Liikennemelun vaimentaminen?

Melupekka

Asun taloyhtiön 3. kerroksessa niin, että olohuoneeni on melkein vilkkaan liikenneväylän vieressä. Olohuoneessa on kaksi isoa avattavaa ikkunaa, joista sisempi on kaksinkertainen ja ulompi n. 15 cm päässä oleva on yksinkertainen. Käsittääkseni normaalia energiansäästö-selektiivilasia.

Liikennemelu on hyvin häiritsevää ja välillä tuntuu, että vaimennusta on hädin tuskin enemmän kuin jos istuisin ulkona autossani sivulasi kiinniveivattuna. Muutin asuntoon hiljattain, ja näytössä useiden ihmisten läsnäollessa ei tietenkään saanut tätä puolta niin hyvin selvitettyä joten tämä moka menee nyt aika pitkälti omaan piikkiin...

Onko vinkkejä, miten vaimennusta voisi parantaa? Lasit ovat joskus aamulla huurteessa, joten tiivisteet voisi ainakin varmaan laittaa uusiksi. Jossakin varmaan myös kulkee raja, mitä saa taloyhtiön puolesta itse tehdä.

3

187

  Vastaukset

  • Mahtavatko äänet kuitenkin tulla korvausilmaventtileiden kautta ikkunan yläpokista? Niitä ei ole lupa mennä itse kovin paljon sorkkimaan taloyhtiössä. Jotkut ovat yrittäneet vaimentaa ääniä vaihtamalla ikkunalasit paksummiksi, esim 8 millisiin. Aika huonoin tuloksin.
   Se nyt vain on niin, että vilkkaan liikenteen ääniä ei mikään vaimenna, yleensä niihin kuitenkin tottuu ajanmittaan.
   Itse asuin aikoinani junaradan varrella ja ääniin tottui niin, että silloin heräsi aamuyöstä kun joku juna jäi jostakin syystä ajamatta ohitse.

   • Paksummat lasit kyllä vaimentavat melua, mutta investointi on täysin turha, jos ilmanvaihto on mallia 60-luku eli koneellinen poisto, jolloin
    a) ikkunan yläreunaan on sahattu reikä nimeltä karmiventtiili
    b) tiivisteistä pitää olla ylänurkissa 20 cm palat pois

    Pienikin ilmarako heikentää pahasti rakenteen ääneneristävyyttä.


  • Ei siihen ole olemassa mitään ratkaisua. Muuttamalla vilkasliikenteisen tien viereen joko hyväksyy äänet, tai ei hyväksy eli muuttaa muualle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   167
   3182