Verottaja tarkentanut Portugalin tilanteen

EU_

17

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • udhvo
      • aamuvirkkuu

        Mitä nimimerkki udhvo tarkoitit ? Älkää uskoko, jääkää suomeen vai
        älkää uskoko lähtekää vaan muuttoa suunnittelemaan :)

        No mitäpä väliä näillä kirjoituksilla oikeastaan on. Aivan turhaa puheen ylläpitämistä pienestä asiasta joka sai asian aiheuttaman kateuden vuoksi suomessa asuvat vaatimaan verosopimuksen purkamista.

        Nalle siirsi kirjat ruotsiin ja joku naisjohtaja ilmoitti harkitsevansa muuttoa koska muutoin menisi perintöveroa. Nallen muuton ja naisen antaman ilmoituksen tarkoitus oli saada Suomi muuttamaan perintö verotusta järkevämmäksi tai ainakin
        saada aikaiseksi keskustelua siitä.

        Nallen ja naisjohtajan laukaus ei osunut omaan nilkkaan, vaan niiden muutamien
        keski-tuloisten eläkeläisten jotka jo muutoinkin asuivat talvikautensa ulkomailla ja siirtyivät portugaliin sitä jatkossa tekemään. Voi tuota kateutta ja mitä kaikkea se aiheuttaakaan. Ainakin sen että ne jotka ulkomailla asua haluavat, siirtävät sinne elämänsä/kansalaisuutensa ihan kokonaan.

        No kuitenkin se on selvää että kukaan ei tiedä varmasti sanoa miten jatkossa, joten eipä kannata ainakaan tuon vero asian yllyttämänä alkaa muuttoa suunnittelemaan, vaikka sellaista kuinka mainostettaisiinkin. Ikäviä yllätyksiä ja muutoksia suunnitelmiin tuli jo monelle yrittäjäeläkkeellä olevalle asian vuoksi.

        Ei siis kannata uskoa mitään/kenenkään kirjoitteluita, vaan antaa ajan kulua. Vuoden päästä ollaan jo täänkin suhteen viisaampia ja aloittajan aloituksesta kulunut jo paljon kauemmin kuin tällä hetkellä (6viikkoa). Tokkopa tämä puheenaihe silloin edes ketään enää kiinnostaa.


    • EU_

      Ketjuun kommentoineille.

      Mikä tässä asiassa on niin kovin vaikeaa sisäistää? Alla tapahtumien kronologia.

      14.8.2015 -> "Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomen ja Portugalin välisen verosopimuksen irtisanominen on mahdollista, jos sen muuttamisesta ei päästä yhteisymmärrykseen."

      "Suomi tavoittelee neuvottelujen saamista valmiiksi vielä tänä vuonna."

      "Nykyinen Suomen ja Portugalin välinen verosopimus on vuodelta 1970."

      * http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1439523377755.html

      - ->

      21.10.2015 -> Sitten noin kaksi kuukautta Stubin lausuman jälkeen Verovorasto julkisti uuden ohjeet, uuden sopimuksen _ _ _ 2015 _ _ _ edellisen vuonna 1970 tehdyn sopimuksen tilalle.

      Alla ko. verottajan virallinen _uusi_ teksti, josta avauksessa olevan linkin Taloussanomien artikkeli uutisoi ___ 21.10.2015.

      Kaikki verosopimukset ja Suomen kamarallakin voimassa olevat verodirektiivit ovat toistaiseksi voimassa olevia ja riskeeraavat jossakin vaiheessa muuttua.

      Nyt kuitenkin Portugalia koskien on juuri julkistettu _uusi verosopimus_ jossa otetaan kantaa myös populistisesti polemikoituun Portugalin tilapäiseen 0-veroon, joten on hyvin epätodennäköistä, että se muuttuisi taas uudestaan lyhyellä aikavälillä. Se on nimeomaan sorvattu nykytilanteeseen.

      - ->

      "Portugalissa asuvan Suomesta saaman eläkkeen verotus"

      Diaarinumero: A155/200/2015

      Voimassaolo: Toistaiseksi

      Asian kuvaus

      Verosopimuksen mukaan Portugalissa asuva henkilö saa Suomesta eläkettä. Miten eläkettä verotetaan Suomessa?

      * http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_kannanottoja/Kansainvalinen_verotus/Kansainvalinen_henkiloverotus/Portugalissa_asuvan_Suomesta_saaman_elak(38516)

    • EU_

      Suomalaisuuden selkäytimeessä saaka oleva perikateus on kelpo naru vedettäväksi poliittis-populistisesti.

      Samalla kun yhteiskunnassa pidettiin hyvin suurta ääntä kourallisesta ulkosuomalaisi aeläkeläisiä, niin samaan aikaan vaiettiin visuti all aolevasta todellisuudesta, jonka rinnalla ulkosuomalaiset eläkeläiset eivät edusta pölyhiukkastakaan.

      Olisi aiheellista laittaa asiat niiden todelliseen perspektiiviin.

      - ->

      "Finnwatch: Työeläkevaroja veroparatiiseissa 37 miljardia euroa"

      - http://www.hs.fi/talous/a1399945938011

      - ->

      "Valtio sijoittaa veroparatiiseihin"

      "Valtion eläkerahastolla on miljardisijoitukset veroparatiiseina pidetyissä maissa."

      "Valtion eläkerahastolla (VER) on lähes 3 miljardin edestä rahastosijoituksia veroparatiiseina pidetyissä maissa, kuten Luxemburgissa, Cayman-saarilla, Guernseyssä, Jerseyssä, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Brittiläisillä Neitsytsaarilla ja Hollannissa. Yli puolet summasta on sijoitettu Luxemburgiin."

      "VER on valtiovarainministeriön alaisuudessa toimiva reilun 16 miljardin euron sijoitusrahasto, jonka tuottoja käytetään valtion työntekijöiden eläkkeiden maksamiseen."

      "Toisin kuin yksityiset eläkelaitokset, VER on kiinteä osa valtiota. Suomen hallitusohjelmassa sanotaan, että ”Suomi toimii eturintamassa kansainvälisen veronkierron lopettamiseksi”. Siitä huolimatta valtio hyötyy itse tunnettuihin veroparatiiseihin sijoittamisesta."

      - http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2014/numero-4/valtio-sijoittaa-veroparatiiseihin

      - ->

      "Eläkeyhtiöiden sijoitukset veroparatiiseihin" - 11.09.2012

      - http://www.marjaleenamakkonen.fi/uutiset.php?nayta_uutinen=11871

      - ->

      "Caymansaaret imee eläkerahaa"

      "Eläkeyhtiöillä on suuria sijoituksia veroparatiiseissa. Ilmarisella on myös veroja välttelevän Terveystalon emoyhtiön osakkeita."

      - http://www.hs.fi/paivanlehti/talous/Caymansaaret imee eläkerahaa/a1346990134723

    • EU_

      Edelleen hieman perspektiiviä asioihin.

      Alkuperäisen Suomi-Portugali verosopiksen jälkeen, vuodesta 1974 lähtien AY-liikkeiden arvoidaan jo varovaista laskukaavaa soveltan tiennanneen sijoituksillaan __verovapaasti 40 miljardia euroa__ ja tuo pääoma vain kasvaa verovapasti kuin lumipallo vuodesta toiseen.

      Tämä korkoa korolle periaatteella, sillä AY-liikkeet kuittaavat jäsenmaksut verottomasti.

      Nuo "pinten etua" ajaviksi esittäytyvät tahot ovat itse taloudeltaan hyvin läpinäkymättömiä ja omaavat valtaisat verovapaat rikkaudet ... "duunareiden" kustannuksella.

      Sitten nämä samaiset tahot toimivat toisinaan suoranaisina yhteiskunnan rauhanrikkojina, uhkana maan taloudelle ja yrityksille, pysäyttävät jopa maan talouden lakoillaan ja mm. satamia lakoillaan ja työnseisauksillaan sulkemalla.

      Massat ovat kovin helposti manipuloitavia ...

      - ->

      "Veroparatiisi Hakaniemessä: AY-liikkeet"

      "Eduskunnan budjettikeskustelussa toistuivat taas samat fraasit kuin aina ennenkin: ”Köyhät on unohdettu, verotusta on kevennetty liikaa, rahat ovat veroparatiiseissa, pääomaverotusta on kiristettävä”. "

      "Veroparatiiseista puheen ollen ainoa todellinen veroparatiisi taitaa olla Hakanimessä. Hakaniemen saamat maksut kotitalouksilta ovat täysimääräisesti verovähennyskelpoisia – eikä siinä vielä kaikki. Ammattiliitot eivät yleishyödyllisinä yhteisöinä maksa mitään veroja."

      "Erityisesti tämä verovapaus koskee pääomatuloja. Ongelma on siinä, että emme tiedä, miten paljon omaisuutta liitoilla on. Esimerkiksi Ylen vuonna 2012 tekemän kyselyn perusteella voi arvailla, ettei luku jää kauaksi säätiöiden pääomista. Liittojen, päinvastoin kuin säätiöiden, ei tarvitse julkaista taseitaan ja tuloslaskelmiaan. Siitä huolimatta, että ne saavat satojen miljoonien edestä verotukia."

      "Joku voi tuhahtaa ay-jäsenmaksuille, mutta kyse ei ole suinkaan pikkurahoista. Jos laskee, paljonko vuoden 1974 jälkeen on maksettu jäsenmaksuja ja laskee niille koron valtion obligaatioiden korkoprosentin mukaan, saa tulokseksi lähes 40 miljardia euroa. Jokainen voi mielessään pohtia, onko sillä rahalla saatu vastaava määrä hyvinvointia aikaan."

      - http://keskustelu.plaza.fi/threads/ay-liike-veronkiertäjien-keisari.1939884/

    • EU_

      * http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_kannanottoja/Kansainvalinen_verotus/Kansainvalinen_henkiloverotus/Portugalissa_asuvan_Suomesta_saaman_elak(38516)

      Korjaus yllä olevaan liityvään kommenttini myös alla olevan valossa. Edellä on kyse uuesta tarkennetusta verosoppimuksen tulkinnasta Portugalia koskien, joka edelleen odottaa vireillä olevaa uutta veropimusta. Tuleeko siihen edelleen mutoksia tuohon tarkennettuun tulintaan nähden ja jos niin millaisia, jää nähtäväksi.

      Mikäli tuleva uusi Portugalin sopimus vastaan nyt Espanjan kanssa tehtyä uutta sopumusta, niin 0-vero poistunee ilman siitymäikaa pian sen jälkeen kun uusi sopimus on vahvitettu.

      - ->

      "Suomi ja Espanja ovat tänään allekirjoittaneet uuden verosopimuksen."

      15.12.2015 18:48

      "Uuden sopimuksen nojalla Suomi saa verottaa Espanjassa asuvan ihmisen yksityisellä sektorilla ansaitsemia eläkkeitä, jos ne maksetaan Suomesta. Aiempi, vuonna 1967 solmittu sopimus mahdollisti vain julkisella sektorilla ansaittujen eläkkeiden verottamisen."

      "Uusi verosopimus vaatii vielä Suomen ja Espanjan parlamenttien hyväksynnän. Asiasta kertoi valtiovarainministeriö tiedotteessaan."

      "Suomi neuvottelee parhaillaan myös Portugalin kanssa uudesta verosopimuksesta. Suomella on Portugalin ja Ranskan kanssa samankaltainen verosopimus kuin vanha Espanjan sopimus."

      - http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2015/12/15/espanjan-veroale-elakelaisille-talle-tuli-nyt-loppu/201516646/139

      - ->

      "Suomen ja Espanjan välinen verosopimus allekirjoitettiin"

      Valtiovarainministeriö

      - http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ja-espanjan-valinen-verosopimus-allekirjoitettiin?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10623&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

      • Mietintä

        Suomi ilmeisesti alkaa verottamaan kaikki Espanjaan maksettavat eläkkeet vuoden 2017 alusta alkaen. Siihen saakka mennään tämän hetkisen 12/2015 mukaisesti.

        Onko kenelläkään kykyä vastata tämänhetkisenä faktatietona , alla oleviin kysymyksiin :

        Suomen ja Portugalin välinen uusi sopimus on Suomen puolelta tehtynä ehdotelmana toimitettu Portugalin viranomaisille 12/2015 ?

        Suomi tehnyt oman ehdotuksensa vero.fi sivustolle, joka tällä hetkellä on jonkinlaisena verotus ohjeena, mutta ei vielä todellisesti käytettävissä ?

        Suomi odottaa Portugalin vastausta 01/2016 ?

        Aikaisintaan 02/2016 aletaan neuvottelu uuden sopimuksen yksityiskohdista ?

        Jos ei sopimusneuvotteluissa päästä Suomen haluamiin tuloksiin se irtisanotaan
        vuoden 2016 puolella ?

        Suomi alkaa verottaa Portugalissa asuvia eläkeläisiä aikaisintaan 2018 jos sopimukseen Portugalin kanssa päästään ?

        Suomi alkaa verottaa Portugalissa asuvia eläkeläisiä vuoden 2017 alusta alkaen jos sopimus irtisanotaan vuoden 2016 aikana ?

        Onko Suomen siirrettävä vielä vuonna 2016 muuttavien yksityispuolen eläkeläisten
        verotus Portugaliin, jos tämän hetkisen lain ja sopimuksen ehdot muuttajan puolelta täyttyvät, vai onko tulkinta ohje jo "uusi laki" ?


    • EU_

      Tiedotteessa kerrotiin Espanjaa koskien, että sopimus astuu voimaan kolmen vuoden siirtymäajalla.

      Poikkeus on nollaverolliset (jotkin työkyvyttömyyseläkkeet) joiden tilanne muuttuu viipymättä, eli kunhan vielä parlamenttien hyväksyntä on valmis.

      "Uusi verosopimus vaatii vielä Suomen ja Espanjan parlamenttien hyväksynnän. Asiasta kertoi valtiovarainministeriö tiedotteessaan."

      - http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2015/12/15/espanjan-veroale-elakelaisille-talle-tuli-nyt-loppu/201516646/139

      "Suomen ja Espanjan välinen verosopimus allekirjoitettiin"

      "Lisäksi on sovittu kolmen vuoden siirtymäajasta, jonka aikana sovelletaan nykyisen sopimuksen eläkeartiklaa. Nykyisen eläkeartiklan soveltamisen ehtona kuitenkin on se, että asuinvaltio verottaa eläkettä."

      "Jos asuinvaltio ei verota eläkettä, uutta sopimusta aletaan soveltaa ilman siirtymäaikaa."

      - http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ja-espanjan-valinen-verosopimus-allekirjoitettiin?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10623&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

      ***

      Portugal

      "Suomi tehnyt oman ehdotuksensa vero.fi sivustolle, joka tällä hetkellä on jonkinlaisena verotus ohjeena, mutta ei vielä todellisesti käytettävissä ?"

      Kyseessä on Suomen oma täsmennys ja toimintaohje siihen miten tuosta sen asetushetkestä alkaen toimitaan, eli siihen lienee jo tullut muutoksia edelliseen tulkintaan nähden. Asia on yksiselitteisesti Verottajan sivulla kerrottu.

      Stubb kertoi tavoitteekseen saada neuvottelut valmiiksi Portugalin kanssa tämän vuoden loppuun mennessä, eli homma viipynee edelleen mm. Portugalin hallitusmutoksien vuoksi, mutta kuinka kauan, sitä emme tiedä.

      Espanjan kanssa tehty sopimus antaa osviittaa siihen mihin Suomi pyrkinee myös Portugalin kanssa, mutta lopputuloksen tiedämme sitten aikanaan.

      • jojooo

        "Asiantuntijana" EU .... lopettaisit jo omien kommentiesi toistaminen ympäri nettiä...


      • EU_
        jojooo kirjoitti:

        "Asiantuntijana" EU .... lopettaisit jo omien kommentiesi toistaminen ympäri nettiä...

        Tuo tulee ilmeisesti tulkita siten, että itse kierrät _selkärangattomasti multinikkeinesi_ ympäri nettiä vain voidaksesi koettaa käydä puskista käsin allekirjoittaneeseen 'EU_' nimimerkkiin käsiksi henkilönä, myös uudenvuoden aaton alkuillasta. Kovin erikoinen ja vahva vietti.

        Vaikuttaa elämäsi olevan kovin tyhjä ja tarkoitukseton.

        Itse käsiteltävät asiat objektiivisesti vasta-argumentein tarkasteltiuna eivät sinua kiinnosta, asiallisuudesta ja rakentavuudesta puhumattakaan. Tavoitteesi on vain koettaa repiä. Sairasta.

        Henkisen käytösprofiilisi, tuo alla olevat luonnehdinnat vahvasti mieleen.

        ***

        "Tutkimus: Nettitrolli on usein narsisti, psykopaatti tai sadisti"

        - http://www.iltalehti.fi/digi/2014091918676898_du.shtml

        ***

        "Valitse seurasi tarkoin – myrkyllisen ihmisen lähipiiristä kannattaa paeta"

        "Myrkylliset ihmiset kommentoivat kaikkea negatiivisesti. Jos yrittää vähän iloita, he yrittävät ampua ilon heti alas. Sen sijaan, että yrittäisi parantaa niitä ihmisiä, kannattaa ottaa äkkiä etäisyyttä, Tikkanen sanoo."

        "Tikkanen muistuttaa, että jatkuva negatiivisuus on oireilua ja huonovointisuuden pursuamista yli."

        "Muihin pahaa oloa purkava ihminen ei itsekään nauti käytöksestään, ja vetää muita negatiivisuuden piiriin."

        - http://yle.fi/uutiset/valitse_seurasi_tarkoin__myrkyllisen_ihmisen_lahipiirista_kannattaa_paeta/8555272

        ***

        Hyvää alkavaa vuotta sinullekin ja toivottavasti saat tevettä ja oikeaa sisältöä elämääsi!


    • 2213

      Mielestäni on hyvä päästä lukemaan tietoa joka perustuu tosiasioihin. Eipä täällä muita henkilöitä näy olevan, jotka asiallisesti asioita kommentoivat ja tietoa jakavat.

      • jojooooo

        ...mutta EU:n kommentteihin ei pidä luottaa ... lue aikaisempia ja vertaa faktaan ... ja huomaat itsekin! Huomannet myös, että kyseessä on häiriintynyt nettidepootti.


    • EU_

      "Stubb: Portugalin verosopimuksella kaksi vaihtoehtoa" ( 8.2.2016 )

      "Valtioneuvosto hyväksyy torstaina Espanjan ja Suomen verosopimuksen, joka antaa siirtymäajan jälkeen Suomelle oikeuden verottaa Espanjassa asujilta heidän yksityisellä sektorilla ansaitsemiaan eläkkeitä."

      "– Samalla pyrimme viimeistelemään samantyyppisen verosopimuksen Portugalin kanssa, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi tänään ministeriön pitämässä koulutustilaisuudessa."

      "Portugalin kanssa tilanne on auki, ja Suomi voi jopa joutua purkamaan vanhan kahdenvälisen sopimuksen, Stubb sanoi."

      "– Tässä meillä on kaksi valintaa. Jos emme onnistu Portugalin uuden hallituksen kanssa, joka on pyytänyt meiltä muutaman viikon jatkoaikaa, valitsemme toisen tien ja lopetamme verosopimuksen Portugalin kanssa kokonaisuudessaan."

      - http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/02/08/stubb-portugalin-verosopimuksella-kaksi-vaihtoehtoa/20161475/12

    • EU_

      23.4.2016 12:28 Taloussanomat

      "Suomi sopuun Portugalin kanssa – eläkeläisten nollavero poistuu"

      "Suomen ja Portugalin välisestä verosopimuksesta on saatu neuvottelutulos. Valtionvarainministeriön mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sai tänään Portugalin valtiovarainministeri Mario Centenolta kirjeen, jossa vahvistetaan Portugalin sitoutuminen uuteen verosopimukseen."

      "Verosopimus mahdollistaa Suomen verottaa maassa asuvien yksityisellä sektorilla työskennelleiden suomalaisten eläketuloja, jotka nykyisin ovat tietyin ehdoin verovapaita."

      "Uuden sopimuksen yksityiskohdat tulevat julkisiksi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Valmistelut sopimuksen allekirjoittamiseksi ovat käynnissä ja Suomen tavoitteena on allekirjoittaa sopimus mahdollisimman pian."

      - http://www.taloussanomat.fi/raha/2016/04/23/suomi-sopuun-portugalin-kanssa-elakelaisten-nollavero-poistuu/20164420/139

    • 2213

      Onkohan tämä nyt niin kuin Espanjan sopimuksen kanssa, että Sopimus allekirjoitetaan ja sen jälkeen se tarvitsee vielä molempien maiden parlamenttien
      vahvistuksen ?

      Jos ja kun on verotuksellisesti maassa (vakituisesti) asuva Portugalissa, niin voi varmaankin myös jatkossa maksaa verot Portugaliin ? Vai onko tuo kolmen vuoden
      mahdollinen siirtymäaika sellainen että sinä aikana verotus on hyvitysmenetelmällä ja sen jälkeen Suomi verottaa kokonaan Suomesta maksettavan eläkkeen ?

      Tiedosta kiinnostunut

      • EU_

        Oletettavasti parlamenttien hyväksyntä on todellisuudessa pelkkä muotoseikka. Tapahtunee ehkä tämän vuoden puolella (?), ellei maiden sisäinen politiitinen tilanne hidasta aikataulua.

        Mikäli Portugalin kohdalla vastaava kolmen vuoden siirtymäika kuten Espanja sopimusessa (vuoden 2017 alusta lukien jos "leimat" sopimuksessa tämän vuoden puolella?), niin olettaisin ennen sopimuksen voimaantuloa jo maassa verotuksellisesti asuvalle veronmaksun Portugaliin jatkuvan vanhaan malliin tuon siirtymäjan, jonka jälkeen sopimuksen sisältö astuu voimaan.

        Heti kun asiasta tulee vahvistukset, niin kannattaa olla yhteydessä Veroviraston kansainvälisten asioiden osastoon, ovat päteviä ja asiallisia kokemukseni mukaan.

        Olen antanut itselleni ymmärtää, että Suomi koettaa saada vastaavan muutoksen aikaan mm. Ranskan kanssa, mutta en tiedä missä vaiheessa tuo prosessi on.


    • Maat_ja_Mannut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe