Masennuksesta kuin eläke irtoo

helppokovaivaikea

Olen kuullut että moni on päässyt keskivaikeasta masennukseta eläkkeelle.Ensin kuntoutustukia sitten lopullinen.Onko teillä kokemuksia tai tietoa.

29

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • masennusta

      Uskallan väittää, että pelkän keskivaikean masennuksen diagnoosilla et tule pääsemään eläkkeelle. Työkyvyttömyyseläkehakemuksista hylätään noin 25% ja yhä enenevissä määrin juuri nimenomaisen kaltaisilla diagnooseilla. Suosittelen googlettamaan vakuutuslääkäreiden artikkeleja netistä, niistä saat tarpeellisen määrän tietoa.
      Niin ja asiasta on kokemusta ja olen työkyvyttömyyseläkkeellä.

    • AlexUbergood

      Minä pääsin 55 vuotiaana, kun työnataja alkoi pottuilemaan.

    • sternbach

      Vaikean tyokyvyttomyyteen johtaneen masennuksen takia ei Suomessa paase eläkkeelle, kun masennus tulkitaan KELA:n "vakuutuslaaketieteelisin" perustein, ei siis lääketieteellisin perustein.

      Suomi on aika erikoinen maa, kun "vakuutuslaaketietessa" "laakari" voi tehda paatöksia nakematta potilasta.

    • Juurikinväärin

      On se niin väärin, mutta minkäpä sille voi.

    • turhautunutt

      Ei pääse , ei.

      • millähänmuutpäässy

        Onko sulla kokemusta ettei pääse.


      • vanharähjä
        millähänmuutpäässy kirjoitti:

        Onko sulla kokemusta ettei pääse.

        Kymmenen vuotta kuntoutumistukipatkiä, ei vakituista eläkettä. Aina vain vuosi kerrallaan. Ikää 60 ja ihan romu.


      • ihanpihalla66

        Joutuuko työkkärin ilmaishommiin vai saako olla rauhassa kun saa kuntsaria.


    • kirsikka39

      Olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä reilu neljä vuotta ja ikää on 39 vuotta.Syyt ovat psyykkisiä.Diagnooseja on ollut laidasta laitaan.Mukana myös masennus,joka ei ole ikinä olut vaikea tasoinen.Eläkkeelle pääsyä auttoi se että kävin kaikki työkkärin ja terveydenhuollon toimenpiteet läpi 7 vuoden aikana.Eli sitten kun kaikki mahdoliset toimet käynyt läpi (useasti) niin on ehkä mahdollisuus päästä työkyvyttömyyseläkkeelle.Itse olen eläkkeelle pääsyn jälkeen elänyt onnellisinta aikaa elämäni aikana.Olen opiskellut itselleni aikoinaan kaksi ammattia.

    • titityykukkuukukkuu

      Minulla diagnoosit keskivaikea masennus, muu ahdistuneisuushäiriö, sekamuotoinen persoonallisuushäiriö ja psykoottispiirteinen persoonallisuushäiriö. Kolme ensimmäistä diagnoosia psykiatrilta ja viimeinen neuropsykiatrilta, kun ei jaksanut vaivautua tutkimaan onko Aspergeria. Viimeinen diagnoosi tuli yhden ainoan tapaamisen ja myöhemmin toisen henkilön rasti ruutuun -tyylillä vastaamani luonnetestin jälkeen. Enkä siihen diagnoosin oikein luota.

      Mutta pelkällä masis-deegeellä ei mitään saa, tuskin edes sairauslomaakaan.

      • kirsikka39

        Mullekin on tuttua että sain diagnooseja yhden ainoa oireen tai juurikin luonteenpiirteen takia esim. psykoosipiirteinen persoonallisuus ja rajatilahäiriö.Mutta en valita koska juuri näiden ihmeellisten diagnoosien takia pääsin eläkkeelle.Eli kun olen kertonut etten ole pärjännyt työelämässä juurikin luonteeni taki (huono itsetunto,arkuus yms.) niin heti merkkaa että täyttää mainitsemani diagnoosin kriteerit.Ainoat diagnoosit jotka itse allekirjoitan on masennus,paniikkihäiriö ja ahdistuneisuushäiriö.Ja nämä ovat ne jotka ovat olleet haittana työnteossa.


      • titityykukkuukukkuu
        kirsikka39 kirjoitti:

        Mullekin on tuttua että sain diagnooseja yhden ainoa oireen tai juurikin luonteenpiirteen takia esim. psykoosipiirteinen persoonallisuus ja rajatilahäiriö.Mutta en valita koska juuri näiden ihmeellisten diagnoosien takia pääsin eläkkeelle.Eli kun olen kertonut etten ole pärjännyt työelämässä juurikin luonteeni taki (huono itsetunto,arkuus yms.) niin heti merkkaa että täyttää mainitsemani diagnoosin kriteerit.Ainoat diagnoosit jotka itse allekirjoitan on masennus,paniikkihäiriö ja ahdistuneisuushäiriö.Ja nämä ovat ne jotka ovat olleet haittana työnteossa.

        On se jännä että jos jännittää ja pelkää ihmisten seurassa, niin on psykoottinen. Mutta jos on ihminen joka kiusaa näitä arempia ihmisiä, niin sitten onkin mukamas ihan terve ja aikanaan kun jää eläkkeelle, saa kultakellon.

        Itseäni kiusattu työelämässä pariin kolmeen kertaan. En katso että olivat terveitä yksilöitä, mutta yhteiskunta tietysti katsoo.

        Kyllä sen kaiken jälkeen olisi lähtenyt vaikka millä diagnoosilla eläkkeelle, kunhan vaan pääsi.


    • hetihommiin

      Masennukseen auttaa vain reipas työnteki.
      Hakeudu heti kuntouttavaan työtoimintaan.

    • myönnärehellisesti

      Todellista masennusta potevat ihmisiä käy sääliksi,koska he joutuvat kärsimään niiden ihmisten takia,jotka väärinkäyttävät masennus diagnoosia.Aika usein ihminen,jolla on päihdeongelma hakeutuu lääkäriin kertoo olevansa masentunut,kun haluaa vaan juoda tai käyttää päihteitä.On olemassa myös lääkäreitä,jotka eivät ymmärrä päihdesairauksista mitään.Veikkaan,että suomessa käytetään kelan rahaa kohtuuttoman paljon teko masennuksen hoitoon.Jos ihmiset lopettaisivat juomisen ja päihteiden käytön paranisi henkinen olokin ja säästyisi nekin rahat oikeasti masennusta sairastaville.Juomine ja päihteidenkäytön lopettaminen loppuu vain ja ainoastaan tekemällä se jokainen yksin ts.panemalla korkki kiinni ja pillerit piikit ja jauheet hävitykseen.

    • Arttumoi

      Ala töihin. Kuuntele Wiskarin neuvoja.

    • tiijän-ja.puhun

      Masennus on eri asia kuin päihdeongelma, vaikkakin ne kulkevat liian usein rinnakkain elämän solmukohdissa. Päihteet auttavat ihmistä selviytymään paineisissa ajanjaksoissa, jokainen sen tietää.
      Mielen alakulo on syttymätön tila. Ei siihen auta päihteet, ei ystävät, ei mikään. Masentunut ihminen on aikapommi, siksi kukaan tervepäinen yritys ei halua heitä listoilleen. Kun mieli järkkyy, se on kuin loputon musta kuilu, josta ei ole muuta ulospääsyä kuin kaiken loppu.

    • masennusta

      "Mielen alakulo" on normaali tunnetila, jonka jokainen ihminen on elämänsä aikana kokenut ja jota jokainen tuntee syntymästään kuolemaansa saakka. Kliininen masennus on aivan eri asia, se on mielenterveyden häiriötila. Tätä häiriötilaa moni yrittää lääkitä itse mm. päihteiden avulla. Päihteistä moni saa väliaikaisen avun, mutta jatkuessaan se ruokkii masennusta.
      Ihminen, joka kokee olevansa masentunut, sitä yleisesti ottaen myös on, riippumatta siitä, minkä voidaan katsoa olevan masennuksen aiheuttaja.
      Masennus voidaan luokitella tilaksi, jolla on selkeä fyysinen tai psyykkinen aiheuttaja, mutta alakulo ei ikinä ole sama asia kuin masennus. Masennusta on myös eri asteisina, lievimpänä se ei juuri ihmisen olotilaan tai työkykyyn vaikuta ja menee usein nopeasti ohitse. Lievä tai keskivaikea masennus ei ikinä ole perusteltu syy työkyvyttömyyseläkkeen myöntämiseen.
      Masennuksen ohella ihmisillä on usein muitakin mielenterveydenhäirötiloja, jotka yhdessä masennuksen kanssa voivat olla edellytys työkyvyttömyyseläkkeen puoltamiseen.
      Masennuksesta kärsivä ihminen ei myöskään joudu kärsimään siitä, että joku käyttää masennusdiagnoosia väärin, niin kuin täällä eräs kommentoija sanoi. Kyse on aina siitä, minkä asteisena masennuksen tilaa pidetään.

      • pullopäivässä

        Alkon käyttö lisänä niin myönnetään ainaski se eläke eli helppoo on.


      • titityykukkuukukkuu

        Eiköhän ne psykiatrit osaa erotella mikä on vaan "mielen alakuloa" ja mikä on sairasta eli masennusta. Ihan turha mennä maallikon vähättelemään myöskään että keskivaikea masennus olisi jotenkin mitätön juttu. Sellaisenaan se ei tosiaan eläkkeen myöntämiseen kelpaa, mutta harva kai puhtaasti sitä sairastaakaan. Yleensä tulee kaikenlaista mt-ongelmaa klimpissä.

        Mielen alakuloksi en luokittelisi masennustani silloin kun oli sitä sorttia että meni muisti täysin ja keskittymiskyky oli nollilla. Joissain töissä olisin saattanut olla hengenvaarallinen ympäristölleni tuollaisilla sairailla aivoilla operoidessani. Sellainen asia joka muuttaa aivoja on selkeä sairaus, eikä vain jokin ohimenevä mielentila.


    • laksjd

      Tarkoitat siis joutunut eläkkeelle ilmeisesti? Itse vaihtaisin milloin vain tämän nykyisen olotilani takaisin siihen kun olin duunissa hyvällä liksalla..

    • Sekavaa_Soppaa

      Olet kuullut väärin. Viimeisen vuoden aikana on kolme eri psykiatria sanonut minulle että "masennuksen takia ei pääse eläkkeelle".

      On tosin huvittavaa että mediassa masennus ilmoitetaan yleisimmäksi syyksi nuorison varhais/työkyvyttömyyseläkkeeseen.

      • eipelkkämasis

        Niin pitää olla mielenterveys onkelmia niin tärppää.


      • masivainyksimuttayleisin

        Tottakai mediassa ilmoitetaan masennus yleiseksi syyksi, jos masennus löytyy useista yksilöllisistä rimpsuista joissa on useita mt-ongelmia yhdessä klimpissä.

        Joku saattaa olla masentunut, ahdistunut ja on joku pers.härö. Toisella on masennus ja pakkotoimintahärö (OCDkö tämä oli nimeltään?) Kolmannella on masennus ja taas jotain muuta.


      • Sekavaa_Soppaa
        eipelkkämasis kirjoitti:

        Niin pitää olla mielenterveys onkelmia niin tärppää.

        Pitää olla psykoosi tai siihen verrattava pitkäkestoinen tila.


    • poika12345

      Ite oon ollut yli kymmenen vuotta keskivaikeasti masentunut muut lisukkeet siihen... En ole vielä päässyt eläkkeelle... Sinne varmaan pääsee kun osaa pitää puolensa...

      • titityyjne

        Ehkä olet vaan liian nuori? Keski-ikäinen päässee päävaivojen vuoksi helpommin eläkkeelle?


    • Raskaantyönraataja

      Pääseekö eläkkeelle helposti kun on selässä todettu kulumaa ja rappeumaa välilevyissä? Kipeydyn pienestäkin fyysisestä rasituksesta niin etten kunnolla pääse kävelemään ja olen ollut todella pitkään jo työttömänä ja sairaslomallakin nyt jo 1,5v.

      • nervouss

        pääsee, minulla oli kulumat ja selkärikki, myös 6 muuta sairautta jotka aiheuttu liikuntakyvyttömyyden 70%.
        olin 29v silloin. nyt 34v.
        eli 5-6 vuotta tutkimuksia ja lappuja täytettiin ja monta sankkoa pillereitä kuten edelleen.
        tsemppiä


    • r324t

      Pitää olla vaikea masennus josta ei saa helpotusta lääkkeilläkään, silloin on se mahdollisuus , että KELA pitkän paperirumban jälkeen armahtaa ja pääsee eläkkeelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe