Omistajan kokemuksia?

holskupohdinnassa

Hei!

Kertokaa millainen koira holsku on omistaa? Onko käytössä metsästyksessä tai harrastuksissa? Mitä aktivointia järjestätte koiralle ja miten paljon päivässä? Myös lenkkeilyt. Koiran lempipuuhat ja mahdolliset lelut? Koetteko, että onko helppo kouluttaa? Entä verrattuna johonkin muuhun rotuun/koirayksilöön joka teillä on ollut. Mielellään tietäisin koiran iän ja sukupuolen, ja onko sterkattu/kastroitu, millainen karva?

Käyty läpi rotuyhdistyksen ja kaikkien kasvattajien sivut, mutta haluaisin kuulla oikeilta omistajilta.

4 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

  • Koirani on terävä, huomaa kun "lehtikin putoaa puusta". Koirani omaa melko voimakkaan suojeluvietin, joka taajamassa ei ole välttämättä hyvä asia. Ei ole metsästyskoira. Vaatii paljon aktiviteettia ja aivotyöskentelyä. Tämän rodun kanssa pitää olla aikaa puuhastella esim. jälkeä tai tottelevaisuus koulututa. Jos olet ottamasta ensimmäistä koiraa, en suosittele hollannin paimenkoiraa.

  • Hollanninpaimen on palveluskoira. Se varmaan oppii noutamaan ja ehkä jäljestämäänkin, mutta varsinainen metsästyskoira se ei ole. Itse asiassa palveluskoirarotuiset ovat kuulemma hyviä verijäljellä, koska eivät kiinnostu niin paljon muusta riistasta vaan seuraavat annettua jälkeä. Holskusta suoraan ei ole tietoa tai kokemusta, mutta muistaisin kuulleeni huhua noutajana toimivasta belgistä eikä holskujen pitäisi niin kaukana niistä olla.

    Toiminnaksi järjestä etsimishommia eli jälkeä, hakua tai esineruutua. Muutkin nenäjutut käy, vaikka sitten hajutunnistus. Tottelevaisuus ei koskaan pahaa tee ja temppukoulutus rakentaa suhdetta ja tarjoaa vaihtelua tottelevaisuustreenin sekaan. Holskun kanssa voi harrastaa myös erilaisia vetolajeja ja vesipelastusta.

  • aidan taakke https://www.youtube.com/watch?v=EaBk2Z4pJA8 Varmasti aivan erinomainen työ- ja harrastuskoira. Ei kyllä ekaksi koiraksi. On sen verta potkua koirassa, että omistajalla pitää olla homma ehdottomsti hanskassa.

  • Meillä oli pitkäkarvainen uros. Todella mukava koira! Älykäs ja todella nopeasti oppiva ja ketterä. Jouduttiin kuitenkin terveysongelmien vuoksi lopettamaan nuorena. Metsästykseen tuskin kukaan holskuja edes käyttäisi...kyllähän tuokin peurojen ja jänöjen perään tykkäsi lähteä jos vain silmä vältti kriittisessä pisteessä. Noutajan siitä voisi varmaan saada, vaikka tämä yksilö inhosikin uimista.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.