Päivitys OS X Mavericksista El Capitaniin

osx-käyttäjä

Kannattaako OS X 10.9.5 Mavericksista vielä päivittää OS X 10.11.1 El Capitaniin? Koneena on MacBook Pro Mid 2012.

7

100

  Vastaukset

  • Miksi et ole päivittänyt edes Yosemiteen? Vaikuttaa aika paljon asiaan.

   Itse ajattelin odottaa julkaisusta noin kuukauden, kun en halua olla koekäyttäjä. Viimeinen päivitys on tullut vasta muutama päivä sitten (21.10.2015), joten voisi kai päivittää ihan tässä lähipäivinä tai odottaa vielä seuraavaa päivitystä, missä saattaisi mennä kyllä jo liian monta viikkoa.

   • En ole pitänyt Yosemitesta, koska se näyttää värikkäältä iOS 7:än ja GNOME 3:n sekoitukselta tabletia muistuttavassa käyttöliittymässä. Sen oli sanottu ainakin alkuvaiheessa vievän puolet kahdeksan gigatavun keskusmuistista ainakin alkuvaiheessa, kun katsoin siitä arvosteluja App Storesta. Toisaalta voi olla, että Yosemite oli parempi myöhemmin, mutta unohdin ladata sen, kun koneeni tuntui "kypsältä" siihen.

    El Capitan näyttää kyllä lähes samanlaiselta, mutta se vaikuttaa teknisesti paremmalta päivitykseltä ja ajattelen päivittää sen ehkä seuraavan kuukauden keskivaiheilla.


   • osx-käyttäjä kirjoitti:

    En ole pitänyt Yosemitesta, koska se näyttää värikkäältä iOS 7:än ja GNOME 3:n sekoitukselta tabletia muistuttavassa käyttöliittymässä. Sen oli sanottu ainakin alkuvaiheessa vievän puolet kahdeksan gigatavun keskusmuistista ainakin alkuvaiheessa, kun katsoin siitä arvosteluja App Storesta. Toisaalta voi olla, että Yosemite oli parempi myöhemmin, mutta unohdin ladata sen, kun koneeni tuntui "kypsältä" siihen.

    El Capitan näyttää kyllä lähes samanlaiselta, mutta se vaikuttaa teknisesti paremmalta päivitykseltä ja ajattelen päivittää sen ehkä seuraavan kuukauden keskivaiheilla.

    "En ole pitänyt Yosemitesta, koska se näyttää värikkäältä iOS 7:än ja GNOME 3:n sekoitukselta tabletia muistuttavassa käyttöliittymässä."

    En ymmärrä, mitä tarkoitat. Mun mielestä muutos oli erittäin pieni, minulle ainakin. Fontti näytti aluksi oudolta ja ulkoasu otti muutenkin hieman takapakkia. Sellaisten ei kuitenkaan pitäisi olla syy jättää päivittämättä.

    Minkään App Storen arvostelujen perusteella ei pidä päätöksiä tehdä...


   • Eikä Suomi24:n arvostelujen perusteellakaan pidä päätöksiä tehdä, vaan sen, mihin on itse tottunut. On minulla myös toinenkin Mac, mutta siinä on Yosemite ja olen huomannut sen olevan yliampuvan värikäs silmille, varsinkin täydellä kirkkaudella.

    P.S. Tiedän, että vastauksestasi on kauan aikaa. Halusin vain vastata tähän nyt.
    P.P.S. Tällä virkkeellä: "En ole pitänyt Yosemitesta, koska se näyttää värikkäältä iOS 7:än ja GNOME 3:n sekoitukselta tabletia muistuttavassa käyttöliittymässä." tarkoitin sitä, että Yosemite näyttää ulkoasultaan pääosin iOS:ilta, ja sen otsikkorivit ja monet muut Finderin elementit on otettu Linuxissa tyypillisestä GNOME 3 -työpöytäympäristöstä.


  • Päivitä enste 10.10 täysin ja sitten El Capitan.

   Päivitys kannattaa tehdä niin saa lisää käyttöikää koneelle. Mac OS julkaisujen tuki loppuu 2,5v sen jälkeen kun uusi julkaisu on tehty.

   • Mistäs sitte saan sen Yosemiten ko sitä ei oo ees App Storessa? Tiän, että Macin käyttöjärjestelmätuki loppuu kahen ja puolen vuen kuluttua käyttöjärjestelmän julkaisusta ja tässä oli Lion ko tää osthettiin.


   • osx-käyttäjä kirjoitti:

    Mistäs sitte saan sen Yosemiten ko sitä ei oo ees App Storessa? Tiän, että Macin käyttöjärjestelmätuki loppuu kahen ja puolen vuen kuluttua käyttöjärjestelmän julkaisusta ja tässä oli Lion ko tää osthettiin.

    Näköjään ei ollut siellä... jostain syystä. Sitten varmaan kannattaa päivittää suoraan siihen El Capitaniin: https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=1018109117&mt=12&ls=1

    Mutta, huomasin kyllä, että on tuo on aika uusi ellei ole pakottavaa syytä päivittää ihan just nyt niin voi olla hyvä idea odottaa pari viikkoa, että tulee 10.11.2 versio siitä niin on vähän vähemmän sitten pikkuvikoja.

    Itse olen noilla omenavehkeillä suosinut sitä joka toisessa julkaisussa menemistä niin pysyy sitten edes sen pari vuotta vakaana ilman jatkuvaa muuttelua. Tuo saattaa olla mahdollisesti viimeinen käyttöjärjestelmäversio mitä koneelle saa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   127
   7926
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   2561