Taiteen arvo

KeisarinVanhatVaatteet

Taideteosten hinnoittelu on aivan hatusta vedettyä hommaa. Eihän minkään taulun arvo ole kuin materiaalikustannukset, työtuntipalkka ja hieman päälle jos on oikein hyvä teos. Tämä koskee myös näitä miljoonien arvoisiksi tai mittaamattoman arvokkaiksi luokiteltuja tauluja. Tietenkin jos joku on valmis maksamaan enemmän kuin sen todellisen arvon mukaan niin siitä vaan. Kaiken naurettavinta tässä on juuri nämä taideväärennökset. Hölmöt ovat maksaneet liikaa väärennöksestä (mitä se sitten tarkoittakaan) ja ihastelleet sitä ja esitelleet toisille hölmöille. Sitten tulee joku besserwisser pilaamaan ilot ja kertoo että taulu on väärennös. Ihastelu loppuu siihen. Eikö ole tyhmää! Jos ei olisi alunperin maksanut naurettavaa summaa taulusta niin voisi edelleen hyvin mielin nauttia tästä väärennöksestä täysin tietämättömänä ja onnellisena. Väärennöskin on kuvataidetta joskin se on kopio toisen ideasta ja sinällään väärin. Itse en maksaisi mistään teoksesta yli 20000 € koska mikään ei ole sitä arvokkaampaa.

9

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väriliitu

      Niin eihän nämäkään nimekkäät edesmenneet taiteilijat ole yleensä rikastuneet taiteellaan. Kyllä ne on aivan muut jotka ovat sitten tehneet rahaa toisten töillä jälkikäteen. Sijoittajat ja muut vilunkiveikot.

      • RahatPois

        Taidehuutokaupat ja galleristit myös.


    • artgenius

      Eihän se hölmö ole joka pyytää, vaan se joka maksaa pyydetyn keinotekoisesti nostetun hinnan. Entäpä jos noiden väärennösten kohdalla, vastuu sysättäisiinkin ostajalle, laskisiko arvotaiteen hinta edes hiukan kohdilleen?

      Onhan meillä suomessa esimerkkejä miten viisi-kuusikymmentä vuotta julkisella rahalla taidetta tehneen taiteilijan teoksille ei ole jälkimarkkinoita.

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/11/otso-kantokorpi-miten-arvokasta-taide

      Vaikka maan tunnetuin taidekriitikko kehuu taiteilijaa maineikkaaksi ja kertoo miten hänen teoksiaan ovat museot ja muut julkiset kokoelmat täynnä, ei hänen teoksilleen ole jälkimarkkinoita. Näin äkkiä ajatellen tulisi mieleen, että taidekriitikon kyseisen taiteilijan nostatukset, ovat vain kaveripalveluksia, usein baarissa samassa pöydässä istuvalle vanhalle kaverille.

    • Kuvataiteilija

      YLE esitti alkukesästä elokuvan Suuri performanssi. Pääosassa muistaakseni Kai Lehtinen (no oli) ja mukana myös Esko Salminen, eikä ihan vähäisenä tekijänä.
      Siinä naurettiin (ja kaipa myös itkettiin) nykytaiteelle tai pikemminkin sen parissa pörrääville "asiantuntijoille". Nykytaide joutui lusikoimaan omaa soppaansa (voiko noin sanoa? Onko se nykyt...?). Jos saatte jostakin käsiinne tämän filmipätkän, joka ei kestä muistaakseni kahtakaan tuntia, niin katsokaa se. Katsokaa ilman kiirettä.

    • rtkk

      Se kuuluisa Daniel Hirn myy taidetta eBay:ssa, jossa halvimmat 10, 50 dollaria ja kalleimat miljoonia.

    • rtkk

      Taiteilijan omanarvontunto lienee hyvä mittari. Jos on tehnyt kovasti paljon taidetta, niin voi arvot olla nelinumeroisia ja menestys voi tuoda lisäarvoa. Lisäksi voi arviona olla pinta-ala hinta, eli jos pienemmät taulut ovat 500 euroa, niin pinta-alan mukaan voi isommat taulut olla kalliimpia. Oma arvo on myös huolellisella työn laadulla. Kaikenlaiset erikoisuudet nostavat myös hintaa! Taulujen kehyksetkin voivat nostaa hintaa paljonkin. Joku voi keksiaä muitakin ratkaisuja, joilla voi nostaa hintaa.

      • Jamåduleva

        Taidat ostaa omat 'taideteoksesi' siitä ruotsalaisesta isosta kaupasta missä on kelta-sininen logo?


    • prohooo

      Taideteosten hinnat ovat monesti muodostuneet keinottelemalla.

    • Itkupotkueinari

      Ja kyllä nyt harmittaa kun joku vieläpä tienaa hyvin myymällä töitään. On se NIIN väärin koska minä olen näet määrännyt, että taulut ovat HALPOJA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe