Suunnittelemme perheen kanssa puolen vuoden sapattivapaan viettoa USA:ssa. Onko sinne vaikeaa saada turistiviisumia niin pitkäksi aikaa? Onko suomalaisella lapsella (ala-asteikäisiä) mahdollisuus päästä paikalliseen kouluun oppilaaksi tuoksi ajaksi? Mielummin ilmainen public school kuin kallis yksityinen koulu. Kiikarissa Kalifornia tai Florida. Kiitos kaikista vinkeistä.
Ulkomaalaisen lapsen koulunkäynti oikeus USA:ssa
8
167
Vastaukset
- duediligence
Ota yhteytta Yhdysvaltojen lahetystoon, siellahan tallaiset asiat tiedetaan ja sielta se viisumi heruu jos heruu. USAssa kouluja pidetaan ylla asukkaiden verorahoilla. Teillahan ei periaatteessa ole mitaan oikeutta laittaa lapsianne alueen kouluun kun ette ole vakituisia asukkaita ja veronmaksajia. Osavaltion laeista riippuu joutuisiko koulu sitten palkkaamaan avustajan ja ESL-opettajan ummikko (?) lapsillenne. Taitaisi paikalliset olla aika nyrpeita.
Maksullinen yksityiskoulu ei ole yhtaan helpompi vaihtoehto. Niihin on kovat sisaanpaasyvaatimukset ja ne ovat uskonnollisten yhteisojen yllapitamia, yleensa katolisia.
Kalifornia on myos maan kalleimpia paikkoja asua joten varautukaa lahtemaan tuhdin pankkitilin kanssa, tyotahan ette saa turistiviisumilla tehda.- Miisa100
Kiitos neuvoista :)
- kai-sitä-on-varaa
maksaa lasten koulustakin jos on varaa pitää sapatteja.... prkeleen loiset.
- Ei_mikään_ongelma
Hoituuhan vaihto-oppilaidenkin koulunkäynti USA:ssa, joten mahdotonta asian järjestäminen ei voi olla. Suomestakin menee satoja vaihto-oppilaita vuosittain eri organisaatioiden kautta USA:han.
Californiassa on koetellut käytännöt ainakin yliopistopaikkakunnilla myös lyhytaikaisesta koulunkäynnistä. Siellä on niin paljon huippuyliopistoja, joissa vieraillaan muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen, että asioiden vain on hoiduttava.
Lapselle tuo on hieno mahdollisuus. Vuosi olisi parempi, mutta puoli vuottakin avaa silmät. Suomalainen koulujärjestelmä on tunnetusti hyvä joiltakin osin, mutta meillä on paljon oppimista eräissä yksityiskohdissa amerikkalaisesta järjestelmästä. Liikuntakasvatus ja kotouttaminen esimerkiksi on hoidettu paljon suomalaista järjestelmää paremmin.- duediligence
Oppilasvaihto on jarjestaytynytta toimintaa. Vaihtariksi lahdetaan aina koulun ja jarjeston kautta, ei noin vaan tulla tupsahdeta johonkin paikalliskouluun.
Kuten jo kirjoitin, kouluja yllapidetaan koulupiirin asukkaiden maksamilla veroilla. Jos vaikka naapurikaupungista haluaisi laittaa lapsensa meidan piirin kouluun niin ei onnistu.
Ei pitaisi kirjoittaa etta ei ole mikaan ongelma kun et nakojaan tieda asiasta yhtaan mitaan. t. USAssa lapsensa kouluttanut K-12 University. - Ei_mikään_ongelma
duediligence kirjoitti:
Oppilasvaihto on jarjestaytynytta toimintaa. Vaihtariksi lahdetaan aina koulun ja jarjeston kautta, ei noin vaan tulla tupsahdeta johonkin paikalliskouluun.
Kuten jo kirjoitin, kouluja yllapidetaan koulupiirin asukkaiden maksamilla veroilla. Jos vaikka naapurikaupungista haluaisi laittaa lapsensa meidan piirin kouluun niin ei onnistu.
Ei pitaisi kirjoittaa etta ei ole mikaan ongelma kun et nakojaan tieda asiasta yhtaan mitaan. t. USAssa lapsensa kouluttanut K-12 University.Koulun kannalta on sama, mitä kautta oppilas tulee. Järjestöillä, jotka hoitavat vaihto-oppilaita, on toki valmiit toimintatapamallit hoitaa asioita, mutta nimimerkin "duediligence" asenne on jotenkin hassu. Tulee mieleen sanonta, että on kahden laisia juristeja, niitä jotka kertovat mikä ei käy ja niitä jotka kertovat, mikä on mahdollista. Ensin mainitut ovat aika hyödyttömiä.
- duediligence
Ei_mikään_ongelma kirjoitti:
Koulun kannalta on sama, mitä kautta oppilas tulee. Järjestöillä, jotka hoitavat vaihto-oppilaita, on toki valmiit toimintatapamallit hoitaa asioita, mutta nimimerkin "duediligence" asenne on jotenkin hassu. Tulee mieleen sanonta, että on kahden laisia juristeja, niitä jotka kertovat mikä ei käy ja niitä jotka kertovat, mikä on mahdollista. Ensin mainitut ovat aika hyödyttömiä.
Kerro minkalaisen kokemuksen pohjalta annat neuvojasi. Oletko amerikkalaisen koulun PTA'n tai School Boardin jasen? Oletko opettajana amerikkalaisessa peruskoulussa? Onko omassa koulupiirissasi vapaa paasy?
Valoita vahan taustaasi etta voisi ymmartaa naita kommenttejasi.
- Opettaja12
Perhe tarvitsee viisumin yli 3kk oleskeluun. Me olemme opettanut lapsia opettajan antamien tavoitteiden mukaisesti itse. Nykyään kun on s.postit ym. vempaimetkin vielä käytössä. Kannattaa siis keskustella oman koulun kanssa asiasta. Onhan moinen hyvä oppi ja kokemus lapselle...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä742472Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1721792Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on741474Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2461457Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2591446- 851272
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel3901245Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3421225Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3581197- 1281185