onko oikein?

nos

Varastaa, uhkaa ja jää rankaisematta. Ei sakkoja ei vankilaa, se hienoa. Ajaa pientä ylinopeutta kolme kertaa, vahingossa. Saa sakot, menettää ajokortin vähintään kuukaudeksi. Onko suomi nimisessä yhteiskunnassa minkäänlaista oikeustajua? PÄÄTTÄJILLÄ!!!!!

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MistäNäitä

      "Ajaa pientä ylinopeutta kolme kertaa, vahingossa."

      Jos liikennemerkkejä ei tunnista tai ei osaa ajaa niiden mukaan, niin on parempi että kortti otetaan kokonaan pois. Luulisi että jo kahden sakon jälkeen oppii tarkkailemaan liikennemerkkejä.

    • noexcuses

      Nii, mutku ylinopeutta ei aja vahingossa. Autossa on nopeusmittari, ja tienposkissa on nopeusrajoituksia, joita seuraamalla tietää, että minkälaista nopeutta maksimissaan pitää ajaa. Ehkä olet unohtanut, mutta nämä jutut kyllä opetettiin autokoulussa.

      Ja jos ajo-oikeus todella on tärkeä, niin eikös siitä kannattaisi silloin pitää huolta?

      • WANHA VITSI...

        Moottoritie tasoisella tiellä jossa sopiva nopeus olisi esim 150km/h voi rajoitus olla vaikkapa 60km/h

        Että kyllä. Ylinopeus voi olla edelleen vahinko


    • Epäreilua_on

      Kyllä voi ajaa vahingossa. Jos ajaa esim työmatkoja 40 tkm vuodessa henkilöautolla siihen rutinoituu. Suomessa on saakelisti teitä joissa nopeus vaihtelee 2km välein 100->80->100->80->60 ja vakionopeudessäädin päällä helposti unohtuu tuo 100 päälle 80 alueelle. Ja poliisit tutkaavat aina tällaisen muutoksen jälkeen siinä alemmassa nopeudessa.
      Itse vedin viime viikolla usean satasen sakot. Ajoin 98 /80, juuri tällaisessa tilanteessa. Tuo muutama satanen on iso menetys perheen joulusuunnitelmista, mutta onneksi voin tehdä vklopputöitä sen eteen.

      Jos menettäisin kortin, ansiot putoisivat erittäin paljon n. 30%, samaten verorahat valtiolle. Se näkyisi tietenkin perheen elintasossa heti.

      Nämä elämänsä sankarit, joilla ei ole mitään menetettävää, saa varastaa ja uhkailla ilman, että heille tulee mitään seurauksia heidän normaaliin elämäänsä. Ns. heidän elintasonsa ei muutu miksikään kun he uhkaavat tai varastavat, eli tekevät esim. henkirikoksen. Minä, ajan työmatkalla epähuomiossa hieman ylinopeutta ja saan kärsiä siitä useat kuukaudet. Onko oikeudenmukaista? Ei. Onko oikeudenmukaista että minun verorahoilla elätetään Suomen pummit ja mamut? Ei. Mitä voin tehdä? Mellakoida? En, menisi maine ja työpaikka, kun minut miellettäisiin joko rasistiksi tai anarkistiksi, kiitos media.

      Suomi on helppo maa olla pummeille, mutta raskas duunareille. Jos meidän verorahat käytettäisiin oman maan kansalaisten työllistämiseen, elettäisiin me rikkaudessa kaikki. Suomi käyttää useita miljardeja turhuuksiin vuosittain, kuten maahanmuuttoon, kehitysapuun, muiden auttamiseen. Oma kansa kuolee kohta pois. RIP

    • Valtio ymmärtää erityisesti uhkailun ja varastamisen päälle. Nykyään maantierosvousta eivät harjoita lainsuojattomat pimeillä metsätaipaleilla vaan Valtio on monopolisoinut sen itselleen. Kaiken lisäksi laillistettu maantierosvous on automatisoitu lähes kokonaan.

      Ennen muinoin rosvot kohtasivat asiakkaansa kasvotusten ja pahoinpitelivät nämä henkilökohtaisesti korkeimmalla mahdollisella ammattitaidolla. Nykyään telkänpönttöön sijoitettu kamera räppää kuvan ja sivarit postittelevat massoittain uhkavaatimuksia rehellisille tienkäyttäjille.

      Päiväsakkojen määrääminen on työlästä ja saattaa lopulta maksaa enemmän kuin sakoilla saadaankaan. Rikesakko puolestaan on massojen rosvoamiseen optimoitu työkalu. Harva niiden määräämisestä valittaa ja useimmat maksamat ne mukisematta ja mitä pikimmiten.

      Ahneelle mikään ei riitä. Muutamalla nuijan kopautuksella tuplattiin rikesakkojen määrä eduskunnassa. Muinoin maantien laidassa toimineet rosvotkin ovat varmasti kokeilleet samaa keinoa, kopauttavat nuijalla muutaman kerran enemmän, että saisivat tuplasaaliin. Silloin se ei auttanut, mutta nykyään kaikki on mahdollista.

      Aikoinaan maantierosvotkin keksivät, ettei useampi kopautus tuo lisää saalista, jos kopautettava ei välillä vaihdu. Valtio ei ole yhtään vähä-älyisempi kuin maantierosvotkaan. Pitää siis saada lisää asiakkaita. Useampi rosvottava tietää enemmän tuloja. Niinpä odotettavissa on jatkuvasti aleneva sakotuskynnys yhä suurempien sakkosummien kera.

      Minä olen päättänyt ajaa tästä lähtien tiukasti mittarinopeudella. Se ei liikenneturvallisuuteen vaikuta minun kohdallani ainakaan parantavasti, koska en ole kokenut oikeastaan edes läheltä piti tilanteita, vaikka nopeudet ovat olleet rajoitusten ylärajoilla. Eipähän ainakaan tarvitse enää jonon perässä körötellä, ne kun ovat tästä lähtien takanani ja pysyvät siellä.

    • Laskija56

      Laki ja oikeudenmukaisuus eivät ole sama asia. Joku viisas sanoi kerran jotenkin niin, että laki palvelee aina voimassaolevan yhteiskuntahierarkian säilymistä. Esimerkiksi liikenteen virhemaksujen ja sakkojen tuli olla rangaistuksia ja eri rikkeistä ja rikoksista määrättyjen rangaistusten samassa suhteessa rikoksen vakavuuteen. Suomessa kuitenkin liikenteeltä perittävät (rike- ym.) sakot eivät ole oikeudenmukaisessa suhteessa muista rikoksista määrättäviin rangaistuksiin. Juuri korotettiin liikenteen rikesakkoja ja minimisakkoa, korotuksen perusteena oli valtion rahantarve eikä oikeudenmukaisuus.

    • hamurabi

      Muistaa pitää että poliisien vika tämä epäkohta ei ole ollenkaan. Poliisit ei tee lakeja vaan hallitus.Minun mielestä varkaalta pitäisi käsi katkaista kuten Arabimaissa ja tulee se kohta Suomeenkin kun Islam ottaa vallan täällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1688
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1315
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1137
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      922
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      875
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      837
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      768
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      702
    Aihe