Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

sairauspäiväraha osatyökyvyttömyyseläkeläisillä?

Vaikeeaa

Miten ja mistä tulosta lasketaan?
Lasketaanko sairauspäivärahan määrä palkkatulosta, joka oli ennen osatyökyvyttömyyseläkeelle jäämistä? ja siitä saadusta summasta vähennetään tuo osatyökyvyttömyyseläke?
Vai miten?

18

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsus

      Riippuu eläkkeen alkamisvuodesta. Jos on alkanut ennen vahvistettua verovuotta, ei vähennetä, jos sen jälkeen, niin vähennetään.

    • Vaikeeaa

      Kiitos vastauksesta. Täsmennän, että osatyökyvyttömyyseläke alkoi kesällä 2014.

    • lapsus

      Jep, sitten vähennetään.

    • Vaikeeaa

      Kiitän ! Ja kaino kysymys vielä , että minkä vuoden tuloista lasketaan? Ja entä miten vähennetään? jos olet vain tehnyt puolet entisestä työtä, niin sairauspäiväraha on sitten todella pieni jos se lasketaan siitä ja vielä vähennetään siitäkin osatyökyvyttömyyspäiväraha, eli en saa mitään. Sairauskulut nousee, ja työkyvyttömyyseläkkeeni on vain 480 e.
      Niin jo on yhtälö, ja laulut vähissä.

      • koiranmakkara

        ite kans osatyökyvyttömyyseläkkeellä,sairaspäiväraha käytetty,liiton rahat käytetty.uutta en saa kummastakaan,enkä työttömyyskorvausta.joten montussa ollaan pelkällä osatyökyvyttömyyseläkkeellä...terve tuloa joukkoon sekaan ja lopeta pohtiminen,ei se auta,,,,,,töihin tai hautaan..hmmm leipäjono unohtu,joten yhä elossa!


      • Noinsemenee
        koiranmakkara kirjoitti:

        ite kans osatyökyvyttömyyseläkkeellä,sairaspäiväraha käytetty,liiton rahat käytetty.uutta en saa kummastakaan,enkä työttömyyskorvausta.joten montussa ollaan pelkällä osatyökyvyttömyyseläkkeellä...terve tuloa joukkoon sekaan ja lopeta pohtiminen,ei se auta,,,,,,töihin tai hautaan..hmmm leipäjono unohtu,joten yhä elossa!

        Hei sinun joka olet käyttänyt sairauspäivärahasi 300 pv ja tuonjälkeen työttömyyskorvauksesi, niin sinun pitäisi saada uudet 300 pv. sairauspäivärahaa, koska tavallaan sinut katsotaan olleen työmarkknoiden käytettävissä, siitäkin huolimatta vaikka olet ollut sairauslomalla.


      • koiranmakkara
        Noinsemenee kirjoitti:

        Hei sinun joka olet käyttänyt sairauspäivärahasi 300 pv ja tuonjälkeen työttömyyskorvauksesi, niin sinun pitäisi saada uudet 300 pv. sairauspäivärahaa, koska tavallaan sinut katsotaan olleen työmarkknoiden käytettävissä, siitäkin huolimatta vaikka olet ollut sairauslomalla.

        mutta kun pyysivät sitä hakeen,niin kelan lääkäri päättikin yxkax että olen täysin terve entiseen työhöni,josta ollut pois jo 3v kun todettu,että olen 60% työkyvytön.
        jeten ei tullut sitäkään sitten :-( TE-keskus ilmoitti "emme tarjoa sinulle töitä ja koska et saa työmarkkinatukea,ei tarvii ilmoittautua enään."joten ruoka haettava muualta,tulin juuri virvelöimästä ja saaliina ainoastaan eturauhastulehdus! mutta onneksi kipeenä ei ruokakaan maistu,toki pahimpaan nälkään voi nuoleksia jääkaapin hyllyjä,aina sinne jotain makuja on jäänyt ja suunsahan aina pyyhimme hylätyillä hakemuksilla.


    • hhfydtgeggdhhxjuui

      Olen pahoillani puolestasi, mutta se ei elätä. Ja voi sitä mielivaltaa, ja ikävää kohtelua. Valitettavasti sairas ihminen on helppo kohde.
      Ole sinnikäs ja yritä hakea apua.
      Ihan käsittämätöntä, että meidän kansalaisten äänestämät Hallituksen jäsenet, ovat heikentämässä lisää sairaitten asemaa, ja pienentämässä jo ennestäänkin huonoa sairauspäivärahaa, sekä nostamassa sairaitten kustannuksia (lääkkeet, hammaslääkäri, lääkäri) Jos kansaa edustavat ja kansalta äänensä saaneet kansanedustajat todellakin äänestävät esitysten puolesta, niin se on vastoin kansan toivetta. Taitaa olla monelle edustajalle viimeinen kansanedustajakausi, sillä luulisi monen vaihtavan ehdokastaan ja puoluettaan.

      • tulisanottua

        Juu, ehdokasta on helppo vaihtaa, sillä niitä riittää. Mutta puolue? Kaikki on jo kokeiltu.

        Nyt on neljännesvuosisata säästetty, leikattu ja saneerattu. Mikä on tulos? Miksi osaa väestöstä elätetään tyhjänpanttina? Miksi ihmisiä koulutetaan moneen kertaan ja nämä parinkin korkeakoulututkinnon ihmiset makaavat joutilaina tai opiskelevat kolmatta tutkintoa? Kuinka sellaiseen on varaa kuitenkin?


      • Kaksipuolta

        Se kun vaan menee niin, että kaikkien on syötävä, ja kaikille ei yksinkertaisesti riitä työtä. Ostovoiman heikentymisen myötä kaikilla ei riitä rahaa kuluttaa, ei ostaa palveluita, niin miksi palkata lisää henkilöitä, jos entisetkin työntekijät irtisanotaan.
        Toinen juttu on sitten taas se vitasus, että ihmisten tulessa lähelle eläkeikää, monien sairauksien riskit kasvaa, ja tuki-ja liikuntaelin sairaudet lisääntyy. Monet raskaan työn raatajat joutuvat jäämään ennenaikaiselle eläkkeelle.
        Onneksi, sillä niin avautuu usein nuorille mahdollisuus työllistyä.
        Tosiasia on onneksi kuitenkin se, että suurimmalla osalla on sentään töitä, joten se on pieni uhraus, jos joutuu osallistumaan veroilla näihin talkoihin, sillä se on kuitenkin se onnellisin tilanne, että on työkyky ja työpaikka.


    • lapsus

      2015 vuoden puolella työkyvyttömyys jos alkaa niin käytetään verovuotta 2013. Siitä määräytyy päivärahan suuruus per päivä ja osatk tosiaan vähennetään eli muunnetaan myös päiväkohtaiseksi.

      • vaikeaa

        Kiitos Paljon .
        Teen töitä kolmena päivänä viikossa, joten saanko silloin sairauspäivärahaakin, vain noina päivinä?
        Entä lasketaanko päiväraha uudelleen, jos se jatkuu vuodenvaihteen jälkeen vuodelle 2016, kun vaikuttaa siltä etten toivu työkuntoon aikoihin, jos ollenkaan.
        Ikää on mittarissa 61v. ja kroppa remppaa pahasti. Työstä ei vaan enää tule mitään. Mielelläni olisin vielä työssä, sillä tuo pieni palkka olisi tarpeen, mutta ei auta kun kroppa protestoi ja lakkoilee.


    • lapsus

      Sairauspäivärahaa maksetaan arkipäiviltä, myös lauantailta. SIltä ajalta kun saikkua on kirjoitettu ja jos kela hyväksyy sun saikkutodistukset. Ei väliä miten töitä oot tehnyt tai teetkö lainkaan eli s-loma todistukset sen ratkasee. Jos saikku yhdenjaksonen vuodenvaihteen jälkeen, ei määrä muutu vaan pysyy koko jakson samana.

    • Vaikeaa

      Sydämellinen kiitos sinulle tiedosta. Tuo toimeentulo kun askarruttaa, niin hyvä ja helpottava tieto.
      Nyt ei tarvitse sitten syödä jokapäivä kaurapuuroa, vaan jokatoinen päivä riittää, joten tuntuu helpottavalta.
      Kun nyt vaan ei tulisi kauraryyneihin mitään ylimääräistä veroa, se kun on vähävaraisten pelastus ja jopa terveellinen sellainen : )

    • auttakaakiitos

      Kohtalotoveri kysyy miten homma hoituu kun jäänyt osatyökyvyttömyyseläkkeelle vuonna 2013 ja nyt tiedossani pitkä sairasloma ?
      Palkkani on vain 1000 euroa lisineen ja osatyökyvyttömyyseläke vaan 500euroo.
      Mitähän mahtaa olla tapauksessani sairauspäivärahan määrä?
      Kysyn täältä kun vaikutatte olevan fiksua porukkaa, KIITOS : )

    • Samatäällä

      Sama juttu meikäläisellä, vaan olen jäänyt otkeläkkeelle jo vuonna 2010. Terveydentilani vuoksi tuloni on pudonnut , ja saan enää 700 e/kk brutto. Otk.eläkkeeni on vajaa 500 e.
      Joudunko kadulle kerjäämään ?
      Jos joku ystävällisesti avaisi millä laskukaavalla tapauksessani sairaspäivä lasketaan ?

    • lapsus

      jos osatk on alkanut kesken vuotta 2013 ja työkyvyttömyys alkaa 2015 vuoden puolella niin sama tapaus kuin aloittajalla. Eli vähennetään. Määrä tietenkin riippuu vahvistetusta verotuksesta ja eläkkeestä, sen indekseistä ym. Kelan sivuilla on päivärahan määrän laskuri, se antaa ainakin suuntaa.

      Jos osatk on alkanut 2010 niin ei vähennetä, eli käytetään verovuotta 2013.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe