OON LIIAN HEIKKO. TARVIIN APUA

2weak2stop

Okei eli alotin seiska luokan alussa viiltely koska olin iha yksin ku menetin kaikki kaverit koska tuli riitaa. Koulun käuntiki meni iha vituiks. Muutaman kuukauden viiltelin ja sit sain sovittuu yhen kaverin kaa ja sit mul oli monii hyvii kavereit ja sit olettais et kaikki on hyvin. No eipä ollu. Jatkoin viiltelyy ja kerroin yhelle kaverille. Sit yks toinen sai tietää ja lopullisest siit tietää kolme kaverii. Ne ei jaksanu sitä mun säätöö nii menin psyykkarille ja se kerto mun äitille. Seiskaluokka oli iha helvettii. Kesäloma meni hyvin ja kaikki aatteli et se loppu mutse jatku ehkä kuukaus koulun alettuu eli menin kasille. En kertonu siit kellekkää ja sain sen itestää loppumaa hetkeks. Se jatku viel vähä kevääl mut luulin et se loppu kesän alus. Mut nyt about kaks viikkoo sitte se alko taas. Mun nilkat on iha kauhees kunnos mun viiltelyn takiii. Ne viillot oli ensin niin pintanaarmui ku olla ja voi niist ei tullu verta eikä jääny arpii mut nää mitä nykuää tulee on paljo pahempii. Oon vaa niin koukussa tähä viiltelyy etten voi lopettaa. Mut en voi kertoo kellekkää ettei täst ysi luokast tuu samallaist ku seiskast. Mut nut ku oon koukus tähä nii mul on terä kädes aina ku stressaa ja en voi olla tekemättä niit viiltoi. Ja tää jatkuu koko ajan koska tää "auttaa" kaikkee huonoo oloo. Ku sen viillon saa tehtyy nii se tunne on periaatteessa niin katumusta täunnä mut siinä on myös vähä sitä et "tuntupa hyvält tehä toi". Mun elämäs ei oo tapahtunu mitää ihmeellist jos ei viiltelyh lasketa eli tää viiltely jatkuu periaatteessa sen hyvänolon tunteen takia. Ja ei en ole huomiohuora joten turha haukkua mua. Mut mä pyytäisin et joku vois auttaa mua ees jollaan tavalla.

9

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auttava1

      Olet ilmeisesti masentunut? Miksi? Kerro minulle.

      Tuo viiltely kertoo syvistä traumoista, joita olet elämäsi alkumetreillä jo kokenut... En tosiaan tiedä taustaasi sen enempää....?

      Mutta apua saa, ja sinä tarvitset luotettavan kontaktin ongelmaasi!! Voin laittaa tarkat yhteystietoni, jos haluat.

      • 2weak2stop

        En tiiä miks oon/oisin masentunu. Mun elämä oli ihan normaalia kutos luokan kevääseen saakka kunnes mulla siis tuli riita yhden kaverin kanssa. Meillä meni välit ja menetin mun yhen toisen parhaan kaverin samalla. Olin sillon yksin ja seiskalla se alko. No kuitenkii nää kaveri asiat järjesty mut ku mun kaks kaverii sai tietää tästä nii se toinen jakso aina auttaa mua ja näin koska oli itekkin samassa tilanteessa mut se toinen ei jaksanu sitä koska se pelkäs et tapan itteni. Näin se alko että en tiiä mistä se viiltely alko. En oo miettiny itteni tappamist oikee ikinä vakavasti. Sillon seiskalla joskus sillee et "pystyisin hirttämää itteni jos haluisin" mut en pystyis tekee sitä joten.. tänää vast mietin et tappaisin itteni aseella. Tai siis jos tappaisin nii se tapahtuis aseen kanssa. Mä oon ihan sairas tiiän mut äh niii... ja vielä siitä psykiatrista ei ollut sitten mitään apua koska valehtelin sille. En pystyny kertoo totuutta nii aina ku se kysy et ootko viillelly sanoin et en vaik olin varmaa miljoona kertaa...


    • Auttava1

      Nuo "kaverit" olivat aika raukkamaisia sinua kohtaan! Eli sinua ei psykiatrit voi auttaa.

      Aika kettumaistahan tuo on lievästi sanottuna!!!

      Olet tosissasi asiasi kanssa ilmeisesti! Näillä palstoilla tuo" trollaus" on aika suosittua!

    • Hei 2weak2stop!

      On hyvä, että tiedostat tarvitsevasi apua. Kuulostaa myös, että sinulla on kypsä suhtautuminen tilanteeseesi.

      Kävitkö psyykkarin luona usein? Koitko, että näistä käynneistä oli apua? Voisitko ajatella hänen tai jonkun muun ammattiauttajan luona käymistä juuri nyt?

      Viiltelyn taustalla voi olla usein syvällä olevia ja pitkäaikaisiakin asioita, joten on tärkeää, että tiedostaisit nämä mieltä painavat asiat voidaksesi käsitellä niitä.

      Tärkeää olisi, että löytäisit jonkun turvallisen aikuisen, kenen kanssa voisit jutella mieltä painavista asioista. Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta löytyy puhelinnumeroita, chat- ja nettikirjepalvelu: http://www.mll.fi/nuortennetti/
      Voit myös laittaa sähköpostia nettisaappaalle: [email protected] , tällöin voimme yhdessä etsiä sopivan auttajan tahon sinun omalta paikkakunnaltasi.

      Kaikkea hyvää sinulle! :)

      Jyväskylän Nettisaappaasta,
      Hanna ja Kati

    • Repehh

      Oon 15v tyttö ja kolmen vuoden hajanaisen terapian aikana tajusin että pitkäaikaista helpotusta ei välttämättä tule kuin tiiviillä ja vähän pidemmllä terapialla tuu jos ongelmat on syvällä.

    • helluukka

      yritä pärjätä ja yritä lopettaa viiltetly kokeille vaikka jotain urheilua josta sä tykkäät yritä saaja uusia ystäviä sieltä tai vaikka piirä tai kirjoita miltä susta tuntuu nää jutut on ainakin mua auttanut kun mulla oli tosi alhainen itsetunto. jokus tuntu siltä että teen itsarin koska kukaan ei mua kaipaa. mutta seiskalla luokanvalvoja huomasi että mää oon jotenki hiljainen ja väsyneen olenen niin se kysy mkä mulla on ja sanoin sille että oon vaan valvonu monta yötä koska katoin seiskalla yönuppikksella 3 kauhuelokuvaa. enkä pystynyt nukkumaan 2-3 kk kunnolla. niin parin vk päästä puhuttelusta se passitti mut kuuraattorin juutusille ja me puhuttiin asiat selviksi monta kk siinä meni mutta mun itsetunto nousi tosi paljon siittä mitä se oli aikaisemmin. niin mä sit vaihoin luokkaa kesken seiskan koska mua kiusattiin sillä luokalla. ELI ÄLÄ JATKA VIILTELYN JATKAMISTA! vointeja sinulle.

    • etanolionlääkeujouteen

      Lyhesti ja ytimekkäästi-Ala ryyppäämään -lähtee huolet ja murheet ja lisänä helpottaa tutustumista uusiin ihmisiin .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      446
      9984
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      265
      6984
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      18
      3140
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      335
      2363
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1737
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1653
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      191
      1359
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1293
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      1009
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      49
      985
    Aihe