hopeakaivos

xxx333

Sotkamo silver on avaamassa hopeakaivosta. Kaivos käyttää vähintään 1 kg kemikaaleja malmitonnia kohden. Kaivosyhtiön mukaan päästöt luontoon ovat minimaaliset. Hukutaanko paskaan vai ei?

122

3026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myrkytjärviin
    • malmileka

      Eräs kivinäyte sisältää hopeaa 367 g/t, lyijyä 2 %, sinkkiä 3,8 %, kultaa 0,4 g/t, rikki 3,8 %, arseenia 174 g/t, telluuria 1,4 g/t, rautaa 3,6 %, mangaania 0,1 %. Kivilaji on kiillegneissi. Monimetallikaivos siis. Hopean lisäksi olisi tärkeää saada muutkin metallit talteen. Hopea- ja kultapitoisia lohkareita esiintyy hopeavaltausalueiden ulkopuolellakin.

    • malminetsijä

      Diabaasi lohkare löytyi muutama kilometri kaivoksesta luoteeseen. Sisälsi hopeaa 2,6 g/t, kultaa 0,43 g/t, kuparia 0,72 %, rautaa 3,70 %, mangaania 0,03 %, nikkeliä 0,01 %, palladiumia 0,34 %, rikkiä 1,04 %, telluuria 2,93 g/t, titaania 0,15 %, vanadiinia 0,01 %.

    • EiMalmiaIlmanLiemeä

      Sinne vaan Sapsojärveen tai Nuaseen koko lasti.

      Hopeakaivokselta ja Talvivaarasta. Ei tartte mitään puhdistaa. Kukaan ei välitä tikun vertaa. Kaivosyhtiön omavalvonta ja viranomaisilmoitus riittää. Kyllä ne siellä kaivosfirmoissa kaiken tietää ja ovat vielä rehellisiäkin.

      • ihmeiden-aika

        Jaa että Sapsoon? Milloinkas kuonat on vastavirtaan alkaneet uimaan?


      • JosJos
        ihmeiden-aika kirjoitti:

        Jaa että Sapsoon? Milloinkas kuonat on vastavirtaan alkaneet uimaan?

        Ei siihen tarvita muuta. Kun laitetaan pumpaamo ja purkuputki.


      • PUTKIN0TK0

    • nikkelimarkalla

      Hopean hinta on 14,80 dollaria ja kullan hinta on 1090 dollaria. Hieman ovat yli kannattavuusrajan. Taaleritehdaskin sijoitti hopeakaivoksen velkapapereihin. Taaleritehdas omistaa melko paljon maita hopeakaivoksen lähialueilta.

    • malmikairaus

      Hopeakaivos omistaa kaivospiirin maat. Kaikki puusto hakattu, mihin sijoitetaan tulevia tehdas-ja louhintatoimintoja. Puustoa on vielä alueella hakkaamatta, joten kaivosyhtiö saa tulevaisuudessa hieman puunmyyntituloja. Kaivosyhtiön tulisi syväkairata mahdollisemman syvälle, jotta voidaan todeta syvyysjatke oikein.

    • kaivosympäristö

      Sotkamo Silver on hoitanut kalatalousasioitakin hyvin. Tehnyt mm. Kalastuskyselyitä ja istuttanut kuhaa kaivoksen vesistöihin. Kaivosyhtiö on noudattanut ympäristöasioita luontoa kunnioittaen, sillä onhan Hiidenportin kansallispuisto melkein rajanaapuri. Malminetsintäalueet ympäröivät kansallispuistoa malmiesiintymineen.

    • uraaniton

      Sotkamo Silver vakuuttaa, ettei ole uraania hopeakaivoksessa, kuten useissa muissa kaivoksissa on. Toivottavasti rikastushiekka-altaat ei ole ongelma vesienkäsittelyaltaineen. Onkohan mattojen laittaminen altaiden alle pakollista, sillä ne nostavat investoinnin hintaa tuntuvasti.

      • 2025hommajotoimii

        Toisena Sotkamo Silverin toimintavuotena ruvetaan tarkkailemaaan kansalaisnäytteiden yllättävän suuria uraanilukemia rikastushiekka-altaalta järveen johtavassa laskuojassa.... viiden vuoden kuluttua edellisestä StopSS:n aktivisti pystyy todistamaan lupa-anomuksessa olleen pilkkuvirheen ja Ympäristöministeriö myöntää uraanipitoisuudet kymmenkertaisiksi luultuun arvoon nähden.
        Kainuun ely antaa välittömästi poikkeusluvan rikastuhiekan kuljettamiseksi raaka-aineeksi edelleen valtion omistuksessa olevalle Terrafamen uraanirikastamolle Talvivaaraan.
        Samaan aikaan tappiolla toimineelle SS:lle EU-suomi myöntää kolmannen tavanomaisen tukipaketin, 120 miljoonaa euroa, ja SS jatkaa hakeutumista ulkomaalaisomistukseen ja sitä kautta myös takaisin pörssiyhtiöksi.
        Bentoniittimattojen laittamista harkitaan uusien altaiden pohjille, mutta SS:n vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen vedoten Kainuun ely puoltaa SS:n hakemusta Espoon kaivosoikeudelle bentoniittimaton korvaamiseksi 5cm:n turvesavikerroksella.
        Jatkossa SS lupaa avoimempaa tiedottamista jäljellä oleville lähialueen asukkaille.


      • käymälä

        Tuo tuntuu enemmän kuin todelliselta. Näin siinä tulee käymään.


    • kaivosrahoitus

      Sotkamo Silver pyrkii saamaan rahoitusratkaisut valmiiksi. Noin 30 miljoonaa euroa. Sotkamolaiset ottavat tulevan kaivoksen avosylin vastaan, ilman jupinoita. Kaivos tuo kaivattuja työpaikkoja rakennusvaiheessa ja kaivoksen pyöriessä. Malmienkin hinnat voivat kääntyä nopeastikin nousuun, jolloin valmista hyvä olla.

    • hopeaharkko

      Nikkelin ja kuparin hinta vaipunut tosi alas. Hopean ja kullan hinta on pitänyt paremmin pintansa. Raaka-aineiden kysyntä ja kulutus kasvaa hintojen ollessa alhaalla. Kultavarantojenkin kysyntä kasvoi hinnan laskettua. Sotkamo silverin pörssikurssi ollut kauan samalla tasolla.

    • laskevatrendi
    • pitkäleipä

      Kaivos tulee, sanoo tipakselaiset,eli paikalliset asukkaat. Leipä Se on joka elättää. Valtion leipä on pitkä,mutta onko Sotkamo silverin leipä lyhyt? Nälkä saa hakemaan työtä vai eletäänkö sossun varoilla? Hopeakaivos tuskin pyörii valtion tai kunnan varoilla??

    • turveallas

      Minä olisin ojittanut Sotkamo silverin kaivospiirin maat kuivumaan. Alueella on tosi kosteita ja vetisiä avosoita. Vesi- ja rikastushiekka-altaiden alle jää paljon vetisiä soita. Märkä suo työläs poistaa tai jättää altaiden alle??

    • työttömyyttäkö

      Kaivosyhtiöt painiskelevat melkoisen laman piirissä. Raaka-aineiden hinnat ovat alhaalla. Kainuukin alkaisi tarvita pikaisesti uusia rakennusalan hankkeita, jotta työttömyys ei kasvaisi enempää. Hopeakaivoksen pikainen perustaminen tulisi halvemmaksi, koska urakoitsijoita ja työvoimaa olisi tarjolla vapailla työmarkkinoilla. Kaivosalalla on lomautettuina ja työttömänä paljon osaavia kaivosalan ammattilaisiakin.

      • rahoitusSaudeistaVarma

        ja Kajaanin irakilaisissa on paljon työttömiä insinöörejä, voisko niiltä kysyä ideoita vaikkapa moskeijoiden rakentamiseen?


    • uraanivaltaus

      Kuhmon vepsän kylän ja vepsän järven itä- ja kaakkoispuolelta puntarintieltä löytyy myös Malmia sisältäviä lohkareita. Erilaiset kivilajit sisältävät pienoisia määriä metalleja. Esim. Amfiboliitti sisältää arseenia 88 g/t, kultaa 0,22 g/t, kobolttia 0,01 %, kromia 0,02 %, kupari 0,05 %, nikkeliä 0,08 %, titaania 0,21 %, mangaania 0,02 % Ym. Alueen lähellä on myös tutkittuja uraanimalmioita. Alueen kallioperä kiinnostaa erilaisten mineraalien vuoksi. Sotkamo silverin tutkimusvaltaus ei yllä riittävästi itään kyseisille alueille.

    • malmikallio

      Kulta esiintyy yleensä kahden kivilajin rajapinnoilla. Kullan seuralaismineraaleja ovat arseeni ja telluuri. Hopeakaivoksen lähistöllä on tiedossa ja tutkimatta useampi hopeapitoinen esiintymä. Kallioperäkartoitus on tärkeä tehdä, jotta saadaan tietää kivilajit. Tutkimus vaatii poraamista kallioon moreeni ja maapeitteen läpi. Sotkamossa ja Kuhmossa on suoritettu 90-luvulla kahdella lentokoneella kallioperän syväluotausta.

    • rahoitus

      Sotkamo Silver on kaivosalan messuilla Lontoossa esittäytymässä sijoittajille. Talvivaara on voinut säikäyttää ulkomaiset Sijoittajat totaalisesti vähäksi aikaa. Talvivaara ei saanut ostajaa itselleen, vaikka ostajia etsittiin ja odoteltiin. Kaivosyhtiöilläkin on oma talous tiukoilla, koska metallien hinnat laskeneet.

    • hopeaharkko

      Hopea maksaa 14,52. Hinta kohonnut notkahduksen jälkeen. Muidenkin metallien hinnoissa voi alkaa olla toipumisen merkkejä.

    • pörssikurssi

      Sotkamo Silver yli 8 % laskussa pörssissä ja osake maksaa 0,51 euroa. Mikähän lienee pörssisyöksyn syy?

    • pörssikurssi

      Pörssikurssi on syöksynyt koko ajan lisää. Osake maksaa nyt 0,48 euroa. Eilen GTK autoili tipaksen hopeakaivoksen suunnalla. GTK oli varmasti Malmin perässä tai vieraili hopeakaivoksella.

    • joskultaakaivanet
    • kannattamatonko

      Hopean hinta pudonnut alle kannattavuusrajan, hinta on nyt 13,77. Kulta maksaa 1070 dollaria. Kaikkien metallien hinnat ovat kokeneet tänä vuonna rajun pudotuksen hinnoissa. Suomen kaivosteollisuutta koetellaan rajusti halventuneiden hintojen muodossa.

    • hopeanhintaputosi

      Hopea maksaa 13,78 ja kulta maksaa 1054. Kullan hinnan lasku jatkunut. Rautakaivoksillakaan ei hyvin mene, maapallolla tulee sulkeutumaan useita rautakaivoksia.

    • rikkikaivos

      Tero kähkösen kirja tyrätaipaleen takana kertoo kaivostoiminnasta ja metsätaloudesta. Ennen kaivostoiminta ollut kansannäytteineen rikkiasteella.

    • hyvääjoulua

      Täytyy toivoa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Sotkamo silverille! Hyvää joulua myös Sotkamo silveriin sijoittaneillekin!

    • syveneekötappiot

      Paljonkohan Sotkamo Silver tuottaa tappiota? Tunnelissa puhaltimet ja pumput jauhavat sähkölaskua. Useampi työntekijä palkkalistoilla. Useat urakoitsijat kulkevat huoltotöissäkin määräajoin. Kullan ja hopean hinnat pysyttelevät kannattavuusrajan tienoilla.

    • Poramies

      Alkaa keskustelu käydä niin kiinnostavaksi, että kohta syöksyy pörssin lisäksi myös siemenet.

      • kopkop...kop

        SoSin osakkeen arvottomuus vuoden 2015 pohjalukemissa, kuten myös hopean hinta (nyt 13.9$/oz., vuoden alin 13,7).
        http://www.google.com/finance?cid=897662955403082

        Joko huomenna veronmaksajilla on omistuksessaan toinenkin sotkumolainen kaivos? Sopisi hyvin SSS-hallituksen vuoden 2015 verosuunnittelun kirsikaksi Talvivaara-kakun päälle..


    • jokakuoppaakaivaaniin

      Suomen kaivoksia on kohdannut todellinen lama, joka voi syvetä ajan kanssa. Suomen malmi oy hakeutuu konkurssiin. Hituran nikkeli-kuparikaivoksen konkurssi. Lapin kevitsan nikkelikaivoksen myyntihuhut. Pampalon kultakaivos elää hiljaiseloa. Terrafame kamppailee alhaisen nikkelin hinnan kanssa.

    • Terrafame

      Kohtapa rupeaa Terralla uraania tulemaan ni pysyy rahan persiessä kiinni.. Ajatelkaapa nyt. Hirvittävät rekrytoinnit menossa. Muka metallientalteenottoon tarvitaan lisää työmiehiä. Ja paskeet. Uraani starttaa lähiaikoina. Tuskin on lupienkaan kanssa valtion firmalla ongelmia. :)

      • yellowcakeleipomo

        Myös konsulttiapua Pohjois-Koreasta tulossa, HTT tiedottaa...


    • jalometallit

      Hopea maksaa 14,16 ja kulta maksaa 1077. Osakekurssi heiluu paljon.

      • hetkellinenpiikki

        Kausi-ilmiö.
        Aasiassa maanviljelijät ovat saaneet myytyä 2015-satonsa ja nyt kiireen kaupalla sijoittavat rahansa mm. arvometalleihin ja jalokiviin.
        Näin on aina ollut ja tulee olemaan.


    • hopeatulloo

      Kulta kallistunut raaka-aineena. Sotkamo Silver 5 % nousussa ja osake maksaa 0,50 euroa. Pieni kaivosyhtiö jaksaa pyristellä kaivosrintamalla, vaikka suuret kaivosyhtiöt ovat vaikeuksissa.

    • konkurssikolkuttaa

      Moni taitaa olla sitä mieltä, että myydä Sotkamo silverin osakkeet pois. Kurssi pudonnut, ei osinkoja, raaka-aine hinnat putosi! Ei valoa tunnelin päässä, yhtiö velkaantuu vauhdilla.

    • naurattaaa

      Kuka hullu osta hopea kaivoksen osakkeita naurattaa jo nyt...:)

      • UskoOnKova

        nooh... jos et usko rahojasi SoSin pomojen elättämiseen niin miten olisi Otanmäki Mine Oy ? Vuotavat altaat ja muutakin infraa jo valmiina...

        19.1.2016
        http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/otanmaki-mine-oy-supistaa-valtauksiaan/
        ...Otanmäki Mine Oy aikoo toteuttaa maaliskuussa toisen suunnatun osakeantinsa, jonka tavoitteena on kerätä ammattisijoittajilta 0,5–1 miljoonan euron varat kannattavuusselvitystä varten.,...

        6.3.2015
        http://yle.fi/uutiset/otanmaen_kaivos_toiminnassa_uudelleen_viiden_vuoden_sisaan_talla_hetkella_usko_on_erittain_kova/7843970

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Otanmäen_kaivos
        ...Kaivos tuotti rauta-vanadiinimalmia. Sivutuotteena syntyi myös ilmeniittiä, joka aiheutti suuria ympäristöongelmia. Ne ratkaistiin osittain aloittamalla ilmeniitin käyttö 1960-luvun alussa titaanidioksidin valmistukseen Vuorikemia Oy:n tehtailla Porissa.,...


    • aikapommi

      Sotkamo silverin hopeakaivoksen avautumista on vaikea ennustaa. Hopea maksaa nyt 14,00. Aikaa kuluu ja kuluu. Kaivos tikittää kuin aikapommi, jonka räjähtämistä ei edes Sotkamo silverikään voi ennustaa. Toivottavasti kaivos ei räjähdä käsiin ilman rahoituksia, jolloin sillä olisi tuhoisia vaikutuksia yhtiölle. Kaatuu vielä vuosiksi rahapulaan, kenties?

    • kohtakannattaa

      Kulta ja hopea kallistuneet kannattavuusrajan yläpuolelle. Kulta maksaa 1100 ja hopea 14,10. Yhtiön pörssikurssi on 0,44 euroa. Kohta voi kurssi lähteä nousuun, koska metallit kallistuivat.

      • suntiot

        elä hupaja, vielä pitäis hopean nousta pysyvästi yli 20% ennen kuin SS:n uusintastarttia voisi suunnitella, lähes tyhjällä akulla
        Piakkoin on taas kolehtikierros haavilla, jonka pohjassa on melkoisen iso reikä...


    • vaihtovain300
    • hopeaharkko

      Metallien hinnat nousussa. Kulta maksaa 1129 ja hopea maksaa 14,38.

    • taaskolehtitulossa

      8.2.2016
      http://www.kainuunsanomat.fi/sotkamo-lehti/sotkamo/uusi-arvio-silverin-malmion-hopeapitoisuus-kasvoi/

      Sepäs sattui tuo uutinen sopivasti, kun :
      Osavuosikatsaukset 12.2.2016 – perjantai: Sotkamo Silver
      ,,.,,
      Rahat on Silverillä loppuneet ja uutta pitäisi taas sijoittajilta saada...
      vieläkö riittää pitkämielisyyttä?

    • uunim

      paisuvainen on jo erittäin kovana

      • Jorma_Teräs

        Sama vaiva täälläkin.


    • nousee

      15,36 maksaa hopea ja kulta maksaa 1209.

    • uusinousu

      Kulta maksaa 1226 ja hopea maksaa 15,61. Kaivos alkaa kannattaa perustaa. Hopean ohella tuotetaan kallista kultaa.

    • hopeakaivos

      Sotkamo Silver noussut yli 10 % pörssissä. Kulta jatkaa nousuaan.

    • hopeaharkko

      Hopeakaivoksen arvo nousee kohisten. Kulta maksaa 1242 ja hopea maksaa 15,68. Sijoittajat, rahoittajat ja omistajat saavat olla tyytyväisiä uusiin tuuliin.

      • SS-miljonääri

        Koeta nyt ostaa "kallista" SS-osaketta mahdollisimman paljon. Pääset piakkoin pakko-ostamaan lisää senttiosakkeita osakeannissa. Mukava kun on sitten osakkeita satoja tuhansia, jos ei Peräti miljoonia....


    • kohtikaivostako

      Sotkamo silverin osake maksaa 0,52 euroa. Kulta maksaa 1273. Hopea maksaa 16. Metallien hinnat nousseet.

    • malmikivi

      Sotkamo silverin osakekurssi on 0,52 euroa. Kohta voi etsiä lohkare-kallioperänäytteitä. GTK tutkii ilmaiseksi kansalaisten lähettämiä kivinäytteitä Kuopiossa.

    • lisäämalmia

      Hopea maksaa 16,25 ja kulta maksaa 1248. Lumet ovat kohta sulaneet, joten voi aloittaa maastotutkimukset mallien toivossa. Sotkamo Silver uutisoikin hopeapitoisuuksien kasvuista ja malmioiden löytymisestä.

    • kullienkerjääjä

      Hopea- ja kultapitoisuudet ovat tosiaan keväisin korkeimmillaan, joten korvasienien poimintaretkelle kannattaa varata korit myös hopeille ja kullille.

    • rikastamoavailla

      Sotkamolle olisi hieno juttu hopeakaivoksen avautuminen, josta voitaisiin olla ylpeitäkin. Useita vuosia ollaan jo sitä rakennettu. Tunnelia pidetty tyhjänä ja tehty siellä valmistelevia töitä. Sähkölinjakin odottaa valmiina. Rikastamokin ja tehdaslaitteet olisivat Ruotsissa valmiina. Toisi kymmeniä työpaikkoja vuosiksi.

      • Hopeavsnikkeli

        Sillä Terrafamen saamalla 38,5 miljoonalla hopeakaivos saataisiin käyntiin...


    • markkina-arvo

      Hopea maksaa 17,01 ja kulta maksaa 1250. Kaivoksen markkina -arvo on noussut jälleen ylöspäin.

    • rahahanatauki

      Hopea maksaa 17,38 ja kulta maksaa 1259. Kohta alkaa kiinnostus kaivoksiin, koska metallien hinnat kääntyneet nousuun. Sotkamo silverillä alkanut nousu nopeasti.

    • Osakkeenomistaja
    • SSkohtalainenlypsykone

      http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/sotkamon-hopeakaivos-tuotantoon-ensi-vuoden-lopulla/
      ..."– Tällä hetkellä hopena hinnan kehitys näyttää kuitenkin hyvin positiiviselta. Keväällä, saksalainen investointipankki Deutsche Bank ja jopa Bank of America Merrill Lynchin analyytikot totesivat, että hopean hinnan perusta näyttää nyt olevan vahvimmillaan useisiin vuosiin, johtuen alentuneesta kaivostuotannosta ja lisääntyneestä teollisesta kysynnästä”,Lindborg

      ..,..
      Kovin suosittuja nuo viittaukset amerikkalaisiin ennustajaeukkoihin kaivosalalla nykyään...
      Hopean hinta pudonnut viimeisen kuukauden aikana 17,8 $/oz:sta 16,2 $/oz:iin
      Olemassa olevat hopeakaivokset voivat alentaa ja nostaa tuotantoaan tarpeen mukaan, sekin muistettakoon.

    • Kaivoksia

      Kyllä lehtomäki ja pekkarinen puoltavat kaikkia kaivoshankkeita Sotkamoon. Äänestäkää edelleen Kepua.

    • rakentaminenalkaa

      Netti Kainuun Sanomat kertoo, että hopeakaivos tuotantoon 2017 lopulla.

    • rakentaminenalkaa

      Kohta alkaa osakeanti. Hopeakaivoksen pörssikurssi on nähnyt piristymisen merkkejä, osake maksaa 0,62 euroa.

    • volatiliteettiaSoSissä

      Pirtsakka osake tuo SoSi, putosi parissa päivässä 0,62:sta 0,42:een euroon.

    • piansaahalvalla
      • mitähänsitten

        valunee pikapikaa alle 0,3:n euron.


    • rahatmänt

      Talvivaaran kohtalo on tuollakin kaivoksella. Tulee senttiosake ja taas sijoittajat häviävät kaikki sijoittamansa rahansa. Kainuulaiset ei opi, että kaivokset ovat täällä liian köyhämetallisia ja niiden hyöhyntäminen ei kannata.

    • goldboots

      Talavivaaran osakkeet voiko vaihtaa päittäin 10000kkpl

    • talvivaarantoisto

      sosi 37 senttiä ja menee nollaan osakeannin jälkeen parissa vuodessa mutta 3 miestä kääri rahaa tuollakin vedätyksellä. Vielä kun saisi muutaman järven pilattua tuollakin kaivoksella, niin piste i:n päälle.

    • turhasijoitus

      33 senttiä tänään ja pudotusta vuoden alusta -33,8 %. Siinä sitä on suuntaa petetyille osakkeenomistajille ja ei koskaan osakkeesta osinkoja.

    • senttikovasana

      31 senttiä

    • pitkospuutsotkamoo

      1000kg 1 hoppeeta sitten vois jotain olla,vähä niin kuin aito maito aekanaan.

    • senttipäivässämiinusta

      Nyt 29 senttiä ja tätä vauhtia syksyllä loppuu koko vedätys, jos ei lisää pöljiä rahoittajia löydy.

    • SS-BINGO-peluri

      Kuis kävi SS-bingossa tällä kierroksella?
      Onnekkaimmat pelurit nettosivat lähes 0,50€/osake yms. - epäonnekkaat sitten vähemmän tai jäivät tappiolle....
      Ensi viikolla sitten taas uusi kierros.

    • HVVkyykyttää

      Loisteen asiakkaat pääsivät vaivattomasti tukemaan Sotkamo Silveriä sen talousahdingossa, ei tarvitse kuin maksaa muutamalla prosentilla korotettavia "sähkön siirtomaksuja":
      1.7.2016
      http://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/sotkamo-silver-myynyt-sahkolinjan-6563838
      ..."Sotkamo Silver ja Loiste Sähköverkko ovat sopineet Katerman voimalaitokselta Hopeakaivokselle ulottuvan sähkölinjan ja siihen kuuluvan muuntajalaitteiston myymisestä Loiste Sähköverkko Oy:lle. Maksettu myyntihinta on 1,3 M€.
      ..."-Haluamme myös olla mukana luomassa uusia työpaikkoja Kainuuseen ja edistää paikallista elinkeinoelämää.” Sanoo Reino Huusko, Loiste Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja.

    • nytkökielikurssille

      Suomijunttien eurot kelpasivat Tukholmaan, tuli virallinen vahvistus:
      5.7.
      https://www.ngnews.se/messages/sotkamo-silver-sotkamo-silver-ab-offentliggor-utfallet-i-foretradesemissionen-sosi/fi?locale=en
      4.7.
      https://www.ngnews.se/messages/sotkamo-silver-korjaus-suomenkieliseen-1-7-julkaistuun-porssitiedotteeseen-alustavien-tietojen-mukaan-anti-on-tayteen-merkitty-yhtio-saa-noin-20-m-uusmerkinnassa-sosi/fi?locale=en
      .Viralliset pörssitiedotteet annetaan ruotsin kielellä; käännetyissä versioissa saattaa olla pieniä eroavaisuuksia.

      Tukholma, 4. heinäkuuta 2016.

      Timo Lindborg, konserninjohtaja

    • tekemisenmeinink

      ei muuta kuin rikastamon hakuun ruotsista ja altaiden tekoon.

    • hopeairtoaa

      sotkamo Silverillä on hyvät mahdollisuudet avata kaivos. voittamattomia esteitä ei ole.

    • joululahjatoivotaan

      hyvää joulua sotkamo Silverille. olisi suuri joululahja kaivoksen avautuminen sotkamolaisille.

    • rikastamopystyyn

      kohta kaivos pyörii...

    • Mökkiä_etsimässä

      Siitä Ollinjokea pitkin myrkky valuu Sapsojärveen. Ei tosiaankaan kannata siltä suunnalta kesämökkiä katsoa nyt!

    • metallittalteen

      hopea maksaa 18 ja nousu näyttää jatkuvan. otollinen aika perustaa kaivos pian. kullankin hinta on hyvä. kaivos sisältää erilaisia metalleja ja aineita, joidenkin talteenottoa kannattaa harkita.

    • rakentamaan

      kevät koittaa ja kaivos avautuu.

    • geologi

      Avautuu, mutta minä keväänä se on sitte eri juttu. Kohta saahaan kuitenkin hirmuosingot, että napsahtaa tilille.

    • korukiviesiintymät

      korukiviä kannattaisi seuloa pitäjän moreenista. turmaliineja, erilaisia kvartsikiviä, kirjomaasälpiä, granaatteja ym. korukivietsijän aarreaitta olisi muutamassa kohti olevat moreeniesiintymät.

      • höyryillehäyräytys

        karnaatteja? niitä kannattaa mennä etsimään sipon asekätkentämaastoista ;-)


    • kohtakäynnistyy

      kohta pitäisi tulla rahoituspäätös. kevätkin on tulollaan.

    • piensijoittaja
    • tipasjärviselkeytysallas

      tipasjärven lahtea voi käyttää vedenottamano ja purkuvesien selkeyttämisaltaana. tulee osittain suljettu vedenkierto. kaivoksen louhinta ja rikastus määrät täytyy olla mahdollisimman suuret, jotta hopean tuotanto on suuri työntekijää kohden. kaivoksen tulee pyöriä ympäri vuoden ilman seisokkeja.

    • Hajuhaittoo

      Joko on monta rikki happo kuormaa tullut saa pyykki pojat nokassa kulkia.

    • p.vaara

      Mikä pöhinä hopeakaivoksella?

    • SilverDollarCafe

      Piti tulla kesälomalla käymään Sotkamossa ja juomassa pari olutta jos ja kun SS olisi saanut vähän potkua itseensä ja osakekurssiinsa. Näyttää siirtyvän ainakin vuodella.

      • Anttijärvelä

        No ei ne kylän pintaan vielä ainakaan saasteet yllä


    • myrkytjärviin

      vedenpuhdistamo taitaa tulla. pieni-tipasjärvi ei kelpaa vedenpuhdistamoksi.

    • ToisintoTalvivaarasta

      SoSi:lla on voimassa oleva ympäristölupa laskea jätevedet suoraan luontoon.

      Parhaillaan SoSi hakee lupaa kolminkertaistaa alkuperäisesti luvitetut jätevesipäästömäärät. Taktiikka on sama kuin Talvivaaralla aikoinaan.

      SoSi:n Taivaljärven kaivoksen rikastamoa suunnitellaan nyt niin suurikapasiteettiseksi (ja samalla kalliiksi), että Pohjois-Savo/Kainuun alueelle avattavien pienkaivosten tuotanto voitaisiin rikastaa tulevaisuudessa Taivaljärvellä.

      Ei tiedä hyvää tulevaisuutta Sotkamon reitin vesistölle, jos Sotkamo Silverin ja sen päärahoittajien suunnitelmat toteutuvat nyt haussa olevan ympäristöluvan tyyppisesti.

      Asiasta tarkemmin:
      http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Asiointi_luvat_ja_ymparistovaikutusten_arviointi/Ymparistovaikutusten_arviointi/YVAhankkeet/Sotkamo_Silver_Oyn_Hopeakaivos_Sotkamo/Sotkamo_Silver_Oyn_Hopeakaivos_Sotkamo(42844)

    • Siunattuhulluus

      Kaiken takana on Riesan perisynti!,ei pitäisi kahtakertaa samaan kuoppaan astua.

    • kaivoskustannustenjakoa

      Puhdas vesi olisi vielä arvokkaampaa kuin hopeamalmi. Sama kehitys kuin Talvivaarassa, jossa olisi ollut kannattavinta niin taloudellisesti kuin ympäristönkin kannalta kasvattaa vain metsiä.
      Vanhentuneen kaivoslain takia voitot menee ulkomaille tai yhtiön johdon taskuihin ja paskojen siivous luonnosta jää loppupeleissä veronmaksajille. Viimeksi niin kävi tänä vuonna Hituran kultakaivoksella Nivalassa. Firma konkurssiin ja kaivos kiinni.

    • malmihakku

      metallien hinnat nousseet selvästi. hintojen mahdollinen nousun jatkuminen aiheuttaa kohta uuden kaivosbuumin. vielä on kesää aikaa koputella malmeja maastossa ja lähetellä kiviä geologian tutkimuskeskukseen.

    • älähänvalehtele

      Viimeisen kahden viikon aikana sotkamolaisten metallien hinnat tulleet edelleen alaspäin.
      Kupari 6900->6500
      Nikkeli 12200->11200
      Hopea 17,9->17,7
      Sinkki 1.450->1.370

    • velihoppee

      Tuleeko lopullinen rakentamispäätös pian?

    • myötätuuli

      myötätuuli kaivoksella.

    • paukkupave

      Nyt alkaa henkselit paukkumaan, rakentamispäätös on tehty.

    • vuosienkaivos

      alkaisivat syväkairata uusia esiintymiä lähialueilta, malmi siirtyisi kuorma-autoilla rikastamoon. kaivoksen rikastamolle tulisi saada jatkoaikaa.

    • juttuhuttu

      Itsestäni tuntuu ettei kaikki saaste ja myrkky tule niistä kemikaaleista. Niistäkin aikojen kuluessa mutta myös maaperästä irtoama elohopea sekä erilaiset raskasmetallit jotka kerääntyvät eläimistöön ja eliöihin ja samoten vesistöihin. Taas yksi hyvä kalastusjärvi ja puhdas kutakuinkin tullaan tuhoamaan. On ihmisen järettömyyttä tuo tuhoaminen. Kohta ei kainuussakaan ole yhtään kunnossa olevaa jokea ja järveä. Sitten ihmisiltä peritään kalastumaksuja siittä että myrkyttävät ittiään. Mitenköhän käy silverin lähellä olevan hiidenportin? Mahtaa kuitenkin nuo erilaiset lähteet ja vesistöt olevan jotenkin toisiinsa aina jossain määrin tekemisissä joten eiköhän ne myrkyt saavuta suuremmankin alueen aikojen saatossa. Ja vielä lähempänä silveriäkin on yksi muunlainen suojelualue.

      Alanpa kuuntelemaan Timo Rautiaista ja Niskalaukausta. Fiilikset on sellaset. Toisaalta täällä netissä ei oo mitään hyötyä asiaa paapoa mutta onpahan saanut "olla äänessä".

      • Runsaastisatelliitteja

        Hiidenportinkin alueelle Silverillä on satelliittikaivossuunnitelmia.


    • hopeaarajalta

      Sotkamon työttömyys lähtee laskuun nopeasti ja varmaan terffafamelta siirtyy porukkaa tuonne kanssa.

    • Hopeanylitarjonta

      Akkumetallien hinnat pitkäaikaisseurannassa edelleen laskusuunnassa, vaikka Kainari toisin hypettää...

      www.kitco.com/charts/popup/ag3650nyb.html

    • Hispaano

      Normi kaivos toimintaa ja työllistää erinomaisesti jatkossa alan ammattilaisia..Sotkamolaiset on katkeria kaikille uusille jutuille.

    • sellastaseon

      Sotkamolaisista varmasti aika harva pääsee tuonne kaivokseen töihin

      • Kaivosjuupajoo

        Sinne voi jokainen laittaa oman hakemuksensa ja porukkaa koulutetaan sinne eli jos vain mielenkiintoa riittää. Kaivos tulee sinne minne malmi sattunu aikanaan pesimään ;)


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe