksua peltiä edes,se on pili pali peltejä verrattuna mitä ennen sai.

        Nyt ei ollut siis kyse mistään 100m2 sillä ei kummosta kattoa talon päälle saa.

        Se rippuu talosta kuinka moni muotoinen se on ja pinta ala ja tuleeko jiirejä minkä verran,sellaiseen kivitaloon jota arvioitin se maksaa vähintään 40000 euroa ja kysessä oli 1992 talo kaupungista.

        No sitten olisi siihen päälle ollut muuta mukavaa niin taka taskussa pitäisi olla lähes 100000 euroa laittoon,no myyjä säihti ja vetäytyi myynistä pois,oikein vapisi kun kohdetta tarkastettiin,viikon mietti ja kohdetta ei voi myydä jokaiselle velkamiehelle ,pankki ei anna ostoon rahaa remppaan vähintään 100000e.

        Se ei edes riitä välttämättä,no käteis ostajia ei tule varmaan ihan heti,enkä toki minäkään ole kohteesta enään kiinostunut .

        Myyjä kun halisi myydä vastuusta vapaana,no eihän niissä summissa liikuttaessa enään jutella vastuusta vapaana juttuja,kohde oli 23 vuotta ilman remonttia ja kohdetta ei voi myydä enään kuin sille jolla on rahat ja suostuu vastuutta ostamaan.

        Näin kävi henkilölle siis omistaja joka oli 40 vuotta erään pankin lainaneuvottelijana ,ei pitänyt omaisuudestaan tarpeeksi huolta ,omaisuus siis tuhoutui huolomattomuuteen aiheuttaen jätti korjauksia.

        Kohde jäi nyt elokuussa myymättä toisin sanoen jäi pankin rouvalle käsiin.

        Osti edellisessä lamassa halvalla ,edellinen omistaja joutui 1992 maksuvaikeuksiin niin virkailija luuli tekevän tilin,tolos on häkellyttävä kun rouvalle kerrottiin faktat mitä saat,luki tietää tarkkaan mitä maksaa mikäkin kun kohteeseen aletaan perehtymään.

        Eihän se myyjä tietenkään alussa älynnyt missä kunnossa hähen palatsi on mutta totuus valkeni nopeasti,kohde on tällä hetkellä myymätön.


      • savieinari

        Oikeasti mansardikattokaan ei ole niin vaikea pellitettävä, mitä usein kuvitellaan. Riippuu paljon, onko siinä lippaa ja läppää. Jos on aluskate ja ruoteet kunnossa ja otetaan ihan perus mansardi, ilman jiirejä, on uuden pellin paikalleen pano jopa helpompaa, kuin harjakatossa. Pellit on lyhyempiä, taitteeseen vain pellit, tiivisteet ja ylös harjapelti.Työ käy joutuisasti.

        No, toki useinmiten mansardeissa on paljon krumeluuria mukana, eli harvoin ilmanmitään ulokkeita. Hankalampi homma on heti jos on paljon läpivientejä, iv, liesi, piippu jne ja pikku ulokkeita. Silloin työ muuttuu jo työlääksi.


      • exrakmies

        Kestää, jos on tehty oikein. Olen nähnyt useita uutena vuotavia saumapeltikattoja.


    • työ_erikseen

      Ottakaapa tarjoukseen eriteltyinä työn ja materiaalien osuus. Tulette yllättymään. Tai sitten ette.

    • tööt.tööt

      Putkiremppakin on kerrostaloihin paljon kalliimpaa kuin omakotitaloihin. Omakotitaloihin saa vielä tehdä kotitalousvähennyksenkin.

    • kerrostalokeisari

      Kyllä se vaan on niin, kuten pääomilla elävä tuolla edellä totesi, että rahamiehet ne
      Kerrostaloissa elelevät lofteissaan. Vittu täällä yhdet ja samat piukuttavat homeisista ok- läävistä. Minä poika en grillaile vaan ajelen yläkerrasta 120m2 loftista hissillä alas ja kävelen kadun toisella puolelle olevaan ravintolaan syömään. Se vaan ok-pellet on niin että rahalla saa ja hepalla pääsee. ....pösilöt. se on niin että meidän asunnon hinnalla saa niitä homeisia jukkataloja vaikka kuinka monta.....ja arvo keskustan arvoasunnoissa säilyy häh häh häh

      • savieinari

        Hehhehheh! Näinhän se on, rahalla saa. Mutta... 120 m2, ts. aika pienessä kopperossa asustelet. Savelta saa tuplasti tai enemmänkin tilaa niin halutessaan. Tervetuloa savelle! :D


      • ok-sadanpäämies

        No kai tuo yhdelle riittää, mutta perheelliselle ei. Toivottavasti kebab ei ala kyllästyttää, sillä ruoanlaitto ahtaassa kasarmin keittiössä on suurta tuskaa, kun kaasun painekaan ei tahdo sinne yläkerroksiin riittää. Siinä sitten naksutellaan sytytintä ja manataan, kun ei piru vie taaskaan kuumene.


      • savieinari

        Näin on. Tuli tuossa varmaan tahtomattaan keisari paljastaneensa olevansa sinkku, yksineläjä. Vahinkoja sattuu :D

        Toisaalta, eihän siinä mitään hävettävää ole, kyllä tuo neliömäärä riittää yksineläjälle.


      • Anonyymi

        Sossun elätti yksiössään on taas päästänyt käsijarrun irti.


    • Joskus_isäntä

      Se on korkeammalla tuo kerrostalon katto ja siitä tulee lisähintaa, kun niitä materiaaleja ei ojennella räystäältä vaan paikalla lienee jonkinlainen nosturi koko ajan. Se on muuten kumma, ettei monissa kaupungeissa saa enää rakentaa yksikerroksisia taloja. Moni tuttu kiroaa taas, kun joutuu kieppumaan tikkailla neljässä metrissä räystäitä puhdistamassa. Sama riesa koskee ulkoverhouksen maalausta ja ylipäätään mitään ulkoremonttia. Paras on yksikerroksinen harja- tai aumakattoinen talo.

      • ok-paroni

        Totta, portaat vievät myös isohokon osan pinta-alasta.

        Mutta itse asiasta, on aika järjetöntä, että katon korjaus voi maksaa pari tonnia neliöltä tai enemmänkin. Kaikki kommuuniasumisen rahalliset "hyödyt" valuvat näin ulkopuolisille, asukille jää vain maksajan osuus.


      • savieinari
        ok-paroni kirjoitti:

        Totta, portaat vievät myös isohokon osan pinta-alasta.

        Mutta itse asiasta, on aika järjetöntä, että katon korjaus voi maksaa pari tonnia neliöltä tai enemmänkin. Kaikki kommuuniasumisen rahalliset "hyödyt" valuvat näin ulkopuolisille, asukille jää vain maksajan osuus.

        Jos kattoremontin hinta on 2000 e neliöltä, niin kyllä teitä kasarmikehveleitä kustaan linssiin oikein vuolaalla purolla :D

        Rakennusfirmat osaavat rahastuksen, ja missä on helppoa rahaa, niin se osataan ottaa irti. Varsinkin kun yleisesti tunnettu tosiasia on, että kasarmipeijoonit on kädettömiä jalattomia ja munattomia nahjuksia ja täysin tietämättömiä kaikesta rakentamisesta, on vedätys äärettömän helppoa :DD

        Pieni vinkki: Pitäkääpä lompakoista kiinni!


      • Anonyymi
        savieinari kirjoitti:

        Jos kattoremontin hinta on 2000 e neliöltä, niin kyllä teitä kasarmikehveleitä kustaan linssiin oikein vuolaalla purolla :D

        Rakennusfirmat osaavat rahastuksen, ja missä on helppoa rahaa, niin se osataan ottaa irti. Varsinkin kun yleisesti tunnettu tosiasia on, että kasarmipeijoonit on kädettömiä jalattomia ja munattomia nahjuksia ja täysin tietämättömiä kaikesta rakentamisesta, on vedätys äärettömän helppoa :DD

        Pieni vinkki: Pitäkääpä lompakoista kiinni!

        200€/m2 ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        200€/m2 ?

        Ei, vaan 2000 €/m2.
        jos sadan neliön kämpän osuus on 40 000 euroa ja kämppiä on keskimäärin viisi päällekkäin, tulee sataa neliötä maata kohden hintaa 200 000 euroa, mistä saadaan neliöhinnaksi 2000 euroa.

        Tämä ei tietenkään suoraan käänny kattoneliöiksi, mutta silti.

        Toisaalta, kerrostalon katot kestävät heittämällä sata vuotta. Eli kuinka isosta ongelmasta on kyse?


      • Anonyymi
        TheRat kirjoitti:

        Ei, vaan 2000 €/m2.
        jos sadan neliön kämpän osuus on 40 000 euroa ja kämppiä on keskimäärin viisi päällekkäin, tulee sataa neliötä maata kohden hintaa 200 000 euroa, mistä saadaan neliöhinnaksi 2000 euroa.

        Tämä ei tietenkään suoraan käänny kattoneliöiksi, mutta silti.

        Toisaalta, kerrostalon katot kestävät heittämällä sata vuotta. Eli kuinka isosta ongelmasta on kyse?

        Tosi isosta.


    • Anonyymi

      >>että kun kommuunissa asuu, on ikään kuin suostunut siihen että kaikki
      >>toimijat kusevat silmään niin paljon kuin ikinä kehtaavat

      Eikä vähiten ISÄNNÖITSIJÄT, jotka osaavat "innostaa" porukkaa yhtiökokouksessa. Kun yksi kusipää ilmoittaa, että maksoi mitä maksoi, muut innostuvat panemaan paremmaksi !!!

      Ja isännöitsijä myhäilee tyytyväisenä, eihän itse edes voisi kuvitella asuvan näissä tötteröissä ja silti ne tuputtavat rahaa ettei paskalle taivu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      149
      6371
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3848
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe