Miksi esitettyjä ongelmia ei korjata?

kerroin.kylmän.totuuden

Olen asiaa ihmetellyt aiemminkin. Olen itse ilmoittanut ylläpidolle Suomi24:n uudistuksen jälkeisiä puutteita ja kerännyt ne myös listaksi. Ajattelin muistutukseksi laittaa listaa uudelleen omaksi aloitukseksi. Lista ongelmista ei ole täydellinen, eikä voikaan olla koska jatkuvasti löytyy uutta hämmästeltävää. Lista ei ole lyhentynyt, päinvastoin.. En ammattilaisena voi muuta kuin ihmetellä kuinka tällainen työnjälki hyväksytään jossakin yrityksessä ja tekijöille maksetaan palkkaa.

Ylläpito ei vastaa esitettyihin kommentteihin palvelusta, ei auta ongelmissa sivuston kanssa pyöriviin. Pitäisi edes Suomi24:n johdon ottaa vastuunsa mutta nyt näyttää siltä kuin mm. uudistushankkeen vetäjät ja vastuusuunnittelijat olisi maa niellyt. Hävetkää!

15

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerroin.kylmän.totuuden

      Lista on muodossa jossa alunperin julkistiin.

      - Onko keskusteluun osallistuminen Suomi24:ssä helppoa/vaikeaa?

      Vastaus: osallistuminen on vaikeaa monista syistä.

      ================

      - Mitkä syyt tekevät siitä helppoa/vaikeaa?

      Vastaus: lukuisat viat ja puutteet tekevät osallistumisesta vaikeaa. Alla listaa pahimmista havaituista, ei tärkeysjärjestyksessä:

      1. Viiveet palstapäivityksissä. Jopa 10 minuuttia kuluu ennenkuin kirjoitettu uusi aloitus tai kirjoitettu kommentti näkyy palstalla. Jopa kirjoitetun kommentin näkyminen viestiketjussa satunnaisesti viipyy. Näyttää siltä kuin sensuuri iskisi ja tulee kirjoitettua aloitus/kommentti uudelleen, jopa useaan kertaan (satunnaisvierailija)

      2. Palstahäiriköt. Moderoinnilla ei ole työkaluja puuttua keskustelupalstoja häiriköiviin. Keskustelu palstalla mahdotonta kun häirikkö postaa jatkuvasti omaa mantraansa palstalle joko uusina aloituksina tai sotkien keskusteluketjut. Lääkkeenä ehdotan: luotsit takaisin ja ongelmapalstoille kirjautumispakko

      3. Moderoinnin toimimattomuus. Moderoinnin taso ala-arvoinen. Asiallisia viestejä/aloituksia katoaa ja räikeimmät ja likaisimmat kirjoitukset jäävät päiväkausiksi. Lisäksi kun moderointi sääntöjenvastaisen aloituksen poistaa, se jää jopa viikkokausiksi palstalle killumaan haamuna. Se on helppo siitä kopioiden ottaa luettavaksi ja uudelleenpostattavaksi. Eli ei täytä edes tuoltaosin lakipykälää edes.

      4. Moderointi ei toimi myöskään sen takia että jo pitkään ollut virhe Ilmiannossa estää tehokkaasti asiattomuuksien ilmiannon moderoinnille.

      5. Kun ei ole enää minkäänlaista rakennetta keskusteluketjussa, ei näe selkeästi kuka vastannut mihinkin kommenttiin

      6. Jatkuvat "Palvelinvirhe" ilmoitukset. Ei tiedä mitä pitäisi tilanteessa tehdä kun virheilmoitus ei kerro yhtään mitään. Aloituksessa saattaa tulla tuplana, triplana sama aloitus kun epätietoisena yrittää lähettää aloituksen uudelleen.

      7. Ei voi mobiililaitteissa kunnolla käyttää. Riippuen laitealustasta hyvinkin mlnenlaisia ongelmia ja puutteita. WP8.1 laitteissa kaataa selaimen jatkuvasti. Android-laitteissa mm. zoomaaminen estetty.

      8. Kirjautuneena ongelmana epätieto siitä onko istunto olemassa. Väittää kommentin/aloituksen lähettäessä että ei ole kirjautuneena. Tilanteessa ei ole mitään mahdollisuutta jatkaa enää. Menettää kirjoituksensa tai pakko yrittää kopioida talteen, mikäli sellaisen hallitsee. Pitäisi olla edes mahdollisuus uudelleenkirjautumiseen jotta ei mene kirjoitus hukkaan. Mobiililaitteissa aika kehno ratkaisu että kirjaudutaan ulos kun selain suljetaan. Asiasta keskustelua jo kehitysversion aikana ja silti tämä otettu käyttöön. Ei kertakaikkiaan toimi ratkaisuna!

      9. Kaikki kirjoitettu teksti muotoillaan väkisin uudelleen. Jokaisesta 'Enteristä' vääntyy tyhjä rivi, ylimääräiset merkit poistetaan. Hankala kirjoittaa mitään säällisen näköistä tekstiä kun se väännetään irvokkaasti.esim. tämäkin vastaus kärsii kovasti pakkomuotoilusta. Ylläpito on asian kuitannut väittämällä että asialla karsitaan häiriköintiä.

      10. Linkkien laittaminen ei onnistu kunnolla. Ei osaa parsia oikein. Esimerkiksi URLin loppuun kirjoitetut .) tulkitaan osaksi URLia vaikka eivät ole edes sallittuja merkkejä.

      11. Vanha iänikuinen laskutehtävä toimii tasan yhtä kehnosti kuin aina. Netti väärällään toimivia botti-tarkistuksia, miksei viallista korvata tai korjata?

      12. Keskusteluhaku on järkyttävän kehno. Miksi toteuttaa jos ei tee kunnollsista. Ainoa toimiva tapa tällä hetkellä on avata google ja hakea sillä, laittaa rajaukseen site:keskustelu.suomi24.fi. Miksette ota googlen hakua käyttöön sivustolla. Edes mahdollisuus rajata haku palstalle jossa on, eli samaan tapaan kuin vanhassa oli. Lisäksi hakuun tarvittaisiin aika-rajaus (ed. viikko, kuukausi, vuosi tms. vapaa päivämäärärajaus)

      13. Joka paikassa kummittelevat poistetut keskustelut, jopa poistetut palstat. Jopa Suomi24:n profiilisissa on yli 130 sivullista viittauksia poistettuihin viesteihin

      14. LÄHETÄ- näppäin ei toimi, toimii vasta toisella painalluksella. Riippuen selaimesta ja laitteesta jatkuva kiusa ja riesa. Jopa linkit (Ilmianna, jaa, kommentoi..) lopettavat toimintansa. Linkit saa toimiviksi vasta jos käynnistää selaimen uudelleen.

      15. Kirjautuneena valitsen "Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi". Miksi aivankuin viestini omistussuhde katoaisi myös? Tuon valinnan teen vain ollakseni anonyymi jossakin ketjussa, toisissa joissa en halua olla anonyymi, annan oman tunnukseni näkyä. Valinnan tehtyäni en sii siis saa edes siihen kelloon ilmoitusta jos joku on kirjoittanut vastauksen. Siis miksi hmeessä tällainen järjestely? Kuitenkinhan järjestelmään ja viestiin jää samaan tapaan tieto kirjautuneesta käyttäjätunnuksesta, selaimesta, ip-osoitteesta, laitteesta.. Olisi tärkeä saada tietoa myös vastauksiin noihin anonyymipostauksiin.

      ...jatkuu....

      • kerroin.kylmän.totuuden

        ...jatkuu..

        16. Oman viesti poistaminen ja muokkaus puuttuu. Tosi ikävää huomata jokin paha kirjoitusvirhe jälkeenpäin kirjoituksestaan voimatta sitä enää lähettämisen jälkeen korjata. Noita typoja tulee etenkin käytettäessä mobiililaitteita korjaavine tekstinsyöttöineen ja kosketusnäyttöineen. Ja edelliseen viitaten se oma on kirjautuneena kirjoitettu, myös " Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi"-optio valittuna. Poisto myös joissakin tilanteissa olisi tarpeen, esim. kun "Palvelinvirhe" aiheuttaa tuplan, triplan.

        17. Ennen pystyi oman kirjoituksensa poistamaan, uudistuksen myötä näyttävät kaikki itsepoistetut viestit muuttuneen ei-poistetuiksi. Kamala virhe!!!

        18. Kaikenlaista outoa sälää koodattu palstalle, on Luetuimmat- ja Lue myös nämä-listaa. Noiden käyttötarkoitusta ei edes käsitä. Luetuimmat pitäisi olla Tuoreimmat, Lue myös nämä-listan tarkoitusta ja mielekkyyttä ei edes käsitä. Kuitenkin kaikki se mikä kertoisi mitä palstalla tapahtuu ja mikä kiinnostanut palstalla kirjoitetuista loistaa poissaolollaan. Missä on se oikea Luetuimmat, Kommentoiduimmat, Tykätyimmät? Ja kaikki tuo valittuna itse optioin (tänään, tällä viikolla, tässä kuussa, tänä vuonna, kautta aikain tms.)

        19. Palstojen läpinäkyvyys aiheuttaa kaaoksen. Palstalla pitäisi olla ruksi jonka valitessa saisi ns. ala-aihealuenn aloitukset näkymättömiin palstalta. Esim Lemmikit-palstalla ollessa näkyy kaikki alla olevien palstojen (Kissat, Koirat, ja niiden alapalstat) aloitukset. Ruksi voisi olla myös omassa profiilissa. Omassa profiilissa pitäisi olla muutakin mahdollisuutta virittää sivuja oman näköisiksi, esim. palstasivuilla näkyvien aloitusten lukumäärä, keskusteluketjujen järjestys palstalla, keskusteluketjun esitystapa/-muoto

        20. Järjetön nimimerkkirajoitus. Miksi "I__"on sallittu? Miksi "Vedän_sua_turpaan" on sallittu kun "Vedän sua turpaan" ei ole sallittu? Yhtään selkeää ja järkevää perustetta ei ole esitetty. Miten muka välilyönti aiheuttaa teknisiä ongelmia? Eihän lehtien uutisotsikotkaan ole muotoa "Teemu_Selänne_lopettaa" ja silti URL onnistuu tehdä ja uutinen päätyy etusivulle ja lööppeihin. http://www.iltaplörinät.fi/urheilu/jaakiekko/nhl/teemu-selanne-lopettaa/201507305467483. Ainoa asia mitä rajoituksella on tehty on mahdollisuus kiusantekoon. Nyt jos joku tykkää anonyyminä esiintyä ja käyttää samaa nimimerkkiä jatkuvasti, vaikkapa "Pekka turust" ja nyt uudistuksen jälkeen pakko käyttää "Pekka_turust". Jos jotakuta ei Turun Pekan kirjoittelu miellytä on helppo tehdä kiusaa rekisteröimällä Pekan käyttämän nimimerkin, Pekannon vaihdettava nimimerkkinsä kokonaan. Ei hyvä. Kannattaisi harkita ennen päättömiä toteutuksia.

        21. Edelliseen jatkaen.. Jos joku on rekisteröinyt käyttäjätunnuksen Tähti, ei voi enää rekisteröidä tunnusta Tahti, eikä niin muodoin myös käyttää anonyyminä nimimerkkinä.

        22. Kommenttiin/vastaukseen ei voi laittaa otsikkoa. Otsikkona näkyy käytettävän sitten nimimerkkiä tyyliin "Vedän_sua_turpaan".

        =============

        - Mikä on tärkein parannus, jolla voitaisiin mielestäsi helpottaa ja auttaa keskusteluun osallistumista?

        Vastaus: Haluttaisi vastata vain että korjatkaa kaikki edellä esitetyt ongelmat ja puutteet mutta se ei liene kysyjän mielessä. Moderoinnin parannus on kaikkein tärkein yksittäinen asia mihin pitää satsata. Sen jälkeen odotellaan luotsien palaamista ja mahdollisuutta nähdä viestiketjut puurakenteisina.

        =============

        - Sana on vapaa (sääntöjen puitteissa).

        Vastaus: En ole oman IT-urani aikana törmännyt näin kehnosti läpivietyyn hankkeeseen kuin Suomi24-uudistus. Epäonnistumisen merkitys vielä kasvaa koskapa on suuren yleisön käytössä ja herättänyt kovasti pahennusta käyttäjien piirissä. Lisäksi uudistuksen jälkeen tehty palautekysely ei saanut mitään aikaiseksi, päinvastoin: lisää outouksia ja virheitä saatu ujutettua portaaliin. Tuntuu aivan siltä kuin Suomi24 ei koskaan opi tehdyistä virheistä. Ei ole ensimmäinen uudistus mikä tyritty, tuoreimpina muistissa Treffit- ja Posti-palvelun uudistus.

        =============


      • ewsfrdghj

        1 Viiveet kunnossa 2009 julkaistussa veriossa

        2-4 rekisteröintipakko ratkaisee tuon ongelman ""Tietyissä asioissa joudutaan valitettavasti menemään heikoimman lenkin mukaan ja meistäkin on erittäin harmillista, että enemmistö kärsii muutaman hölmöilyistä.""

        5 2009 julkaistussa versiossa sai valita 3 eri esitystapaa viesteille. 1 viestipuu 2 hierarkia 3 nykyisin kaltainen näkymä

        6 tuokin kunnossa 2009 versiossa

        7 Nykykännyköissä on ihan tavallinen netti. WAP on kuollut ja kuopattu.. Vika siis laitteissasi

        8 Ratkaisuna se että pysyisi kirjaantuneena vaikka viikon. Teknisesti helppo toteuttaa

        9 Tällä estetään häiriköintiä ja sotkemista

        10 Tietokone ei voi tietää onko sulku osa linkkiä vaiko ei

        11 Laskutehtäväongelmakin ratkaistu 2009 veriossa. Asiat oli kunnossa, ei tarvittu laskuja

        12 Edellisessä versiossa haku toimi moitteetta, sai rajata palstan, ajan, kirjoittajan jne. mukaan¨

        13 Tuokin kunnossa edellisessä versiossa. Viestit katosi näkyvistä, mutta ylläpito pystyi silti lukemaan niitä

        14 Tuokin kunnossa edellsiessä versiossa

        15 Tuokin kunnossa vanhassa versiossa. Sähköposti-ilmoitukset tule vaikka kirjoitti anonyymina, ja jos vastasi anonyymina omaan ketjuun ei tullut ilmoitusta

        16 Tuokin kunnossa edellisessä versiossa

        17 Nykyinen järjestelmä ei tue omia poistoja, siksi ne teki paluun

        18 Tuokin asia kunnossa vanhassa versiossa. Tosinsitä käytettiin väärin jonkun verran.

        19 Tuo on pelkkö bugi että voi kirjoittaa myös pääaihealueelle... Voitanee taas todeta että tuokin asia oli kunnossa vanhassa versiossa

        20 Tuokin on bugi jota ylläpito ei suostu korjaamaan. Järjestelmä EI tarkista onko tunnus vapaana vaan voiko sen rekisteröidä... Ja taas... oli kunnossa vanhassa versiossa

        21 Taas ylläpito sotkee sähköpostiosoitteet ja nimimerkit keskenään. 2009 versiossa sai valita eri nimimerkin kuin sähköpostiosoitteen alkuosan.. Tokihan tuo aiheutti "sekaannuksia"

        22 Tuokin asia oli kunnossa 2009 versiossa...

        Eli miksi siis uudistetaan TOIMIVAA 2009 versio olisi ollut täydellinen muutamalla muutoksella A: Kaikille luotseille kenkää B: Pikahaku palstoille


    • Tero.Virroilta

      Aloittaja täysin oikeassa. Täytyy ihmetellä kuinka huonosti alunperinkin toteutus on ollut. Ajan myötä tämä on mennyt edelleen vain huonompaan suuntaan. Eikös se mainoslause väittänyt jossakin vaiheessa ennen tämän uudistuksen julkaisua että "Tervetuloa tekemään kaikkienaikojen parasta Suomi24-palvelua"
      Jo tuon mainoslauseen ensimmäinen sana, tervetuloa, aiheuttaa hämmennystä. Tunne on että minua ei ole kuultu, ei kehitysvaiheessa, ei koekäyttövaiheessa saati sitten tässä julkaisun jälkeisessä tilanteessa. Ylläpito on kadonnut kokonaan, tuskin esitettyjä ongelmia ja puutteita edes kirjataan mihinkään ylös koskapa näyttää siltä että niitä ei ainakaan kukaan korjaa.
      Suunnittelun teesejä oli mobiilikäytön toimivuus ja helppous. Teesi lienee vallan unohtunut kehitystiimiltä, tai suunnitteluväki ei ole asiasta kehitystiimille edes maininnut. Vanhaa suomi24-palvelua pystyi mobiilisti käyttämäänkin, tämä uudistus on täysi fiasko.
      Olisihan minuillakin lisäyksiä tuohon aloittajan listaan mutta pidän turhauttavana niitä enää kirjata mihinkään kun ylläpidolla ei ole mitään tarkoitusta vikoja enää korjata. Lopetan tähän, ja lopetan Suomi24-palveluiden käytön kokonaan. Postille oli helppo löytää toimiva korvaaja, Treffeille vähintään yhtä helppo. Tämä keskustelufoorumi on sitten oma juttunsa mutta ei voi mitään: Vähenevien foorumien käyttäjämäärien myötä Suomi24 saa pian laittaa lapun luukulle koska mainostulot loppuvat. On jo pitkään näkynyt että valtaosa Suomi24-sivujen mainoksista on pääomistajan Allerin mainoksia. Se ei tuo rahaa tyhjään rahakirstuun lainkaan.

    • näinseon

      Täysin samaa mieltä kaikesta!

    • TOTTAJOKASANANIIN

      NIIN MINÄKIN IHMETTELEN OLEN VUOSIA KÄYNYT NÄILLÄ SIVUILLA MITÄÄN KEHITYSTÄ EI OLE TAPAHTUNUT HUONOMPAAN SUUNTAAN ON MENNYT. 10- JÄRJESTELMÄN KANSSA TOIMII TODELLA HUONOSTA JA MYÖS MOBIILISSAKIN.

      JÄMÄHTÄÄ TÄMÄN TÄSTÄ KOMMENTOINTI EI ONNISTU ILMAN ETTÄ SIVUT LAKKAA TOIMIMASTA. SIVUT KYLLÄ OVAT MUKA KEHITYSTYÖN ALLA VÄHINTÄÄN KERRAN KUUKAUDESSA. MUTTA ULKOASU ON AIVAN SAMA MITÄÄN MUUTOKSIA SAATIKKA PARANNUKSIA EI TAPAHDU

      NÄMÄ SIVUT TOIMII SAMALLA TASOLLA KUIN SSS NATSIHALLITUS TÄYSIN IDIOOTTIMAINEN!!!!

      TOIVON SUOMEEN KUNNON KESKUSTELUPALSTAA JOKA TOIMII!!!!

      NÄMÄ OVAT TEHOTTOMAT JA KANKEAT!!!

      • voip.ollahhii

        Elähä sie huuva. Ota raahassa velj.


      • mailikki.tykkäsi
        voip.ollahhii kirjoitti:

        Elähä sie huuva. Ota raahassa velj.

        kiitos kevennyksestäsi ;)


      • Kirjoita-uudestaan

        Kirjoitit isoilla kirjaimilla.
        Hankala lukea.
        En viitsinyt lukea.
        Voisitko kirjoittaa uudestaan luettavassa muodossa.


    • Vakiovalittajien-syytä

      Ratkaisujen viivästymisen syynä on jatkuvasti tapahtuva uudelleenarviointi. Arvioinnit tehdään aina sen mukaan, mistä täällä valitetaan. Nyt viime kuukausina korjauslistaa ei ole saatu tämän takia yhtään käsiteltyä, sillä koko ajan on ollut jotain uutta vaatimusta tai listalla aiemmin olleen nostoa tai laskua.

      • Aaltopahvi.kierrätykseen

        höpöhöpö. tää on sama ollu aina.


      • yp_tarvitaan_toimintaa

        "Nyt viime kuukausina korjauslistaa ei ole saatu tämän takia yhtään käsiteltyä, sillä koko ajan on ollut jotain uutta vaatimusta tai listalla aiemmin olleen nostoa tai laskua."
        Täällä ei ole mitään korjauslistaa esillä. Jos olisi ylläpito vastannut ja lisännyt ilmoitetut asiat työlistalleen, niin eihän niistä korjauksista edes tarvitsisi ilmoittaa.

        Työlista pitäisi saada tänne näkyviin. Esim. ylläpito voisi lisätä uuden keskustelun, jota pidettäisiin ihan ensimmäisenä tällä foorumilla ja johon ei kukaan käyttäjä saisi vastata edes rekisteröityneenä (liikaa on noita tyhmiä uhkailuviestejä, jotka ajavat ylläpidon pois täältä). Ylläpito sitten laittaisi siihen tiedotteita, mitä on tekeillä, mitä on korjattu, mitä testataan kulloinkin jne.


      • onko.ketään.huhuu
        yp_tarvitaan_toimintaa kirjoitti:

        "Nyt viime kuukausina korjauslistaa ei ole saatu tämän takia yhtään käsiteltyä, sillä koko ajan on ollut jotain uutta vaatimusta tai listalla aiemmin olleen nostoa tai laskua."
        Täällä ei ole mitään korjauslistaa esillä. Jos olisi ylläpito vastannut ja lisännyt ilmoitetut asiat työlistalleen, niin eihän niistä korjauksista edes tarvitsisi ilmoittaa.

        Työlista pitäisi saada tänne näkyviin. Esim. ylläpito voisi lisätä uuden keskustelun, jota pidettäisiin ihan ensimmäisenä tällä foorumilla ja johon ei kukaan käyttäjä saisi vastata edes rekisteröityneenä (liikaa on noita tyhmiä uhkailuviestejä, jotka ajavat ylläpidon pois täältä). Ylläpito sitten laittaisi siihen tiedotteita, mitä on tekeillä, mitä on korjattu, mitä testataan kulloinkin jne.

        Ylläpitoo? Työlistaa näkyviin. Päivityksiä. Vastaatteko enää?
        Voisitteko myös laittaa tälle foorumille kirosanafiltterin päälle estämään epäasiallista käytöstä?


      • ei.sensuuria.ei
        onko.ketään.huhuu kirjoitti:

        Ylläpitoo? Työlistaa näkyviin. Päivityksiä. Vastaatteko enää?
        Voisitteko myös laittaa tälle foorumille kirosanafiltterin päälle estämään epäasiallista käytöstä?

        Kirosanafiltteri? Jopa on lapsellinen pyyntö..Vanhassa Suomi24:ssa oli jopa ennakkosensuuri: esim. sana "neekeri" teki automaatisesti viestin epäasialliseksi.

        Älä hullua yllytä.


    • Anonyymi

      Eivät ehdi. On aamupalaveri, sitten kahvitunti, sitten palaveri, sitten ruoka tunti, sitten ruokalepo, sitten kahvitunti ja lopuksi rentoutusharjoitukset.
      Ei jää aikaa muuhun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe