kuka pimittää ja mitä?

halosentorppa

Olen tässä nyt vertaillut kivitalotoimijoiden tarjouksia valmiista kuvista ja hulluksi meinaa tulla. Yksi tarjoaa vain materiaaleja, ei urakkaa tai suunnitteluja. Toinen tarjoaa kaikkia näitä samassa paketissa ja kolmas... no siitä en oikein tiedä mitä se tarjoaa kun puhutaan toista ja tarjouksessa lukee, että vain tarjouksessa mainitut tuotteet toimitetaan...! Samat kuvat ja pyyntö on kaikilla... vesikattoon asti pystytettynä.

Rinnakkain näitä ei saa mitenkään vertailuun, sillä yksi ei tarjoa mitään suunnittelua, tarvittavia teräksiä tai valubetoneita kun toinen ei edes esim. valubetoneita rungossaan tarvitse. Kolmas ei anna mitään varmaa ennenkuin rakennesuunnittelu on tehty.

Mestarini sanoi, että valitse mikä vaan niin omat ongelmansa kullakin. Hinta lähes sama kaikilla... mutta kun tarjouksia vertaa, niin ei vaan ole.!!! Halvin tarjous on 170t€ ja kallein 215t€. Mesu sanoi, että kyllä se vaan on... osa vaan jättää kertomatta ne puuttuvat kustannukset, mitkä toisella on mukana... Kannattaa kulemma valita se, kenellä paperin hinta varmiten pitää... mutta hitto kun se on paperilla se kallein.

Näyttäisi siltä että valinta pitäisi tehdä jonkun muun, kuin hinnan perusteella. Mutta minkä perusteella. Kaikki haukkuvat toistensa tuotteita ja kylvävät epäilyksiä minkä ehtivät. Ammattilaisilta kun kyselee, niin kaikki ovat hyviä (paitsi yksi tosin ylisti yhtä ratkaisua, mutta jäi kiinni kun huomasin tämän toimijan olevan naimisissa ko. materiaalia myyvän ihmisen kanssa)... eli oma lehmä ojasss myös esim. mestareilla.

...taidan ottaa sen mistä saan parasta ja aktiivisinta palvelua.

24

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläkuuleyritä

      Ei niitä kuule pysty hinnalla vertailemaan... Jos haluat Lammin, osta Lammi, jos haluat Jämerän, osta Jämerä.... Jne. Ovat aivan erilaisia taloja rakennusteknisesti, joten miksi edes yrittäisit vertailla niitä keskenään? Lisäksi toimintakonseptit on näillä kaikilla enemmän ja vähemmän erilaiset. Esim. Jämerä rakennesuunnittelee ja urakoi itsenäisesti, Lammi ei suunnittele, eikä urakoi kohteita, vaan tarjoaa ne palvelut kumppaneittensa kautta... Ei niitä voi vertailla keskenään hinnan näkökannasta. Jämerä valmistuttaa esim. lattia/kattoelementit sekä aukonylityspalkit omalla tehtaallaan kun taas Lammin taloissa ne tulevat alihankintana tai tehdään paikalla työmaalla... Aivan eri systeemit siis ja muuttujia on erilailla... Lammiseinässä on eristeet, Jämerässä ei ole lisäeristystä jne jne... Miksi edes yrittäisit siis näitä koittaa saada samalle viivalle.???

      Niin ja kyse ei ole myöskään siitä kumpi näistä olisi parempi. Ne ovat vaan täysin erilaisia ja sopivat siten erilaisiin suunnitteluratkaisuihin ja toteutusmalleihin paremmin kuin toinen. Jos olet projektinvedon ammattilainen ja tiedät mitä teet, on Lammi ihan hyvä ratkaisu. Jos et yhtään ole kartalla rakentamisesta, Jämerä on parempi vaihtoehto.

      Onhan noita muitakin ratkaisuja ja toimittajia, mutta tuossa nuo valu- vs. umpiharkkoratkaisujen erot... Sitten on kaikkia betonielementtijuttuja, mutta niitä en tähän keskusteluun toisi. Ovat pientalopuolella aina huono vaihtoehto joka suhteessa. Nimin. Kaikkea on tullut kokoeiltua. Tiilitalo on kyllä julmetun hyvä, mutta liian kallis tosin.

    • eihinnalla

      On tosiaan suhteellisen turhaa yrittää hinnalla näitä eri toimijoita vertailla. Kyllä palvelun laatu ja tuotteen ominaisuudet menevät edelle kun kivitaloa tekee, sillä halpa se ei ole ikinä. Kannattaa myös olla hieman skeptinen kaikenmaalaisten mestareiden ja "ammattilaisten" suositusten suhteen ja itse tutustua eri toimijoihin ja tehdä sitä kautta päätös kenen toimijan taloa lähtee suunnittelemaan ja rakentamaan. Jos joku näyttää epäammattimaiselta suhmuroinnilta, se usein on sitä.

      • UrakoitsijaTre

        Lammia ei kannata kyllä edes harkita, sillä jos haluaa valuharkosta tehdä, saa samat harkot halvemmalla rautakaupasta. Lammihan ei muuta oikeasti myy kuin harkkoja. Ovat vaan "pukeneet" eli brändänneet homman upeiksi unelmiksi, jossa toteuttaja on oikeasti itse rakentaja. Lammilta kun et saa suunnittelua, asennusta etkä muutakaan palvelua varsinkaan jatkossa, kun lopettavat tuon Lammi - kivitalot Oyn toiminnan ja alkavat myymään pelkästään tehtaan kautta.


      • ylimielisyyskostautuu
        UrakoitsijaTre kirjoitti:

        Lammia ei kannata kyllä edes harkita, sillä jos haluaa valuharkosta tehdä, saa samat harkot halvemmalla rautakaupasta. Lammihan ei muuta oikeasti myy kuin harkkoja. Ovat vaan "pukeneet" eli brändänneet homman upeiksi unelmiksi, jossa toteuttaja on oikeasti itse rakentaja. Lammilta kun et saa suunnittelua, asennusta etkä muutakaan palvelua varsinkaan jatkossa, kun lopettavat tuon Lammi - kivitalot Oyn toiminnan ja alkavat myymään pelkästään tehtaan kautta.

        Niin hiipui aikanaan markkinajohtaja Jämerä. Ja nyt hiipuu markkinajohtaja Lammi. On kohta ex-markkinajohtaja. Näin se vaan menee.


      • eikultakaivos

        Hyvähän se on että johtajat vaihtuu. Pysyy homma virkeenä... Vaan ei noita taloja, saatikka kivitaloja, rakenneta samaan tyyliin kuin ennen. Muutama hassu sata taloa tehdään vuodessa kivestä Suomessa. Siinä on turha kenenkään hehkuttaa markkinajohtajan titteliä kun kukaan ei kunnolla pärjää kuitenkaan.


    • eivarmaatietoa

      Minä olisi suositellut betonielementtejä, mutta minä olenkin "ammattilainen".

      • pientalotehdäänharkoista

        Nämä kerrostalotyömailta irtisanotut mesut ja muut duunarit jaksavat noiden elkkujen perään huudella kun ei ammattitaito muuhun riitä. Kyllä se homma on niin, että elkut on hyviä vain siellä ammattirakentamisen puolella. Amatoorien pientalotyömaille ne elkut eivät juurikaan sovi. Ja huom! Pientalotyömailla rakennuttaja 99% varmuudella amatööri, eli se tuleva asukas, joka yleensä ensimmäistä kertaa pitää haalareita päällä.

        Pidetään elkut pois pientalotyömailta, eiköstä vaan.


      • eleekku

        Meillä on valmiiksi teetetty elkkukellari, firmasta olisi saanut koko talon rungonkin. Varmaan parhaiten sujunut työvaihe oli kellarin elementtiasennus. Lopputulokseenkin olen täysin tyytyväinen. Ehkä koko maan mittakaavassa menee lähelle prosenttia näiden osuus, mutta täällä PKI seudulla jossa rakentajilla useimmiten on sellainen ennenkuulumaton riesa rakennusharrastusta haittaamassa kuin kokopäiväinen ansiotyö, elementit pientaloraksoilla ovat paljon yleisempiä.


      • jekdkdkd

        Vaan on se huono rakennusteknisestikin tuo elkku. Hometaloja ja kouluja niistä on osattu vuosikaudet tehdä... Jos tietysti bunkkeria rakentaa, niin voi kait se siihen sopia.


      • Eleekku

        Kerro lisää! Voitko luetella mainitsemasi rakennustekniset huonoudet jos verrataan vaikka parhaana pidettyä harkkotaloa lammi jossa on betoni-eps-betoni ja elkkua jossa jossa on betoni-eps-betoni? Elkku taitaa yleensä olla paksumpi, ainakin meillä kun vertasin naapurin lammiin. Onko se heikkous?


      • Eleekkuonpaskaa

        Ei Lammi ole harkkotalo... Se on paikallavalu -ratkaisu! Ja se yksi ja isoin juttu elkuissa, eli saumat! Se riittää. Toinen olis päin v.i.t.t.u.a menevä mittatarkkuus. Joka helevetin elkku eri paria. Ei vaan toimi kun ei toimi


      • Eleekku

        Sinähän se tunnut tietävän paremmin. Meillä meni elkut 2mm toleranssiin.

        Toisin kuin nämä hiekkaharkot, jotka pykältää ja mutkittelee aina jonkun verran kun niitä kukin osaamisensa mukaan latoo ja pinoaa. Toivottavasti vähemmän mutta usein myös enemmän. Välillä näkyy ruudukkokuviota rappingissakin asti, kun ei saada epätasaisuutta piiloon.

        Saumoissa on elkuissa betonivalu ja päällä vielä se bitumin oloinen kerros.

        Ymmärtäähän sen nyt lspsikin että suurista monoliiteistä rakennettu on parenpi kuin pikkupimpuloista läjätty, jos on muuten samaa kamaa.


      • seolivirhe

        Meillä jouduttiin elkuista piikkaamaan jokainen ikkuna-aukko kun oli sellaista salmiakkia ja mutkaa. Nyt kun haluaa vaikka taukun seinään, niin iskuporakone, proput ja kolme asennuskaljaa tarvitaan... Ennen asuttiin puutalossa ja riitti listanaula ja kännykkä.... On tää kyllä melko kolkko bunkkerikin ja kalliiksi tuli kun rakentaminen kesti pari vuotta. Virhevalinta sanon minä.


      • Kyselijänä

        Itsekkö rakensit kuin 2 v aikaa meni ? Juttusi paljastuu jo provoksi iskuporakonetta taulun kiinytykseen ei tarvi. Taulukoukku kyllä tarttuu betoniseinääkin.


    • BauHerr

      Kivitalon maksaa 500.00 euroa. Lammi maksaa enemmän, ellei onnistu ostamaan pelkkiä kiviä. Sekin on mahdollista, vaikka muuta väitetään.

      Rungon materiaali on oikeasti aika yhdentekevä muille paitsi niiden myyjille. Kaikista markkinoilla olevista "kivimateriaaliesta" saa talon. Paikalla valettu betonitalo on tiivein. Sen jälkeen tulee elementtitalo.

      Ei-ammatikseen rakennuttavan kannattaa valita betonielementti pystytettynä, koska näin rakentamiseen liittyvät riskit pienenevät. Suurin riski liittyy eps-kukkalaatikkotaloihin, koska muotti saattaa levähtää tai täryttäminen ei onnitu, vaan jättää betonittomia laatikouta. Lopputulos voi olla joko hyvin betonoitu monttu tai tyhjää täynnä oleva styrox-seinä.

      Kaikkii kalikkoihin liittyy "työantajan" riskit, ellei tee itse. Venttatunnit kaatavat budjetin, jätkät slarvaavat minkä ehtivät, paperit ovat sekaisin, jne. jne. Elementtirakentajat selviää näistä vähemmällä. Huonona puolena on taas se, että betonielementeistä tulee kustannustehokkaasti laatikoita, mutta muut muodot ovat kalliita.

      Jos teet palikkatalon, aikaa kuluu 3-5 kk enemmän kuin elementtitaloon. Se ei tosin ole itse tekevälle paljon, sillä taloon menee 3 - 4 vuotta joka tapauksessa.

      Materiaalin valintaa vaikuttaa oleeellisesti se, mitä osaat/saat/kykenet itse tekemään. Jos et osaa etkä opi, niin osta valmis. Niiden hinnat löytyvät mm. Oikotieltä.

      Ostaminen on ihan kunniallinen ja hyvä vaihtoehto. Ei tähän rakentajan "miehuuskokeeseen" kannata suinpäin ryhtyä.

      • BAUHERRonseikaisin

        Bullshit... ainakin tuon rakentamisajan keston suhteen. Seiniä nostaa esim. muurattavasta harkosta 1-2 VIIKKOA/asuinkerroskerros. Mistä ihmeestä saat niiden nostamiseen kulumaan 3-5 KUUKAUTTA enemmän. Todellisuudessa puhutaan päivistä kun puhutaan noista eroista. Ei edes viikoista.


      • risto1962

        Lisäksi elementtijärjestelmiin ei yleensä kuulu kevyet väliseinät, joten ne joutuu joka tapauksessa tilaamaan ja huom! Eri rahdilla... Maksaa lisää... Elemnttien ja muiden rakenteiden liitosten kanssa on myös yleensä haasteita, mikä maksaa ja pidentää asennusaikaa.

        En kyllä suosittele pientaloon elementtejä lainkaan. Ne on suunniteltu kerrostalorakentamiseen. Itsellä on yli 15 kokemus elementtirakentamisesta, enkä omaa kivitaloani tehnyt elkuista... Kertonee jotain asiasta.


      • BauHerr
        BAUHERRonseikaisin kirjoitti:

        Bullshit... ainakin tuon rakentamisajan keston suhteen. Seiniä nostaa esim. muurattavasta harkosta 1-2 VIIKKOA/asuinkerroskerros. Mistä ihmeestä saat niiden nostamiseen kulumaan 3-5 KUUKAUTTA enemmän. Todellisuudessa puhutaan päivistä kun puhutaan noista eroista. Ei edes viikoista.

        Jos saat kerroksen viikossa aikaan, niin laita yhteystiedot, meiltä löytyy töitä.

        Tosin, meillä ei työmaalla kiroilla.


      • Paljonnähnyt
        BauHerr kirjoitti:

        Jos saat kerroksen viikossa aikaan, niin laita yhteystiedot, meiltä löytyy töitä.

        Tosin, meillä ei työmaalla kiroilla.

        Meillä ei työmaalla kiroilla, taitaa olla Lesta meininkiä. Tupakkia sitten ainakin kuluu runsaasti.
        Rakennusala jotenkin houkuttaa juuri Lestoja tekemään bisnestä ja tuottavia firmoja näyttäisi olevan. Kukahan maksaa, ei kai vaan ostaja ?


      • BauHerr
        Paljonnähnyt kirjoitti:

        Meillä ei työmaalla kiroilla, taitaa olla Lesta meininkiä. Tupakkia sitten ainakin kuluu runsaasti.
        Rakennusala jotenkin houkuttaa juuri Lestoja tekemään bisnestä ja tuottavia firmoja näyttäisi olevan. Kukahan maksaa, ei kai vaan ostaja ?

        Minä en ole koskaan polttanut tupakkaa.

        Olen ateisti, neljännessä polvessa sen jälkeen, kun pappi tappoi sisällisssodan jälkeen 14 ja 16 -vuotiaat sukulaisemme, joilla ei ollut mitään tekemistä sodan kanssa. Lisäksi he olivat talonpoikia, joilla ei ollut mitään tekemistä ns. punaisten kanssa.

        Välirikko kirkon kanssa on totaalinen ja täydellinen. Meidän mielestämme murhakirkkoon kuuluminen on suorin tie helvettiin. Jos helvetti on, niin voin nimetä ainakin yhden papin, joka siellä jo on.

        Lestadiolaisten kanssa ei ole ollut ongelmia.


    • eihöynäytettävissä

      Kauheeta kusetusta markkinoilla. Tarjotaan ensin jotain ja halvalla. Sitten rakennesuunnitellaan, minkä jälkeen hinta nouseekin 15% kun ei muka osattu tarjousvaiheessa tietää... tai haluttu kertoa. Näin pientä kivitalorakentajaa viedään...

      • Eipvoiptietää

        Miten sitä muuten voi tietää mitä tarjota ennenkuin sitä on suunniteltu. eI puolivillaisista arkkitehtein töherryksistä pysty mitään lopullista hintaa laskemaan.


    • oiwnua6

      "Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena."

      Toisaalla kehoitetaan keskustelemaan vapaasti mistä vaan. Höh.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe