Jäikö pizzerian kuitti saamatta? (vinkkaa!)

Vinkkaa_Rikolliset

Jäikö kuitti saamatta?

Poliisi on alihintaan pizzoja myyvien ravintoloiden perässä. Poliisi kertoo Facebookissa, että pizzoja ei voi myydä kannattavasti koko ajan alle kuuden euron hintaan.

Jatkuvasti huippuhalpaan hintaan myyvät ravintolat toimivat poliisin mukaan luultavimmin harmaan talouden keinoin.

Tällaisesta toiminnasta näkyvin signaali on se, ettei ostoksesta tarjota kuittia.

– Kuitin vaatiminen on helpoin tapa huolehtia, että ostoksestasi jää jälki yrityksen kassavirtaan, poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Poliisi kaipaa yleisöltä vinkkejä superhalvoista pizzoista.

– Vinkkejä kansalaisilta kaivataan. Niitä voi laittaa poliisin nettisivujen kautta tai olla yhteydessä sosiaalisessa mediassa. Ellei se pizza ole kampanjatuote, niin alle kuudella eurolla se ei kyllä ole mahdollista, sanoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Minna Immonen asiasta aiemmin maanantaina kertoneen Ylen haastattelussa.

Virkavalta kertoo, että harmaassa taloudessa toimiva ravintolayritys vaihtaa usein nimeään, vaikka omistajat ja liikepaikka säilyvät samoina.

– Jatkuva nimenvaihtaminen voi kertoa, ettei yritys hoida velvoitteitaan, poliisi kirjoittaa.

Poliisin mukaan laittomat ravintolayrityksen toimivat usein myös elintarvikevalvonnan ulkopuolella. Myös laittomasti maahantuodut raaka-aineet voivat olla käytössä.

19

331

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Vinkkiä_Menemään

   Anna vihje verovilpistä

   Tällä vihjetietolomakkeella voit kertoa havaitsemastasi verovilppiepäilystä. Voit lähettää vihjeesi nimettömästi ilman, että lähettäjän tiedot selviävät.

   Julkisuuslain mukaisesti Verohallinnon on pääsääntöisesti annettava tieto vihjeen sisällöstä, jos henkilö tai asianosainen, jota vihje koskee, pyytää sitä. Vihjetiedon antaja ei ole asianosainen, joten salassapitosäännösten vuoksi emme voi antaa hänelle tietoja asian käsittelystä.

   https://www.vero.fi/fi-FI/Palaute/Anna_vihje_verovilpista(35143)

   • tähänontultu

    Kyllä on ihmisillä nykyään vähän OMIA ASIOITA hoidettavaksi. Luulisi poliisillakin olevan muuta hommaa - ja tarpeellisempaa kuin kytätä pizerioita - vaikkapa pakolaiskeskuksissa


  • pehmeet-touhuu

   Seuraavat pitsat myyn VITOSELLA.

   • Viranomaiset

    Muistathan myös kuitin, ettet syyllisty rikokseen.

    T: Poliisi & Verohallinto


  • pissaa

   Kyllähän sen jokainen tietää että kaikki karvakäsien pizeriat huijaavat verottajaa. Eikä sen kuitin saaminen mitään rehellisyydestä todista.

  • Greetta_Garbo

   Eikös näillä ole tapana jättää pizzat ja kebabit lyömättä kassaan? Eli vanha temppu on se että näppäilevät summan kassakoneeseen mutta eivät paina entteriä.

   Myös joka kerta jos kysytään "haluatko kuitin" on syytä epäillä. Jos asiakas "ei halua" kuittia niin sittenhän pizzaa ei ole edes virallisesti myyty vaikka raha vaihtaa omistajaa?

   • Pizzailija

  • Pitsapoliisi

   Tamperelainen Pitsapoliisi.fi -palvelu ryhtyy listaamaan asiakkaiden hyväksi tai huonoksi katsomia pitsoja ja pitserioita. Palvelussa kuka tahansa voi nimettömänä käydä tekemässä ilmiannon hyvästä Pitseriasta ja sen tarjonnasta. Palvelu ei ole kiinnostunut pitsojen hinnasta, vaan ennemminkin laadusta ja suositusten määrästä.

   Julkaisuvaiheessa palvelu ei vielä listaa pitserioita, mutta listaukset julkaistaan, kun tarpeeksi ilmiantoja on saatu. Tavoitteena on, että ilmiantojen perusteella pitseriat saavat mainetta ja lisää asiakkaita.

   Palvelun toteutuksesta ja ideasta vastaa Tamperelainen it-alan yritys Haltu Oy ja sivuston graafisista elementeistä niin ikään Tamperelainen mainostoimisto Värikäs Oy.

   - Kyllästyimme mediassa vallinneeseen negatiivisuuteen ja halusimme lähteä miettimään hyviä pitsoja positiivisuuden kautta. Emme halunneet lähteä vertailemaan pitsojen hintoja ja arvioimaan pitseriayrittäjien taloudellisia motiiveja vaan ennen kaikkea yrittää tuoda kaikille heille mahdollisesti lisää asiakkaita ja entistä parempaa liiketoimintaa, toteaa Haltu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Sävilahti tiedotteessaan.

   Palvelussa kehitetään myös karttahakua ja paikannukseen perustuvaa ilmoitusmahdollisuutta.

   (Palvelu löytyy allaolevasta nettiosoitteesta)

   http://Pitsapoliisi.fi

  • Oh-Hoh

   Pitseriaa epäillään törkeästä veropetoksesta – Kassassa ei ollut lainkaan nauhaa

   Espoossa sijaitsevaa pitseriaa epäillään törkeästä veropetoksesta. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos alkoi selvitellä asiaa loppuvuodesta 2014 tehdessään kotietsintää muista syistä.

   Poliisin selvitysten perusteella verottaja teki yritykseen verotarkastuksen. Sen mukaan yritys ei ole lainkaan kassakirjanpitoa, eikä sen kassassa ollut kontrollinauhaa, josta kassatapahtumat olisi voitu todentaa. Yhtiön käteismyyntiä ei ollut osaksikaan kirjattu yhtiön kirjanpitoon.

   Tarkastuksen jälkeen verottaja teki poliisille rikosilmoituksen epäillyistä törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Verottajan laskelmien mukaan vältettyjen verojen määräksi epäillään 37 000 euroa verovuosilta 2012–2014.

   Espoon käräjäoikeus määräsi summan esitutkinnan aikana poliisin vaatimuksesta vakuustakavarikkoon. Poliisin esitutkinta on valmistumassa ja juttu siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

   Keskustelu pitserioiden ja harmaan talouden yhteyksistä on käynyt viime päivinä kuumana kaikkialla Suomessa.

   http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195002268940/artikkeli/pitseriaa epaillaan torkeasta veropetoksesta kassassa ei ollut lainkaan nauhaa.html

  • elä-oo-huomaavinas

   Ihan hyvä mahdollisuus on myös, ettet suhtaudu aiaan millään tavalla.

   • Marja-LeenaKM

    Kyllä se on kuule jokaisen kansalaisvelvollisuus puuttua jos huomaa tällaista.


  • nytvituttaajoo

   Multa puuttu sienet pizzasta ja silti velottivat 5 ecee.

   • Omatoiminen

    Niitä saa mettästä !


  • mikäs-homman-nimi

   Minkä takia nuoriso parveilee erään pizzerian edustalla.. en vihjaile mitään, vaan kysyn ihan vain?

  • huhuhuum....ta

   Ei ole kummoinenkaan salaisuus että karvakäsien pissapaikassa myydään vähän muutakin kuin niitä lättyjä.

  • karvakädet-homoilee
  • souwot

   Aika tyypillistä, että kuittia ei saa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   166
   5271
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   515
   2443
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   531
   2121
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1708
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   80
   1634
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   16
   1310
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   11
   1110
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   258
   1092
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   239
   1010
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   313
   948
  Aihe