koiraverot

kualiot

Älkää nyt heti teilatko ... mut eikös toi koiravero olisi paikallaan 100e /per koira

24

202

Vastaukset

 • Kissavero myös. Köyhät kyykkyyn ja viedään niiltä viimeinenkin ilonaihe: lemmikit.

  • Yhden koiraveron tai kissaveron takia et lemmikistäsi luopuisi. Se on sulle sellanen,....


 • Edellinen lopetettiin, koska rahojen periminen maksoi enemmän kuin mitä siitä loppujen lopuksi saatiin.

  Tosin, jos Suomessa ylimääräistä rahaa löytyy, niin kokeilkaa toki... ja ottakaa vastuu vielä vähän onnettomammista ja liikkumattomista kansalaisista...

 • Koiravero vapaaehtoiseksi. Saa aloittaja maksaa niin paljon kuin sielu sietää jos kerran on ylimääräistä rahaa kuleksimassa. Minulla ei sitä ole.

 • Lisää veroja, se on hyvä. Nyt täytyisi vaan hommata kaikki mahdolliset eläimet veron piiriin kultakaloista hepoisiin. Lintujen ruokintakin on syytä saattaa ikeen alle, kotielukoita ne on nekin. Parasta on tietenkin aloituksessa se, että luodaan uusi organisaatio ja sille muutama sata virkamiestä niitä kymppejä keräämään. Lopputulemana luultavasti se, että keräyskulut kattavat melkein ne tulot. Ja se rekisteröinnin vaiva ja sen vahtaus. Kyllä siihenkin muutama kymmenen henkilötyövuotta saadaan tuhrattua.

 • Sipilä laittaa ens vuonna paskalainkin voimaan,vaikka samalla maajussi heittää sianpaksaa keväisin peltonsa täyteen mutta ihmisen paska on silti vaarallisempaa siinä pellon toisella puolen ja vaatii Sipilän firman tuotteen "paskaa puhdistamaan".

  Lehmät myös paskovat siinä tontin reunalla jokapäivä mutta se ei ole keskusta mielstä ongelma vaikka oja menee pellon vierestä suoraan jokea kohti.

  Eikös tässä ole veroa ihan tarpeeksi,voit tietysti vaatia lisää veroja kyllä sua varmaan kuunnellaan varsinkin näissä paska-asioissa mitkä ovat Sipilän sydäntä lähellä.

  • Lehmät ovat omilla aidatuilla alueellaan niin kuin siatkin. Ei niitä kuljeteta paskottamassa ja kusettamassa oman pihapiirin ulkopuolella. Kai sinulla nyt sentän järki jonkin verran luistaa, osaat kai ajatella, vaiko niitä koiria puolustelet????


 • Sata euroa on aivan liian vähän, koska se ei kattaisi perimisestä aiheutuvia kuluja. Noin 1000 - 1500 euroa olisi realistista.

 • Kannatan myös idioottiveroa.

 • Kyllä, koirahan on täysin tarpeeton ylellisyyshyödyke. 100e per koira per vuosi.

  • Noin mitättömän pienen veron periminen ei kannata! Tajuatko, että koirista pitäisi pitää myös rekisteriä.


  • Koira on hyvinkin tarpeellinen maaseudulla, jossa poliisi on tunkin ajomatkan päässä!


  • Nohaloo kirjoitti:

   Noin mitättömän pienen veron periminen ei kannata! Tajuatko, että koirista pitäisi pitää myös rekisteriä.

   Ilmoitetaan koira valmiiseen rekisteriin, jossa muutkin talon asukkaat ovat. Peritäänhän myös jätevero, kaikilta kiinteistöiltä, eikä se ole verona tuota suuruusluokkaa kummempi. Joten ei sen periminen pienestä summasta ole kiinni. Jos taas koira olisi myös ilmoitettava muuttoilmoituksessa, toteutuisi moni oikeudenmukaisuus myös taloyhtiöissä.


 • Ehdotan 1400 euroa per koira ja 1000 euroa kissa.

  Koirat aiheuttavat niin paljon harmia ja nyt kun lumet ovat melkein kaikista paikoista sulaneet, niin koiranpaskaläjiä näkyy pilvin pimein. Ei ole korjattu. Koirien kuset lemuavat lämpötilan noustessa ja bakteerit leviävät. Koiranpaskasta pöpöt leviää ympäriinsä ja yököttävä paskankatku leijuu ilmassa.

  Tosin omistajien vika ei koirien ja koirien kusettaminen tulee tehdä muualla kuin ulkoilualueilla, kaduilla, jalkakäytävillä, ihmisten asuntojen lähellä.

  Koiria ei missään nimessä saa paskottaa eikä kusettaa talojen kivijalkoihin eikä ihmisten ovien pieliin niin kuin ei kenenkään aitoihin tai portinpieliin. Koskee myöskin kerrostaloja ja rivitaloja. Kaupungilla koiria ei saa kusettaa eikä paskottaa kadulla.

  Joten KOIRAVERO tarvitaan.

  • Kannatan, paitsi että sisäkissoista ei mielestäni tarvitsisi maksaa veroa. Niistähän ei ole harmia muille kuin omistajalleen.

   Eniten veroa tarvitaankin juuri siksi, että ne joilla ei ole varaa lemmikkiin, ei sellaista ottaisi. Vero on kuitenkin mitätön osa lemmikin kuluista.


 • Nimen omaan kaupungeissa tuo koiravero olisi tarpeen, jotta olisi resursseja pestä katuja pökäleistä. Joku tuollainen tonni per koira olisi käypänen taksa. Se jolla ei ole varaa maksaa, ei ole myöskään varaa lemmikin hyvään hoitoon.

 • Asuin koiraverokaupungissa.
  Miten ihmeessä koiraveron voi toteenantaa kaupungissa, jos omistaja ei tee ilmoitusta.
  Naapuri tekee ilmoituksen. Tuolla ihmisellä on piski Vai onko sillä? Kuka sen tarkastaa, asuuko se todellakin vakituisesti ja kuuluko oikeasti omistajalleen.

 • Mielestäni aivan hyvin jokainen kunta voisi hieman paikata talouttaan koiraveroa perimällä. Esim 150 €/koira
  Tuolla rahalla katettaisiin ainakin välinpitämättömien koiranomistajien jälkeensä jättämät paskajätökset.
  Mikähän siinä on, että se paskapussi unohtuu kotiin, tai roskiksen sijaan on nakattu muualle luontoon.
  Taloyhtiöt voisivat periä myös koirasta "vesimaksun", koska välinpitämättömät koiranomistajat aiheuttavat lisäkustannuksia rappusiivouksissa yms.
  Miksi koiranomistajan pitäisi olla vapaamatkustaja ja kustannuttaa muilla kanssaeläjillä aiheuttamansa kulut ?
  On todella inhottavaa kun jälleen se välinpitämätön koiranomistaja jättää koiransa jätökset taloyhtiön rapun oven viereen tai pihakäytäville.
  On muuten älyttömän inhottavaa mennä hissiin sen jälkeen kun joku on siellä kuljettanut märkää koiraansa.
  Onneksi en ole allergikko ja itselläni on ollut myös koiria, joten en lainkaan vihaa koiria, mutten tykkää juurikin noista sääntöjä noudattamattomista koiranomistajista.
  Luontopoluilla lenkkeillessä saa pelätä, millainen hurtta sieltä säntää kohti, "ei se mitään tee" selityksin ja silti on koiran kuolainen kuono munissani, tai se hyppii vaatteeni kuraisiksi tai nuohoaa ne karvoihin. Pitäkää kiinni koirat, vaikka laki sanookijn (tai välittömästi kytkettävissä) minusta koira joka ehtii luokseni ennen isäntäänsä/emäntäänsä ei ole ollut välittömästi kytkettävissä.
  Entäs köyhän mummon lenmmikki, vähävarainen henkilö jolle koiravero olisi kohtuuton voisi anoa verosta vapauttamista pätevin syin.
  Toisaalta koiravero ennaltaehkäisisi ainakin jonkin verran noiden pitokyvyttömien henkilöiden harmilliset päähänpistosta hankitut ja piankin hylkyyn menevät lemmikkiparat.
  Verosta voisi osan ohjata kodittomista lemmikeistä huolehtiville tahoille, sekä myös koiranomistajille järjestettävään kurssitoimintaan.

  Opaskoirat ja pelastus, sekä vartio ja poliisikoirat olisivat edelleen tietenkin veron ulkopuolella.
  Jos on varaa ostaa pentu, ostaa sille teollista ruokaa, maksella vakuutukset ja eläinlääkärikulut, on varaa maksaa 150 €/ vuosi koiraveroa, eihän se ole kuin 41 snt/päivä. Jos ei siihen ole varaa ihmettelen miten saat koirasi edes ruokituksi.

  Tarvitaanko koiran omistamiseen ja hallintaan myös koirakortti, jonka saisi sääntö-ja tapakoulutus kurssilta. Miettikää sitä, ja tämä ei ole provokaatio.

  Kaikella ystävyydellä mielestäni koiraveron maksaminen on vastuunottamista ja oikein ohjattuna järkevä yhteiskunnallinen teko.

  Tuli, oli, tai meni koirakortit tai verot. Tärkeintä on kuitenkin että mainio koiraharrastus jatkuu sitä haluavien parissa mutta myös kanssaihmiset huomioon ottaen.

  • "Tarvitaanko koiran omistamiseen ja hallintaan myös koirakortti, jonka saisi sääntö-ja tapakoulutus kurssilta. Miettikää sitä, ja tämä ei ole provokaatio."

   Kerrassaan kannatettava ajatus. Kortti ei kuitenkaan saisi olla kerran hankittava ja ikuisesti voimassa oleva vaan se pitäisi esim. vuosittain ja aina uutta koiraa hankittaessa uudistaa näyttämällä että koiran hallintataidot ovat tallella.


 • Taas on Valittajien ompeluseura palstalla! puretaan kiukku ja se on koirat, omistajat. miten olis valittaja ämmä vero!

 • No onhan se nyt sikamaista kusettaa sitä rakkia ensimmäiseen ulkona olevaan nurkkaukseen tai istutukseen. Ja tuo taloyhtiöiden koiravastike, esim. vesimaksun suuruisena, niin saadaan uusi taimi kustun tilalle ja puskan alta raavitut hakkeet huoltoyhtiö haravoimaan takaisin, kun koiran omistaja ei viitti.

 • Koiraveron voisi myös vyöhykkeittää, eli mitä taajaan asutummalla alueella on, sitä suurempi vero. Keskustakoirille iso. maaseutukoirille pienempi. Asukastiheys alueella olisi ratkaiseva, jolloin kerrostaloalueet olisivat kalliimman veron alueita. Kerrostalo kun ei ole välttämättä se paras ja muita asukkaita ajattelevin koiran asuintalo.

 • Höpöhöpöä....koiraverosta luovutaan ihan kokonaan.Koirista on paljon terveys hyötyä omistajilleen.Ehkä saadaan kohta hankkimis, hoto ja ruokakulut verovähennyksiin.Kun koirista on tutkitusti terveyshyötyä omistajilleen, ja yhteiskunta säästää kuluissa.

  • Siitä oli jossain lehdessä jo.Nyt vaan odotellaan, että toteuttavat sen :)


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3414
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  17
  996