Omistajan kokemuksia?

holskupohdinnassa

Hei!

Kertokaa millainen koira holsku on omistaa? Onko käytössä metsästyksessä tai harrastuksissa? Mitä aktivointia järjestätte koiralle ja miten paljon päivässä? Myös lenkkeilyt. Koiran lempipuuhat ja mahdolliset lelut? Koetteko, että onko helppo kouluttaa? Entä verrattuna johonkin muuhun rotuun/koirayksilöön joka teillä on ollut. Mielellään tietäisin koiran iän ja sukupuolen, ja onko sterkattu/kastroitu, millainen karva?

Käyty läpi rotuyhdistyksen ja kaikkien kasvattajien sivut, mutta haluaisin kuulla oikeilta omistajilta.

5

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Holsku

      Koirani on terävä, huomaa kun "lehtikin putoaa puusta". Koirani omaa melko voimakkaan suojeluvietin, joka taajamassa ei ole välttämättä hyvä asia. Ei ole metsästyskoira. Vaatii paljon aktiviteettia ja aivotyöskentelyä. Tämän rodun kanssa pitää olla aikaa puuhastella esim. jälkeä tai tottelevaisuus koulututa. Jos olet ottamasta ensimmäistä koiraa, en suosittele hollannin paimenkoiraa.

    • Hollanninpaimen on palveluskoira. Se varmaan oppii noutamaan ja ehkä jäljestämäänkin, mutta varsinainen metsästyskoira se ei ole. Itse asiassa palveluskoirarotuiset ovat kuulemma hyviä verijäljellä, koska eivät kiinnostu niin paljon muusta riistasta vaan seuraavat annettua jälkeä. Holskusta suoraan ei ole tietoa tai kokemusta, mutta muistaisin kuulleeni huhua noutajana toimivasta belgistä eikä holskujen pitäisi niin kaukana niistä olla.

      Toiminnaksi järjestä etsimishommia eli jälkeä, hakua tai esineruutua. Muutkin nenäjutut käy, vaikka sitten hajutunnistus. Tottelevaisuus ei koskaan pahaa tee ja temppukoulutus rakentaa suhdetta ja tarjoaa vaihtelua tottelevaisuustreenin sekaan. Holskun kanssa voi harrastaa myös erilaisia vetolajeja ja vesipelastusta.

    • mali-jääpi

      aidan taakke https://www.youtube.com/watch?v=EaBk2Z4pJA8 Varmasti aivan erinomainen työ- ja harrastuskoira. Ei kyllä ekaksi koiraksi. On sen verta potkua koirassa, että omistajalla pitää olla homma ehdottomsti hanskassa.

    • pitkäkarvaine

      Meillä oli pitkäkarvainen uros. Todella mukava koira! Älykäs ja todella nopeasti oppiva ja ketterä. Jouduttiin kuitenkin terveysongelmien vuoksi lopettamaan nuorena. Metsästykseen tuskin kukaan holskuja edes käyttäisi...kyllähän tuokin peurojen ja jänöjen perään tykkäsi lähteä jos vain silmä vältti kriittisessä pisteessä. Noutajan siitä voisi varmaan saada, vaikka tämä yksilö inhosikin uimista.

    • Anonyymi

      Minulla 6-v pk uros (kastroitu). Koira on herkkä ympäristölleen, keskittymiskyky toisinaan hakusessa mutta kun keskittyy, on upea. Reaktiivinen, nopea ratkaisuissaan ja muutenkin. Ohjaajapehmeä. Saalisviettinen, tykkää käyttää suutaan. Tykkää lapsista tosi paljon, mutta juoksevat lapset aiheuttaa paimennusvietin heräämisen. Lampailla käyty pari kertaa kokeilemassa, siellä homma muistutti enemmän saalistamista kuin paimentamista. Fyysinen eläin, tarvitsee ja vaatii irtijuoksemista päivittäin. Elää leikkiäkseen. Ei tule toimeen urosten kanssa ollenkaan. Huonoin puoli on toisinaan arkeakin haittaava ääniarkuus, etenkin paukkeille.

      Hauska koira, mutta jää todennäköisesti viimeiseksi holskuksi toistaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe