Kertokaa kummittelukokoemuksia

mielikki009

Onko teillä kummittelukokemuksia? Kertokaa! mulla ei oo yhtään ;(

8

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olin eräällä reissullani ja kaipasin yösijaa. Minä en yövy motelleissa vaan nukun autossani ja mahdollisimman halvalla paikalla.

      Olen kertonut tästä aiemminkin, mutta minusta on aiheellista nostaa kokemukseni esiin jälleen.

      Olin ajanut koko päivän, lähdin etelästä ja halusin päästä Lappiin asti ensimmäisenä päivänä. En kuitenkaan halunnut ohittaa Talvisodan muistomerkkiä ja etsin sitä joitain tunteja.

      Löysin muistomerkin ja olin vaikuttunut kaikkien niiden kivien kertomasta sanomasta. Taistelu, kuolema ja pakottaminen. Eräät oli pakotettu tänne ja he kuolivat korpeen. En sääli heitä. Mikä kohtalo ikinä heitä kohtasikin, olisi meitä kohdannut vielä kovempi.

      Joka tapauksessa kävin muistomerkillä ja ajoin takaisin Suomussalmelle. Ilta oli pitkällä ja jouduin välittömästi etsimään itselleni yösijan.

      Kuten yleensä reisuillani, löysin rauhallisimman paikan hautausmaan parkkipaikalta.

      Tein kaikki normaalit valmistelut, laskin istuimeni vaaka-asentoon , suljin ovet, levitin takin peitokseni ja jättäydyin unen armoille.

      Reissuillani nukun yleensä hautausmaiden parkkipaikoilla. En pyri sillä mihinkään, minusta ne vain ovat osoittautuneet rauhallisimmiksi yöpymispaikoiksi.

      En ole sielä etsimässä kokemuksia. Aamulla minua odottaa tuntien ajaminen.

      Suomussalmen hautausmaan parkkipaikalla koin kuitenkin elämäni erikoisimman tapahtuman.

      Olin vetäytynyt kaikessa rauhassa yöpuulle. Lueskelin mukana tuomaani kirjaa katuvalojen loisteessa kunnes väsymys voitti ja nukahdin.

      Nukuin mielestäni hyvin, mutta jossain vaiheessa yötä aloin nähdä unta, jossa olin omassa autossani. Makasin unessa samassa asennossa kuin olin itseni nukkumaan mennessä asettanutkin. En voinut juurikaan liikkua, eikä sillä olisikaan ollut väliä, koska huomioni kiinnittyi autoni ulkopuolella liikkuvaan pariskuntaan.

      Tämä pariskunta koostui kahdesta ihmishahmosta. Toinen oli vanha ja ankaran oloinen nainen. Hänen seurassaan liikkuva nuorempi tyttö oli käsittääkseni vanhemman rouvan tytär. Pienempi ja nuoremman oloinen oli vetäytyvä. Vanhempi oli selvästi komentaja ja johdossa.

      Minä katselin heidän kulkuaan autosta käsin. En nähnyt heidän jalkojaan, he ikäänkuin leijuivat ja liikkuivat sulavasti, eivät ottaneet askeleita.

      Minusta he pitivät toisiaan käsistä kiinni. Sain kuitenkin vaikutelman, että vanhempi hahmo määräili nuorempaa.

      Oli miten oli, katselin tämän parivaljakon kulkua autoni liepeillä ja he hohtivat oudosti. Olin käynyt nukkumaan katulamppujen valossa, mutta unessani olivat katuvalot pimeinä ja ainoa valo tuli hahmoista itsestään.

      Seurattuani jonkin aikaa autoni ympärillä tapahtuvaa kulkemista, alkoi vanhempi hahmoista ärsyyntyä. Nuorempi hahmo ei yrittänyt lepytellä vanhempaa.

      Vanhemman raivo kohosi äänettömästi, ainoastaan hänen ilmeensä muuttui. Vanhan naisen kasvot muuttuivat luurangon kaltaiseksi.

      Seuraavaksi näin kuinka tämä luurankokasvoinen hahmo syöksyi vihansa voimalla autoani päin.

      Heräsin täydellisessä pimeydessä kovaan tömähdykseen ja autoni heilui.

      Katuvalot eivät paistaneet. Kunta (käsittääkseni) oli sammuttanut ne aamuyöksi.

      Järkeilin myöhemmin, että uneni täytyi johtua kävyn putoamisesta autoni katolle. Kolahdus sai minut uneksumaan hyökkäyksen ja auton heiluminen johtui heräämisestäni ja siihen liittyvästä liikehdinnästä.

      Oli miten oli, tapaus oli outo ja jäi mieleen. Kerroin siitä työkaverilleni ja hän sanoi, että olen kohdannut kuolleen noidan tyttärineen. Eivät tykänneet ajatuksestani nukkua heidän leposijallaan.

      En tiedä, outo oli kokemus. En ole muualla kokenut vastaavaa.

      • Jacop

        Aika erikoinen oli kokemuksesi. Luen yleensä paljon vastaavia juttuja koska itselläni on näitä ihmeellisiä kokemuksia myös. Itseasiassa tunnen asuvani kumitusten kanssa. Joka ilta nukkumaan ruetessani kuulen hyvin selkeää nukkuvan ihmisen hengitystä makuu huoneessani. Minulle on ovet aukiulleet itsestään. Näen unia jotka tapahtuvat myöhemmin valve tilassa samanlaisena kuin unessa olen ne jo nähnyt. Ikkunaveron kuviot muuttuu hyvin useasti naisen kasvoiksi ja nämä kasvot yrittävät puhua minulle, mutta ääntä en kuule. Asun ykikseni.
        En pärjännyt hyvin koulussa huonon muistini tähden, läksykirjat unohtui milloin koululle milloin kotiin. Jäin kerran luokalle ja kerran ehdoille. Olin liian yksipuolinen lahjoiltani.
        Joskus näen jonkun tulevan kadulla vastaan mutta hän häviää sitten kuin maan nielemänä. Kuulen joskus hyvin kaunista musiikkia korvissani. Olin kerran Espoon ranta kallioilla muutamien tovereiteni kanssa, niin yht äkkiä koko rannan täytti hyin tunnettu soitto kappalesta Kristallivirta joka myös tunnetaan nimeltä Laulu nieprille. Laulu tuli kuin tuhansista laulajista ja säestys oli iin ihmeelisen kaunista, etten pysty sitä kuvailemaan. Kukaan rannalla ei laulanut joten se soitto ja laulu tuli muista maailmoista.
        Myönnän etten pohjimmaltaan ole tästä maailmasta, eikä minun olisi pitänyt syntyä tähän maailmaan. Elämäni on ollut tuskaa huonon muistini vuoksi Korvissni kuulen jatkuasti kaunista lintuparven laulua ym ääniä. korvani sihisevät myöskin.
        Olen ollut lisäksi hyvin honosti nukkuva koko ikäni. Mutta tiedän, että minua odottaa ihana maailma siinä ulttuvuudesa jonne olen matkalla.


      • Minä sen paremmin kuin kukaan mukaan ei voi varmuudella sanoa, ovatko yllä mainitut kokemukset todellisia vaiko ainoastaan mielikuvituksessa tapahtuneita, omat kokemukseni mukaan lukien.

        Ne ovat kuitenkin tapahtumahetkellä todellisia kokemuksia kokijalle itselleen.

        Kerrot, että sinulla on huono muisti. Muistat kuitenkin kokemuksesi verrattain hyvin.

        Asiat ja tapahtumat tallentuvat eri tavoilla eri yksilöille. Yleensä mielenkiintoiset taikka tunteisiin vaikuttaneet ja niitä järkyttäneet tapahtumat jäävät mieleen loppuiäksi jokaiselle.

        Olet jostain syystä piinannut itseäsi huonon muistisi vuoksi jo pidemmän aikaa. Selkeästi sinulla on vain ollut muuta ajateltavaa ja koettavaa kuin arkipäiväisten asioiden mielessäpitäminen.

        Olet selkeästi hyvin luova yksilö, toivottavasti sille löytyy käyttöä.


      • Jacop
        rytmimunat kirjoitti:

        Minä sen paremmin kuin kukaan mukaan ei voi varmuudella sanoa, ovatko yllä mainitut kokemukset todellisia vaiko ainoastaan mielikuvituksessa tapahtuneita, omat kokemukseni mukaan lukien.

        Ne ovat kuitenkin tapahtumahetkellä todellisia kokemuksia kokijalle itselleen.

        Kerrot, että sinulla on huono muisti. Muistat kuitenkin kokemuksesi verrattain hyvin.

        Asiat ja tapahtumat tallentuvat eri tavoilla eri yksilöille. Yleensä mielenkiintoiset taikka tunteisiin vaikuttaneet ja niitä järkyttäneet tapahtumat jäävät mieleen loppuiäksi jokaiselle.

        Olet jostain syystä piinannut itseäsi huonon muistisi vuoksi jo pidemmän aikaa. Selkeästi sinulla on vain ollut muuta ajateltavaa ja koettavaa kuin arkipäiväisten asioiden mielessäpitäminen.

        Olet selkeästi hyvin luova yksilö, toivottavasti sille löytyy käyttöä.

        Olet selkeästi hyvin luova yksilö, toivottavasti sille löytyy käyttöä.

        Kiitos nimimerkille kannan otostasi kirjoitukseeni. Kyllä minulla on ilmennyt luovia lahjoja pystyn esm tekmään laulun samalla kertaa sanat ja sävelen jotka on sovitettu humpan valssin tai tangon rytmiin. Olen musikaalinen ja osan hyvin ilmaista jos luen ääneen jotain romaanin tai kaunokirjan tekstiä siis runoja. Näissä asioissa olin koko kouluaikani luokkani paras. Mutta helppoa minun elämäni ei ole ollut, pelkoineen yö kastelemisineen kaikkineen. Paljon olen sitä pohtinut, miksi olen niin muista poikkeava.Luin kerran jutun jossa kirjoitettiin, että pelkotilat voivat siirtyä äidistä lapseen jo kun lapsi on kohdussa. Olen syntynyt talvisota aikaan ja äitini sanoi pelänneensä silloin lentokoneita. Synnyin sinä päivänä kun kotikuntani pommitettiin. Pelko on ollut niin voimakasta, etten jo lapsena voinut kunnollisesti nukkua. Ei minun lapsuudessani ymmärretty kaltaisiani lapsia minuakin sanottiin, että olin vain huolimaton ja siitä rankaistiin.
        Minulla on kuitenkin tälläinen käsitys kaltaisistani ihmisistä, että meillä on kyky nähdä niitä ulotuvuuksia joita meillä jokaisella on ympärillämme näkymättömissä maailmoissa.


    • Yhteiskunta oli erilainen 1940-ja 1950-luvuilla. Pedagogiikan tarkoituksena ei ollut etsiä lapsista heidän lahjakkuuksiaan ja pyrkiä vahvistamaan niitä. Yhteiskunta oli pitkälti luokkajakoinen ja koulutoimen tarkoituksena oli kasvattaa lapsista luokkaansa kuuluvia yhteiskunnan jäseniä.

      Metodit olivat myös toisenlaiset kuin nykyään. Aikoinaan julkista nöyryyttämistä ja ruumiillista rangaistusta pidettiin sopivina kasvatuskeinona. Oli tarkoitus sovittaa yksilöt heidän sosiaaliluokkaansa kuuluvaan muottiin.

      Luonnollisesti näillä keinoilla saattoi olla traumaattisia vaikutuksia nuoriin yksilöihin. Opetuksen ja kasvatuksellisten keinojen jälkeen, yksilöt saattoivat olla tahdoltaan murrettuja ja toiveiltaan lannistettuja. Kenties he olisivat sopivaa työntekijämateriaalia kehittyvän teollisuuden tarpeisiin.

      Loppujen lopuksi teollisuus- tai mikään muukaan sektori ei voinut näitä mielikuvituksettomiksi kasvatettuja olentoja työllistää, koska kenelläkään ei ollut ajatustakaan, että miten se voisi tapahtua.

      Omalaatuinen ajattelu on sekä siunaus että kirous. Toivottavasti se kääntyy vielä tapauksessasi siunaukseksi.

      • Kiitos annistasi tähän ketjuun.


    • Wiirivehka2

      Jaahas! Tännekö voi kirjottaa jostaki mitä on kokenu outoja?
      No oli vuosi jotakin -57 kun Ukki ja Imari kuoli peräjälkeen. Ilmari meni synnytykseen ennen ukkia. Isä oli kai tallilla hevosen luona ja me Helenan, Teuvon ja äidin kanssa kamarin sängyssä.
      Yht äkkiä kamari hulmahti kirkkaaksi kun päivä,- pirtin ovesta tuli Ukki Ilmari sylissään, seisoi siinä ja hymyili, sanoi, että me menemme Ilmarin kanssa nyt pois, meillä on hyvä olla. Valo ei tullut mistään se oli vaan?
      Äiti sanoi, että no siinäpä se oli, Ukki ja Ilmari kävi jättämässä hyvästit.
      Oli se kerta kaikkiaan pienille lapsille mieleenpainuva kokemus.
      Äidille se oli näköjään aivan luonnollista.

    • Jacop

      Ärssyttävimpiä näissä asioissa ovat kriitikot. Tuntuu siltä kuin he olisivat vihkiytyeet siihen, että kaikkiin asioihin heidän olisi vastattava yhdellä sanalla Ei. Tuntuu siltä kuin he olisivat mielestään ainoita terveitä ihmisiä. Minun mielestäni kriitikot on kuitenkin hyvin mielikuvituksetonta porukkaa. Mitenhän olisi jos joku heistä näkisi vaikka tällä palsalla kirjoitettuja tapahtumia itse olisiko hänellä sittenkin tuo heille niin rakas sana "EI" käytössään.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2085
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      173
      1508
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1465
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1199
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1159
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      775
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      277
      734
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe