Missä ilo ikääntyneiltä?

Antintalosta

Löytyykö hymyileviä naamoja, vai otsa kurtussako me elämän aamuihin heräämme?

Ei ole syytä ihan tummissa tunnelmissa päiviänsä viettää, koska jokaiseen päivään sisältyy ainakin kolme hyvää asiaa.
Mitä jos hiukan tutkimme omaa onnellisuuttamme, katsomme mitä hyvää juuri tänään on kohdalleni osunut.

Itsellä ne kolme asiaa ovat: Terveys, ei kivistä eikä kolota mistään.
Asunto jossa riittää lämmintä ja valoa, täällä on hyvä elää.
Jaksan liikkua, laittaa ruokani ja hoitaa oman hyvinvointini.

Onhan niitä enemmänkin, mutta tässä tärkeimmät.
Harmiakin on, se oma rakas miehenköriläs puuttuu viereltäni. Pelkkää halipulaahan tämä, mutta halaamalla itseään siitäkin pulasta selviää.

Tarkalla korvalla kuunnellen kaikista suunnista kuuluu voivotusta ja valitusta kuinka huonosti meillä vanhusten asiat ovat. Eivät sentään ihan retuperällä, vai millaisia mietteitä asiasta on Sinulla.

Hymyjä ja haleja tähän iltaan ja huomiseen.

Terveisin; Annastiina Antintalo.

12

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ramoona_

      Minua voimaannuttaa yhdessäolo, yhteydenpito ja kontaktit muihin ihmisiin. Nyt eläkkeellä on aikaa ja energiaa, kun työhuolet ja lasten kasvatus ovat muiden vastuulla. Meissä ikäihmisissä on valtava voimavara, on elämänkokemusta, kykyä ja taitoa selviytyä vaikeistakin asioista. Viikonloppuna olin lastenkaitsijana kuopuksen perheessä, 13-vuotias poika oli saanut kotitalouden opettajalta listan ruuista, jotka pti valmistaa alusta loppuun ja siivota myös jäljet. Viikonlopun aikana hän valmisti kääretortun meidän isovanhempien vierailun juhlistamiseksi. Erityinen sydämen ilo oli kuulla heidän musisointiaan , pienimmällä musiikkiluokkalaisella soittiminaan ukulele ja kornetti.

      Tänään kotiuduttuani istutin kukkasipuleita ensi kevään kukkaloisto mielessä. Jotkut entiset sipulikukat taantuvat, jotkut lisäävät kasvuvoimaansa, aina on luvassa yllätyksiä värienkin suhteen. Muutaman muhkean muhkuraisen keisarinpikarililjankin sipulin upotin mullan syliin, kukinto on nimensä veroinen ja myyränkarkoitukseenkin kasvi sopii.

      Tämän syksyn aurinkoinen ja tavallista lämpimäpi sää on ilahduttanut ulkoilijaa, selkeä kirkas yötaivas on tarjonnut tähtien loistetta ja revontulien leiskuntaa. Vaahteroiden ruska on täällä etelässä parhaimmillaan, nyt matalalta paistava aurinko kultaa myös heleinä hehkuvat haapapuut .

      • keväänkaiho

        Hyvä kun muistutit, kukkasipulit laitettava maahan ennen pakkasia. Yöpakkasia on ollut, mutta päivällä sulanut, maa ei vielä yhtään roudassa keskemmälläkään Suomea. Joskus olen jäätyneeseen maahan kairannut reikiä jollain ruuvimeisselillä ja kyllä ne keväällä nousi kukkimaan. Koivuissa on aika mitätön ruska tänä syksynä ollut.


    • Kotorannasta

      No vallan riemastuneenahan luin tuota hyväntuulista

      kerrontaa. Ja vielä näin kauniina syyspäivänä!

      Onkohan onnellistuttavampaa tunnetta kuin kiitollisuus elämästä, sen

      perustarpeista ja kodistaan muistoineen?

      Siihen kun liittyy noin sydämellinen tervehdys, niin mikäpä iltaa ja

      huomista onkaan viettäessä,


      Kiitos

    • Kyllä välillä vetää vakavaksi! Kävin juuri inventoimassa autotallin sisältöä. ( Huom.partitiivi!) Talli 23m2.
      Totesin siellä olevan pois roijattavaa mutta varsinaisen harmituksen muodosti se laaja sortimentti tarvikkeita joille olisi käyttöä jos vielä tekisin jotain.
      Työkaluja, välineitä, tarvikkeita, jalopuulistoja, pinnoitettuja lastulevyjä, kamikaaleja joista osa vielä käyttökunnossa ja paljon luokittelematonta mutta periaatteessa tarpeellista tavaraa.
      Lähiaikoina on tallin sisältöön puututtava sydän turruttaen kovalla kädellä.

      • rubusarcticus

        Onneksi minulla ei ole autotallia! Roinaa on muutenkin ihan tarpeeksi. Joka aamu olen onnellinen siitä, että saan herätä taas. Ilon aiheita on vaikka millä mitalla. Monet iäkkäät todella valittavat, mutta verratkaamme omaa elämäämme vaikkapa vanhempien vastaavan ikäisinä. Paljon paremmin ovat asiat ainakin minulla. Tärkein ilonaihe on se, että olen terve. Eikä valittavien henkilöiden seuraan haluta liittyä, siis yrittäkäämme olla iloisia.


      • rubusarcticus kirjoitti:

        Onneksi minulla ei ole autotallia! Roinaa on muutenkin ihan tarpeeksi. Joka aamu olen onnellinen siitä, että saan herätä taas. Ilon aiheita on vaikka millä mitalla. Monet iäkkäät todella valittavat, mutta verratkaamme omaa elämäämme vaikkapa vanhempien vastaavan ikäisinä. Paljon paremmin ovat asiat ainakin minulla. Tärkein ilonaihe on se, että olen terve. Eikä valittavien henkilöiden seuraan haluta liittyä, siis yrittäkäämme olla iloisia.

        Minun ikäisenä isäni oli työntänyt koiranputkea jo 9-vuotta.
        Itse olen omistautunut vaimoni ulkoiluttamiseen.
        Palasimme torstaina Espanjasta. Kävimme eilen lapsenlapsemme synttäreillä pk-seudulla.
        Tämän viikon lauantaina lähden vaimoni seuraksi ja tulkiksi Välimeren risteilylle.
        Kittilässä poikamme perhettä moikkaamassa hän sentään käy yksin mutta marraskuun lopun Berliinin joulutoreille hän tarvitsee taas minut sekä käytännön, että kielen vuoksi.
        Ei ole helppoa pitää vanhaa naista tyytyväisenä.
        Ps. Espanjassa ostin vaimolleni kahdesti leikkokukkia. Maksoivat yhteensä 10€. Suhteutettuna hiusteni leikkuuseen, 9€, olivat todella kalliita.
        Se tulee vielä tyyriiksikin!
        Ulkoilutan niin kauan kuin tuntuu hyvältä ja kykenen.


    • att2

      Kiitos aloittajalle. Asiat hyvin mutta aina on jotain vikaa jossain ex auto ei toimi kunnolla ja juuri nyt sain piirustukset kuinka asentaa valokaapeli, kaikki selvää vaan itse kaapeli ulkopuolella liian lyhyt!

      Huommenna täytyy taas opettaa ruotsalaisia, ei heissä sen suurempaa vikaa ole hyvin on kohta 46 vuotta kulkenut.

      Minäkin vuodesta 2007 olen asunut yksin, 2011 löysin toisen vaimon asutaan aina puoli viikkoa yhdessä ja saunotaan luonani nyt hän on oppinut saunomaan.

      Pitäisi olla nauravainen koska on kaksi lasta hon ja han myös viisi lapsenlasta. Lapset saivat akateemisen koulutuksen, taloissa asuneet hon saa uuden ensi vuonna.

      Terveys on kai lääkkeissä, kaikki taudit on käyty.

      Hyvää jatkoaTeille 70 toivon saavani olla sillä ajalla 2 vuoden jälkeen.

      Med vänlig hälsning.

    • Himmelsauge

      Hyvä päivä oli tänäänkin. Kesäpaikassa kävin katsomassa miten lehdet
      ovat karisseet, ei vielä kannata haravoida. Kukkasipuleita en laita, rajansa kaikella. Kuntoilupäivä uimahallilla, tunnin kuntosalilla ja sitten uimaan,
      saunomaan. Hyvä olo ollut ja kiva lepäillä kaiken jälkeen.
      Huomena on vapaaehtoistyöpäivä. Auton vien huoltoon renkaanvaihtoon,
      kitkarenkaat kun voi laittaa hyvissäajoin, toisin kuin nastat.
      Niinpä, touhua riittää ja menoja vaikka jokapäivälle, pakko vähän suitsia
      jottei hengästy. Kyllä minä saatan taas levätä koko päivän, nukkua päiväunet ja jatkaa yöunilla. Minä olen virkeä ja iloinen kun nukun tarpeeksi, sen olen huomannut." Se on kun rahaa pankkiin laittaisi kun
      vanha ihminen nukkuu":-)
      Vai miten se meni?

      • kuusenjuuri

        Teepäs koe: jätä lehdet haravoimatta ja katso keväällä, miten voivat. Mökillä pitää vesipumppu tyhjentää, käytän asiantuntijan palvelua. Pari, kolme kuusta pitää kaataa, siihenkin on olemassa asiantuntija. Tänään menen lapsenlapsen luo ja panemme krookuksen sipulit maahan. Omat tulppaanisipulit ehkä huomenna. Ostan yleensä alennusmyynnistä.


    • Antintalosta

      Kiitos palstan kirjoittajat, kaunis kiitos ilon jakamisesta.
      Jokainen aamu on kuin tyhjä paperi.
      Meillä on tapana toistaa itseämme. Eilinen meni kuten meni, menköön tämäkin.

      On kuitenkin hyvä huomioida ja rakastaa itseään, olla huolehtimatta liikaa merkityksettömistä pikkuseikoista.
      Ilokseni huomioin tämän kirjoittajajoukon osaavan irtautua valitusvirsiä veisaavista. Valittamalla kun ei huomaa sitä hyvää mitä on omassa elämässä.

      Onnittelen koko vastaajien joukkoa!
      Te näette mikä hyvä on ihan lähellä, mikä tuo iloa ja onnellisuutta arkeenkin.

      Moni jaksaa matkustella ja kivaahan se on avartaa maailmankuvaa ulkomailla käydessä, mutta avartaa mieltä sekin, kun pääsee ulos.
      Luonto on meitä lähellä kaupunkien puistojenkin muodossa ellei asu maaseudun rauhassa. Lokakuu muuttaa luonnon värejä, missä ennen oli vihreää, siellä on keltaista ja punaista, kasvillisuuden laskeutuminen talveen on alkanut.

      Arktinen muutto ajaa lintuja talvehtimis maisemiin ja meille jäävät ne perinteiset talvea sietävät siivekkäät. Hirvikärpänenkin sinnittelee sammalikossa sienestäjien ja marjailijoiden kiusana.
      Hirvikärpänen. Mikä on senkin elämän tarkoitus?

      Sää näyttää syksyisen harmaalta aamun sumun hälvettyä, mutta mieli laulaa taas uutta laulua.
      Elämä on ihana mahdollisuus elää omien tapojensa mukaa, tai rynnätä kokeilemaan kaikkea uutta kiinnostavaa.

      Nyt Annastiina Antintalo löysi uuden ilon. Pienillä muutoksilla, kaapinpaikkaa vaihtamalla koti on kuin uusi.
      Millaisia muutoksia Sinun päivässäsi?

      • sinisirkku.ek

        Nuo pienet ilot on kivoja oivaltaa, kyllä niitä löytyy joka päivä jossakin muodossa. Tänään iloitsen rentoudestani kodinhoidon suhteen. Tuntuu mukavalta irroittautua rutiineista, kun tietää oman toimivuuden olevan hallussa.

        Vapaana oleminen ajatustasolla, antaa tilaa luovuudelle, voi rauhassa katsella, tutkiakin niinkuin äsken katselin Fennoscandiassa Baltian kilven maaperää, johon kuuluu Suomen itäosan lisäksi Kuolan niemimaa. Se on vanhinta peruskalliota, maapallolla, melko laajalla alueella.

        Iloista intoa kokemisiin!


      • kauniskallio

        Jokainen päiväni on erilainen. Yritän jaksaa käydä katsomassa läheisiäni, mutta tänäänkään en henkisesti jaksa. He ovat tehostetuten asumisen yksikössä ja voivat ihan hyvin. On tärkeää, että itsekin jaksan, koska olen sellainen peruskallio, johon moni tukeutuu. Tämän syksyn viimeinen omenasoseannos on kohta valmis purkitettavaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1674
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1068
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1005
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      891
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      823
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      794
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      792
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      783
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      783
    Aihe