Aleksis Kiven päivä!

Kiveksisale

Suomen rakkaan kielemme isän juhlapäivä on tänään!
Nouse riennä Suomenkieli

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10.10.2015

      ja sen kunniaksi pääministerimme Juha Sipilä innoitti kolumnisti Jyrki Lehtolan tekemään kerrankin lukukelpoista tekstiä!

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1444370381103.html
      Juha Sipilä tässä taas, tervepä terve.
      Joko olette innostuksestanne selvinneet? Ymmärrän, jos heikompia huimaa vieläkin. Sen verran kiihottavia keskiviikkona esittelemäni hallituksen kärkihankkeet olivat.
      Harva tällaiseen toimintaan kykenee. Ensin amputoimme sata ihmistä. Sitten tarjoamme yhdelle tekonivelen ja järjestämme tiedotustilaisuuden, jossa kerromme, että ihminen on kärkihankkeemme.
      Panostamme tulevaisuuteen, koska nykyisyys on pettävä, liukas lattia täynnä pakolaisia, jotka pääsivät vähän yllättämään, kun havahduimme liian myöhään siihen, että maailmassa on pahaa mieltä muuallakin kuin vientisektorillamme.
      Minulla on sellainen teoria, että kun hallituksella menee oikein hyvin, niin kuin minun hallituksellani menee, se alkaa puhua epäselvemmin ja vertauskuvallisemmin.
      Rakennamme yhdessä työllisyyden siltaa. Se silta johtaa autiolle saarelle, jossa on biotalouskärkihankkeemme eli yksi mänty.,.................

      (huom. silta avataan vasta kekrinä; http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/silta-avaa-uuden-nakokulman-jokimaisemaan-katso-kuvat/ )

    • Päinmäntyä

      Tämähän on juuri yhtä selvää kuin hallituksen linja, eli harvinaisen epäselvää.

    • Balleriinat

      Luulin että on Ulkokorean eli Suomen työväenpuolueen perustamisen juhlapäivä.

    • 10.10.2015

      Terve mieheen. Minä olen Matti Putkonen, perussuomalainen, ja jos se on teille ongelma, oikeudessa tavataan.
      Minä olen Matti Putkonen, perussuomalaisten tiedottaja, lobbari, spin doctor. Kutsun itseäni työmieheksi, koska perussuomalaiset ovat joukko ihmisiä, joille sana ”työmies” muuttaa valheen totuudeksi.

      Minä olen työmiehen ruho, joiden takana Timo Soini vaikenee. Olen piilotellut Timoa meidän kellarissa jo kaksi viikkoa. Siellä se syö alasti chipsejä ja ratsastaa keppihevosella.

      Me toimme Timon kanssa vihan Suomeen. Te luulette, että meillä perussuomalaisilla olisi ongelmia kreikkalaisten, homojen ja maahanmuuttajien kanssa, mutta ei se niin ole. Tai on tietenkin, kenellä ei niiden kanssa ongelmia olisi, hirveän helppoja syyllisiä kaikkeen, mikä ei niihin liity.

      Suurin vihollisemme on silti vääränlainen suomalainen. Me keksimme punavihreän kuplan, punavihreät terroristit, punavihreän vaaran. Me keksimme, että suomalaisen yhteiskunnan vaarallisin vihollinen on kalliolaisessa levykaupassa vinyylilevyjä selaava arka, yksinäisyyttä pelkäävä poika.

      Hänestä me teimme vihollisemme, ja yritämme tehdä nyt koko kansan vihollisen.

      Ja te uskotte meitä. Me puhumme punavihreästä kuplasta, ja te alatte puhua punavihreästä kuplasta niin kuin se olisi juuri se yhteiskunnallinen ongelma, jota tässä täytyisi käsitellä.


      Me olemme ullakon rohkea, sitkeä Anne Frank, te meitä jahtaava väkivaltainen, aivoton massa.
      Perussuomalaiset on kaksi vuotta päättänyt, mikä on yhteiskunnallisen keskustelun agenda, mistä täällä puhutaan, ettekä te edes huomaa, kun olette niin oman oikeamielisyytenne lumoissa. Meistä saitte itsellenne helpon vihollisen. Syytätte meitä fasismista, vaikka viimeisen mielikuvituskyselyni mukaan perussuomalaisista vain 0,1 prosenttia osaa edes tavata oikein sanan fasismi, joten ei meissä fasisteja ole, oikeudessa nähdään, media on vihollisen hallussa.
      Lauantaina perussuomalaiset täyttävät 20 vuotta. Turun juhlakokouksessamme aiomme tehdä sitä, missä olemme hyviä. Käännämme kaiken päinvastaiseksi. Te vertaatte yhtä meistä Anders Breivikiin, me vertaamme teitä kaikkia fasistien joukkohysteriakokoukseen.

      Puoluekokouksessamme piti olla toritapahtuma kaikelle kansalle. Peruimme sen. Ilmoitimme syyksi oman varovaisuutemme. Suomeen on noussut vasemmiston ja oikeiston ääri-ilmiöitä, me emme halua omiamme vaaraan. Me olemme ullakon rohkea, sitkeä Anne Frank, te meitä jahtaava väkivaltainen, aivoton massa.

      Minä olen Matti Putkonen, eikä millään ole mitään väliä, kunhan keskustelu vain saadaan kyllin matalalle. Me perussuomalaiset saamme. Ja te kaikki vinyylilevypusseissanne uinuvat olette niin laiskoja, että tekin haluatte pitää keskustelun siellä meidän valitsemallamme tasolla.

      Minä olen Matti Putkonen, ja minä johdan tätä keskustelua. You say poteitou, I say you fucking fascist, how dare you.
      Jyrki Lehtola

      • 10.10.2015

        OMMENTTI Noi-noi-noi-noitavainot! Na-na-na-natsit! Jo-jo-jo-joseph McCarthy! Muita historiallisia esimerkkejä!
        Perussuomalaisilla on kansanedustajinaan niin monta viallista aikapommia, että puolue joutuu tekemään kovasti töitä ohjatessaan huomiota muualle.

        Keskiviikkona julkisuuteen astui Olli Immonen, joka ei ole rasisti, kertomaan, että on rankkaa, kun ensin on ihan pomona netissä ja sitten muut ovatkin, että Olli hei, sun naamas on ihan hillossa enkä mä edes halua arvailla, mitä tahmaa sun housuissas on.

        Ja koska perussuomalaisten johdolta ei saa vastaukseksi kuin krapulaisen aikamiespojan välttelyä ja itsesääliä, puolueen työmies Matti Putkonen yritti viedä huomion perussuomalaisten luonteesta omaan luonteeseensa.

        Putkonen julkisti listan, mustan listan ihmisistä, jotka ovat suhtautuneet perussuomalaisiin toisin kuin perussuomalaiset haluaisivat, että niihin suhtaudutaan. Normaalimaailmassa erimielisyys kuuluu kommunikointiin, perussuomalaisten maailmassa se on rikos.

        Kun lista sitten julkistettiin, punavihreässä kuplassa innostuttiin niin kuin siellä aina innostutaan, kun helppo vihollinen maalaa otsaansa maalitaulun. Tää on törkeää, ei tää kuulu demokratiaan, siis natsithan, nehän keksi listat, nehän teki listoja poltettavista noidista ja indie-levyistä.

        Päivän myötä pettymys kasvoi, kun Putkosen lista ei ollutkaan niin kiihottava kuin olisi toivonut. Siinä ei ollut omaa nimeä, liian vähän toimittajia, jotta voisi puhua sananvapaudesta, ja liikaa tylsiä poliitikkoja.

        Silti siinä oli kaikki väärin, koska se oli lista, jossa oli nimiä, ja natsit, natsit tekivät maailmanhistorian ensimmäiset listat.

        Yhdysvaltalainen oikeistohumoristi P.J. O’Rourke julkaisi 90-luvulla kirjan The Enemies List, jossa O’Rourke listasi The American Spectator-lehden lukijoiden avulla amerikkalaisen yhteiskunnan pahimmat viholliset. Niitä olivat mm. Bill Clinton, Yoko Ono, terveysopin opettajat sekä koko Ruotsi.

        Tarkoitus oli provosoida, yrittää olla hauska, ei oikein onnistunut, koska kohteet olivat liian ilmiselviä ja perustelut kaikki samalta janalta.

        Kirjan ilmestyttyä USA:ssa ei huudettu natseja ja noitavainoja, vaan lähinnä ohitettiin epäonnistunut huumoriyritys.

        Saman olisi voinut tehdä perussuomalaistenkin listalle. Se oli kuin luokan rumimman ja luonnevikaisimman pojan luettelo tytöistä, joiden kanssa en ainakaan harrasta seksiä; nolo lista, joka olisi saanut leijailla omassa yksinäisessä avaruudessaan.

        Samalla Putkosen lista ja muut provosointiyritykset vievät huomion vakavammista asioista: köyhältä vanhukselta vietiin juuri vuokrarahat; me puolueena valehdellaan äänestäjillemme; rasismi vain kasvaa, ja me vastaamme siihen ylimielisyydellä.

        Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.
        Jyrki Lehtola


      • 10.10.2015

        Perussuomalaiset ovat ahdingossaan valitsemassa väärän tien, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
        Tähän on tultu.

        Perussuomalaisten kannatus syöksyy alas sellaista vauhtia, että edes he eivät väitä kalluppeja vääriksi. Ovatko syynä pakkolait vai pakolaiskriisi?

        Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan ei ainakaan pakolaiskriisi. Perussuomalaisten äänet karkaavat vasemmalle. Slunga-Poutsalon mukaan ”maahanmuuttokriittiset eivät siirry demarien ja vasemmiston kannattajiksi”. Jos tämä olisi vain puoluesihteerin yksityisajattelua, se kuulostaisi vain kiinnostavalta. Eikä hän olisi edes väärässä, maahanmuutto ei vielä ole perussuomalaisten kannatuksen laskun syy. Voi vielä olla.

        Koska puheenjohtaja Timo Soini sattui kommentoimaan melkein samoin sanoin, tuntuu kuitenkin siltä, että perussuomalaisten johdon valtaa vaarallinen harha. Harha on, että perussuomalaiset voisivat kasvattaa kannatustaan maahanmuuttokritiikkiä lisäämällä.


        Timo Soini ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo riemuitsevat vaalivoitoista huhtikuussa 2015.
        Yksikään ääni ei ole varma

        Ensinnäkin. Tuskin satunnaisesta maahanmuuttokriittisestä tuntuu kivalta, että perussuomalaiset pitävät hänen ääntään varmana, tapahtui rajalla mitä tahansa. Pelkkä ponnekas puhe ei riitä.

        Toiseksi. Monilla perussuomalaisten äänestäjistä ei ole mitään maahanmuuttajia vastaan. Kaduilla polttopullojen kanssa riehuvat kaverit eivät edusta perussuomalaisia, mutta maahanmuuttokriittisyydelle he antavat aika ikävän kaiun. Moni, joka on äänestänyt perussuomalaisia ihan muista syistä, voi nyt aivan hyvin äänestää vasemmistopuolueita.

        Kolmanneksi. Jos perussuomalaiset tiukentavat linjaansa maahanmuuttoasioissa älyttömyyksiin, keskustan ja kokoomuksen pinna palaa. Se on sitten hallituskriisi.

        Tästä päästään Sebastian Tynkkyseen. Perussuomalaisten julkisuustyrkky varapuheenjohtaja ei ole ongelma Soinin painoluokan pelimiehille. Hänen ajatuksensa ovat.

        Yhden asian liike ei toimi

        Nuivan, maahanmuuttokriittisen siiven perussuomalaisia houkuttaa tieto, että ruotsidemokraatit pystyvät kasvattamaan kannatuksensa huimaksi menemättä hallitukseen. Mutta ruotsidemokraatit ovat nimenomaan yrittäneet tulla sen kaltaisiksi, mitä perussuomalaiset vielä muutama vuosi sitten olivat, yleispuolueeksi. Jos perussuomalaiset liikkuvat siihen suuntaan mitä ruotsidemokraatit olivat, yhden asian maahanmuutonvastustajiksi, heidän paikkansa on vain marginaalissa.

        Miten tähän on tultu?

        Onko teitä koskaan huvittanut käydä perussuomalaisten bileissä, mutta ette sitten kuitenkaan uskaltaneet? Älkää turhaan arkailko. Ne eivät ole mitään skinien kokoontumisajoja, pikemminkin ne muistuttavat vaikkapa putkiliikkeen pikkujouluja.

        Duunareita ja konttoristeja pitämässä hauskaa. Joku voi ottaa vähän liikaa napanteria, mutta se on sitten siinä. Muutama kaaho joukossa nostaa vain tunnelmaa.

        Olin perussuomalaisten juhlissa keväällä 2011 ja keväällä 2015. Siis perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Helsingin Ostrobotnialla.

        Ensimmäinen jytky oli ehkä bileinä iisimpi. Kaikki tiesivät jo tullessa, että hauskaa päästään pitämään. Toinen viime keväänä oli yllättävämpi. Aluksi tunnelma oli miltei maassa.

        Sipilä tekee kumousta

        Perussuomalaisten kannattajien on tapana antaa äänensä vasta äänestyspäivänä. Niinpä ennakkoäänet näyttävät helposti heikommilta kuin lopullinen tulos. Jututin Soinia ennen tulosten selviämistä. Minusta tuntuu, että hän oli hetken aidosti huolissaan.

        Sitten tulivat lopulliset äänet ja päästiin bilettämään. Kevät ja kesä olivat kauniita, ongelmat alkoivat vasta nyt kun lehdet lähtevät puista.

        Timo Soinin mielestä neljän prosenttiyksikön romahdus Yleisradion kannatustutkimuksessa oli ”duunarimiesten varoitus”. Soini on oikeassa.

        Duunarimiehiä ja -naisia uhataan yhdellä viikolla lomien leikkauksella, toisella lisien listimisellä, kolmannella lomarahan lahtaamisella, neljännellä ties millä. Vähemmästäkin pinna palaa.

        Kun Timo Soini päätti mennä Juha Sipilän kanssa hallitukseen, hän ei arvannut millainen myllertäjä kiltin perusinsinöörin nahoissa asui. Sipilä tekee kumousta, joka ihan varmasti sattuu Soinin äänestäjiin. Soini meni siihen mukaan sitoutumaan, eikä tajunnut, mihin sitoutui.

        Onko 2000-luvun nerokkain suomalainen poliitikko nyt aivan neuvoton?

        Mihin tästä päästään?

        Olette varmaan kuulleet kerrottavan, että naamakkain Timo Soini on oikein mukava mies. No niin onkin.

        Keväällä jututin Timo Soinia päivänä, jona hänestä tuli ulkoministeri. Kun ihminen aidosti pursuaa intoa, niin pakkohan hänen mukanaan on iloita. Soini uneksi ulkomaalaisten valtiomiesten tapaamisesta ja kaikista mahdollisuuksistaan.

        Poika, joka kerran koputti Smp:n puoluetoimiston ovea ja pääsi sanomaan ujosti päivää Veikko Vennamolle, oli päässyt pitkälle


    • a-veljen7kivestä

      http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/iln-kysely-yli-puolet-suomalaisista-rajoittaisi-turvapaikanhakijoiden-tuloa/

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015101020499505_ul.shtml
      ...Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Welle kertoo, että eteläsaksalainen Baijerin osavaltio on uhannut viedä maan hallituksen perustuslakituomioistuimeen liittokansleri Angela Merkelin maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Deutsche Wellen mukaan maassa on käynnissä "avoin kapina". Baijerin osavaltion pääministeri on Merkelin hallituskumppanin, kristillissosiaalisen CSU:n puheenjohtaja Horst Seehofer.

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/sipilä-berliinissä-euroopan-maiden-välisiä-rajoja-ei-voi-sulkea-1.128066

      Kepulaisen puheenvuoro:
      http://johanneshirvaskoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202473-merkelin-ja-sipilan-virhe
      ..,.:
      Puolueista riippumaton kansanliike

      Joka tapauksessa olisi perustettava Suomen valtiollisesta tulevaisuudesta kiinnostuneiden suomalaisten yhteinen kansanliike, joka on muissa suhteissa poliittisesti sitoutumaton.
      Siihen voivat liitttyä kaikkien puolueiden kannattajat sekä kaikkien puolueiden poliitikot, jotka uskaltavat nousta puolustamaan isänmaata tosimielessä.

      Tämän kansanliikkeen esikuvana voi olla Vaihtoehto EU:lle kansanliike.

      Kansanliikkeeseen tarvitaan mukaan ne keskustalaiset, jotka ajattelevat paikallisuuden ja yhteisöllisyyden olevan alkiolaisuuden keskeisintä sisältöä. Ne jotka sympatiseeraavat kansanäänestystä euroerosta.
      Siihen tarvitaan mukaan ne sosialidemokraatit, joiden mielestä pohjoismainen hyvinvointivaltio tulee pelastaa ja jotka tajuavat, että vahva ja suvereeni kansallisvaltio on heikommin pärjäävän kansanosan paras turva. – Se on itse asiassa sen ainoa turva. Globaali maailma ja sen talouseliitti eivät kiinnostu kansalaisyhteiskunnasta tai yhteisöistä.
      Siihen tarvitaan mukaan ne kokoomuslaiset, joiden mielestä avoimet rajat ja vapaakauppa ovat hienoja asioita, mutta eivät pelkästään hienoja. He, jotka ymmärtävät, että globaalia maailmaa ei voida ottaa vastaan ilman oheisseuraamuksia.
      Siihen tarvitaan mukaan ne vihreät, jotka oikeasti ajattelevat vihreästi. Joiden arvotuksissa globaalin ja rajattoman vaihdannan kasvu ei ole hyvä asia. Joiden mielestä talouden kasvava tehokkuus on ennen kaikkea yhä tehokkaampaa puuttumista maapallon suuriin ekosysteemeihin.
      Kansanliikkeeseen tarvitaan itseoikeutetusti mukaan myös perussuomalaiset, varsinkin puolueen essempeeläinen siipi, nuo vähäväkisen kansan puolustajat.
      Kansanliikkeeseen voisivat mainiosti tulla mukaan myös Jussi Halla-aho hommalaisineen ja nuivalaisineen, vaikka heidän terävä kynänsä ei aina ole ollut rakentava voima tässä maassa. Heidän ansiokseen on kuitenkin luettava pioneerimainen julkisen tilan luominen kriittiselle keskustelulle, eräänlainen kansakunnan unilukkarina toimiminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      225
      1963
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      68
      1711
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe