Ärsyyntynyt ja punoittava vagina

eikaihiivatulehdus

Huomasin noin vajaa kaksi viikkoa sitten että alapääni oli hieman kutiava. En ajatellut tästä paljoa , koska ei ollut mitenkään kipeä. No nyt nukkumisestä on tullut aika "epämukavaa".Kutiaaa vieläkin. Tajusin pari päivää sitten katsoa käsipeilillä ja huomasin, että iho sen ympärillä on kuiva ja punoittava. Onko tämä nyt se hiivatulehdus? Toivon tietysti ettei ole , koska tästä olisi todella noloa puhua äidille. On ollut runsaampaa valkovuotoa. Ei ole siis vielä menkat alkanut.
Olen 12-vuotias

7

843

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kalinkka

   APTEEKISTA saa bebenthen rasvaa alueen ongelmakohtiin tai apteekin henkilökunta voi neuvoa,tai voimakas pesuaine alusvaatteissa aiheuttaa ihottumaa herkällä alueella,tai pesuaine jolla peset.Kerro kouluterkkarille huolesta,ei ole mitään hävettävää kertoa terveysasioista,yleisiä ovat ja saat apua vaivaan ja tarpeen tullen lääkäriin ajan,nämä ovat osa naisen ja tyttöjen elämää läpi vuosien ja hyvä kun kysyt asiasta ja olet perillä!

   • eikaihiivatulehdus

    Kiitos! Kokeilin eilen laittaa bepanthteemia ja helpotti kyllä. Kuivuus on vielä on vielä mutta pieni. Uskon, että tämä oli bepanthemin ansiota. En käytä saippuaa kun pesen sieltä alhaalta.


  • öljytyttö

   Älä tyttö välitä tuollaisista ,tyypillisiä suomi24 sivistymättömien typerysten lötinöitä,käytä sinistä bepanthenia,rasvaisempaa,muista säännöllisesti rasvata aamuin illoin vaikka päivittäin.ajan kanssa voit siirtyä agualan tai ceridal öljyyn joka on vihreässä pumppupullossa apteekissa,ei kallista jariittoisaa,tsemppiä.

  • bnbnbnbbmmkkooo

   ja pese itse aluhousut jos pyykkikoneessa jää pesuainejäämiä niin ne alkaa ärsyttää pimppaa, liian useinkaa ei saa pestä pimpaa että luonnnollinen bakteeritasapaino pysyy siellä, ehkä akuutissa vaiheessa maitohappobakteeri kuhnekylvyt olisi ok ja luonnollinen valinta

   • Kannattaa_kysyä

    Monissa pesuaineissa on zeoliittia joka eräänlaista savea ja sitä voi jäädä vaatteisiin huuhtelusta huolimatta. Sekin voi ärsyttää.
    Aloittajalle rohkaisua että puhu ehdottomasti äidillesi kaikista "naistenvaivoista", hän osaa neuvoa ja tarvittaessa toimii "maksumiehenä" lääkärikäynneillä. Ei se äiti ole vihollinen kaikissa asioissa.


  • supper

   Totta,herkkäihoiset kärsivät voimakastuoksuisista pesuaineista ja huuhteluaineista aiheuttaen kutinaa ja ihottumia ihoalueilla.Äitisi voisi ostaa herkän ihon pesupulvereita,usein näitä asioista ei tulla ajatelleksi kun usein ihan pikkulastenkin vaatteet suorastaan haisevat kauas ulkovaatteistakin lenkkipoluilla kun äidit käyttävät voimakashajuisia tuotteita.En tosiaan ymmärrä miksi ihmiset haluavat erittäin vahvatuoksuisia pesuaineita niin että aivastuttaa vierellä oleviakin,saati herkkäihoisia jälkikasvustoakin.Riittää kun pesee itsensä ja dödöä hieman niin ei korosteta omia hajujaan pesuaineilla mitkä ärsyttävät kanssaeläjiäkin.Usea vanhenpi ei tiedosta asioista.

  • Aboriginaali

   Mitä endometrioosi on?

   Endometrioosi on kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti, jota sairastaa arviolta 5-10 % hedelmällisessä iässä olevista naisista. Endometrioosissa kohdun limakalvon (endometrium) kaltaista kudosta kasvaa kohdun ulkopuolelle esimerkiksi munasarjoihin, munanjohtimiin sekä kohdun, suolen ja virtsarakon pinnoille.

   Endometrioosipesäkkeet käyttäytyvät samantapaisesti kuin kohdun limakalvo. Ne reagoivat kuukautiskierron mukaiseen estrogeenitason nousuun ja laskuun. Estrogeenitason kohotessa pesäkkeet paksuuntuvat, mutta väärässä paikassa kasvava kudos ei pääse poistumaan elimistöstä vuotona. Vatsaontelossa vuotava veri ärsyttää ja tulehduttaa viereisiä kudoksia, jonka seurauksena voi muodostua arpikudosta ja elimiä toisiinsa liimaavia kiinnikkeitä.

   Endometrioosi aiheuttaa kroonista kipua, heikentää sitä sairastavan elämänlaatua ja aiheuttaa lapsettomuutta. Endometrioosi on uusiutuva, krooninen sairaus. Lopullista parantavaa hoitoa ei sairauteen ole vielä löytynyt, mutta oireita voidaan hoitaa muun muassa tulehduskipulääkkeillä, hormonilääkkeillä tai leikkauksella.

   Oireet
   runsaat ja/tai kivuliaat kuukautiset (dysmenorrhea)
   kipu ja/tai tiputteluvuoto ennen kuukautisia
   välivuodot
   krooninen kipu alavatsan, sukupuolielinten ja/tai lantion alueella
   yhdyntäkipu (dyspareunia) tai kipu välittömästi yhdynnän jälkeen
   tärinäkipu
   selkäkipu
   iskiaskipu
   tihentynyt virtsaamistarve ja/tai kipua virtsatessa (dysuria)
   suolen toiminnan häiriöitä ja/tai kipua ulostaessa
   pahoinvointi
   hiivatulehdukset
   krooninen väsymys
   lapsettomuus
   -------------------------------------------------------------------------

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3688
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   81
   1694
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1095
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   446
   1016
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   49
   988
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   904
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   74
   816
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   121
   792
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   746
  Aihe