Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kansallissosialismi on kotoisin Ruotsista

SALATTUA_nykyisin

Lappi 4.3.2015 klo 12:27 | päivitetty 4.3.2015 klo 12:27

Tapio Tamminen: Kansankodin pimeämpi puoli

Kansankoti mielletään ruotsalaiseksi mutta harva tulee ajatelleksi, että myös kansallissosialismi on kotoisin Ruotsista.
Molempien käsitteiden takana on valtiotieteen professori ja konservatiivinen kansanedustaja Rudolf Kjellen.
Hän eli vuosina 1864-1922 ja on kansainvälisesti tunnettu geopolitiikan keksijänä.

Hänen käsitteensä alkoivat elää omaa elämäänsä ja löysivät uudet käyttäjänsä, Per Albin Hanssonin Ruotsista ja Adolf Hitlerin natsi-Saksasta.

18

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toretta_tietoa_aiheesta

      RKP:n rasismi ja rotuoppi
      26.3.2013 21:04 Heikki Santala Kotimaa 29 kommenttia ilmoita asiaton viesti
      [ Aiheen pysyvä tuoreustakuu : Carl Haglund ]

      26.3.2013

      RKP PERUSTUU ROTUOPILLE JA RASISMILLE



      Ruotsalaisen Kansanpuolueen RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund syyttää lähes päivittäin Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia, Haglundin mukaan puolueessa esiintyvän rasismin "suojelusta" . Erityisesti häntä kaihersi Soinin äskettäinen haastattelu arvovaltaisen BBC:n kuuluisassa Hardtalk-ohjelmassa. "Soini häpäisi Suomen" !



      Entäs RKP:n oma rasismi ? Omien jauhojen pitäisi tietysti ensin olla pussissa puhtaita, ennenkuin voi muita syytellä.



      Ruotsalainen kansanpuolue pitää oppi-isänään suomenruotsalaista (Siuntio) kielentutkija ja professori Axel Olof Freudenthalia (1836-1911). Hän tutki erityisesti Suomen ja Viron ruotsalaismurteita. Väitöskirjansa koski närpiöläis-murretta.



      Freudenthal oli svekomaani, eli kiihkoruotsalaisuuden kannattaja ja johtohahmo. Hän piti suomenkielisten enemmistöä uhkana ja vaati suomenkielisiä vastaan radikaaleja toimia, kuten separatismia. Hänen rotuoppinsa mukaan rantaruotsalaiset ovat rodullisesti ylivertaisia suomalaisiin nähden; ovat eri rotua.



      Näitä Freudenthalin oppeja ajamaan perustettiin Suomeen "Ruotsalainen Puolue" vuonna 1870. Freudenthal oli puolueessa keskeinen henkilö. Kenttäorganisaation uudistamisen yhteydessä 1906 puolue sai nykyisen nimensä, Ruotsalainen kansanpuolue, RKP.



      RKP PERUSTI 1937 Freudenthal-mitalin, jaettavaksi tunnustuksena hänen oppinsa ajamisessa. Aluksi niitä jaettiin vuosittain. Tuoreimpia ovat 2006 jaetut viisi ja 2007 kaksi mitalia. Elisabeth Rehn on saanut kultaisen mitalin. Erään lähdetiedon mukaan myös Carl Haglundille olisi esitetty mitalia.



      Kyse on siis jatkuvasta ja tuoreesta, ja ainakin alun perin, nykykäsityksen mukaan, rasismiin perustuvasta puoluetoiminnan palkitsemisesta. Ja puolueen linjasta.



      FREUDENTHALIN OPPEJA toteutettiin räikeästi myös viime sotien lähes puolen miljoonan Karjalan evakkojen asuttamisen yhteydessä. RKP:n eliitti vastusti jyrkästi asuttamista ruotsalaispitäjiin; ruotsalaisten "pyhälle maalle." Maan hätätilannetta ja Ruotsista pyydettyä ja saatua painostusapua hyväksi käyttäen maanhankintalakiin 1945 otettiin rkp-eliitin vaatimuksesta erityinen "ruotsalaispykälä" (§92). Sen avulla ruotsalaispitäjät ja kartanonomistajat välttyivät evakkojen asuttamisesta mailleen.



      Pääministeri / presidentti Juho Kusti Paaskivi (ent. Johan Gustaf Helsten) pelkäsi Ruotsin uhattuja vastatoimia; elintarvikeapuun ja sotalainoihin puuttumista, ja tuki rkp-läisiä. Jäätävä kausi maiden suhteissa.



      POHJANMAAN ruotsalaiset vaativat omaa ruotsinkielistä lääniä ja itsehallintoa, kuten Ahvenamaalla. Uhattiin verokapinalla ja elintarvikelakolla. - Ilkka kirjoitti tästä 1.4.1945; samoin Pohjalainen erittäin kattavassa jutussaan 2.3.2009: "Ruotsalaispykälä esti karjalaisten muuton rannikkokuntiin." http://www.luovutettukarjala.fi/historia/sijoittuminen.pdf.



      LÄHTEISTÄ Veikko Vennamon ja P.O. Väisäsen kirja "Jälleenrakennuksen ihme" (1988) sisältää asuttamisen tarkat yksityiskohdat (ISBN 951-20-3099-3). Samoin Johannes Virolaisen useat kirjat. Muita lähteitä on sivukaupalla.



      CARL HAGLUNDILLA ja RKP-eliitillä ei historian valossa mielestäni ole kyllä kanttia, eikä perusteita osoitella muita rasismista. Huolestuttavinta on, että freudethalilainen rotuoppi ja kiihkoruotsalaisuus elää puolueessa tuoreena edelleenkin. ESPOON rkp-valtuustoryhmä 2010 vastusti kiivaasti koulujen kieliryhmien yhteisiä välitunteja ! - www.uusisuomi.fi/kotimaa/74717-rkp-shokissa-suomen-ja-ruotsinkieliset-sa... [samaan rakennukseen].

      Vireillä oleva kuntauudistus on myös hyvä esimerkki ruotsalaiskuntien elävästä kielikiihkosta.



      LOPUKSI on lohduttavaa todeta, että lähdeaineistoissa katsotaan lähes yhdenmukaisesti rkp-läisen separatismin, läpi puolueen historian, olevan ensi sijassa sen eliitin harjoittamaa. Rahvas enimmäkseen on seurannut sivusta. Sen mielelläni uskonkin, kun huomattava määrä rantaruotsalaisista, piispoja myöten, kuuluu sukuumme. Ainakin he nyt ovat kunnon suomalaisia, vaikka ruotsia puhuvatkin !



      Puolueeton tarkkailija

      Heikki Santala

      Järjestöneuvos

      Kauniainen

      • Muistan.minäkin.sen

        Joku ruotsinkielinen ampui nuoren suomenkielisen ministerin, juuri kun ministeri tuli töistä kotiin.

        Surmanluodit ampunut Ernst Tandefelt oli ruotsinkielinen aktivisti.

        Myöhemmin Tandefelt ilmiantoi useita henkilöitä, joista keskeisimmät murhan suunnittelijat olivat apteekkari ja aktivistijohtaja Oskar Jansson ja kenraalimajuri Paul von Gerich. Oikeuskanslerin vuosina 1927–1930 toimeenpanemat tutkimukset paljastivat, että Tandefeltin taustalla oli toiminut laaja aktivistirengas

        Wp: Heikki Ritavuori
        Tämä artikkeli käsittelee poliitikkoa.
        Henrik (Heikki) Ritavuori (vuoteen 1905 Rydman, 23. maaliskuuta 1880 Turku – 14. helmikuuta 1922 Helsinki) oli lakitieteen kandidaatti, Edistyspuolueen poliitikko, kansanedustaja, sisäasiainministeri[5] ja lyhyen aikaa myös virkaatekevä oikeusministeri. Hän oli K. J. Ståhlbergin läheinen työtoveri ja toimi sisäministerinä J.H. Vennolan ensimmäisessä ja toisessa hallituksessa vuosina 1919–1922 yhteensä 526 päivää.[6]

        Ritavuori on siinä suhteessa erikoinen henkilö Suomen poliittisessa historiassa, että häntä ei niinkään muisteta elämäntyöstään, vaan sen päättymisestä.

        Sisäasiainministeri Ritavuori ammuttiin kotiovelleen Helsingissä 14. helmikuuta 1922.
        ...........................................

        Surmanluodit ampunut Ernst Tandefelt oli ruotsinkielinen aktivisti.

        Hän kertoi päätelleensä lehtiuutisten ja etenkin ruotsinkielisiä aktivisteja tukevan Hufvudstadsbladetin tietojen perusteella Ritavuoren mieheksi, josta oli päästävä eroon.
        Oikeudessa Tandefelt sanoi toimineensa yksin ja täysin järjissään.

        Hänet tuomittiin aluksi elinikäiseen vankeuteen syyntakeisena ja teko todettiin tehdyksi täydessä ymmärryksessä. Tandefelt valitti tuomiosta ja muutti taktiikkaansa, väittäen itseään henkisesti vajaamieliseksi. Lopulta valitusten ja erinäisten poliittisten mutkien kauttaselvennä hänet tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla olevana 12 vuodeksi kuritushuoneeseen.


      • Kieroa-ja-raakaa-peliä

        Murhaajan Ernst Tangefeldtin oli siihen ampumissurmaan siis värvännyt laaja ruotsinkielisten aktivistien ryhmittymä, mutta heidän osuutensa salttiin.


    • Todistettu_tosiasia

      tuo edellämainittu ´ Ruotsalaispykälä ( § 92) ´ ruotsinkieliset eivät evakoita ottaneet kartanoittensa maillekaan puhumattakaan että olisivat koteihinsa ottaneet.

      • Sodanaikaiset_olot_vaike

        Suomalaiskodit ottivat suojiinsa evakot,
        vaikka heillä itselläänkin oli jo muutenkin erityisen vaikeat ajat.


    • mustapaidat

      Meilläkin oli natsihenkinen Lapuanliike joka maeinas uhata hallitusta, Mänttälän kapina Kosola pääjehu.

      • mustapaidat

        Korjaan Mänsälän


    • kyllä-ästynyt

      Keskustelupalstanpilaaja pitkillä kopsauksillaan.

    • bättre-folk

      Kyllä niinhän ruotsalaiset itse luulevat olevasa Bättre folk

      eli parempaa väkeä

      ei heidän tarvitse suomalaisia evakkoja ottaa vaikka olivat suojaa vailla

      • onko.sulla.peili

        Historia on mennyttä aikaa, tunnen useita ruotsalaisia yhtälailla ihmisiä kuin me valtiona 100 kertaaa parempi kuin itä naapuri ja sinä jaksat saivarrella


      • hyihyihyi

        Katso peiliisi, juttujesi kanssa. vihhaat suomalaisia,sekeästi.


      • outoakokemista

        Ehkä ei sentään vihaa, mutta vihapuheiden kylvö kyllästyttää lukijoitakin. Miten näiden kanssa tulevat pärjäämään pakolaiset? kun ovat niin pitkävihaisia ja epäluuloja täynnä.
        Paljon saivat opetusta monessa sentään Ruotsinvallan aikana, mutta sitkeä naapuriviha ja torjunta on jo omituista kansakerroksessa.
        Ehkä eivät itse näe sitä.


      • uolevi.alamutka
        hyihyihyi kirjoitti:

        Katso peiliisi, juttujesi kanssa. vihhaat suomalaisia,sekeästi.

        Minkä takia vihaisin Suomalaisa kun en vihaa Ruotsalaisia, huomennakin varmaan tapaan heitä erittäin ystävällisiä


      • annan-olla
        outoakokemista kirjoitti:

        Ehkä ei sentään vihaa, mutta vihapuheiden kylvö kyllästyttää lukijoitakin. Miten näiden kanssa tulevat pärjäämään pakolaiset? kun ovat niin pitkävihaisia ja epäluuloja täynnä.
        Paljon saivat opetusta monessa sentään Ruotsinvallan aikana, mutta sitkeä naapuriviha ja torjunta on jo omituista kansakerroksessa.
        Ehkä eivät itse näe sitä.

        hih..... älähän nyt outoakokoemista KOE noin kummallisella tavalla
        lähimmäistesi viestejä
        taidat olla se .... no olkoon!

        tapoihini ei kuulu kirjoittaa ilkeyksiä joten annan olla

        muiden kansojen nosto puheissaan ylemmäksi

        aiheuttaa VIHAPUHEITA suomalaisia kohtaan

        se on epämiellyttävän ihmisen merkkinä


    • att2

      Ruotsalaiset, Norjalaiset, Tanskalaiset ja tähän myös saksalaiset raja hamburin alla--- samaa kansaa---samoin suomalaiset.

      • pakolaistulva

        Sillä lailla, mutta Saksalaiset ansaitsevat myös ison alkukirjaimen
        Hampuri tarkoittanet varmaan.


    • att2

      Suomessa myytiin lapset 1930 vuoden lopulla, tässä suomalaisuus historiassa.

      Ruotsissa paljon pahempi tai hyvä 1974 tehtiin ei naiset jatkoa suvulle
      --tattare---kulkeva kansa.

    • att2

      Totuus on alussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe