Talo ja tontti

Porttiauki

Siinä lähtökohdat parempaan asumiseen. Tärkeää, että molemmat ovat velattomia joskus. Velattomana on vapaa hengittämään tasaisesti. Tästä mennään suon yli, että heilahtaa ja portti kiinni, kun siltä tuntuu.

15

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veräjänvartija

      Asenne on oikea. Kikkelis kokkelis.

    • Kikkeliskokkelista

      Kuin myös. Kikkelis kokkelis

    • Kamppaanensimmäistä

      Komppaan jälkimmäistä.

    • TonyMontaana

      Mitä mieltä konitohtori?

    • Onkonäkyny

      Mitä mieltä Linux hihhuli?

    • EemilFolframi

      Nyt tanssimaan. Parketilla Eero&Cowboys sektio.

    • Moikkari

      Pidetään hauskaa. Moikataan kun tavataan.

    • Hihhulista

      Vaikka tekee kipeää, ei auta. Totuus ei pala tulessakaan.

    • Tuujo.muru

      Tuu faceen muru.

    • Konitohtoris

      Tulen faceen rakas!

    • Voittaamatkustelun

      Silloin kun se on velaton niin alkaa tulla remontit ja huollot. Vanhoja puutarha työkaluja pitää alkaa uusimaan. Kolmas ruohonleikkuri on jo menossa ja kallis kestää kauimmin muttei loputtomiinkaan sekään. Kolmas tiskikone ja jääkaappi pakastin yhdistelmä kaapit uusittiin juuri sekä kaivonpumppu, ensi kesänä letkut, trimmerin uusin viime kesänä, kiuas on jo uusittu ajat sitten. Hyvin tehty talo sentään kestää mutta katto pesu tehtiin ja uusittiin rikkinäiset tiilet joita löytyi kummasti vajaa 20v vanhasta talosta ja katoltahan tuli sitä sammalta ja paskaa vaikka ei olisi uskonut. Koko ajan saa painepesurilla pestä laattoja jos ei halua niiden olevan sammaleessa.

      Kauhea työmaa omakotitalo jos haluaa sen pysyvän kunnossa ja rahaa menee koko ajan. Jos ei halua päästä paikkoja ja koneita pilalle/rempalleen niin rahaa kuluu. Puutarha on jo iso töisin jos ei halua rikkaruohojen rehottavan joka nurkasta ja paikasta. Mitä enemmän nurmikkoa sen aikaa vievämpi. Nurmikko on ihana kun sen jaksaa hoitaa ja lannoittaa oikein. Näitä rikkaruohottuneita nurmikoita näkee ihan liikaa kun ei olla viitsitty hoitaa sitä. Rikkaruohoja ei tarvitse koskaan nyppiä sieltä jos säännöllisesti ajaa nurmikon terä alhaalla ja lannoittaa joka toinen vuosi syys ja joka toinen vuosi kevät lannoitteella. Olen näin tehnyt ja naapurit ihmettelevät kuinka hyvän näköinen nurmikkoni on. Kuivina kausina meillä on sadetin kun saadaan omasta kaivosta vesi. En pystyisi muuten harrastamaan puutarha harrastuksiani jos en saisi vettä lotrata mielinmäärin.

      Kaikkein halvinta olisi asua kerrostalossa ja kuluttaa rahansa matkusteluun mutta olen valinnut toisin sillä en saa tyydytystä matkustelusta vaan inhoan hotelli elämää milloin missäkin.

      • BauHerr

        HÖPÖ HÖPÖ. Kerrostalossa et saa tehdä mitään itse, vaan kaikki on hankittava ostopalveluna ja maksettava vielä työn valvonnasta. Työ Suomessa maksaa ALVillisena 60 - 100 euroa per tunti. Tunnissa ei ehdi juuri muuta kuin hieman nenää kaivaa.

        Laskepa uudestaan mitä olet tienannut tehdessäsi omia hommia itsellesi.

        Ja sen jälkeen, mitä työnantajasi olisi pitänyt maksaa, jotta olsit saanut vastaavat tulot.


    • viirakko

      Joskus se nurmikoitten hoitokin menee överiksi. On muutamakin tuttu, joilla on iso laaja pihamaa pelkällä nurmikolla ja sitä nurmikkoa hoidetaan kuin ainutta hammasta. Siinä ei ole mitään muuta kuin se valtava ala hienoa tasaista nurmikkoa ja tietysti muutama harkitusti kasvatettu pensas. Mitä vitsiä? Mihin sitä nurmikkoa on tarkoitus käyttää, kun suurin osa pihamaasta on sitä hienoa nurmikenttää? Siinä ei näy koskaan lapset leikkivän, niille onkin oma leikkimisaitauksensa. Mihinkään tarkoitukseen sitä tilaa ei ole mahdollisuutta käyttää, ei siinä saa säilyttää mitään, ei rakentaa mitään, ei tehdä mitään siinä nurmikolla. Sitä vain ilmeisesti katsellaan. Autolla eikä millään muullakaan vempeleellä ei tietenkään saa nurmikolla ajaa eikä lapset pyöräillä muulla kuin hiekoitetulla alueella. Koiratkin on tarhoissaan, ei nekään saa vapaasti käyttää isoa pihaa, vaikka tilaa olisi muille jakaa.

      Helevetin hienoa ilmeisesti omistaa sellainen iso nurmikenttä, jota koko ajan lannoitetaan, kalkitaan ja parturoidaan. Isäntä ajaa tyyriin näköisenä isolla päältäajettavalla leikkurilla viikon parin välein nurmikenttäänsä, siinä lienee joku viehätys. Mitään muuta tarkoitusta sillä ei ole.

      Miksi hankitaan iso tontti ja kun sille tehdään talo, suurin osa tontista laitetaan käyttökelvottomaksi nurmikentäksi. Ei siinä saa edes luonnonkukkaa kasvaa, pelkkää nurmikkoa vaan.

      Miksi ennen pihoja ei hoidettu ja silti ne olivat viehättäviä ja kivoja? Meillä kotona piha oli täynnä polkuja ja jännittäviä kivenlohkareita ja puiden juurakoita, jotka tarjosivat lapsille ehtymättömän mielikuvitusmaailman. Piha oli täynnä kaikkea kivaa. Nyt monien uusien omakotitalojen pihat on kuin liikkumattomia kiiltokuvia.

      Ei pahalla. Tämä on vaan nykyaikaa. Ja muutenkin kuvaukseni koskee vain kahta tuttavaani, mutta uskon näitä tapauksia olevan enemmänkin, onhan mulla silmät päässä.

      • Hoitamatonkoonkaunista

        Ihanaa ihailla hyvin hoidettua nurmikkoa niin et ymmärrä miksi jotkut ajat sitä tiuhaan ja jos on rikkaruohopelto sen nurmikon tilalla niin mitä kaunista siinä oikein on?

        Meillä eivät mitkään lapset leiki nurmikolla vaan ihailen itse kaunista nurmikkoa ja teen jumalattomasti töitä sen eteen saaden samalla kuntoilua kun en istuma vehkeellä hoida sitä.

        Meillä ei ole mikään tyhjä piha sillä siinä joutuu hieman pujottelemaan ruohonleikkurilla kun on tyrniä, omenapuita, kirsikoita, luumuja, marjapensaita ja aronioita ym. On kahta aluetta joita lannoitan ja joita en niin parempi nurmikko kasvaa lannoittamattomalla alueella mitä ihmettelen suuresti.

        Inhoan rikkaruohoja ja jotain pitkiä korsia väärissä paikoissa näkyvyyttä häiritsemässä sillä haluan nähdä kauas ja kaikki. Inhoan rumaa voikukittunutta rumaa nurmikkoa joka on jätetty hoitamatta vuosikausiksi. Sehän on pelkkää voikukkapeltoa enää. Yksikään ruohonkorsi ei kasva voikukkapellossa.

        Miksi pihoja ei ennen hoidettu niin niitä ei edes ollut. Kun aloin rakentamaan niin naapurilla ei ollut mitään pihaa vaan rämeikkö, jossa kakarat rellesti. He sitten ihmettelivät kun aloin pihaa tekemään.

        Rikkaruohojen valtaamaa hoitamatonta rämeikköä voi jotkut pihakseen kutsua mutta minusta se ei ole mitään kaunista katseltavaa.


    • Jennarii

      Tietenkin tietenkin, mutta sulla onkin sillä alueellasi muukin tarkoitus kuin vaan tyhjä tila!

      On todella ihmisiä, joiden piha on pelkkä nurmikenttä eikä siinä kasva yhtään mitään muuta kuin se nurmi eikä sillä tehdä yhtään mitään. Tiedän talon missä lapset ei saaneet laittaa telttaa nurmikolle, menee muuten nurmikenttä pilalle. Ei saaneet penskat edes pelata sulkapalloa nurmikolla. Mun käsittääkseni nurmikko kyllä kestää telttailut ja pallopelien pelaamisen, mutta jotkut on niin tarkkoja että ei sinne saa jalkaansakaan laittaa.

      Kyllä nurmikenttä hieno saa olla ja hyvin hoidettu, mutta eiks sillä pitäis joku tarkoituskin olla?

      On meilläkin pihanumikkoa, jota pidetään ajamalla siistinä ja aika ajoin kalkitaan ja hoidetaan muutenkin, mutta ei se nyt sentään mikään palvonnan kohde ole, ettei sitä saisi käyttääkään. Pihanurmikkohan se on, eikä mikään puisto. Osa takapihasta on sitten enemmän luonnontilassa eli löytyy sitä nokkospuskaa ja ohdakettakin, ihan rauhassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe