Myöhäissyksyn matka

pimeää_jäätä

Tekisi mieleni lähteä Riikaan nyt syksyllä, marraskuu-joulukuu. Kovasti jo suunnittelin ja katselin eri vaihtoehtoja, omatoimimatkin Tallinnasta bussilla Riikaan voisi olla ok.

Vaan kannattaako tähän vuodenaikaan? Riikassa säätyyppi on samanlainen kuin Suomessa, eli saattaa osua juuri tuohon kohtaan pahimmat mustat jäät, vesisateet, räntäsateet... Ja toisaalta sitten ilta pimenee Riiassakin aikaisin, mitä tehdä illalla, jos ei ravintolassa istuminen kiinnosta eikä ole oikein varaa mihinkään ooppera-teatteri- tms. lippuihin, eikä toki teatterista mitään ymmärtäisikään kun ei osaa kieltä.

Niin, oliko tässä joku kysymys esitetty :) Ei oikeastaan, pohdiskelin vain tähän. Ehkä jollakulla on kokemuksia Riiasta myöhäissyksyn matkalta, saa toki kertoa, jos haluaa. Ovatko edes kaikki nähtävyyksiksi luokitellyt paikat auki... Riian matkaopas on haussa kirjastosta, jahka vain ehdin sinne asti...

5

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turistiton

      Loppusyksy ei ole mitenkään huono ajankohta matkalle. Tosin sää vaikuttaa paljon siihen, mitä vaihtoehtoja on lopulta tarjolla. Nähtävyydet ovat aika hyvin auki, mutta etuna on turistien selvästi vähäisempi määrä verrattuna kesäkuukausiin. Mutta varmasti ainakin vanhasta kaupungista löytyy elämää illallakin. Kannattaa myös katsoa vielä kulttuuritarjonta lävitse. Riiassa esim. oopperan ja baletin liput ovat todella paljon halvempia kuin Suomessa. Jos sinulla olisi varaa istua ilta ravintolassa, on sinulla varaa myös niihin.

      • Korkkari76

        Marraskuussa riikassa valoshow

        Hyviä hotelleja edullisesti. Esim Islande


    • cam.oon

      Latviassa oopperan ja baletin liput ovat huomattavan edulliset, viidellä tai anakin seitsemällä eurolla taitaa saada aikuisen normaalilipun jonnekin yläpärvelle tms. Hyvät paikat myös ovat halpoja Suomeen (ja mihin tahansa) verrattuna. Esitysten taso mainio, mutta kesäisin pulju mahtaa olla suljettuna.

      Jos jossakin aikoo säästää matkan aikana, niin mieluummin vaikka jatkuvasta ravintoloissa istumisesta, kuin oopperasta tai baletista. Se rakennuskin on elämys, ja oopperassa tietysti tekstitys englanniksi kuuluu hintaan. Narikkakin on ilmainen.

    • Dani_Provoosta

      Joulukuussa on perinteiset joulutorit Vanhassakaupungissa. Uudenvuodenaattona Vanhankaupungin ravitoloissa on ihan mieletön meininki. Ihmisiä on paljon ja kaikki juhlistavat uutta, entistäkin menestyksekkäämpää vuotta. Pöytävaraukset on paras tehdä, jos syödä aikoo isolla ryhmällä. Niin, ja bileet jatkuu aamuun eikä mitään välivaltaisuuksia ole yleensä näkynyt.

    • Satunnainen-matkailija

      Riikassa on paljonkin nähtävää ihan kävellen kulkiessa. Paljon hienoon kuntoon saneerattuja ja restauroituja rakennuksia on mielenkiintoista katsella. Kirkkoja on ...jos ei kymmeniä, niin satoja, ihmeteltäväksi. Ne kun ovat moninverroin värikkäämpiä ja koristellumpia kuin meikäläisten 'harmaakivikirkot' valkoisiksi kalkittuine seinineen.

      Minä ainakin koin matkani positiiviseksi alun skeptisyydestäni huolimatta. Vaimo oli siis jälleen onnistunut matkakohteen valinnassa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe