Tieto Healthcare & Welfare Oy aloittaa YT Suomessa

hakkuritehomies

24

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ITAlanLuonne

      Tieto perustelee vähennyksiä toimintaympäristön, tekniikan ja osaamisen muutoksilla. Nykyiset tehtävät ja osaamiset eroavat Tiedon mukaan niin paljon tulevaisuuden tehtävistä, että väen vähennykset ovat perusteltuja.

    • hajotkaa

      "Uudelleenkouluttaminen kohtuullisella panoksella uutta osaamista vaativiin tehtäviin ei ole kaikkien kohdalla mahdollista."

      LOL.

      • hajooite

        LOL-miehelle kysymyksenä että kerrotko miten Cobol-koodareista koulutetaan firmalle järkevässä ajassa tuottavia Java- tms koodareita?


      • Merkkipäivät

        Eikö nuo liene olleet C-koodareita.


      • se.kovempi.tekijä
        hajooite kirjoitti:

        LOL-miehelle kysymyksenä että kerrotko miten Cobol-koodareista koulutetaan firmalle järkevässä ajassa tuottavia Java- tms koodareita?

        Ei mitenkään. Se on ihan oma moka, jos ei pidä osaamistaan ajan tasalla.


      • MuustakaaHarrastuneisuus

        Kaikki kuitenkin ovat aikoinaan nuorena ja innokkaana koulusta valmistuneet. Jos silloin olisi kysynyt heiltä "kuinka moni aikoo olla 10-20 vuoden päästä uusista tekniikoista perillä?", jokainen käsi olisi noussut. Kuitenkin vain aniharva siihen oikeasti pystyy alalla, jossa osaaminen vanhenee kiihtyvän tahtiin käsiin. On tää kyllä ala. Normaaleilla toimialoilla osaaminen kertyy tehokkaasti vuosien myötä ja voi olla työnantajalle hyvä ja tuottava työntekijä niin pitkään kun ei aivan totaalisesti vihaa ammattiaan. IT-alalla taas täytyy rakastaa sitä koodaus samalla intohimolla kuin koulusta valmistuessaan ja opetella muutaman vuoden välein kaikki uusiksi, sekä vaihdella työpaikkoja toistuvasti että kestää aallonharjalla. Pelkästään työssä käymällä ja ihan ahkerastikin siellä töitä tekemällä päätyy helposti tykinruuaksi suhdannevaihteluissa.


      • kopolia
        hajooite kirjoitti:

        LOL-miehelle kysymyksenä että kerrotko miten Cobol-koodareista koulutetaan firmalle järkevässä ajassa tuottavia Java- tms koodareita?

        Tiedon Oulun toimipisteessä ei ole koskaan ollut Cobol-koodareita!


      • OliotaPyöritelly
        se.kovempi.tekijä kirjoitti:

        Ei mitenkään. Se on ihan oma moka, jos ei pidä osaamistaan ajan tasalla.

        Missä on mainittu, että nämä henkilöt ovat Cobol-henkilöitä? Tuon 50-luvun kielen osaajia ei löydy enää juuri mistään. Ja jos joku tarvitsee Cobol-tyyppejä niin ottakoot sitten näistä.

        C:stä ja pointtereista on kuitenkin lyhyt vaikka ajatusmaailmaa vähän muokkaavampi siirto C :aan ja sen jälkeen Javan tai C#:in opettelu on pelkkää syntaksin opettelua.

        Kyllä devaaja oppii uudetkin kielet. Siitä ei ole epäilystäkään. Kyllä mä sanoisin, että Java/C# -devaajat jotka oavt siirtyneet JS Frameworkkien puolelle ovat pähkäilleet asioita alussa enemmän. Ja parin pienen projrktin jälkeen se kulkee kummallisen hyvin.


      • asdfads

        Jos uudelleenkouluttaminen ei ole mahdollista, niin sitten se ei ole mahdollista. Koulut tuottavat uutta osaavaa ja innokasta väkeä lihamyllyyn. Eikä heille tarvitse maksaa paljoa palkkaa.


    • csi-architecture

      client-server sovelluksia (oracle, sql server - delphi/vb6/visual c mfc)

    • vanhus_ei_koodaa

      mä tein ennen koodausta ... cobol/db2, unix/c, windows windows mobile (delphi, c#, j2se, win32 api, borland c ), web juttuja (asp.net), tietokanta koodausta ja suunnittelua (oracle, sql server, pl/sql, t-sql) .... nyt vanhana käpynä olen sunnittelu/arkkitehtuuri,suorituskyky analyysi (infra, sql server) & yleisenä tekno hemmona (windows server, ad, työasema, verkko, sharepoint, dynamics ax) ... oikeastaan teen vähän kaikenlaista missään en ole guru ... mutta kun en enää ole it firmassa ja toimittajat tekee kaikenlaista (mun pitää osata jutella niitten kanssa, speksata ja tilata ja sanoa jos ja kun ne ei oikein toimi).... no vähän koodailen sql:ää, t-sql:ää ja powershell skriptejä sekä joskus tutkin ax:n x koodia tai srss raportteja kun kiinnostaa mitä tauluja/millä tavalla tietokannassa joku näyttö/raportti käpistelee yms. Välillä on tullut jostain firmasta ulkopuolinen tekninen asiantuntija käymään kylässä ja se kanssa olen sitten tutkaillut ja analysoinyt sitä sun tätä (on kyllä tullut opituksi kaikenlaista biztalkista, tietoliikenteestä, sql serveristä, sharepointista, iis:stä jne....)
      Ei taitaisi kyllä enää olla mitään asiaa mihinkään it lafkaan : ne kun hakee koodareita/arkkitehtejä jotka on sitten oikeasti tosi tekijöitä j2ee, clojure, node.js, jenkins, github, robot framework, html5 ...

    • C_on_kuollut_ja_kuopattu

      No niin kai kun siellä on jotain muinaista C-kieltä osaavia tyyppejä, tottakai ne saa lähteä kun ei niistä ole päivittämään taitojaan nykytasolle.

    • CR0TTA

      kyllä C/C guruille on tarvetta sulautetulla puolella

      • koodia_koodin_päälle

        C kyllä, C:stä en olisi niinkään varma.


      • Firmis

        Kyllä 95 % sulautetuista ja mikrokontrollereista edelleen koodataan ihan C:llä. C on sitten harvinaisempiin keisseihin, kuten BluRay-soittimien tai digiskooppien juurikoodiin (firmware tietty Assemblyllä, tai mahd. C:llä). Niiden Blurayden sun muiden käyttöliittymä taas on yleensä jollain Javalla tai C#:lla intiassa tehtynä.


    • IT_ammattilainen

      Olen tehnyt jo pitkään n. 45h työviikkoa ja olen mukana kolmessa projektissa, joissa teen ohjelmistotöitä käytännössä samalla tekniikalla. Tästä tulee istumista keskimäärin 9h/päivä. Minulla on perhe, lapsia ja liikuntaharrastuksia. Tavallinen työpäivä on n. 7:30 töihin, välillä siirrytään toimipisteestä toiseen ja sitten 17:00. Joskus haen nuorimmat lapset tarhasta, jos vaimo ei ole vielä ehtinyt. Sitten lapsille ruokaa ja läksyjen tarkistusta. Ilta meneekin siinä, ehkä ehtii yhden harrastuksen / henkilö iltana. Kotiin tullaan usein myöhään, jolloin on heti laitettava lapset nukkumaan. Klo on nyt 21-22. Pitäisikä minun nyt alkaa lukemaan netistä angularia ja istumaan kymmentä, ehkä yhdettätoista tuntia päivässä koneen ääressä? Huom. työmatkan johdosta aamulla klo 6 herätys. Miten pitkä yöuni sallitaan tietoammattilaiselle?

      • it_epäammattilainen

        Ehdit kuitenkin kirjoittaa Suomi24:ään klo 19:45 ???


      • Vaikeeyhtälö

        Tuollaiseenhan se helposti lipsahtaa. Sitten voi olla vielä sitovia lasten harrastuksia, joihin lapsia pitää viedä useana päivänä viikossa ja olla muutenkin mukana. Ei siinä iltaisin oikein mitään ehti kuin perhearkea hoitaa. Käytännössä ammatillisesti tekee siis sellaisia juttuja joita työnantajalla on tarjolla. Ammattitaito polarisoituu niihin tekniikoihin. Ongelmia tulee sitten siinä vaiheessa kun tulee isoja muutoksia.Siirrytään eri tekniikoihin, tulee suuria taloudellisia suhdannevaihteluita, ikää ja palkkaa on kertynyt hieman enemmän.
        Aika julmaa ja raadollista voi maailma ykskaks olla kelpo virkamiehille. ..


      • 54jkö5öj

        45h/vko = 9h/päivä, jos aloitat duunit 7.30 niin 16.30 on 9h täynnä. Onhan siinä vielä koko ilta aikaa puuhastella, ja eihän kukaan voi pakottaa opettelemaan angularia, ja itsekään en siihen edes keskity vaan muihin tekniikoihin. Itse opiskelen työn ohessa viikolla joitakin tunteja ja viikonloppuisin sitten enemmän.

        Jos viikolla tekee yhtenä päivänä pari tuntia enemmän niin seuraavana voi toivottavasti lähteä pari tuntia aikaisemmin, jolloin saa järjestettyä yhtenäistä aikaa jollekin muulle kuin työlle.

        Etätyöllä saa säästettyä työmatkat, jos menee 1h per suunta niin 2h säästyy aikaa etätyöllä, jos vain yleensä mahdollista.


      • kjlkjlkj

        "Klo on nyt 21-22. Pitäisikä minun nyt alkaa lukemaan netistä angularia ja istumaan kymmentä, ehkä yhdettätoista tuntia päivässä koneen ääressä?"

        Olisi kannattanut lukea lääkäriksi. Lääkärit pitävät osaamisensa ajan tasalla töiden aikana, työnantajan laskuun.

        Menit sitten it-alalle töihin. Ei olisi kannattanut. Toivottavasti lapsesi eivät kuitenkaan tee sitä virhettä. Kun he alkavat jotain ymmärtää, toistata niille joka päivä, kaksi kertaa päivässä: "et sitten rupea it-alalle töihin!"


      • Yrittäjäomistaja654

        Olen it alalla freelancerina. Vuositulot noin 100 000 eur, ja töitä teen noin 8 kk vuodessa


      • 784738fhjke8934
        kjlkjlkj kirjoitti:

        "Klo on nyt 21-22. Pitäisikä minun nyt alkaa lukemaan netistä angularia ja istumaan kymmentä, ehkä yhdettätoista tuntia päivässä koneen ääressä?"

        Olisi kannattanut lukea lääkäriksi. Lääkärit pitävät osaamisensa ajan tasalla töiden aikana, työnantajan laskuun.

        Menit sitten it-alalle töihin. Ei olisi kannattanut. Toivottavasti lapsesi eivät kuitenkaan tee sitä virhettä. Kun he alkavat jotain ymmärtää, toistata niille joka päivä, kaksi kertaa päivässä: "et sitten rupea it-alalle töihin!"

        Jees, tästä on tullut sanottua jälkipolvelle enemmän kuin 10 kertaa.

        Mutta sitten kun aatellaan noita opettajia yleisesti, muhkeat kesälomat ja monet jauhavat sitä samaa aihetta vuosikaudesta toisen.


      • it-alaton

        Perhe-elämä ja IT-ala on monesti vaikea yhtälö. Lapset vievät vapaa-ajan joka tulisi kuluttaa uusien tekniikoiden opiskeluun. IT-alalla työskentelevälle vaihtoehdoksi monesti jääkin avioero. Kun lapset jäävät ex-puolison hoteisiin, jää vapaa-aikaa enemmän jolloin voi opiskella uusia hype-tekniikoita.

        Eronneena voi myöskin muuttaa lähemmäksi työpaikkaa jolloin työmatka-ajat lyhenevät. Eronneelle poikamiehelle riittää hyvin asunnoksi pieni yksiö. Vaikka työpaikka olisikin kalliilla keskusta-alueella, riittää IT-alan palkka maksamaan yksiön vuokran. Pienessä 18 neliön kopissa voi sitten opiskella iltaisin Angularia ja muita uusia tekniikoita.


    • Mielähenvapaaehtoisesti

      Ja taas ne ovat alkaneet, tuttuun Tiedon tyyliin näitä jatketaan vuosikausia sarjatulena. Jottei yhteenkään työntekijään jää vahingossakaan jäljelle motivaatiota ja työniloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      331
      3106
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2298
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      197
      1631
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1417
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      56
      1293
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      158
      949
    Aihe