Loviisan elinkeinopolitiikan seuraukset

Hiphiphurraa

Loviisan elinkeinopolitiikan johdon kärkihankkeista yksi on Länsiportin kauppapaikan kehittäminen. Eli lisää kauppoja Loviisaan. Siitäkin huolimatta, kauppoja on jo ennestään täällä tarpeeksi. Kun asiakaskakkua ei riitä loputtomiin jaettavaksi, niin seurauksena on ylitarjonta. Siitä nämä elinkeinopolitiikan "mestarit" eivät välitä. Samoin myös valtiovallan yritys hillitä kauppapaikkojen kaavoittamista ei hetkauta, vaikka sen tarkoitus on nimenomaan estää kauppojen ylitarjontaa. Loviisa käyttää kaavoitusasiassa hyväkseen siirtymäkautta ja siten on kaavoittanut mm. Länsiporttiin kauppapaikkoja. Tämän seurauksena Loviisassa taas lopettaa yksi hyvä erikoisliike! Mikä liike lopettaa seuraavaksi?

Ravintolat ja hotellitkin huojuvat, mutta mitä tekevät nämä "mestarit"? Aikovat saada Sahaniemelle ison hotellin ravintoloineen. Se on vain "mitätön" pikkuseikka, että asiakkaat ja kysyntä täältä puuttuvat!

Kohta varmaan esitetään palkankorotukset Loviisan elinkeinopolitiikan johdolle heidän "hienoista saavutuksistaan"!

36

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mestaritasialle

      Kohta varmaan kaivetaan naftaliinistä jo kerran toteutettu suunnitelma tyhjien näyteikkunoiden somistamisesta, jotta tyhjinä olevissa liikehuoneistoissa näyttäisi vielä olevan kauppa. Stalinin Neuvostoliitossa oli somistettuja näyteikkunoita, joissa mm. oli puusta sorvattuja ja maalattuja säilyketölkin näköisiä tekeleitä, jotta syntyisi harhavaikutelma, että ruokaa kaupoissa riittää. Ei muuta kuin ikkunoita somistamaan ja lisää viirejä liehumaan kuoppaisten kujien ylle!

    • Eimikäänseiväsmatka

      Käytiinkö Unkarissa viinikellareissa ja hevosajelulla korkean tason elinkeinopoliittisia keskusteluja yksikielisten Lovisa viirien erinomaisuudesta? Jos käytiin, niin matka ei ollut turha, koska delegaatiossa olivat mukana paikkakunnan elinkeinopolitiikan johto ja elinkeinoelämän tärkeimmät edusmiehet.

    • Nimimerkkierkkifourseven

      30876 on kiintiö tälle vuodelle.

      • Konepäällikkö

        121686 euroa maksettu vuosilta 2004-2015 valtion varoista tukia paikalliselta voimalaitokselta eläköityneelle loviisalaiselle "ammattikalastajalle"maa ja metsätalousministeriön mukaan?


    • Nytnappasi

      Ota päällikkö yhteyttä ministeriöön jos tukien maksatuksissa on jotain epäselvää.

    • jagharhört

      Kalajuttu on peräisin Monorin katuja jyristelleiden hevosrattaiden jakkaroilta?

      • riskirahoittaja

        Näyttää olevan maa ja metsätalousmisteriön sivuilta näköjään kerrankin bongattu ihan faktatietoa.Eli ihan on tosi juttu.


    • KapitalisminKauhistus

      Aloittaja haiskahtaa paikalliselta yrittäjältä, joka vielä toistaiseksi on voinut tarjota parhailla liikepaikoilla parasta ennen-kamaa huomisen hintoihin. Sillä niin Loviisan kaupat tekee. Lisäksi lauantaina on lyhyt päivä, sunnuntaina koko Loviisa on kuollut. Kun yrittäminen ei vaan kannata.

      Niin se on: Kapitalismin ihanuudesta on kiva puhua kun verot ja viranomaiset ahdistaa, mutta se toimii oikeasti niin että kilpailu sallitaan ja heikoimmat kuolee. Loviisan yrityksissä on vain vähän elinkelpoisia.

      • Zetor2stroke

        Sukari haukkasi putiikillaan puutarhakeskuksen liikevaihdosta aikamoisen suupalan.Silti työpaikkoja tuli debet puolelle?


      • Päivittäinasioiva

        Rautakauppaan kun astuu,ihmetyttää,myyjät skulaa bittiavaruudessa,asiakkaita ei juuri näy.Kun kysyy jotain,myyjä vastaa;se on siellä tai siellä.Sähköpiste ja tokmanni myy samaa tavaraa,huomattavasti edullisemmin.Ja huomiovat jokaisen asiakkaan.En enää asioi rautakaupassa,Amen.


      • Keskimäärinhyvä
        Päivittäinasioiva kirjoitti:

        Rautakauppaan kun astuu,ihmetyttää,myyjät skulaa bittiavaruudessa,asiakkaita ei juuri näy.Kun kysyy jotain,myyjä vastaa;se on siellä tai siellä.Sähköpiste ja tokmanni myy samaa tavaraa,huomattavasti edullisemmin.Ja huomiovat jokaisen asiakkaan.En enää asioi rautakaupassa,Amen.

        Mulla on siitä paikasta hyvin vaihtelevia kokemuksia. Muut tietää kaiken rakentamisesta ja neuvoo ihan väsymättä, yksi taas ei. Keskimäärin hyvää palvelua.


      • Justiin-näin
        Zetor2stroke kirjoitti:

        Sukari haukkasi putiikillaan puutarhakeskuksen liikevaihdosta aikamoisen suupalan.Silti työpaikkoja tuli debet puolelle?

        Oli mukava mummon käydä törsäämässä tonni tokmannissa,söpö tumma tyttö neuvoi,ihan kotimaan kielellä.Joissain paikallisissa kaupoissa puhutaan jotain ulkomaan kieltä.


      • Kaisamummi
        Zetor2stroke kirjoitti:

        Sukari haukkasi putiikillaan puutarhakeskuksen liikevaihdosta aikamoisen suupalan.Silti työpaikkoja tuli debet puolelle?

        Joo,siellä on nätit tytöt,ja hyvin pelaa.Siis tää tokmanni.


    • kaverikapitalismiako

      Kapitalismin ihanuus toimii Loviisassa vain niin valikoivasti. Jos kerran keskustassa näyteikkunat pimenevät, kun kaupat eivät pysty kilpailemaan isojen markettien kanssa, niin miksi sitten ns. keskustan kehittämiseen poltetaan veronmaksajien rahaa satoja tuhansia euroja? Kaupungin panostuksen pääkohde on Kuningattarenkatu ja etenkin Gallerian edusta. MIKSI????? Pitääkö muuten paikkansa, että kaikki kaupungin lahjat ostetaan samasta kaupasta, jonka omistaa paikallinen kunnallispolitikko? Onko hankinnat kilpailutettu ja kysytty tarjouksia muilta yrittäjiltä?

      Kapitalismin ihanuus ja terve kilpailu ei ole toiminut Loviisan satamassakaan? Sinne kun on pumpattu verorahaa varmaan kymmenien miljoonien edestä. Kuntafuusiosta saadut porkkanarahatkin (noin 6 miljoonaa) upotettiin sinne. Sataman yhtiöittämisen yhteydessä koko omaisuus annettiin käytännössä ilmaiseksi yhtiölle ja vielä "panosta kassaan" 0,6 miljoonan edestä.

      • Muutin.jo.poiskin

        Satamaan pumpattiin rahaa jo vuonna 1974 kun Loviisaan muutin. Tuskin mikään on muuttunut sen jälkeen?


    • tilattutrollijuttu

      Näitä palstoja ei kuulemma raatihuoneella lueta. De va kukku de. Paikallisaviisissa oli elinkeinopolitiittinen tarina, jonka on kertonut "ison liike- ja asuintalon omistava yrittäjä". Saagan mukaan Loviisassa kivijalkakaupat joutuvat kilpailemaan erityisesti verkkokaupan kanssa ja Kuningattarenportin liikekeskittymän kanssa keskustan liikkeet eivät sen sijaan kilpaile. Ilmeisesti ko. "yrittäjä" ei ole käynyt tutustumassa tokmannin valikoimiin. Lopettavan puutarhaliikkeenkin kilpailijat siis muka löytyivät netistä, josta asiakkaat tilasivat multasäkkejä jne.

      Kiitos kaupungin johdon tänne on järjestetty kauppojen ylitarjontaa ja keskusta pikku hiljaa pimenee. Lopettakaa nyt hemmetissä sitten veroeurojen kylvö keskustan kehittämiseen (=lapselliseen somistamiseen)!

      • päätrollikkaonmorjens

        Jo sokee nasse tietää että tornissa lepäilee kaupunkin trollijuttujen tilaajat. heh hei OK ja HW.


      • yestrollimorjens

        Johan nappas!


      • Tulivaanmieleen

        Jos puuutarhaliike lopettaa niin syy ei välttämättä ole nettikauppojen.


    • 46knots

      Elikeinona voi olla vaikka avioitua jonkun ruman naisen kanssa,jonka suvulla on oravan nahkoja.Ja sitten alkaa vaikka kalastajaksi,kaikki kuitit säästäen,Näinollen,kaikki kuitit verottajalle näyttäen,kaikki mitä hankit "henkesi säästämiseksi",voit vähentää verotuksessa.Ja vaikka sattuisit vahingossa laskemaan verkkosi luvattomille vesille,voit hommata uudet valvojan vietyä edelliset.Koska saat vähentää ne tulonhankkimiskuluina.Tämä on ilmeisesti nyt täällä se ongelma....Korjatkaa,jos tuntuu siltä.

      • pienipaskiainen

        Elinkeinona voi olla myös henkilön ”avioliiton” omainen suhde hölmön kunnan paremmaksi itsensä kokevan, rantakieltäpuhuvan (rkp) ryhmän maskottina oleminen. Se on ihan win-win tilanne. On hyvä palkka, vapaa työaika ilman tavoitteita ja saavutuksia. Kaikki vähäisetkin itse aloitetut hommat saavat mennä ja menevät förbiiksi perselleen. Eipä se mitään kun rkp’kin varmistaa maskotillaan vähemmistön enemmistöaseman. Päätä rasittavat vain omat pelkotilat siitä, että huomaavatko muutkin kuin alamaiseni osaamisvajeeni ja onko kukaan julkisuudessa todettu minua pätevämmäksi ja fiksuksi? Paska juttu, kun nyt on lauman esimieheksi on päässyt kunniahimoinen typykkä, joka revittää lehdissä omia suunnitelmia organisoinnista ja jäsenten määristä – tiukkaa peliä. Kyllä minä sen vielä hiljennän ja näytän sille kuka rattaiden suunnan määrää ja rahat jakaa. Heh, heh HW.


    • Nythatuttaajavit

      Melkoinen probleemi kun typykkä on PÄTEVÄMPI ja kaikki nauravat selän takana typerille ja aina persilleen meneville rojekteille!

      • tuplap

        Pätevä typykkä on valittava näyttöjen perusteella pormestariksi. Hon laittaisi virkamiehet jonoon ja antaisi turhille kenkää. Siinnä lähtisi nykyinen Mayor litomaan kuin ku..a Töölöstä.


      • tuplahauis

        Miten sä jaksat vuositolkulla jutella täällä yksinäsi? Mayor vaan porskuttaa sillä aikaa. Konkreettisiä tekoja mies...


      • mayorvaihtoontaimonoriin

        Kerro edes yksi kuntalaisia palvellut Mayorin saavutus? Mayorin neuvottelema Pelastuslaitos-sopimus = miinusta 500 000 euroa joka vuosi! Miten satamassa menee, paljonko tulee euroja kaupungin kassaa? Tulos on heh-heh-hw Mayor.


      • MattiNäsä

        Noo mutta Pelastuslaitosta ei enään montaa vuotta tarvitse sietää, pari vuotta vielä nii päästään paloasemasta eroon kun aloittaa toimintansa suuri ja mahtava Uudenmaan pelastuslaitos.


      • visionmukaistatoimintaa

        jep. mattinäsän juttu on ihan sellainen kuin torniherran ajatusmaailmasta poikii - ei perusteltua ajatusta ilolleen. Ilmeisesti haluaamyös pilkata tulevaa uudenmaan pelastuslaitosta? Siis mennään vielä 5 vuotta Olavin neuvottelemalla pelastuslaitos-sopimuksella, eli 5 x 500 000 euroa lahjoitetaan Porvoolle ihan tosta vaan ilman, että Olavi yrittäisi/kykenisi korjata sopimusta vaikka laupunginhallitus on niin päättänyt. Hallinnon osaaminen on ihan heh-heh-tasoa.


    • Oiaikojaoitapoja

      VSB -avtalet takaa porskuttamisen. Muuten se olisi näyttöjensä perusteella pistetty maantielle jo aikoja sitten. Tämän myöntävät jopa ärkoopeelaisetkin,mutta hiljaa kuiskuttaen.

    • upeetamahtavaa

      Peräti harmillista kun vielä 1 kpl kaupunkilaisia on eri mieltä direktöörin onnistumisista ja siten ei tyytyväisyysprosenttia saada täyteen 100 %!
      Vaikuttaako tämä kauneusvirhe seuraavan palkankorotuksen suuruuteen tai kunniamerkin hakemiseen?

      Naapurimaassa aikoinaan isä aurinkoisen saama kannatus oli eräällä paikkakunnalla 120 %! Siihen pyrkikäämme!

    • Parastajohtamista

      Kohta varmaan taas kiertää papyrys, jossa alaiset joutuvat nimmarillaan vakuuttamaan byroossa vallitsevan laatujohtamisen.

      • pelonilmapiirissäeläävät

        Meinaat, että taas haetaan perusteettomia lausuntoja sen vuoksi että pätevä Typykkä voisi tehdä maskotin palkankorotusesityksen?


    • palkintoeitulluttyhjästä

      Keskustasta pimenee näyteikkuna toisensa jälkeen. Sekö on sitten TAHTOtila tai ainakin Tahto-palkinnon arvoinen miinusmerkkinen suoritus......

    • huutiatulee

      Mian on aika ottaa elinkeinopolitiikan ohjat ja sen hän on jo tehnytkin! Nyt on jo käynyt selväksi, että kuka on pomo ja kuka pelkkä käskytettävä alainen!

      • mhwonosaavajohtaja

        Mia HW:n on johdettava tiukalla otteella kaikissa asioissa kaupunginhallitusta ja ennen kaikkia esittelijä Olavi Kalevaa. Olavin työajan käyttöä ja työaikojen noudattamista on seurattava. Kh:n asioiden heikoon valmisteluun on puututtava viipeittä; valmistelun laatuun ja päätösten perusteluihin on saatava merkittävää parannusta. HW:llä on edessään suuret haasteet, mutta eiköhän ne hoidu hänen erinomaisella osaamisella ja johtajuudella kuntalaisten eduksi.


    • HWpormestariksi

      Vihdoinkin on saatu elinkeinopolitiikan johtoon todellista osaamista, kun HW on ottanut ohjakset käsiinsä. Toivottavasti Loviisassa siirrytään nopeasti pormestarimalliin ja kaupunginjohtajan virka lakkautetaan. Kuntaliitossopimuksessa oli alunperin sovittu kaupunginjohtajan virka määräaikaiseksi eli 5 vuoden mittaiseksi. Sopimus muutatettiin myöhemmin sellaiseksi,että virka on toistaiseksi voimassa oleva. Se oli härski veto, koska kuntaliitoksen puolesta äänestäneet luulivat kaupunginjohtajan vaihtuvan 5 vuoden päästä.

    • Jordrunkare

      Eikö voitaisi yrittää jo Ollia eläkkeelle..Tarpeeksi jo pahaa aiheuttanut.Ja pahaa mieltä meille kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      444
      3245
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      401
      2776
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      119
      2738
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2143
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1170
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe