lääkikseen hakeutuja

näin

Ihmettelen kovasti mikä hinku niin monella on lääkikseen, vaikka persoona ei sovellu lääkärin ammattiin. Kannattaa miettiä kaksi kertaa, että onko ihmistyypiltään hoitoalalle soveltuva. Sen takia ei kannata hakea lääkäriksi, että saa arvostusta ja palkka on hyvä, vaan siinä pitää olla kykeneväinen ottamaan toinen ihminen kaikin tavoin huomioon. Kaikilla ei vain ole tätä taitoa, vaikka kuinka opettelisi.

10

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinona

      Lääkikseen pitäisikin olla myös psykologinen soveltuvuuskoe.

      Lääkärinä on vaikeaa, jos vaikka ihmisen koskettaminen on vastenmielistä. Tai jos veren, syljen, hien, pissan ja paskan kanssa pelaaminen puistattaa. Tai jos ryppyisen papan ja mummon kunnioittaminen on liikaa vaadittu.

    • ciitaki

      Hoitajat on sitä varten että jakavat empatiaa ja sympatiaa, Lääkärin tehtävä on saada selville diagnoosi, määrätä lääkkeet tai sitten jatkotutkimuksiin niinku terveyskeskuksessa. Aikaa on vähän ja potilaita paljon ei siinä ehdi liikoja laverrella.

      • nmlki

        Kyllä lääkärin pitäisi silti olla ihminen ihmiselle sen hetken kun potilas on siinä tutkittavana.

        On suunnattoman ikävää joutua tutkittavaksi lääkäri-teknikolle, joka ei näe ihmistä edessään. Ei tarvita sen kummempaa empatiaa eikä sympatiaa kuin että tajuaa potilaan olevan elävä ihminen. Tämäkin kyky joiltakin puuttuu.


      • kuvailethuonoa

        Se on ehdittävä. Mikään lääkäri ei tee mitään oikeaa diagnoosia kuuntelematta ja kuulematta, semmoinen tehokkuus mitä sinä kuvailet on resurssien haaskausta, koska johtaa huonoihin tuloksiin: vääriin diagnooseihin, sitä kautta viivästyneeseen hoitoon ja tyytymättömiin potilaisiin niistä kuolleista puhumattakaan. Lisäksi ihmiset ovat lääkäriin suhteessa hyvin intiimissäkin kosketuksessa. On puhdasta tietämättömyyttä tai jos on lääkäri, niin ammattitaidottomuutta, jos sitä ei osaa kunnioittaa. Ammattitaitoon kun kuuluu muutakin kuin pikaliukuhihna-arvaukset ja palkan nostaminen.

        Aikaa on vähän ja sitä useammin sitä joutuu käyttämään, mitä enemmän hätäilee: hätäilemällä ei saa kuin ku**päisiä lapsia. Mitä vähemmän aikaa on, sitä enemmän pitäisi panostaa laatuun kohdata se ihminen ja siinä ajassa saada selville, mikä on oikeasti homman nimi.
        Kuvailet ylimielistä ja surkeaa lääkäriä, joka on väärällä alalla ja jonka pitäisi mennä hakemaan sitä ammattitaitoa ja nöyryyttä sieltä hoitajilta. Tuommoisia ikävä kyllä riittää ja sen huomaa. Terveyskeskukset ovat tukossa tehottomuuden takia, ihmiset varailee saman asian takia useita aikoja, lähetteitä ei saada eli asiaa ei hoideta, työikäisiäkin kuolee syöpäjonoihin ja liian myöhäisen diagnoosin takia kun lääkärin on niin kiire tehdä huonoja päätöksiä jne.
        Lisäksi ihmiset tietenkin voivat pahoin, kokevat loukkauksia ja pahaa mieltä, mikä sekään ei edes auta terveyttä.


    • iuhfguirgui

      Lääkäriksi myös PÄÄSEE aivan vääriä ihmisiä. Lääkärin pitäisi todellakin olla kiinnostunut potilaistaan, ymmärtää, että niitä sitten on erilaisia, ja lääkärillä pitäisi ennemmin suosia ikää sekä kokemusta kuin nuoruutta. Koska oikeasti, semmoinen ylimielinen kone on todella sekä huono että rasittava lääkäri. Semmoisista ei todellakaan ole pulaa! Tuntuu että vähintään 30-50% lääkäreistä on jollain lailla sosiaalisesti kehittymättömiä, luonnevikaisia tai muuten vajaita, lukea kyllä osataan takuulla ja pänttääminen sujuu, mutta ainoa oikea paikka työskennellä ihmisten parissa, olisi ruumishuone!

      Lisäksi se ettei kohtaa eikä kuuntele ihmistä, ei todellakaan paranna sitä diagnoosin tekoa, päin vastoin. Nykyään vielä pitäisi kuunnella todella hyvin, hoitaa oikeasti ne ihmiset eikä huitoa mitä sattuu. Olisi ihan äärimmäisen tärkeää myös sen tehokkuuden kannalta, että kuuntelisi, niin saattaisi mennä kerralla oikein. Kuunteleminen myös säästäisi hankaluuksilta: aikoja joutuu varaamaan useita, käymään naputtamassa lääkärille jonka päivä on takuulla myös epämiellyttävä sen takia (mutta omapahan on syynsä) jne. joten aika paljolta säästyisi jos kuuntelisi.

      Osa on myös hienosti psykopaatteja. Tiedän poikkimurtuneita sormia väännelleen paikoilleen ilman röntgeniä tai puudutusta. Käsi meinasi mennä pilalle, potilas traumatisoitui ja kärsi niin sairaanloisista tuskista, että meinasi pyörtyä jne. mutta lääkäri se tietää! Eli hän vääntelee vaan sokkona, koska... ??? No, sitä se teettää eikä ole ainoa: synnytys saattaa olla kauhunpaikka kuuron psykopaatin kanssa. Muutamia tämmöisiä lääkärin jääräämisestä, typeryydestä ja ilmeisestä psykopatiasta johtuvia juttuja tiedän. Ihmiset eivät uskalla jostain syystä tehdä riittävästi oikeita ja asiallisia potilasvalituksia.
      Lääkärit todellakin pitäisi syynätä huomattavasti nykyistä tarkemmin. Sinne hakee niin paljon porukkaa, että siihen on takuulla varaa ja mikäli nyt mitään osataan opettaa, niin kyllä siinä 6 vuodessa saadaan muutaman pisteen vähemmänkin saaneen kaaliin jotain upotettua, jos se on ihminen, kiinnostunut, haluaa tehdä ja aidosti motivoitunut.

      Ihmettelen myös siis todella sitä intoa lääkäriksi, kun työhön ei sovellu, mutta vielä enemmän ihmettelen että toisten terveydestä otetaan vastaamaan ihmisiä, joilla on päässä niin iso vika että tosiaan seurustelu kuolleiden kanssa olisi heille varmasti yhtä sosiaalista vuorovaikutusta kun elävienkin seurassa. Se vaan että ruumiit ei kärsi enää.

    • pirkkut

      Kyllä lääkäri on minua kuunnellut kun oon selittänyt mikä mua nyt vaivaa. Ei lääkärillä oo aikaa pitkiin jaarituksiin. Varsinkaan terveyskeskuksissa, yksityisellä oon kerran käynyt mehiläisellä, oli nk kosmeettinen haitta.

    • rati

      Lääkärin ammatti on arvostettu ja kiehtova. Toki pitää olla kiinnostunut alasta ja olla ihminen. Pääsykokeissa on kemiaa, fysiikka ja biologiaa. Kuka saa tarvittavat pisteet niin pääsee. Ei siinä kysellä oletko emppis, symppis, introvertti vai ekstovertti.

    • ceccccc

      Ei kai oo nuoren vika jos pääsee lääkikseen 18 v. Eli oikeinko pitäisi olla ikäraja että vain 30 vee ylittänyt pääsee vaikka alle 30 v on paremmat pisteet.

    • Pate247

      Lääkis on tällähetkellä ainoa paikka josta oikeasti työllistyy varmasti. Nuorien ei yksinkertaisesti kannata lähteä opiskelemaan alaa, jolla työllistyminen on epävarmaa. Esimerkksi insinööriksi kouluttautumisesta ei ole enää nykyään välttämättä mitään hyötyä.

    • TarkkanaOltava

      Liksa on hyvä ja virheet haudataan. Varokaa etenkin ruotsinkielisiä lääkäreitä, jotka ovat päässeet opiskelemaan pelkästään äidinkielensä perusteella...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      1835
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1479
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      969
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe