Avensis, renkaitten vaikutus ajettavuuteen!!!

erkkii

Huomio!

Oletteko huomanneet että Aven ajettavuus eri renkailla muuttuu?
Talvirenkaat Nokiana voin sanoa että on kelvotonta kuraa. Muut menettelee heikosti. Ainoa joka toimii edes jotenkin tyydyttävästi on Conti. Kesikset on oma surkea juttunsa.

Maahantuoja ei ole koskaan kiinnostunut siitä mikä rengas toimisi Avessa. Pääasia on että jokaisessa testissä on viimeinen sija. Toinen tärkeä juttu näyttää olevan myynnin vähentäminen.

11

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauhiaa

      Ky kyl..

    • testivottaja

      Nokian kesiksillä menty. Hyvin kulokoo..

    • TheKöle

      "Maahantuoja ei ole koskaan kiinnostunut siitä mikä rengas toimisi Avessa."

      -tässä on varmaan perääkin, kun samassa automallissa voi olla ensiasennusrenkaina monen merkistä rengasta ja vasta auton saatuaan on rengas selvillä.....

      Toinen negatiivinen asia on rengaskoon liittäminen varustetasoon. -itseä kiinnostaa nahkasisustukset ja härpäkkeet, mutta en haluaisi pilata ajomukavuutta matalilla renkailla, jotka on pakko ostaa premium ym. varustetasoissa...

      " Pääasia on että jokaisessa testissä on viimeinen sija. Toinen tärkeä juttu näyttää olevan myynnin vähentäminen."

      -tämä oli taas tätä suoli24 skeidaa...... Autoja ei valmisteta testeihin, eikä kellään ole tarkoituksena myynnin vähentäminen!

      -tarkoitat varmaan, että Tojo on aliarvioinut nykyisen asiakaskuntansa. -Avensis on liian iso nykyiseen eko ajatteluun. Avensiksen kokoluokassa ei ole tärkeää vihreys, vaan tehokkaampaa moottoria ja kunnon automaattia kaivataan, varsinkin diesel-automaatin puuttuminen maailman 1-valmistajalta on käsittämtöntä!

      • erkkii

        Satiiri,,, on oma lajinsa. Joihinkin uppoaa ja osuu?

        Tiedä isosta koosta, Corolla 13 cm pienempi ja 150 kg keveämpi. Joo, surullisena on seurattava maahantuojan toimintaa ko autolle. Elinkaari on lopussa ja kädet nostettu pystyyn.


    • Luikero

      Omassani on 5v vanhat Contit kesäkumeina ja samanikäiset Goodyearit talvikumeina. Auto on paljon vakaampi noilla talvikumeilla. Kesäkumit vetelee enemmän tien kallistuksissa yms. Olisko talvikumeissa tukevampi runkorakenne ?

    • jumbosijat_vakiona

      huonosta ei hyvää saa millään renkaalla, näin se vaan on.

    • kokeilekesänokioita

      Voi ajatella, että jokaisella autolla on joku ihannerengastus. Avella sama juttu. Osuvalla rengastuksella saa paljon ryhtiä ajettavuuteen. Mutta ei ole meikäläiselle vielä kukaan kertonut sitä, millä rengastuksella Ave moottorietienopeuksissa menisi edes lähes yhtä johdonmukaisesti kuin normi eurooppalainen.

    • Saat_valita

      Rengaskauppiaat myy mieleisesi renkaat. Niin ne moni vaihtaa tehdasrenkaita premiumeihinkin, jos das orginaalit ei kelpaa.
      Itse en ole kesärenkaiden osalta huomannut eroja normiajossa, muuta kuin kulumisen suhteen.
      Talvirenkaat ovat aina kompromissi, hyvä talvikelipito tarkoittaa usein pehmeää ja velttoa tuntumaa kuivalla asfaltilla ja nastojen tarjotessa luistelua (ne Nokialaiset). Keskieuroopan kitkarenkailla kuivalla asfaltilla kiva ajella ja täyttää pykälät, mutta eivät "pidä mitään" kelin ollessa kylmä ja liukas.
      Suomalaisissa talvirengastesteissä painotetaan näitä huonoja olosuhteita ja Nokia on aina menestynyt, svedut arvostelee ilman painotuksia ja pärjää muut merkit. On siis valintakysymys mitkä ostat autoosi, nehän ei vakiona tehtaalta tule.

      • parannusta

        Aika paljonkin voi muuttua ajettavuus, jos vaihtaa joltakin ritkestonetasolta premiumeihin


      • ParantaaVoi
        parannusta kirjoitti:

        Aika paljonkin voi muuttua ajettavuus, jos vaihtaa joltakin ritkestonetasolta premiumeihin

        Katsos, kun niitä uusia autoja toimitetaan eri merkkisillä renkailla, kolmessa viimeisimmässä Good Year, Bridgestone ja Michelin, eikä ole olleet ko. merkin halvimpia malleja.


    • Ave09

      Itsellä bensafarkkuAve vm.09. Ensiasennusrenkaat olivat Bridgestonen Turanzat, jotka kestivät n. 30 tkm. Toisina renkaina Nokian Hakka Greenit, jotka kestivät 39 tkm. Kummatkaan renkaat eivät loistaneet ajettavuudellaan, olivat hiukan kovahkot ja erityisesti Nokialaiset olivat äänekkäät volisijat. Näillä renkailla auto oli tuuliherkkä ja herkkä tien kallistuksille ( pyöränkulmat tarkistettu/säädetty).
      Kolmansiksi renkaiksi laitoin Good Year Efficent Performancet. Ajosta hävisi tuuliherkkyys ja tien kallistuksien vaikutus ohjaukseen ja renkaat ovat ajossa miellyttävät ja hiljaiset. Kulutuskestävyys jää nähtäväksi.
      Talvirenkaina oli ensin HKPL7.Olivat pitävät renkaat muutaman talven sekä jäällä että lumella. Ajettavuus hiukan löysähkö sulalla tiellä. Kestivät n.47 tkm, jolloin nastapito hävisi tyystin.
      Nyt alla toista kautta HKPL8. Edellisen kaltainen rengas paitsi jääpito heikompi erityisesti alemmilla nopeuksilla. Molemmissa nastavolina suhkot kuuluvaa alle satasen nopeudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe