Terveyskeskuksen käsitys

MölyäTyhjästä

Onko se liikaa pyydetty, että ne jotka transulupuolisuudesta ja sen hoidosta ja hoitotavoitteista on kinostunut, niin ottaisivat siitä jotakin selvää mahdollisimman uskottavista lähteistä. Näitä lähteitä voin laittaa tähän linkkinä.

Itse törmäsin aivan uskomattomaan juttuun taas jälleen kerran. Yli vuosi sitten keväällä minulle tarjottiin tutkimuksiin ja hoitoon lähetettä kun täällä ei kerta töitäkään sen enempää ole ja tilanne on mikä on. Itse olen näitä sosiaalietuuksia tarjoavien tahojen kanssa sopinut, että tämä on asia jota minä lähden käsittelemään ja hoitamaan. Viimeiset 15-vuotta elämässä terveydenhuollossa on mennyt siten, että jopa vapautta ollaan riistetty työttömyysperustein ja jälleen tämänkin asian suhteen minulle tarjottiin mielenterveyspalveluita ja masennuslääkitystä kun en sen enempää töitä haekkaan. Itse asiassa alalla jossa olen työskennellyt alkaa ne viimeisetkin työtä minulle tarjonneet työnantajat laittamaan lappua luukulle. Joka tapauksessa loppujenlopuksi pyysimn lähetettä, niin vastaus oli, että saan sen sitten joskus syksyllä. Ihme vedätystä, onhan tutkimuksiin melkoinen jono ja odotusaika pitkä.

kesän aika olen tullut melkoisesti ahdistelluksi näinn katuelämässä. Minulle on huudeltu ja autoani on kivitetty jne. Sittemmin alkoi todentotta tuntumaan siltä, että tämä lähetettä vedättävä lääkäri oli antanut jonkin omatakisen trans-sukupuolisuus diagnoosin ja jopa välittänyt tämän tiedon toisiin viranomaissin jotka puolestaan ol vuotanut tämän tiedon edelleen. Nyt läjäpäin juuri hädintuksin täysikäiset kakarat roikkuu huilussani kiinni ja on yli vuoden takaisen kommentin vuoksi sitä mieltä, että tälläisen yli 40v ihmisen joka on jo kerinnyt työskentelemään lähes 7 eri alalla tulisikin jollakin erityisellä tavalla kouluttautua tai ammatillisesti muuttua tämän asian vuoksi.

Yksi trans-sukupuolisuushoidon keskeisistä asioista on muun elämän yhteensovittaminen sukupuoliroolin muuttuessa ja että tämä hoito ja tapahtuu siellä hoidossa, ei kadulla jonkin hölmön viranomaisen tietovuodon toimesta. Monet transihmiset jopa pyrkivät salailemaan vanhaa identieettiään joskin meille suomeen on pesiytynyt tapa jossa transihmisestä tehdään jokin julkisuuden henkilö. Eihän tämä käy yksiin.

Mikä ihme siinä on, että aina palaamme johonkin transihminen pöpi päästään ja mielenterveydenhoidolla parannamme sinut ajatusmaailmaan. Aivan samalla työelämässä vallitsee jokin suljettu armeijan pakkotekemis, suoraviivainen ja tervejärkinen totaalitäärinen ajatusmaailma. Vapautta emme edes me kantasuomalaiset löydä elämästämme.

Tässä muutama varteenotettava linkki luettavaksi:
http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaalat/meilahden-psykiatriset-poliklinikat/Sivut/Sukupuoli-identiteetin-tutkimuspoliklinikka.aspx

http://trasek.fi/perustietoa/sukupuolenkorjaus/

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00525

https://fi.wikibooks.org/wiki/Sukupuolenkorjausprosessi_Suomessa

https://fi.wikipedia.org/wiki/Transsukupuolisuus

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viiraako_sulla

      Oletko aivan tosissasi vai luuletko vaan että sinusta on levitetty tietoja. Viranomaiset eivät voi levitellä arkaluontoisia asioita koska siitä jää helposti kiinni ja sen jälkeen lentää ulos työpaikastaan. Jos jotain tuollaista on tapahtunut, niin etköhän ole itse levitellyt tietoa transsukupuolisuudestasi.
      Transhoidot ei ole sitä että sinua valmennettaisiin uuden sukupuolen mukaiseen elämään. Sen joudut opettelemaan aivan itse, tutkimusyksikössä vain seurataan onnistuuko se. Ellei onnistu, niin ei tipu transdiagnoosiakaan.

      • Alkup

        Transkupuolisuuden ainut todellinen määritelmä on, että ihminen kokee itsensä sellaiseksi. Nämä transhoidot on jotain tyypillistä suomikuraa jossa kaikki muut paitsi trans-sukupuolinen saa diagnoosin ja hoidot ja loput taistelee olemassaolostaan. Saattaa toki olla että minusta on jotain jälkiä siihen suuntaan jäänyt ja ihmettelisin jos ei olisi (sattuneesta syystä). Kuten todettu, niin kyllä tämä terveyskeksuksen toiminta hämmäsyttää, on sitten samaa tasoa transhoitojen kanssa kun pitäisi olla töissä vaikka alan töitä ei nyt juuri ole ja varmasti ja mieluusti alan vaihto edessä (sattuneesta syystä).


      • No-niin
        Alkup kirjoitti:

        Transkupuolisuuden ainut todellinen määritelmä on, että ihminen kokee itsensä sellaiseksi. Nämä transhoidot on jotain tyypillistä suomikuraa jossa kaikki muut paitsi trans-sukupuolinen saa diagnoosin ja hoidot ja loput taistelee olemassaolostaan. Saattaa toki olla että minusta on jotain jälkiä siihen suuntaan jäänyt ja ihmettelisin jos ei olisi (sattuneesta syystä). Kuten todettu, niin kyllä tämä terveyskeksuksen toiminta hämmäsyttää, on sitten samaa tasoa transhoitojen kanssa kun pitäisi olla töissä vaikka alan töitä ei nyt juuri ole ja varmasti ja mieluusti alan vaihto edessä (sattuneesta syystä).

        Sama epämääräinen vihjaileva linja vaan jatkuu. Eihän tällaisesta tekstistä saa lukija mitään irti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe