Onko luteita ???

Reissaajapariskunta

Olemme menossa pian Teneriffalle. Tietääkö joku siellä olevan ludeongelmia? Hotellin nimi, jos on on varmoja lutikkahavaintoja! Entä yksityismajoituksessa?
Olemme matkustelleet erittäin paljon; kymmenissä maissa, eikä tuohon vitsaukseen olla vielä törmätty. Asiasta uutisoitiin vasta telkkarissa ja Italia mainittiin. Tuhansissa suomalaiskodeissa sanottiin olevan luteita ulkomaan tuliaisina. Hyi hitsi, se on iso ongelma! Jotenkin sitä mieltää nuo elikot Vennään tuliaisiksi.
Kertokaahan te, joilla on jotain tietoa !!!
P.S. Torakat listimme itse, no problems :)

38

4405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yäk

      Kyllä niitä siellä Tenellä on aika paljon vähän joka paikassa. Ne on aika ällöttäviä 5-8 mm mittaisia. Öisin ne lähtevät liikkeelle ja imevät verta. Niitä on vaikea hävittää ja ne lisääntyvät helposti. Ei ole kivaa lomaa kun torakat ja luteet riehuu yöllä sängyssä ja lattialla pimeässä.

    • varmaTieto

      Kyllä nää nykyiset kasvaa jo sen kokoisiksi, että nielee turistin kokonaisena.

    • Matkamari

      Ainakaan pdl Cruzissa en ole koskaan nähnyt, kymmeniä kertoja ollut, yleensä vähintään kolmen tähden hotellissa/apartementoksessa.

    • viisaitaverenimijöoitä

      Onko totta, että pitää olla 3 *** hotelli ettei luteita olisi. Mitenkä se on mahdollista! osaako ne perkeleen ötökät tähtiluokituksen?

    • Reissaajapariskunta

      Älkää viitsikö aikuiset ihmiset! Harrastan kyllä huumoria itsekin, mutta jos joku kysyy asiaa matkailufoorumilla, niin koitan vastata asiallisesti.
      Omien ja ystävien kokemusten pohjalta Tenellä ei olisi ludeongelmaa. Matkaoppaan mukaan ainakin Italiassa on. Nykissä ne puolestaan viihtyvät nimenomaan 5tähden hotelleissa, eli kyllähän luteet luxuksen päälle ymmärtävät. Viisaita kun ovat.
      Ihanaa päästä Puertoon täältä kaamoksesta !!! :):)

      • njetproblemo

        Mikäli Puertolla tarkoitat PdelaCruzia, Teneriffa, niin siellä on runsaasti luteita missä hyvänsä hotellissa aina kotiin asti vietäväksi. En kylläkään ymmärrä tuota kauheata ludepelkoa suomalaisten keskuudessa. Luteita on runsaasti aina ollut ennenkin siellä missä olen asustellut lämpimissä maissa. Ja torakoita pilvinpimein lisäksi. Marras-helmikuun aikana nekin vielä kuolevat kylmyyteen. Niistä kaikista pääsee helposti eroon kaasuttamalla ja polttamalla paikallisilta saatavia myrkkysavuja.
        Mikäli eläviä luteita on, niin kannattaa tarkkailla huoneessa seinien nurkkia ja sänkyjen lautoja patjan alta. Jos siellä näkyy tummia pilkkuja, ne on luteenpaskoja ja silloin eläviä luteitakin löytyy. Mutta vain piemeäm aikaan.
        Lude ei ole vaarallinen joten turha pelko pois ja hauskaa lomailua vaan!


    • reissaajat

      Olemme vanhempi pariskunta ja käyneet Teneriffalla kymmeniä kertoja. Aina on ollut luteita riippumatta hotellin luokituksesta. Niitä on tavallisen ihmisen vaikean huomata. Ne liikkuvat öiseen aikaan ja saapuvat lattiaa pitkin sänkyihin. Aamulla on kutiavia reikiä ilmestynyt ja ihmetellään mistä ne ovat tulleet. Ihmetellään miksi ihossa on punaisa paukamia. Luteet ovat päivän valossa täysin piilossa listojen takana seinän ja lattian rajassa.

    • Matkalaukku.pakkaseen

      Nohh...eihän tuo mitään, jos on lomakohteessa lutikoita. Jos ne tulevat kotiin ja levittäytyvät huusholliin, niin on niiden hävittämisessä kova urakka.
      Venäjän puolelta ainakin Suomen kaakkoon on tullut kosolti syöpäläisiä. Lasten täitartuntojen lisäksi nyt myös luteet. Ei kiva, vaikka eivät vaarallisia olekaan.

    • Eipä

      Olen käynyt Puerto de la Cruzissa kymmeniä kertoja, mutta luteita en ole ikinä siellä nähnyt, torakoita silloin tälöin varsinkin joskus takavuosina.

    • Reissaajapariskunta

      Kiitos asiallisille nimimerkeille "Matkamari" ja "Eipä". Puerto de la Cruziin ollaan menossa tässä kuussa vähän pidemmäksi aikaa. Olimme siellä ekan kerran syksyllä -13 ja ihastuimme paikan vehmaaseen luontoon ym, ym.
      Sinne siis iloisin mielin!

    • issikainen

      Tultiin juuri Cruzista ja kotona avattiin matkalaukut. Oli sadellut vähän ennen lähtöä niin vaatteet olivat osittain homeessa ja suuri määrä luteita käveli jonossa sängyn alle ja lattialistan alle piiloon. Järkytyin näystä niin etten ehtinyt niitä edes liistiä. Nyt on tilattava joku yritys paikalle tuhoamaan ne.

      Kyllä ne otukset tuhosivat ainakin meidän lomamuistomme. Ei ikinä enää ludesaarille.

      • Onpa_kauheeta

        Että oikein jonossa kävelivät...kuin armeijan sotilaat. Vai parijonossako menivät? No on teillä sitten kotieläimiä!
        P.S. Minne muuten aiotte suraavaksi matkustaa? Sielläkin nääs on luteita!


      • Sitten_teillä_kauheeta
        Onpa_kauheeta kirjoitti:

        Että oikein jonossa kävelivät...kuin armeijan sotilaat. Vai parijonossako menivät? No on teillä sitten kotieläimiä!
        P.S. Minne muuten aiotte suraavaksi matkustaa? Sielläkin nääs on luteita!

        Matkustetaan teille seuraavaksi.


      • sorry.vaan
        Sitten_teillä_kauheeta kirjoitti:

        Matkustetaan teille seuraavaksi.

        Ei se käy, koska lähdemme puoleksi vuodeksi Tenelle. Sen jälkeenkään ei sovi koska oomme allergisia pienille lemmikeillenne.
        Hyviä rapsutuksia vaan kotisirkukseenne!


      • Luti.kka
        sorry.vaan kirjoitti:

        Ei se käy, koska lähdemme puoleksi vuodeksi Tenelle. Sen jälkeenkään ei sovi koska oomme allergisia pienille lemmikeillenne.
        Hyviä rapsutuksia vaan kotisirkukseenne!

        Tullaan sitten Tenelle. Kyllä me teidät löydämme.


      • Peremmälle.vaan
        Luti.kka kirjoitti:

        Tullaan sitten Tenelle. Kyllä me teidät löydämme.

        Joo, tulkaa meille kylään Tenelle! Uskomme, että olette ihan kivoja ihmisiä. :)) Olisi hauska tutustua teihin! Matkustamme niin, että ensin olemme pari viikkoa Santa Cruzissa ja tutustumme kaupunkiin. Myös konserteissa tykkäämme käydä. Sitten vuokrataan auto ja katsellaan saarta ympäriinsä. Vasta siellä sitten päätämme minne majoitumme pidemmäksi aikaa. Varmaan jossain kohtaa tapaamme! Eikä muistella näitä inhoja ludejuttuja.
        Kaikkea hyvää teille toivotamme!


    • Syytäkinvaroa

      Ennen vietiin matkalaukku ulos mahdolliseen pakkaseen auki ja purettiin siellä. Varsinkin jos tultiin Venäjältä. Kanariallakin on varalta matkalaukku aina kiinni. Inglesissäkin on torakoita, mutta luteita en ole nähnyt.

    • Reissaajapariskunta

      Joopa joo. Iso-isovanhempieni aikaan pesue, n. 12 henkilöä lähti syöpäläisiä evakkoon. Mökki jätettiin kovilla pakkasilla jäätymään. Se olikin ainut luteiden torjuntakeino noina aikoina. Hankalaa se on vielä nykyäänkin.
      Kumma juttu, että vaikka yli 30 massa on tullut lomailtua, ei ole ainutta ötökkää kotiimme kantautunut!
      Hävettäisi kauheasti, jos kotona olisi verenimijöitä. Oveen kai pitäisi laittaa varoituslappu: "Ludevaara" !!!

      • Hyikuhävettää

        Teikäläistä varmaankin hävettää silloinkin kun käyt naapurikaupungiisa ja saat flunssan kotiintuliaisiksi.


      • Sirpa_T
        Hyikuhävettää kirjoitti:

        Teikäläistä varmaankin hävettää silloinkin kun käyt naapurikaupungiisa ja saat flunssan kotiintuliaisiksi.

        Voi tätäkin onnetonta kommentoijaa! Hänellä on kai kotonaan kokonainen luteiden puna-armeija !!! :D:D:D Tottakai inhottaa ja hävettää jos kodissa on luteita!
        Flunssa on pikkujuttu siihen verrattuna eikä hävetä yhtään. Joskin pitää näissä molemmissa tapauksissa välttää tartuttamasta toisiin ihmisiin.


    • herrahikiältä

      Nyt kun mainitsit, voinen jatkaa? Kiitos!

      Saarillahan elelee paljonkin erilaisia väiveitä, luikeroita ja eri sortin hyppyhäntäisiä. Viimeksi mainittuja eritoten ja havaintopaikkana turistikeskittymät. Liskoista nyt puhumattakaan, joita juoksentelee vastaan jos kohdille sattuu.

      Lutikoi, liskoi, aamun koi... mutta soitti soi.

    • werfwwwww

      Niin helppoa kun olisi alkujaan rakentaa huone jossa ei olisi mitään piilopaikkoja ötököille. Eihän ne ilmassa leiju..

    • Viimevuosina

      Monissa hotelleissa on jo otettu keittiökaappien ja kameroiden aluset aukinaiseksi, jolloin ötököille jää vähän piiloja.

    • google-tietää

      Googleta bed bugs ja kohteen nimi.

    • Teneriffalla

      Viimeisen kolmen vuoden aikana oltu neljä kertaa Los Cristianosissa. Ei luteita eikä torakoita.

    • kanarialla-ei-ongelmaa

      Varmimmin saa luteita tuliaisiksi asti jos matkustaa itään tai länteen. Kyllä sitä joskus on nähnyt ihmisiä etelässäkin joilla on jaloissa punaisia läikkiä täys, mutta kun sekin voi olla ihottumasta johtuvaa.
      Jenkeissä se on määrätyillä alueilla pienimuotoinen vitsaus. Löytyy jopa nettisivu missä varoitellaan hotelleista joissa on luteita.

    • sokeritoukkaa

      Entäs sokeritoukkia? Ne ne vasta riesa on jos sellaisia saat kotiisi.Ja niitä on aivan peräti Suomessa jo ilman tuomisia, varsinkin leipomoiden lähettyvillä.Kulkevat viemärin kautta mökistä mökkiin, ja niitä olen nähnyt myös Viron kylpylässä,eiköhän sieltä ole jotain tuotu tuliaisina myös Suomeen jotain ötökkää.Ainakin jos ottaa huomioon tiheä matkustusinto Pärnyn kylpylöihin. Ei Kanarian saaret ole sen pahempi ongelma.

    • öööörwin

      Siellä on kirppuja, luteita, täitä. Seassa lapsia pellavapäitä. Itkua, parkua jatkuvaa
      Olet maamme armahin Suomenmaa.

      • karjalasta.kajahtaa

        Tuolleehan se täällä susrajan pinnassa Venäjän kuppeessa männöö...ja köyhät hakkee bensaa Svetosta ja lissää näit elikoit... :(


    • kylläPelotti

      Huoli on kyllä ihan todellinen. Lopetin juuri tuon vuoksi saksalaisten kodinkoneiden oston, kun niiden mukana tuli muurahaisia -tai sen yhden. Ne kulki jonossa kuin sotilasosasto ja kun seurasin niitä poski lattialla huomasin, että ne teki heil hitler tervehdyksen siinä mennessään.

      • Hoptwotreefour

        Hop-two-tree-four!Hop-two-tree-four!Hop-two-tree-four!


    • huoliPois

      Jos on muurahaisia, ne syö luteet.

    • issikainen

      Ihmettelin minäkin miksi ne luteet kulki jonossa sieltä sängyn alta lattialistan alle. Niillä on ilmeisesti joku johtajalutikka jota muut seuraavat. Sama toistui seuraava iltana kun ne vilistivät taas tiukassa jonossa piironkin alle. Sieltä Teneriffalta tuli kyllä kummallinen laji. Voisikohan tuon lutikkasakin saada kiinni ja päästä vaikka sirkukseen esiintymään. Voisi lyödä rahoiksi.

      • Anonyymi

        Puerto de la cruz. Saksalaiset pitävät sitä (asukkaina) kotipaikkanaan. Jos he kuulisivat luteista ne taatun varmasti hävitetään. Vaikka olisi missä majapaikassa niitä hyvänsä. He ovat tarkkoja tällaisessa, kuten muussakin.


    • käsiKÖsyöty

      >"kirppuja, luteita, täitä"

      Nuohan on jokapäivän todellisuutta. Vakuutusyhtiöt kieltäytyy syötyjen jalkojen ihonhoitosyndroomasta. Varokaa turistit! Öisin kirppuja, luteita, täitä, jolloin raajoja jää rajallisesti.

    • Luteetonikäviätulisiasia

      Kyllähän luteita löytyy nykyään melkein joka maasta, jopa Suomessa on oma ludekantansa. Onneksi torjuntamenetelmät ovat nykyään kehittyneitä ja luteista pääsee aika iisisti eroon. Suosittelen että käytte tsekkaamassa lisätietoa - http://luteidentorjuntahelle.fi/

    • Anonyymi

      Kyllä luteita löytyy paljonkin ja lisäksi torakoita jotka ovat kai jotain afrikkalaista lajia eli yli 10 cm pitkiä vipeltäjiä. En ole sellaista majapaikkaa/hotellia tavannut missä ei olisi niitä ollut. Mielelläni mainitsisin sellaisen hotellin missä niitä en ole nähnyt mutta eipä ole sattunut ainakaan omalle kohdalle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe