Pelkoaggressio hihnassa

Huoletonkoira

Hei!

Koirani päälle kävi isompi koira pari kuukautta sitten. Ennen tätä koirani halusi innoissaan mennä tervehtimään jokaista vastaantulevaa koiraa, muttei haukkunut tms. kiskoi vain. Nyt koirani stressaantuu, kun hihnassa tulee toinen koira vastaan. Esim. koirapuistossa koirani pärjää mainiosti kaikenkokoisten ja luonteisen koirien kanssa, ongelma on nimenomaan hihnassa. En tarvitse saarnaa omasta toiminnastani, kiitos. Yritän vain korjata asiat.

Isompien koirien kohdalla kyseessä on aivan selkeästi pelko. Pienempien koirien kohdalla en oikein osaa sanoa, en näe mitään selkeitä pelon merkkejä, mutta ohittaminen harvemmin sujuu ongelmitta. Aina toisen koiran havaittuaan, koirani jähmettyy. Jos vastaan tulee iso koira, koirani käy maate, ja kun vastaantuleva koira on joidenkin metrien päässä, koirani säntää ylös ja alkaa räksyttää. Koiran käydessä maate, en saa sitä edes houkuteltua toiseen suuntaan, kaikki keskittyminen on vastaantulevassa koirassa. Jos vähääkään nykäisen hihnasta, rähinä alkaa. Kohdatessa väistää kuitenkin kaukaa häntä alhaalla, ja rähinä jatkuu taas ohituksen jälkeen. Kun vastaantuleva koira on pieni, oman koirani kokoinen tai pienempi, koirani käy joskus maate, mutta yleensä laskee päätään alas, selän tasolle, ja hiljaa hiipii lähemmäs, kunnes taas kohdalla alkaa repiä ja räksyttää. Tällöin häntä on ylhäällä, ja haukkukin kuulostaa vähän enemmän komentavalta.

Nyt olen alkanut antaa koiralleni nameja aina, kun se havaitsee toisen koiran. Jos koirani alkaa haukkua tai käy maate, namit loppuvat. Tämä on auttanut. Tämä kuitenkin arveluttaa minua, etten vain vahvista koirani pelkoa? Olen myös saanut koirapuistossa muilta kävijöiltä apua, kun koiramme ovat tulleet hyvin toimeen, olemme koittaneet ohitusta hihnassa. Ei auta, rähisee silti. Ei myöskään auta, vaikka hihnan päässä olisi joku muu, eikä sekään, että itse taluttaisin vastaantulevaa koiraa.

Osaatteko antaa neuvoja? Haluaisin päästä koirani kanssa stressittömille lenkeille, sekä koiran, että oman hyvinvointini takia.

Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta hyödyntää kouluttajan ammattitaitoa. Tietenkään, jos en saa itse ongelmaa korjattua, järjestän mahdollisuuden jotakin kautta.

30

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olehantopakka

      Tuosta tavasta pitäisi ensimmäisenä päästä eroon, että koira sanelee toimet miten menetellään kohdatessa. Siinä ei houkuttelut auta vaan oma määrätietoinen asenne. Koiralle sellaiset valjaat, että nostat vaan kahvasta sen ylös ja nyt menoksi, rähjäsi tai ei. Koira ei saa tuijottaa ei vaania eikä hiipiä, ei pysähdellä eikä käydä makuulle. Tiukka ei - ja kahvasta kannatellen viet koiraa eteenpäin äänistä välittämättä. On varmaan aluksi hämillään kun on saanut menetellä mielensä mukaan. Kunhan ei purisi sinua, pistä paksut vaatteet.
      Kuonohihna antaa myös taluttajalle hyvän hallinnan, jos koirasi sen muuten hyväksyy. Joillakin se vaan pahentaa tilannetta, silloin pitää pikkuhiljaa edetä totutellen.
      Ja talutin lyhyelle ettei tule yllätyksiä mutta pyri silti pitämään se löysällä.

      • Jes_

        Juuri noin. Meillä kanssa joskus harkitsin jotain valjassysteemiä jossa olisi kantokahva mistä nostaa ja viedä rekku tilanteen ohi. Kuitenkin tuon voi hoitaa ilman uusiakin vermeitä jos koira on polvenkorkuinen tai yli. Pehmustettu säätöhihna ja remmi niin lyhyelle ettei koira pääse maate, ei kohti, ei ylös eikä alas tai riehumaan mitenkään. Sitten mentiin. Turha sitä on pelkotilanteita pitkittää. Palkkioiden aika on sitten myöhemmin kun hallittu ohitus sujuu.


    • siitäselähtee

      En usko, että tieto- ja taitotasollasi saat koiraasi hallintaan vaikka joku nyt antaisikin ok ohjeita. Tuskin tuttusikaan kun eivät saa mitään aikaiseksi. Pahimmassa tapauksessa kovetat koiraasi ja vahvistat sen nykyistä käytöstapaa (kuten namit jota nyt annat sille). Joku joka vähänkään tietää mitä tekee saisi käytöksen muuttuumaan nopeasti ja koiran tekemään parempia valintoja paineistetuissa tilanteissa. Opiskele miten koira toimii. Kyllä se siitä. Tsemppiä ja älä luovuta!

    • Rantasaunio

      Onko koirasi sekarotuinen vai rotukoira? Ja minkä rotuinen? Voi olla käytökseen ja korjaukseen paljonkin eroa sillä, mitä merkkiä koira on. Sekarotuisella voi olla vahvoja vaistoja, joita ei niin vain huijatakaan.

    • Bodymindsoulia

      Eli aiotte floodingia ehdottaa pelkoaggrelle? Ihmispuolella on havaittu tuhoisia vaikutuksia tuolla tavalla mm. masennusta ja arvaamaton päällekäyminen. Et halua hakeutua oikean kouluttajan pakeille niin aloita lenkit rauhaissa ympäristössä jälkiliinan avulla (jos haluat koiran toiminta kuntoon siis)
      Liinan avulla koira pääsee kehittämään ITSEluottamustaan takaisin. Namit ei välttämättä pelosta kärsivälle edes heti maistu (kokemusta on)
      Koirakouluissa pyörii ohituskursseja tuon tuosta joten 2kk päästä voi sinne mennä liinatyöskentelyn jälkeen harkkaa.

      Ps. Jos joku tuli eilen mua vastaan huutavan ketjukurralla varustetun sakunsa kanssa,kiitos sille! Nauroin kilomterin teille kun molemmat huusitte hampaat vilkkuen :D

      • olehantopakka

        Koiran itseluottamus pitäisi olla siellä hihnan toisessa päässä eli taluttajassa. Floodingista nyt tuskin on kysymys. Aloittajahan kertoo että pienempiä koiria ohitettaessa koira ei osoita pelkoa. Mielestäni ongelman ydin on, että koira on saanut hoitaa ohitukset alunperinkin omalla tavallaan. Puuttuu taluttajan tuki ja ohjeistus.
        Olen kouluttanut remmirähisijän siistiksi ohittajaksi. Vaati paljon työstämistä niin, että koiran oli otettava toimintaohje minulta, eikä sillä ollut lupaa muuhun. Sekin oli joutunut hyökkäyksen kohteeksi, peräti kahdesti.
        Mitkään lempeät lähestymistavat eivät tuo tulosta kun koiralla alkaa adrenaliinitaso nousta.
        Jälkilauseessasi aika ilkeästi pilkkaat henkilöä, jolla on vaikeuksia hallita koiraansa. Toivoisi että koiranomistajat olisivat solidaarisia toisilleen, aina ei mene kuin Strömsössä.


      • Huomentauusiksi

        Oma koirani oli yritetty opettaa työntämällä se tilanteisiin taktiikalla ja siksi se tempoi kahdella jalalla tullessaan mulle. Hain apua,työstin liinalla rauhallisella paikalla ja käytiin treeneissä. Edelleen on työstetävää,mutta valoa pilkistelee jo. Koira nimenomaan räjähtää jos tilanteita ei lähestytä hitaasti pidemmältä etäisyydeltä. Toki voi painia ja hampaat (huudolla) vilkkuen hoitaa ohitukset vaan itse tyydyn nauramaan aivan siitä syystä ettei haluta kokeilla kuin sitä ikiaikaista tapaa ja toinen: koira kuin omistajansa - vältän mustansilmän olemalla ohikulkijana vain ;)
        Millanit ja stilwellit ei sovi samaan tilaan siinä räjähtää sitten omistajat!


    • johtajanheikkous

      Jos koira luottaa omistajaansa, se myös luottaa siihen,että ohitustilanteessa tai vieraan irtokoiran tullessa paikalle.Se omistaja hoitaa tilanteen, puolustaa koiraansa,estää vieraan irtokoiran hyökkäyksen.
      Et kyennyt ajamaan irtokoiraa pois, vaan se pääsi koiraasi kiinni.Miten toimit tuolloin, miten yritit estää irtokoiran tulemisen koirasi luo?
      Se on se ongelma.Irtokoiraa ei saa koskaan päästää oman koiran luo, oli se sitten 5 tai 85 kiloinen.Jos sen päästää luo, koira huomaa ettet kykene sitä suojelemaan,ja alkaa pelätä vastaantulevia koiria,rähjätä niille varoitukseksi,etteivät tulisi luo.
      Omistajana ja johtajana olet silloin liian heikko, kun et kyennyt estämään irtokoiran hyökkäystä.
      Vaikea tilanne.Sinun olisi nyt pystyttävä vakuuttamaan koirallesi, että se on kanssasi turvassa.Oikeasti huolehdittava,ettei koirasi päälle käy ketään.

      Tilanne jossa olette lenkillä, ja kykenet häätämään irtokoiran pois koirasi läheltä, voisi nostaa pisteitäsi koirasi silmissä.
      Jos koira rähjää ohituksissa, se kertoo siitä, ettei se luota omistajaansa.Silloin koiralla on niin heikko omistaja, että koiran on itse puolustauduttava rähisemällä ohituksissa.

      • erojapaljonkin

        Just.Voi myös seurailla vastaantulevien koirien ja omistajien touhuja.Jos omistaja on rauhallinen, ja koira hyväkäytöksinen.Se tarkoittaa että koira luottaa omistajaansa,ja siihen että omistaja huolehtii myös koiran turvallisuudesta ohituksessa.Räyhäävän koiran omistaja on hermostunut,ja joskus agre itsekkin.Eihän sellaiseen omistajaan koira luota.


    • Kelaakoirana
      • eihäiriötä

        En kyllä nähnyt siinä vastaantulijoita, enkä mitään remmirähjäämisen korjaamista, en pelkoagressiotakaan.En suosittelis tota hepposta hihnaa isolle 50-80kiloiselle koiralle, ei ainakaan käytöshäiriöisille, noilla veremillä raahaantuis omistaja vaikka helposti mukana.Tai taluttajan niskat voisi olla koetuksella yhdellä nykäsyllä kun koira on iso,ja voimakas.
        Sosiaalinen tervepäinen koira ei mitään erikoista hihnaa tarvinne, eikä herkkuakaan tarvitse antaa.Se normaali hihnakäytös on koiralle arkea, ei mikään ihme.


    • niinhänseon

      Koirasta on jäkyttävää, että sillä on omistaja joka vetää kyllä hihnan lyhyelle, mutta ei sitten puolusta koiraansa ohituksissa.Panikkihan koiralle siinä ohituksessa sitten tulee, kun lyhyellä hihnalla on kuin puolustuskyvyttömänä vankina, ja heikko omistaja siinä viellä vierellä.Ihmekkös se että alkaa rähistä.Mieti omalle kohdalle, pelkäät oikeesti vastaantulijaa, ja sut sidotaan puolustuskyvyttömäksi kohdatessa.Kuin saaliiksi, joka odottaa vaan hyökkääjää.

    • jfkdjgkjgkl

      Mulla on leikattu narttukoira (tulee toimeen kaikkien kanssa koirapuistossa, mutta provosoituu herkästi), jonka päälle on hyökännyt pari vuotta sitten takaapäin valtava iso koira, noin vuosi sitten koirapuistossa heti portilla kahdesti dominoiva samankokoinen nuorempi narttu ja joku aika sitten isompi nuorempi narttu. Eli mun koirasta on tullut remmirähjä. Toisen koiran lähestyessä istumme tienposkeen syrjään odottelemaan toisen koiran menoa ohi. Estän oman koiran ja vieraan koiran katsekontaktit sekä pyydän koiran ottamaan katseen minuun (kuin nami kädessä=oikeasti kädessä ei ole mitään) tai istun vierelle ja silittelemällä pyrin pitämään sen rauhallisena. Meillä se toimii. Nyt toisen koiran ohi mentyä käy vain pissaamassa.

      • helpoaaaaa

        Älä vie sitä puistoon taistelemaan johtajan paikasta.


    • Valmisko

      BAT-koulutus on hyvä. Siinä häiriö on niin KAUKANA, että koiran ei tarvitse reagoida sillä viimeisellä vaihtoehdolla eli karkoittamisella.. Eli näin pitäisi toimia aina rähjä herkän koiran kanssa. Lasketaan kriteerit niin alas, että koira pystyy olemaan ympäristössä missä on sitä jännittävä asia. Ja siitä lähdetään pikkuhiljaa nostamaan.. Ja rähjä koiran kanssa pyritään aina ennakoimaan tilanteet sillätavalla ettei rähinää edes ehdi syntyä. Et voi raahata pakolla koiraa toisen ohi jos sitä pelottaa, ei auta asiaa yhtään! Se on fakta! Ei korkeapaikka kammosta ihmistä saa linnanmäen raketti laitteeseen ilman PAKOTTAMISTA - raahataan väkipakolla istumaan sinne.. Miettikää omalle kohalle miltä se sitten tuntuu kun kriteerit on liian korkealla. Et varmasti mene vapaaehtoisesti uudestaan. Kokeillaan vaikka alkuun hiphop laitetta joka on paljon pienempi.
      Näin edetään koiran kanssa myös. Niin pienin askelin, että sillä on pieni jännitys, mutta niin pieni, että se pystyy tekemään ohella muutakin kuin tuijottamaan näköpiirissä olevaa vierasta koiraa. Koiran jännityksen saa helposti testattua sillä, että heität maahan pari, kolme herkkua ja jos se syö ne niin vaatimukset ei ole vielä liian korkeat.
      Se täytyy vastaehdollistaa.. tämä vaatii malttia, mutta se palkitaan!

      • olehantopakka

        Älä nyt sentään faktaksi väitä omia mielipiteitäsi. Kyllä näitä asioita voi kouluttaa monella tapaa ja myös tuloksiin päästä. Linnanmäki-tarinasi kertoo että inhimillistät koiraa. Ei ihmispsykologia toimi koirien koulutuksessa.
        On menetelmiä, joissa edetään hitaasti, kellä nyt on aikaa käyttää vuosikausia ongelman ratkaisuun. Koira ei ole vauva eikä lapsi vaan aikuinen eläin. Sillä on usein kyky omaksua nopeastikin uudet asiat kun ne vaan reippaasti tuodaan sen ympäristöön ja kerrotaan miten kannattaa suhtautua.
        Kaikki menetelmät tuottavat myös epäonnistumisia, kun tehdään väärin, taitamattomasti. Yleensä vika ei ole menetelmässä vaan tunaroinnissa.


    • Valmisko

      Niin, monella tapaa kyllä, mutta minkälaisin tuloksin? Positiivinen rankku, mitä pevi-kouluttajat käyttäisi - koira ohittaa toiset koirat ulkoapäin hienosti, mutta sisäisesti pelkää.
      Ja koirahan on ikuisesti pentu, ei se koskaan ole aikuinen.
      Ja kyllä koiran omistajalla pitäisi olla aikaa vuorokausien ja kuukausien koulutukseen, ei ongelmaa saada päivässä tai kahdessa kuntoon esim. rähjä herkkä koira.
      No miten selität sen sitten, jos koira voi pahoin autossa, siis jännittää autoilua niin paljon että oksennus tulee. Pitäisikö se vain heittää autoon ja odotella että se panikoi ensin ja oksentelee ja sitten kaikki on hyvin... Tuskin...
      Tuo linnanmäki teoriani oli näkökanta ihmisen silmin. Koira on eläin, mutta sillä on tunteita mitä se voi tuntea ja yksi niistä on pelko. Kaikki tietää mitä pelko on.
      Miten sinä kerrot koirallesi sitä vaikeassa tilanteessa, että miten toimitaan? " Nyppäsetkö hihnasta ja asetut johtajan asemaan ja otat koiralta luulot pois? "

      • olehantopakka

        Tulokset perustuvat siihen, että koira toimii opitun ja totutun mukaan. Kun se saadaan toimimaan tilanteissa järkevästi ja toistoja tulee riittävästi, siitä tulee rutiinia joka ei enää nosta koiran kierroksia.

        Matkapahoinvointi johtuu auton liikkumisesta ja tasapainoelimen toiminnasta, ei pelosta. Siihen auttaa vain totutus. Tokihan koiralle vastenmielistä on mennä autoon kun se muistaa että huono olo tulee. Pitää aloittaa lyhyistä matkoista ettei kerkiä tulla huono olo.

        Kaikki aikuistuvat, koira ei ole poikkeus. Fyysinen ja psyykkinen aikuisuus on saavutettu n. 3 -vuotiaana. Ihminen vain haluaa pitää koiran "lapsenaan" ja kohdella kuin lasta.

        Vaikeat tilanteet ehkäistään kun koira saa kasvaa luotettavan johtajan perheessä. Se ei kyseenalaista käskyjä eikä panikoi tilanteissa vaan luottaa, että laumanjohtajan ohjeet ovat parhaat. Oikein kasvatettua koiraa ei tarvitse purkittaa, potkia eikä selättää. Ongelmakäytökseen ajautuneen koiran kanssa voi joskus olla tarpeen poikkeuskeinotkin.


    • ajatuksiapäästä

      Mielestäni kaikkia menetelmiä tärkeämpi on koiranlukutaito. Tietää mitä koira kestää, millä voimakkuudella/ energialla puututaan tilanteisiin jne. ettei ylireagoida muttei olla kuitenkaan liian pehmeitä. Pitää olla ihmisellä se herkkyys pelata koiran hermorakenteen kanssa ja havaita näitä asioita. Koirat ja ihmiset ovat erilaisia. Oma käytös tietenkin vaikuttaa valtavasti. Jos ihminen ei pysty olemaan rento, välinpitämätön ja varma tilanteissa eihän sitä koiraltakaan voi vaatia? Peruskoulutuksella on tietenkin myös merkitystä eli istu, maahan, paikka, seuraa, tänne jne. tukemaaan ja vahvistamaan toivottua käytöstä eri tilanteissa. Kyllä osaava ihminen saa suht. nopeasti koiran hallintaan kun kaikki palaset on kohdillaan. Valitettavasti tällaisia koirankouluttajia on todella vähän. Esim. jos tällaista koiraa lähdetään pevimetodilla kouluttamaan voi tulla todella huonoa jälkeä. https://www.youtube.com/watch?v=JxgBlIMquQs
      Jokainen tietenkin kouluttaa ja käsittelee koiraansa niin kuin parhaaksi näkee.

    • oppionhyväksi

      Tuohan näyttää ihan järkevältä touhulta. Pitääpä katsella lisää.

    • lambi

      Hyvältähän näyttää. En ymmärrä miksi koirankoulutus on Suomessa niin "salamyhkäistä". Jenkeissä ja muualla maailmassa kouluttajat laittavat PALJON videoita avoimesti ennen ja jälkeen tapauksista minkä lisäksi asiakkaat niissä kertovat kommenttejaan miten menee. Videot ovat nykypäivää ei voi mitään, maailma on muuttunut.

      • sesiitä

        Katsos nyt kun viisaampi väläyttää. Namikoulut ei kehtaa laittaa kun eivät saa aikaiseksi mitään. Pevikouluttajat ei uskalla kun saavat eläinrääkkäyksen maineen purkin heittelyillä eikä metodit toimi läheskään aina. Hyvien kouluttajien ei tarvitse tehdä mitään kun puskaradio toimii ja kun koirat on pilattu edellä mainituilla koulutuksilla on asiakasvirta taattu. Sinänsä väärin, että osaavat joutuvat ns. siivoamaan muiden roskat vaikeimman kaavan kautta koska asiakkaille on syötetty kaikenmoista puppua koirista aiempien kouluttajien johdosta.


    • Ugholenpuhunut

      Kouluttajakin saa tuloksia vain jos omistaja omaksuu uudet tavat. Koiran ongelmakäytöksessä kun on kaksi syyllistä: koira ja sen taluttaja.
      Koulutus epäonnistuu, jos omistaja on vastahakoinen muutokselle tai epäilee kouluttajan metodeja. Hienosti koulutettu koirakin palaa nopeasti entisiin tapoihinsa kun joutuu saman vanhan tohelon talutettavaksi.
      Koiranomistajan sitoutuminen muutokseen on ntärkeämpää kuin se menetelmä, jolla tilannetta lähdetään muuttamaan.

      • tottaturiset

        Vähän sama kuin lapsi menisi esim. mummolaan kylään ja siellä saa tehdä mitä hölmöyksiä vain ja mummo vain silittelee päätä.


    • Tiedätköitekään

      Jenkeissä e-collar (impulssi) pannat ja häkitys on arkea. Klikkeri vain kivana lisänä. Suomessa tulee tosiaa laki vastaan asiassa. Eläimelle ei saa tuottaa kipua (henkistä stressiä tai fyysistä) käsitelyn/koulutuksen aikana. Pakko siteerata ikuista mantraa: ongelmat on helpompi estää kuin hoitaa.
      Sykli menee suunnilleen näin yhdistelmän/kasvattajan valinta-oppi jo ensi päivinä-leikki-lepo-leikki-oppi
      Toisin sanoen koira on helppo pilata jo syntymästä asti,mutta siksi hommaan pitääkin laittaa ajatusta ja aikaa niin kasvattajien kuin omistajien. Huono hermorakenne on ja pysyy vaikka istuisi päällään!

      • eitäydellistämuutosta

        aika harvalla tuollaisia ongelmia suomessa on.monet on tarkkoja mistä pennun otta,ja mistä yhdistelmästä.suurin ongelma on,kun ei perehdytä rotuun,eikä selvitetä rodun ominaisuuksia ja viettejä.usein se totuus on valitettavasti se,ettei viallisesta saa täydellistä.arka tai agressiivinen koira ei muutu luottavaiseksi ja kiltiksi.vaikka miten koulisi.kurilla ja vahtimissella voi pysyä hanskassa,mutta arvaamattomuus ja arkuus yleensä jää,jonkin asteisena ominaisuutena koiraan.


    • istuvakäärme

      Koira voi olla tietyn luonteinen. Mitä sitten. Se ei tarkoita etteikö siitä saa hyväkäytöksistä ja toimivaa.

    • nakitkaakkoon

      Kattoo vaikka malikoita. Kieli lipoo suunnilleen sata kertaa minuutissa ja pystyvät olemaan kovan ärsykkeen lähellä kontaktissa handleriin. Koulutus kysymys. Ei sen kummempaa. Jos ei tietenkään kouluta niin minkäs teet. Aina pystyy kouluttamaan oli koira minkäikäinen tahansa. Pentuna tietenkin kannattaa aloittaa.

    • the-truth-is-out-there

      Kun koira on hihnassa sen pitäisi olla aina rauhallinen. Ihmiset opettaa koiraa ja kaivaa esiin siitä viettejä mitä nykypäivän kaupunkikoira ei tarvitse. Herätetään ja kaivetaan esiin tarpeettomia viettejä, lelut, repimisleikit yms. Innostetaan ja kannustetaan koiraa vielä niihin jopa kun ollaan lenkillä. Koira kun tarvitsisi ainoastaan sosiaalisia taitoja. Ei muuta. Opetetaan koiralle asioita mitä se jo osaa luonnostaan "istu", "maahan". Esim. kun pysähdytään niin koira pysähtyy. Jos ollaan pidemmän aikaa paikallaan niin koira menee luonnostaan istumaan tai makaamaan maahan. Periaatteessa koiran ns. käsky koulutus on ihan turha.

      Kun katsoo eläinten liikehdintää esim. afrikan savannilla niin ne kävelevät rauhallisesti. Ainoastaan kun jokin on hätänä tai saalistetaan juostaan. Ongelma on monesti siinä, että ihmiset osaavat kyllä kävellä hitaasti, mutta jännitetään liikaa. Hitaasti kävely ei merkitse rauhallisuutta tai rentoutta aina. Koira tulkitsee kun kävellään hitaasti ja jännittyneenä, että nyt vaanitaan jotain. Kuten leijona hitaasti hiipii ja yrittää yllättää saaliinsa. Eli monesti kommunikaatio ihmisen ja koiran välillä on väärä. Sitten revitään ja riuhdotaan hihnaa eikä koira voi sitä ymmärtää mitä se muka tekee väärin "sähän sanoit, että vaanitaan ja saalistetaan nyt".

      No, miten näitä ihmetaitoja sitten oppii? Periaatteessa joku joka näyttää oikean mallin on aina hyvä apu ja alku, mutta pitää olla myös itse halukas oppimaan lisää. Pitää kaivautua pintaa syvemmälle eikä jäädä tietylle tasolle. Kehittää itseään. Tiedostaa, että monet omat reaktiot ja kehonkieli on opittua ja sitä pystyy muuttamaan. Vähän niin kuin matka sisimpään, alkujuurille. Jokainen oppii eri lailla ja väylä voi olla eri, mutta mikä tärkein niin päädytään aina samaan lopputulokseen. Leppoisaa elämää kaikille.

      • ei-enää-annettavaa

        Lisään vielä, että yleensä aina kaiken uuden kokeminen jännittää tai saattaa pelottaakin. Tätä tunnetta ei saa sivuutta tai lähteä kiertämään sillä se on tärkeä osa koko prosessia. Siinä oppii koko ajan. Ja kun aika kuluu niin huomaakin, että on oppinut vaivihkaa uutta ja tilalle saattaa tulla tunne jota ei ole kokenutkaan kuin hetkittäin elämässä. Se on hieno juttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1589
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      22
      1269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1069
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1051
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1048
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      938
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      4
      936
    8. 4
      932
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      922
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      914
    Aihe