Minkä kokoiset lakanat 140 cm leveään vuoteeseen?

Avutonmies

Minkä kokoiset lakanat 140 cm leveään vuoteeseen? Käsittääkseni tämän kokoiseen sänkyyn ei hirveästi lakanoita löydy, vaan ne on suunniteltu enemmän 120 cm tai 160 cm leveille sängyille. Mitä kokoluokkaa lakanoiden tulisi siis olla, että ne kävisivät 140 cm sänkyyn?

8

379

Vastaukset

 • Kyllähän siihen voi laittaa tavallisen lakanan kokoa 160 cm. Jos taas haluaa kuminauhalakanan tai ns. muotoonommellun lakanan, niin niitä ei aina löydy oikean kokoisina. Näissä lakanoissa on tärkeää se, että petauspatjan paksuus huomioidaan, koska muuten vetää koko patjan kippuraan, jos liian paksu petari ja nafti lakana.

  http://tablet.hm.com/fi/product/97045?article=97045-C&variant=140

 • Ainakin 160 cm leveä lakanat sopivat,että saa käännettyä sivuilta patjan alle , pysyy hyvin paikoillaan.

 • Kyllä 140 cm lakanoita saa varmaan jokaisesta moisia sänkyjä myyvistä liikkeistä. Ikea, Kodin 1, Anttila ja onhan noita ollut Lidlissäkin toisinaan.

 • Ikeasta, kaikki ekopuuvillaa ja hinta ei paha- Väreissä löytyy. :)

 • Ai 140 senttiä leveeseen sänkyyn menee 160 senttiä levee lakana?

  No menee, ei siinä mitään, jos haluaa sen laittaa, mutta mun laskuoppini mukaan kummallekin sivulle jää taittovaraa 10 senttiä. Se ei paljon lakanaa paikoillaan pitele, vaikka sijauspatjakin olisi mahdollisimman matala.

  Kun mulla oli se 140-senttinen sänky, käytin siinä ihan isoja parisängyn lakanoita tai siten laitoin kaksi yhden hengen lakanaa poikittain niin, että pääpuolen lakana tuli osittain alapuolella olevan päälle, pysyi vähän paremmin paikoillaan.

  Viimeksi näin Jyskissä 180 senttiä leveitä lakanoita, eipä siinäkään jää taittovaraa kuin 20 cm sivuille, mutta parempi sekin.

  Lakanaongelma ei mun mielestä ole niinkään hankala, mutta mistä saada sen kokoiseen sänkyyn sopiva päiväpeitto? Parisängyn peitto on liian leveä, laahaa lattiaa. Yhden hengen sänkyyn menevä päiväpeitto taas on liian kapea. Äidillä kun on tää 140 cm leveä sänky ja nyt pitäisi löytää se päiväpeitto. Ei olekaan niin helppo nakki kuin luulisi. Muutamia olen nähnyt myynnissä, mutta ne on kaikki rumia ja ohkaisia riepuja. Täytyy vain jatkaa etsintää. Yksi vaihtoehto on tietysti se, että kaventaa itse peiton sopivaksi.

  • Virosta löysin viimeksi. Ja vielä erittäin hyvän sellaisen.


  • Jos se 160-senttiselle sängylle oleva lakana pysyy 160-senttisessä sängyssä, miksi se ei pysyisi 140-senttisessä sängyssä?

   Miksi päiväpeitto sitten "laahaa lattiaa", nyt en ymmärrä tätä "laskuoppia"?

   Ei sitä lakanaa laskuopilla sänkyyn laiteta...


  • Sinun ei kannata muuttaa pois äitisi helmoista.

   Ei ainakaan ennen kuin käsiten "nimellismitta" on sisäistetty. Ei kaupassa myydä 120 ja 160 cm leveitä lakanoita, vaan 120 tai 160 cm leveään vuoteeseen tarkoitettuja lakanoita. Pyydä äitiäsi ostamaan yksi ja mittaamaan sen leveys. Sinun kannattaa pysytellä erossa mittanauhoista, ettet vahingossa kurista itseäsi sellaisella.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  145
  2762
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  64
  1586
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  5
  795
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  741
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  13
  570