Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Protu+sauna=protusauna

Jappervokkki

Saunominen vie protuleirin ajasta vain pari tuntia päivässä, mutta kummasti se tuntuu kaikkia ulkopuolisia kiinnostavan. Soisi muiden 22 tunnin herättävän yhtä paljon kiinnostusta, mutta se lienee turha toive. Tästä aiheesta on ollut ennenkin ketjuja tällä palstalla, mutta niissä on niin paljon silkkaa roskaa, että uusi ketju on paikallaan. Tämäkään ei pitkäikäiseksi ketjuksi jää, sillä copy-pastettaja varmasti täyttää tämänkin roskaviesteillään niin, ettei ketju enää ole luettavassa kunnossa. Sitten vain uutta ketjua kehiin, kunnes kiinnostus sammuu.

Milloin Protun 25-vuotisen historian aikana on keksitty, että yhteissauna on hyvä idea? Minä en sitä tiedä. Pitäisi haastatella vanhoja konkareita ja antaisin sillä ilmi henkilöllisyyteni. Luulen, että se on ollut alusta alkaen mukana kuvioissa. Kun nukkumajärjestelyissä ja vessoissakaan ei harjoiteta sukupuolierottelua, niin miksi sitten saunassa? Protu on aina ollut korostetun tasa-arvoinen juttu. Joillain leireillä meno meni niin tasa-arvoiseksi, että vuoden 2006 hallitus päätti kirjoittaa yksiselitteisen saunaohjeen, jota on siitä pitäen noudatettu. Pähkinänkuoressa se menee näin: leirillä täytyy järjestää poikien ja tyttöjen saunavuorot, jos molemmat sukupuolet ovat edustettuina. Niiden lisäksi voidaan järjestää yhteissaunavuoro. Mahdollisuus yksityiseen peseytymiseen järjestetään myös. Minkäänlaista painostusta ei harjoiteta, vaan saunavuoron valitseminen on täysin vapaaehtoista (paitsi että pojat eivät voi mennä tyttöjen saunaan tai päinvastoin). Se vähäinen painostus ja suostuttelu, mitä protuleireillä harjoitetaan, ei kohdistu näin triviaaliin asiaan, vaan leirialueella pysyttelemiseen ja ohjelmaan osallistumiseen.

Näin lyhyesti sanottuna. Yhteissaunomisesta on kohkattu vuosia sitten tiedotusvälineissä tylsän uutiskesän vuoksi ja lastensuojelujärjestöjen nokkaihmisiltä saatiin huolestuneita lausuntoja, mutta siihen se sitten jäikin. Hyväksi todettu käytäntö jatkuu muuttumattomana, eivätkä edes nettifoorumien alarmistien jatkuvat huolestuneisuudenosoitukset sitä lopeta. Tällä hetkellä he keskittyvät olemaan huolestuneita turvapaikanhakijoista, joten tämä ketju voi jäädä erityisen hiljaiseksi, mikä on hyvä juttu. Saunominen on sentään pelkkää saunomista.

8

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zorr0

      Ihan hyviä pointteja; ehkä keskustelua tosin hiljentää se, että lyttäät eri mieltä olevaien mielipiteen sekä alussa, että lopussa ad hominem -argumentein. Alarmistihuomio on erityisen hyvä; moraalinvartijoita on aina, tuomitsemisen kohde vain vaihtuu...

      • Jappervokkki

        Oikeastaan pidän parempana lyttäämistapana asiantuntemuksen puutetta: jos argumentoijalla ei ole omakohtaista kokemusta protuleiristä joko leiriläisen tai ohjaajan roolin kautta, niin hänen mielipiteensä ovat totuusarvoltaan ilman muuta alempia kuin minun, jolla on molempia. Vastaavasti itseäni kokeneempia on olemassa, enkä intä heitä vastaan vaatimattomilla tiedoillani. Toivon samaa kohteliaisuutta muilta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe