Belkkari vai bc/aussie mix

Koiraahankkimasaa

Hei!

Olemme menossa katsomaan belgianpaimenkoira pentua ensiviikolla. Olen miettinyt myös bordercollieta ja aussieta. Päätyin kuitenkiik belkkariin. Eilen löysin bc x aussie mix pentueen joka alkoi kiinnostaa. Nytten on tosi vaikea päättää belkkari vai bc/aussie pentu. Bordercollie olis pienempi kun belkkari, mutta bc paimennusvietti hankaloittaa meidän arkea kun käyn tallilla 4x viikossa ja koiran pitäisi osata olla vapaana sillä aikaa kun ratsastan. Pentujen emä on bc ja sillä kuulema paljon paimennusviettiä ja isä on näyttely aussie. Kysymys on siis voiko bc/aussie pennun opettaa tallitavoille ettei paimentaisi hevosia ja onko se vaikeaa? Aijon siis harrastaa koiran kanssa tokoa ja agilityä ja lenkkeillä paljon. Kumpi rotu sopisi paremmin: belgianpaimenkoira vai bc/aussie

Toivoisin että saisin monta vastausta eri näkökulmista :)

3

100

Vastaukset

  • Belggari ehdottomasti

  • Voisin arvella, että bc/aussi olisi haastavampi. Jos aluat harrastaa x-rotuisen kanssa niin sekin on rekisteröitävä Kennelliiton FIX-rekisteriin ja sitä varten mikrosirutettava.
    Arvokisoihin (piirinmestaruus- , SM- jne) sen kanssa ei voi osallistua eikä luonnollisestikkaan se voi valioitua missään lajissa koska se ei voi saada näyttelytulosta. Nämä asiat voi sitten jossain vaiheessa harmittaa jos kilpailukärpänen puraisee tosissaan ja koira olisi lahjakas.

  • Bortsuilla ja vastaavilla, varsinkin paimenviettisillä semmoisilla, voi olla taipumus jahdata hevosia, kun paimenvietti kohdistuu niihin eikä hevonen ole varsinaisesti samalla tavalla paimennettavissa oleva eläinkuin vaikka lammas tai lehmä. Kaviosta tulee naamaan.

    Jos et olisi heppojen kanssa tekemisissä ja etsisit harrastuskoiraa agilityyn, tokoon tms. suosittelisin sitä seropia. Mutta jos etsit koiraa joka toimii tallilla ja on koulutettavissa siihen varmemmin, ota se belgi.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.