Netti ei toimi

WeLostTheConnection

Otin tänään käyttöön vanhan Elisan modeemin. Siinä ei pala internet valo tai välillä se on punainen. ADSL valo vilkkuu niinkun varmaan kuuluukin? Kun yrittää mennä nettiin se automaattisesti ohjauttuu http://kotiboksi/en_US/basic/index.htm sivulle. Siellä lukee että pitää tarkistaa, että onko kaikki johdot kiinni ja ne on kiinni. Testasin myös vanhalla modeemilla ja hyvin sillä netti toimii.

19

2488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WeLostTheConnection

      Niin ja käytän siis soneran nettiä.

    • WeLostTheConnection

      JOKU NYT EEDES YRITTÄÄ OLLU JO MONTA PÄIVÄÄ!

      • HAKE9

        JOS SE PASKA EI EDES KÄTTELE LINJAA YLÖS SAMALLA KUN TOINEN MODEEMI TOIMII NIIN JOHDOT ON VÄÄRIN KYTKETTY LAITE ON VÄÄRÄLLE TEKNIIKALLE ESIM YRITÄT KÄYTTÄÄ ADSL MODEEMIA VDSL LIITTYMÄSSÄ TAI SITTEN SE ON PASKANA


    • vaihda.VPI.ja.VCI

      Vika on siinä, että yrität käyttää Soneraa vaikka modeemissa on Elisan asetukset.

      Vaihda modeemin hallintasivulta VPI: 0 ja VCI: 33. Elisalla ja lähes kaikilla muilla nuo ovat ja 100. Voit etsiä Googlella lisää Soneran asetuksia, jos tuo ei riitä.

      • vaihda.VPI.ja.VCI

        Muilla siis nuo 0 ja 100.


      • eivaikutusta

        ADSL valo syttyy vaikka vpi/vci arvot olisivat ihan perseellään, ADSL valon syttyminen tarkoittaa että adsl-linja on kunnossa, se ei ota kantaa liikkuuko linjalla mitään. vpi/vci arvot liittyvät pvc:hen eli virtual circuitiin, pysyvään virtuaalikytkentään jossa data liikkuu.


    • Tuskinpa Elisan Kotiboxiin pysyvästi konffattua modeemia saa muun operaattorin linjoilla toimimaan muutoin kuin modeemin firmwaren päivityksellä ja sopivaa firmwarea ei välttämättä saa mistään.

      Heitä modeemi SER:iin, sinullahan on jo toimiva.

      • varalaitteita

        Mutta kannattaisi pitää aina yksi ylimääräinen toimiva varalla jota kokeilla silloin tällöin nimittäin jos tulee joku vika niin voi heti kokeilla että vika ei ole omassa laitteessa ja tehdä sitten vikailmoituksen nimittäin jos sattuukin käymään niin ettei ole vika muualla vaan modeemissa niin sitten kun operaattorin asentaja etsii vikaa ja se löytyy lopulta omasta laitteesta niin tulee käynti maksu mikä on kovempi kuin uuden modeemin hinta


      • vax

        Auttaisiko se, että nollaa sen toimimattoman modemin tehdasasetuksiin ja antaa sen sitten hakea Elisan ADSL:n parametrit?


      • hallintasivulle_mars
        vax kirjoitti:

        Auttaisiko se, että nollaa sen toimimattoman modemin tehdasasetuksiin ja antaa sen sitten hakea Elisan ADSL:n parametrit?

        Sinulla eri tilanne kuin aloittajalla, joka halusi käyttää aiemmin Elisan ADSL:ssä käytössä ollutta modeemia Soneran ADSL:ssä.
        Yleensä modeemeissa on oletuksena tehdasasetuksissa VPI=0 VCI=100, jotka toimivat Elisan ADSL:ssä. Mutta on modeemeja, joissa on tehdasasetuksissa 0/33 eli Soneran arvot. Tuolloin operaattoria vaihdettaessa pitää käydä hallintasivulla vaihtamassa oikeat arvot, jos modeemi ei niitä itse löydä. Tai voi asentaa firmwaren, jossa on valmiiksi oikeat käytetyn operaattorin mukaiset asetukset, jolloin niitä ei tarvitse käydä vaihtamassa tehdasasetuksien palautuksenkaan jälkeen.
        Kannattaa käydä tarkistamassa modeemin hallintasivulta, jos ei ala toimia tehdasasetuksienkaan palautuksen jälkeen.


    • EienääElisaa

      Ihan sama minkä modeemin Elisan verkkoon asennat - se ei toimi kuitenkaan. Mulla on uusi Elisan paketti: kuitu, 1,2 km kuparia VDSL tekniikka ja Elisan toimittama modeemi. Myyjä vakuutti, että min 14-15 Mbyte tulee läpi. No ei tule. Tulee 2,5-5Mb. Miksi Sonera sai samoja piuhoja pitkin 7-8 Mb vaikka sopimus oli vain 10Mb (nyt Elisalla 20Mb). Mutta piti muuttaa operaattoria koska Elisa ei päässyt Soneran kanssa sopuun vanhojen piuhojensa vuokrasta. Elisan (siis Relacomin) kaveri kävi tutkimassa ja mittaamassa kaiken. Ei auttanut. Elisa lupasi palata asiaan ja ilmoittaa kun homma saadaan toimimaan. Ja palasihan se: Lähetti laskun toimimattomasta palvelusta. Täyttä pelleilyä koko Elisan touhu.
      Nyt pitää sitten kuluttaja-asiamiehen avustuksella lähteä purkamaan kauppaa.

      • meillä_kyllä_toimii

        >Ihan sama minkä modeemin Elisan verkkoon asennat - se ei toimi kuitenkaan.

        Ei meillä mitään tuollaisia ongelmia ole ollut eli et voi yleistää ja sinun pitäisi kirjoittaa vain omasta tapauksestasi "Ihan sama minkä modeemin Elisan verkkoon asennan". Meillä on aina toiminut kaikilla testatuilla ja käytetyillä modeemeilla (ZyXEL ja ASUS, kumpaakin on ollut kahdet 15 vuoden aikana aikana, ja on vaihdettu kun haluttu nopeampaa WLANia 54->300 Mbit/s ja viimeksi VDSL:n takia, välissä yksi muuttokin) ja on tullut luvatulla nopeudella sekä ADSL:t (Full Ratessa n. 14 Mbit/s) että nykyään VDSL (on täysi luvattu nopeus). Asutaan Elisan verkon alueella.

        Ja keskustelun aloittajahan oli Soneran alueella.


    • fkjkjwhjfh

      Se tuppaa olemaan niin, että operaattorit lukitsee laitteet omiin liittymiinsä.
      Sama liittymän kanssa ostetuissa kännyköissä.
      Pitää hankkia ei operaattori riippuvainen modeemi, jonka voi itse säätää.

      • CiscosontaaTarjolla

        Elisan "Viihdepaketin" Cisco EPC3928AD kaapelimodeemi on aivan täysi susipaska, se menettää paluukanavansa yksi toisensa jälkeen kunnes joutuu etsimään koko yhteyden uudestaan.
        Ja tuota haistavitun uudestaan etsimistä eli netin minuuttitolkulla poikki olemista tulee vähintään noin puolen tunnin välein...
        Langattoman yhteyden(en tosin käytä sitä) signaalinkin teho on hyvin heikko vaikka modeemi on vain metrin päässä tietokoneesta, hö, mikä täysin puhditon paska...


      • Hei, tuon Ciscon EPC3928AD kanssa on tiedossa ongelmia tietyissä tilanteissa. Olemme saaneet selville, että varsinkin jos käytät tietokoneella Avastin tietoturvaa on sen kanssa suuria yhteensopivuusongelmia ja yhteys useimmiten pätkii sen takia. Ongelma ainakin tällä hetkellä poistuu vaihtamalla tietoturva toiseen tai poistamalla Avast. Saamme myös arviolta viikolla 16 valmistajalta päivityksen modeemille joka parantaa sen toimintaan.

        Miikka / Palstatiimi
        http://palsta.elisa.fi


      • CiscosontaaTarjolla
        palstatiimi kirjoitti:

        Hei, tuon Ciscon EPC3928AD kanssa on tiedossa ongelmia tietyissä tilanteissa. Olemme saaneet selville, että varsinkin jos käytät tietokoneella Avastin tietoturvaa on sen kanssa suuria yhteensopivuusongelmia ja yhteys useimmiten pätkii sen takia. Ongelma ainakin tällä hetkellä poistuu vaihtamalla tietoturva toiseen tai poistamalla Avast. Saamme myös arviolta viikolla 16 valmistajalta päivityksen modeemille joka parantaa sen toimintaan.

        Miikka / Palstatiimi
        http://palsta.elisa.fi

        No vihdoinkin jotain konkreettista, kiitos.
        Eli Ciscon surullisenkuuluisista modeemeista se kiinni sitten lopulta taas kuitenkin ikäänkuin oli.
        Aika jännä juttu sinänsä tuo, no, selvispähän sitten sekin miksi vanhalla modeemilla ja yhteydellä ei mitään vastaavaa pätkimistä ollut lainkaan.
        Harmin paikka vaan, jos ei saada Avastin kanssa toimimaan, toivotaan, että saadaan jossain vaiheessa kuitenkin sillä ei viittis moisen takia taas uutta virusturvaa maksaa ja jännittää, että toimiiko edes senkään kanssa.
        Eipä tässä muuta, katellaan ja toivotaan parasta.


      • CiscosontaaTarjolla
        CiscosontaaTarjolla kirjoitti:

        No vihdoinkin jotain konkreettista, kiitos.
        Eli Ciscon surullisenkuuluisista modeemeista se kiinni sitten lopulta taas kuitenkin ikäänkuin oli.
        Aika jännä juttu sinänsä tuo, no, selvispähän sitten sekin miksi vanhalla modeemilla ja yhteydellä ei mitään vastaavaa pätkimistä ollut lainkaan.
        Harmin paikka vaan, jos ei saada Avastin kanssa toimimaan, toivotaan, että saadaan jossain vaiheessa kuitenkin sillä ei viittis moisen takia taas uutta virusturvaa maksaa ja jännittää, että toimiiko edes senkään kanssa.
        Eipä tässä muuta, katellaan ja toivotaan parasta.

        Nooh, sen verran viellä, notta onhan tuo motukka tosin vissiin viellä "sen verran" uusi mallikin, että noita sisäänajo-ongelmia löytyy kunnes saavat sen toiminnan päivitettyä kohdilleen...
        Täytyy vaan rasvata kainaloita ja purra hammasta, sellastahan tää näiden vehkehien uusimisien kanssa nykyään näköjään enimmäkseen on, varsinkin kun on jo kerinnyt tottua vanhoihin toimiviin vehkeisiin...
        Jep.


    • infooooo88888888888

      Syynä voi olla se, että Sonera ja Elisa ovat eri internetpalvelutarjoajia.

      Ensiksi huomioi millainen laajakaista (ethernet/taloyhtiölaajakaista vai ADSL/kaapelilaajakaista) sinulla on.

      ADSL, valokuitu ja kaapeli liittymät ovat käytännössä vain yhteysmuodoiltaan erilaisia ja vaativat kaapelimodeemin joita yleisesti nimetään ADSL kaapelimodeemeiksi.

      ADSL ym. kaapeliliittymän tunnistaa siitä, että modeemiin kytketään telkkarin kaapelijohdon näköinen johto ja sen toinen pää kytketään televisio kaapelin viereiseen pistokkeeseen. Yleensä palveluntarjoja tarjoaa modeemin ilmaiseksi kaapelilaajakaistayhteyksien mukana.

      Taloyhtiölaajakaista on yksinkertainen ethernet yhteys ja huoneistossasi (yleensä sulakekaapissa) on modeemi jonka ethernet johdot on yleensä valmiiksi paikoillaan eikä sinun tarvitse kuin etsiä huoneiston kulmasta ethernet pistoke ja pistää ethrnet johdon ensimmäinen pää pistokkeeseen ja toinen tietokoneen ethernet porttiin ja saat yhteyden nettiin.

      Mikäli käytät langatonta verkkoa ja/tai sinun tarvitsee päästä avaamaan tiettyjä portteja, taloyhtiölaajakaista edellyttää reitittimen ostamista jota palveluntarjoaja ei anna sopimusten yhteydessä (saattaa kyllä myydä erikseen, mutta helvetin kalliiseen hintaan).

      • Korjausta_tietoihin

        "ADSL ym. kaapeliliittymän tunnistaa siitä, että modeemiin kytketään telkkarin kaapelijohdon näköinen johto ja sen toinen pää kytketään televisio kaapelin viereiseen pistokkeeseen. "

        Väärin meni. ADSL kytketään pihelinpistokkeeseen, kaapelimodeemi TV-antennipistokkeeseen. Eli ADSL tulee puhelinlinjoja pitkin ja kaapelimodeemille TV:n kaapelin kautta (vaatii siis kaapeli-TV:n).

        Taloyhtiölaajakaistet tulevat usein ethernetillä jos talossa on kaapelointi, vanhemmissa taloissa joissa ei ole ethernet-kaapelointia yhteys tulee monesti puhelinkaapelin kautta ja siihen on useampi eri tekniikka miten tuo voidaan toteuttaa. Taloyhtiölaajakastoissa modeemia harvoin on huoneistossa vaan laitteisto on taloyhtiön tiloissa, sähköjakamossa tai vastaavassa paikassa. Jos käytössä on ethernet on asunnoissa usein sulakekaapin luona tai vastaavassa paikassa kytkentärasia josta kytketään se tuleva yhteys haluttuun huoneeseen, jos noissa halutaan yhteys useampaan huoneeseen pitää tuonne asentaa kytkin jakamaan yhteys (tai reititin, riippuen annetaanko yhteen huoneistoon yksi vai useampi iP-osoite).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      199
      33313
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21452
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      436
      10888
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6615
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      81
      5976
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4855
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      196
      4057
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1607
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      101
      1554
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1479
    Aihe