RKP PERUSTUU ROTUOPILLE JA RASISMILLE

RKP-rasismi-ja-rotuoppi

RKP:n rasismi ja rotuoppi
26.3.2013 21:04 Heikki Santala Kotimaa 29 kommenttia ilmoita asiaton viesti
[ Aiheen pysyvä tuoreustakuu : Carl Haglund ]

26.3.2013

RKP PERUSTUU ROTUOPILLE JA RASISMILLE



Ruotsalaisen Kansanpuolueen RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund syyttää lähes päivittäin Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia, Haglundin mukaan puolueessa esiintyvän rasismin "suojelusta" . Erityisesti häntä kaihersi Soinin äskettäinen haastattelu arvovaltaisen BBC:n kuuluisassa Hardtalk-ohjelmassa. "Soini häpäisi Suomen" !



Entäs RKP:n oma rasismi ? Omien jauhojen pitäisi tietysti ensin olla pussissa puhtaita, ennenkuin voi muita syytellä.



Ruotsalainen kansanpuolue pitää oppi-isänään suomenruotsalaista (Siuntio) kielentutkija ja professori Axel Olof Freudenthalia (1836-1911). Hän tutki erityisesti Suomen ja Viron ruotsalaismurteita. Väitöskirjansa koski närpiöläis-murretta.



Freudenthal oli svekomaani, eli kiihkoruotsalaisuuden kannattaja ja johtohahmo. Hän piti suomenkielisten enemmistöä uhkana ja vaati suomenkielisiä vastaan radikaaleja toimia, kuten separatismia. Hänen rotuoppinsa mukaan rantaruotsalaiset ovat rodullisesti ylivertaisia suomalaisiin nähden; ovat eri rotua.



Näitä Freudenthalin oppeja ajamaan perustettiin Suomeen "Ruotsalainen Puolue" vuonna 1870. Freudenthal oli puolueessa keskeinen henkilö. Kenttäorganisaation uudistamisen yhteydessä 1906 puolue sai nykyisen nimensä, Ruotsalainen kansanpuolue, RKP.



RKP PERUSTI 1937 Freudenthal-mitalin, jaettavaksi tunnustuksena hänen oppinsa ajamisessa. Aluksi niitä jaettiin vuosittain. Tuoreimpia ovat 2006 jaetut viisi ja 2007 kaksi mitalia. Elisabeth Rehn on saanut kultaisen mitalin. Erään lähdetiedon mukaan myös Carl Haglundille olisi esitetty mitalia.



Kyse on siis jatkuvasta ja tuoreesta, ja ainakin alun perin, nykykäsityksen mukaan, rasismiin perustuvasta puoluetoiminnan palkitsemisesta. Ja puolueen linjasta.



FREUDENTHALIN OPPEJA toteutettiin räikeästi myös viime sotien lähes puolen miljoonan Karjalan evakkojen asuttamisen yhteydessä. RKP:n eliitti vastusti jyrkästi asuttamista ruotsalaispitäjiin; ruotsalaisten "pyhälle maalle." Maan hätätilannetta ja Ruotsista pyydettyä ja saatua painostusapua hyväksi käyttäen maanhankintalakiin 1945 otettiin rkp-eliitin vaatimuksesta erityinen "ruotsalaispykälä" (§92). Sen avulla ruotsalaispitäjät ja kartanonomistajat välttyivät evakkojen asuttamisesta mailleen.



Pääministeri / presidentti Juho Kusti Paaskivi (ent. Johan Gustaf Helsten) pelkäsi Ruotsin uhattuja vastatoimia; elintarvikeapuun ja sotalainoihin puuttumista, ja tuki rkp-läisiä. Jäätävä kausi maiden suhteissa.



POHJANMAAN ruotsalaiset vaativat omaa ruotsinkielistä lääniä ja itsehallintoa, kuten Ahvenamaalla. Uhattiin verokapinalla ja elintarvikelakolla. - Ilkka kirjoitti tästä 1.4.1945; samoin Pohjalainen erittäin kattavassa jutussaan 2.3.2009: "Ruotsalaispykälä esti karjalaisten muuton rannikkokuntiin." http://www.luovutettukarjala.fi/historia/sijoittuminen.pdf.



LÄHTEISTÄ Veikko Vennamon ja P.O. Väisäsen kirja "Jälleenrakennuksen ihme" (1988) sisältää asuttamisen tarkat yksityiskohdat (ISBN 951-20-3099-3). Samoin Johannes Virolaisen useat kirjat. Muita lähteitä on sivukaupalla.



CARL HAGLUNDILLA ja RKP-eliitillä ei historian valossa mielestäni ole kyllä kanttia, eikä perusteita osoitella muita rasismista. Huolestuttavinta on, että freudethalilainen rotuoppi ja kiihkoruotsalaisuus elää puolueessa tuoreena edelleenkin. ESPOON rkp-valtuustoryhmä 2010 vastusti kiivaasti koulujen kieliryhmien yhteisiä välitunteja ! - www.uusisuomi.fi/kotimaa/74717-rkp-shokissa-suomen-ja-ruotsinkieliset-sa... [samaan rakennukseen].

Vireillä oleva kuntauudistus on myös hyvä esimerkki ruotsalaiskuntien elävästä kielikiihkosta.



LOPUKSI on lohduttavaa todeta, että lähdeaineistoissa katsotaan lähes yhdenmukaisesti rkp-läisen separatismin, läpi puolueen historian, olevan ensi sijassa sen eliitin harjoittamaa. Rahvas enimmäkseen on seurannut sivusta. Sen mielelläni uskonkin, kun huomattava määrä rantaruotsalaisista, piispoja myöten, kuuluu sukuumme. Ainakin he nyt ovat kunnon suomalaisia, vaikka ruotsia puhuvatkin !



Puolueeton tarkkailija

Heikki Santala

Järjestöneuvos

Kauniainen

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 36vpalstalainen

      Asia ei minua vaivaa enkä kiinnitä siihen huomiota.

    • hau.veli

      Koira rodut on minulle tärkeimpiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe