Ärsyyntynyt ja punoittava vagina

eikaihiivatulehdus

Huomasin noin vajaa kaksi viikkoa sitten että alapääni oli hieman kutiava. En ajatellut tästä paljoa , koska ei ollut mitenkään kipeä. No nyt nukkumisestä on tullut aika "epämukavaa".Kutiaaa vieläkin. Tajusin pari päivää sitten katsoa käsipeilillä ja huomasin, että iho sen ympärillä on kuiva ja punoittava. Onko tämä nyt se hiivatulehdus? Toivon tietysti ettei ole , koska tästä olisi todella noloa puhua äidille. On ollut runsaampaa valkovuotoa. Ei ole siis vielä menkat alkanut.
Olen 12-vuotias

7

1087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalinkka

      APTEEKISTA saa bebenthen rasvaa alueen ongelmakohtiin tai apteekin henkilökunta voi neuvoa,tai voimakas pesuaine alusvaatteissa aiheuttaa ihottumaa herkällä alueella,tai pesuaine jolla peset.Kerro kouluterkkarille huolesta,ei ole mitään hävettävää kertoa terveysasioista,yleisiä ovat ja saat apua vaivaan ja tarpeen tullen lääkäriin ajan,nämä ovat osa naisen ja tyttöjen elämää läpi vuosien ja hyvä kun kysyt asiasta ja olet perillä!

      • eikaihiivatulehdus

        Kiitos! Kokeilin eilen laittaa bepanthteemia ja helpotti kyllä. Kuivuus on vielä on vielä mutta pieni. Uskon, että tämä oli bepanthemin ansiota. En käytä saippuaa kun pesen sieltä alhaalta.


    • öljytyttö

      Älä tyttö välitä tuollaisista ,tyypillisiä suomi24 sivistymättömien typerysten lötinöitä,käytä sinistä bepanthenia,rasvaisempaa,muista säännöllisesti rasvata aamuin illoin vaikka päivittäin.ajan kanssa voit siirtyä agualan tai ceridal öljyyn joka on vihreässä pumppupullossa apteekissa,ei kallista jariittoisaa,tsemppiä.

    • bnbnbnbbmmkkooo

      ja pese itse aluhousut jos pyykkikoneessa jää pesuainejäämiä niin ne alkaa ärsyttää pimppaa, liian useinkaa ei saa pestä pimpaa että luonnnollinen bakteeritasapaino pysyy siellä, ehkä akuutissa vaiheessa maitohappobakteeri kuhnekylvyt olisi ok ja luonnollinen valinta

      • Kannattaa_kysyä

        Monissa pesuaineissa on zeoliittia joka eräänlaista savea ja sitä voi jäädä vaatteisiin huuhtelusta huolimatta. Sekin voi ärsyttää.
        Aloittajalle rohkaisua että puhu ehdottomasti äidillesi kaikista "naistenvaivoista", hän osaa neuvoa ja tarvittaessa toimii "maksumiehenä" lääkärikäynneillä. Ei se äiti ole vihollinen kaikissa asioissa.


    • supper

      Totta,herkkäihoiset kärsivät voimakastuoksuisista pesuaineista ja huuhteluaineista aiheuttaen kutinaa ja ihottumia ihoalueilla.Äitisi voisi ostaa herkän ihon pesupulvereita,usein näitä asioista ei tulla ajatelleksi kun usein ihan pikkulastenkin vaatteet suorastaan haisevat kauas ulkovaatteistakin lenkkipoluilla kun äidit käyttävät voimakashajuisia tuotteita.En tosiaan ymmärrä miksi ihmiset haluavat erittäin vahvatuoksuisia pesuaineita niin että aivastuttaa vierellä oleviakin,saati herkkäihoisia jälkikasvustoakin.Riittää kun pesee itsensä ja dödöä hieman niin ei korosteta omia hajujaan pesuaineilla mitkä ärsyttävät kanssaeläjiäkin.Usea vanhenpi ei tiedosta asioista.

    • Aboriginaali

      Mitä endometrioosi on?

      Endometrioosi on kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti, jota sairastaa arviolta 5-10 % hedelmällisessä iässä olevista naisista. Endometrioosissa kohdun limakalvon (endometrium) kaltaista kudosta kasvaa kohdun ulkopuolelle esimerkiksi munasarjoihin, munanjohtimiin sekä kohdun, suolen ja virtsarakon pinnoille.

      Endometrioosipesäkkeet käyttäytyvät samantapaisesti kuin kohdun limakalvo. Ne reagoivat kuukautiskierron mukaiseen estrogeenitason nousuun ja laskuun. Estrogeenitason kohotessa pesäkkeet paksuuntuvat, mutta väärässä paikassa kasvava kudos ei pääse poistumaan elimistöstä vuotona. Vatsaontelossa vuotava veri ärsyttää ja tulehduttaa viereisiä kudoksia, jonka seurauksena voi muodostua arpikudosta ja elimiä toisiinsa liimaavia kiinnikkeitä.

      Endometrioosi aiheuttaa kroonista kipua, heikentää sitä sairastavan elämänlaatua ja aiheuttaa lapsettomuutta. Endometrioosi on uusiutuva, krooninen sairaus. Lopullista parantavaa hoitoa ei sairauteen ole vielä löytynyt, mutta oireita voidaan hoitaa muun muassa tulehduskipulääkkeillä, hormonilääkkeillä tai leikkauksella.

      Oireet
      runsaat ja/tai kivuliaat kuukautiset (dysmenorrhea)
      kipu ja/tai tiputteluvuoto ennen kuukautisia
      välivuodot
      krooninen kipu alavatsan, sukupuolielinten ja/tai lantion alueella
      yhdyntäkipu (dyspareunia) tai kipu välittömästi yhdynnän jälkeen
      tärinäkipu
      selkäkipu
      iskiaskipu
      tihentynyt virtsaamistarve ja/tai kipua virtsatessa (dysuria)
      suolen toiminnan häiriöitä ja/tai kipua ulostaessa
      pahoinvointi
      hiivatulehdukset
      krooninen väsymys
      lapsettomuus
      -------------------------------------------------------------------------

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe