Liikennemelun vaimentaminen?

Melupekka

Asun taloyhtiön 3. kerroksessa niin, että olohuoneeni on melkein vilkkaan liikenneväylän vieressä. Olohuoneessa on kaksi isoa avattavaa ikkunaa, joista sisempi on kaksinkertainen ja ulompi n. 15 cm päässä oleva on yksinkertainen. Käsittääkseni normaalia energiansäästö-selektiivilasia.

Liikennemelu on hyvin häiritsevää ja välillä tuntuu, että vaimennusta on hädin tuskin enemmän kuin jos istuisin ulkona autossani sivulasi kiinniveivattuna. Muutin asuntoon hiljattain, ja näytössä useiden ihmisten läsnäollessa ei tietenkään saanut tätä puolta niin hyvin selvitettyä joten tämä moka menee nyt aika pitkälti omaan piikkiin...

Onko vinkkejä, miten vaimennusta voisi parantaa? Lasit ovat joskus aamulla huurteessa, joten tiivisteet voisi ainakin varmaan laittaa uusiksi. Jossakin varmaan myös kulkee raja, mitä saa taloyhtiön puolesta itse tehdä.

3

195

  Vastaukset

  • Mahtavatko äänet kuitenkin tulla korvausilmaventtileiden kautta ikkunan yläpokista? Niitä ei ole lupa mennä itse kovin paljon sorkkimaan taloyhtiössä. Jotkut ovat yrittäneet vaimentaa ääniä vaihtamalla ikkunalasit paksummiksi, esim 8 millisiin. Aika huonoin tuloksin.
   Se nyt vain on niin, että vilkkaan liikenteen ääniä ei mikään vaimenna, yleensä niihin kuitenkin tottuu ajanmittaan.
   Itse asuin aikoinani junaradan varrella ja ääniin tottui niin, että silloin heräsi aamuyöstä kun joku juna jäi jostakin syystä ajamatta ohitse.

   • Paksummat lasit kyllä vaimentavat melua, mutta investointi on täysin turha, jos ilmanvaihto on mallia 60-luku eli koneellinen poisto, jolloin
    a) ikkunan yläreunaan on sahattu reikä nimeltä karmiventtiili
    b) tiivisteistä pitää olla ylänurkissa 20 cm palat pois

    Pienikin ilmarako heikentää pahasti rakenteen ääneneristävyyttä.


  • Ei siihen ole olemassa mitään ratkaisua. Muuttamalla vilkasliikenteisen tien viereen joko hyväksyy äänet, tai ei hyväksy eli muuttaa muualle.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Muut maat tiukentavat koronatoimia, Suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin Oslossa.

   257
  • Onko ihmisissäkin tulevaisuudessa tunnistesiru?

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee olemaan harvan käsissä, eli isoveljen. Tästä seuraa väistämättä mielenkiintoisia asioita , se kellä koodit on hallussaan, saa lähes ennennäkemättömän vallan kansalaisen niskavilloista. Tuleepa mieleen tämäkin, nyt hankittu uusi tietojärjestelmä jokin lukukoodi ,sopii varmaankin hyvin sirun tunnisteeksi, joka hyvin todennäköisesti tulee vielä jokaiselle enemmin tai myöhemmin. Tosin mikä vika siinä olisikaan, kaupassa vain kättä heilauttaa ja robotti laskee ostoksineen ulos.

   167
  • Eläkeputki on iäkkäiden työntekijöiden työttömyysturva

   Pitääkö työttömyysturvaa heikentää poistamalla eläkeputki. Viime vuonna työmarkkinajärjestöt nosti v. 1961 ja myöhemmin syntyneiden 62 vuoteen. 62-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät voivat päästä ansiosidonnaiselle työttömyysturvalle ennen eläkeikää. Putkessa työttömyysturva on keskimäärin 1458 euroa/kk miinus verot. Työmarkkinatuki tai peruspäiväraha on vastaavasti vain 724 e/kk. Putkessa oli viime vuonna n. 13.000 työtöntä eläkeikää lähestyvää työntekijää. Miten ihmeessä hallitus voisi kuvitella, että putken poisto toisi10. 000 työllistä vuosikymmenen loppuun mennessä? Viime vuonna lisäpäivistä maksettiin yht. 125 miljoonaa. Putken poisto vähentäisi yli 13.000 iäkkään työntekijän käytettävissä olevia tuloja 125 miljoonaa / vuosi, mikä vähentäisi ostovoimaa ja lisäisi työttömyyttä. Valtion menot lisääntyisivät kasvavina asuntotukina ja toimeentulotukina, kun taas verokertymä vähenisi. Eläkeputken poisto vähentäisi vain suurten työnantajien omvastuumaksuja, jotka poistuisivat. Korvaavia toimia putken öoistolleei ole. Digi-yhteiskunnassa uusia työpaikkoja ei synny iäkkäille työntekijöille. 55 vuotta täyttäneet eivät enää saa uutta työpaikkaa.

   226

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   164
   3470
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   252
   3080