Aihe

Kuina nopeasti kandiksi?

kandiksi

Montako opintopistettä on realistista suorittaa vuodessa ja kuinka nopeasti kandiksi voi valmistua?
Olen reippaasti yli kolmekymppinen, joten opiskelijaelämä ei kiinnosta vaan aion ottaa opinnot tosissani jos pääsen sisään. Aikuisopintotukea meinataan leikata vuoden 2017 alusta, joten vataa ei ole opiskella kovin pitkään.

9

748

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kandiksi

   siis varaa...

  • Nablarabala

   Niin ja ala on vissin kauppis? Periaatteessa suositus on 60 opintopistettä vuodessa, mutta tämä on suhteellisen helppo ylittää, jos ei opiskelutapahtumissa juoske tai muuten vain ole laiska. Kuitenkin, jos esim. 40 opintopisteeseen (eli jos neljäperiodisena, niin tulee vain 5op lisää, mikä ei ihan mahdottomalta tunnu) puolivuosittain ja vaikka yhden kesänkin käytät osittain opiskeluun, niin kandiksi pitäisi suoriutua kahdessa vuodessa.

   Kuitenkin, en tiedä muiden alojen kuin tekniikan opintojen pohjalta, joten en voi yhtään sanoa, että minkä tyyppisiä kursseja nuo kauppakorkean kurssit on. Eli jos on paljon luentoja, joissa on pakko olla, niin saattaa mennä paljon päällekkäin, mikä haittaa suoritusta. Jos taas jokaisen luennon voi suorittaa tenttimällä (ja ehkä muutamalla ryhmätyöllä) niin ei pitäisi olla ongelmia päällekkäisyyksien kanssa.

  • Aikainen_lintu

   Paljonko olet valmis panostamaan? Nouset aamulla ennen klo 4-5 lukemaan/trenaamaan. Teet opiskeluduunia 7 pvänä viikossa. Et roiku facebookeissa ym. pilipali jutuissa. Onko perhettä (aviopuoliso, lapsia). Lemmikkieläimiä jotka vaativat aikaa?? Et tietenkään tee töitä opiskelun aikana. Ethän. Sinua motivoi vain tulokset ja nopeus. Mietit koko ajan eri tapoja nopeuttaa opiskelujasi. Silloin voit tehdä jutut 2-3 vuodessa. Muista kuitenkin, että vain lukemalla et tutustu kehenkään ja olet silloin ulkona kuvioista. Kauppakorkeassa muihin ihmisiin tutustuminen on A ja O. Monessa muussa alassa pärjää erakkokin.

   • Esimerkkiriinos

    Puhutko nyt kandista vai myös maisterin opinnoista? Kun kandihan normaalisti kestää 3 vuotta, kun taas mainitsemallasi tavalla kandin saa jo varmasti 1,5 vuoteen.


  • hyvävauhti

   Kauppakorkeassa varsinkaan ei muilta ihmisiltä ole paljon saatavaa, jos on tarkoitus opiskella vauhdilla.

   Kandiksi kahdessa vuodessa on mahdollista. Se merkitsee 90 op vuodessa. Suoritusten taso tosin silloin saattaa jäädä heikoksi. Toiselle vuodelle kandin tutkielma. Minusta kaksi ja puoli vuottakin on hyvä vauhti.

  • motivaatiostakiinni

   Itse olen nyt kylterifuksi. Ainakin näin ensimmäisen vuoden pohjalta voin sanoa, että tuo 60op/vuosi tahti on tosi löysä. Itsellä tulossa 100 op ekana vuonna. Teen joka päivä jonkin pienen työn tai luen kappaleen kirjasta - ei tunnu raskaalta. Ehdin käymään bileissäkin. Monet vähemmän oppareita suorittavat eivät tee mitään ennen tenttiä ja rykäsevät sitten viikossa 20 sivua essettä ja lukevat 300 sivua kirjaa, mitä itse en kestäisi. Saan aikaan enemmän tekemällä vähän joka päivä. Aivan itsestäsi kiinni miten asennoidut opiskeluun. Jotkut suorittavat kandi maisterin kolmeenkin vuoteen.

  • 3vuotta

   Kyllähän se on mahdollista tehdä todellakin nopeasti, mutta riippuu ihan sitten vaan siitä, että miten paljon haluat panostaa. Tosiaan kolmeen vuoteen maisteri ei ole mikään mahdoton saavutus, jos keskittyy keräämään opintopisteitä.

  • onpaon

   Kauppakorkeassa varmaan tuollainen 60 op per lukuvuosi on hyvin realistinen juttu. Jotkut opiskelevat nopeammin, se on täysin mahdollista. Jotkut toiset taas opiskelevat hitaammin ja perusteellisemmin.

   Maisteriksi kolmessa vuodessa on kyllä harvinaisuus, ellei taustalla jo ole suorituksia.

  • Nablarablatin

   Muistan kuuleeni tilanteen, jossa kaksi henkilöä opiskeli DIksi 2,5 vuodessa. Hommahan toimi siten, että toinen osallistui toiselle kurssille ja toinen toiselle ja myöhemmin opettivat toisillensa kurssin sisällön ja hyödynsivät paljon tenttiarkistoja (tenttikysymyksiä kierrätetään hyvin paljon).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   235
   16059
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13595
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   9586
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6804
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   255
   4086