Millä eroon collien näykkimisestä?

Mikäavuksi

Aikuisella pojallani on vajaan 5 kuukauden ikäinen collie, jonka ongelmana on alusta asti ollut "hepulinäykkiminen". Koira saa päivittäin "hepulikohtauksia", jolloin se hyppii ja repii niin housut, takit kuin kädetkin. Koiraa saa riittävästi liikuntaa yms. joten mistään liikunnanpuutteesta johtuvasta turhautumisesta ei ole kysymys. Näitä "kohtauksia" tulee niin hihnassa kuin vapaana ollessakin. Kaikki ajateltavissa olevat konstit on jo kokeiltu. Kaikkia alkaa tympäistä ikuisesti kädet naarmuilla ja vaatteet riekaleina oleminen. Meillä on ollut aiemmin muita rotuja, mutta tämä on ensimmäinen collie, emmekä kukaan ole törmänneet tällaiseen aiemmin, emmekä osanneet tällaista käytöstä nytkään odottaa.

3

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murkkuilua

      Koittakaa kestää vielä vähän aikaa. Tuo hepulointi on pentuikää, ja 5-12 kk ihan pahinta. Koira on jo isokokoinen ja käy päälle kiihdyspäissään. Kaikki koirat eivät sitä harrasta, mutta toiset ovat kamala riesa juuri kuvaamallasi tavalla. Tapa jää kyllä pois koiran aikuistuessa. Älkää sortuko "touhottamaan" asian kanssa koska sellainen palkitsee koiraa. Tiukka vähäeleinen EI, selän kääntö tai hihnan päälle astuminen tai kaulapannasta kiinni ja siinä rauhoittuminen.
      Tapa syntyy siinä että koira kaipaa aktiviteetteja ja haastaa teidät leikkiin rajusti, koska se alkaa jo olla murkkuikäinen. Tei kerrotte sille kerta toisensa jälkeen että ei ole hyväksyttävä tapa. Toki huolehditte koiran toiminnantarpeesta, mutta se pitäisi tehdä teidän omasta aloitteesta eikä niin että koira alkaa riehumalla vaatimaan toimintaa.

    • 16160000

      Kuuluu rodun luonteeseen. Onistaja laittakoot ruotuun. Typerää kirjoitta "koira tekee, pitäisi kijoittaa "omistaja antaa koiran tehdä".

    • Mitä keinoja tarkalleen ottaen on kokeiltu ja kuinka kauan yhtä tapaa on pidetty yllä?

      Koira ilmeisesti saa fyysistä harjoitusta, mutta saako se yhtään töitä päällensä? Leikkiikö kukaan sen kanssa tarkoituksella? Onko sitä koulutettu mitenkään?

      Koira ei tuolla repimisellä saisi saavuttaa yhtään mitään. Joskus myös rankaisu voi olla koiran silmissä palkkio (kaikki huomio on hyvää huomiota/jee, toi painii mun kanssa).

      Voisiko mukana pitää jotain köysilelua? Kun hepuli iskee, koiralle tuupataan lelu suuhun. Mielellään ennen kuin se ehtii napata ketään. Koiraa ohjataan leikkimään lelulla.

      Jos koiran kanssa ei leikitä, sille ei opeteta mitään tai sitä ei pistetä haistelemaan, niin sitten tämmöistä kehiin myös. Eli perustottelevaisuutta, temppuja, köydenvetoa, jäljestystä, piiloleikkiä tms. Koiran pitää päästä puuhaamaan omistajan kanssa ihan luvallisesti ja niin, ettei kehenkään satu. Silloin se saa palkan siitä, että se toimi oikein. Lisäksi harrastukset väsyttävät koiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe