Hyvä, hommansa hoitava isännöitsijä Tampereella?

Pakko_vaihtaa

Onko kellään suositella hyvää ja hommansa ripeästi hoitavaa isännöitsijää Tampereen alueella? Kyseessä on 8 asunnon rivitalo. Edellinen isännöitsijä on saanut jo yhden huomautuksen asioiden huonosta hoidosta, mutta ei ole tehostanut toimintaansa siitä huolimatta. Nyt olisi aika vaihtaa.

30

3337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suljettu

      Varo ainakin Pyynikintorilla olevaa toimistoa - siellä ei ole ketään koskaan paikalla.

    • Paskaduuni

      Kyllä varmaa ripeä. Isännöitsijän löytää, jos maksaa sen verran enemmän, ettei isännöitsijän tarvitse käyttää ja jakaa aikaansa kovin monelle taloyhtiölle.
      25-30 taloyhtiötä menee aika kipurajoilla. Riippuen toki siitä, että miten pitkiä asiakkuuksia ne ovat olleet. 0-2 vuotta vanhat asiakkuudet syövät isännöitsijältä paljon resursseja. 2-3 vuotta vanhat asialkuudet alkavat vakiintua ja asettua isännöitsijän muiden asiakkuuksien rytmiin. 3 vuotta vanhemmat asiakkuudet alkavat lähestyä jo kumppanuutta, missä intressit yleensä kohtaavat ja nähdään yhteisinä.
      Usen isännöitsijää vaihdettaessa, uusia asiakas laitetaan tuoreimmalle isännöitsijälle, jolla valtaosa taloyhtiöistä on toimiston uusimpia asiakkuuksia tai "kiertopalkintoja". Jälkimmäiset yhtiöitä, joissa isännöitsijät vaihtuvat 0-2 vuoden välein, mikä kuormittaa pitkään yksittäistä isännöitsijää, että pääsisi kiinni yhtiöön, missä asiat ovat isännöitsijöiden vaihdoista johtuen enemmän tai vähemmän levällään. Usein laitettu lukuisia prosesseja aluilleen, joita kukaan ei ole koskaan päässyt viemään alusta loppuun saakka.

    • Paskaduuni

      Mihin muuten noin pieni taloyhtiö edes tarvitsee isännöitsijää?
      Ostakaa isännöintipalvelun sijasta kirjanpito ja liittykää vaikka paikallisen kiinteistöyhdistyksen jäseniksi.

      Maksuliikenne hoituu ja ja saatte tilinpäätöksen. Noin pienellä yhtiöllä on tuskin hirveästi maksuliikennettäkään.

      Huoltoliikettäkään. Ei noin pienillä taloilla useinkaan tapaa olla. Jos nyt mitään mittareita on tarpeen lukea, niin piankos sen joku tekee itsekin.

      Hallinnollisissa päätöksissä niiden lainmukaisuuden varmistamiseksi saa neuvoja ja ohjeita helposti, jos taloyhtiö on kiinteistöliiton jäsen.

      Jos on mitään urakoita, niin kannattaa kääntyä jonkin keskisuuren paikallisen rakennuttaja-/suunnittelutoimiston puoleen.

    • Puheenjohtaja

      Yhtiömme on ollut ihan tyytyväinen Sparconiin. Pieni firma, jolla on aina löytynyt aikaa meille ja asiantuntemusta on! Myös meillä pieni rivitaloyhtiö.

    • Vetreitäpoikia

      Tilaavat hotellin neukkarin kokoukselle ja tekevät asukkaille kirjeen.

    • Anonyymi

      Kiinteistöperhettä en suosittele, siipeilee ja junailee ihailijoitaan hallituksiin, hieman kyseenalaisia ovat toiminta tavat mistä lie oppinut.

    • Anonyymi

      isännöitsijä on ollut vääränimitys, nykyään on sukupuolineutraali ja kuvaavampi nimitys "kiinteistövastaava" juoksupojalle.
      Loppuen lopuksi kiinteistövastaava on osuvampi juoksevien asioiden hoitajalle.

      Ennen isännöitsijä pyrki ja luuli olevansa suurempikin patruuna ja jälki sen mukaista, esim. kävelyttänyt toisentaloyhtiön hallitusta toisen taloyhtiön asunnoissa linjasaneerauksen aikana ja näin rikottu kotirauhaa yms..

      • Anonyymi

        Naisia on tullut kiinteistövastaavan paikoille jo kolmasosa ja hyvä niin, ovat tarkempia.


    • Anonyymi

      Pienissä yhtiöissä kannattaa harkita asukas isännöitsijää jos siihen löytyy hyvää henkilöä ja kaikille sopii, säästyy rahaa.
      Kun hallitus kuitenkin päättää asiat ja kirjanpidon voi ulkoistaa.

      • Anonyymi

        Tänä päivänä vaaditaan ammatti tutkinto jo velvollisuuksien vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänä päivänä vaaditaan ammatti tutkinto jo velvollisuuksien vuoksi.

        Ei muuten vaadita, kuka vaan voi ryhtyä isännöimään, jos kantti kestää.


    • Anonyymi

      Meillä vaihdettu kymmenen vuoden aikana jo monta kertaa vaihtelevin tuloksin.
      Onneksi saatiin viimein kaikille käypä, tosin hallitus vaihtunut tiuhempaan.

    • Anonyymi

      Jätä Staras väliin. Isännöitsijä ei viitsi vaivautua, vaikea saada kiinni eikä vastaa viesteihin

    • Anonyymi

      mielipiteet vaihtelee kokemuksien perusteella, joku nyt huono voi olla tulevaisuudessa hyvä, kun särmät hioutuu.

    • Anonyymi

      isännöinti alalla on oltava monipuolisuutta, erilaisia ihmisiä.

    • Anonyymi

      Tampereella on paljon uusia aloittelevia toimistoja, osaa ei näy markkinoilla muutaman vuoden jälkeen, vaihtuvuutta on koko maan alueella.

    • Anonyymi

      Kiinteistö-Tahkola on strong avoid. Sen voin sanoa. Eivät tee oikein mitään oma-aloitteisesti vaan koko ajan joutuu hallitus paimentamaan. Myös tekninen asiantuntemus on vähäistä, sen myös tston johtaja myönsi haastattelussa koska käyttävät ulkopuolisia ja yhteistyökumppaneita niihin asioihin. Muuta mieleen juolahtavaa että isännöitsijän tekemät kokouspöytäkirjat ovat lyhyitä hutaisuja ja niidenkin perään joutuu huutelemaan vaikka lupailevat nopeasti markkinoinnissaan.

    • Anonyymi

      Ajoittain isännöitsijät yrittää saada hyötyä taloyhtiön hankinnoissa. Kyse on "verkostoista". Joku saattaisi sanoa korruptiosta. Jos on erityisen härski toimija, niin isännöintiliitto palkitsee yrityksen vuoden isännöintiyrityksenä.

      Ihme ja kumma, mutta liiton sivuilta ei löydy mitään mainintaa palkituista yrityksistä. Aika erikoista.

    • Anonyymi

      Jos maailma olisi mustavalkoinen niin asia olisi varmasti näin, mutta kun näin ei vain ikävä kyllä ole. Asiantuntevan osaavan isännöinin merkitys vähenee jos toinen toimisto tarjoaa "saman palvelupaketin" 20-40% alemmalla hinnalla vaikka osaamistaso heillä olisi heikompi. Harvoin hallitus edes määrittelee haluamaansa palvelupakettia tai tarkistaa toimiston taustoja ja isännöitsijän koulutustaustaa. Lopputuloksena on aika usein, että odotukset ja todellisuus eivät kohtaa. Toinen kritisoinnin paikka on uusia asunto-osakeyhtiölaki, jossa kiristettiin lähes kaikkia muita vaatimuksia mutta isännöinin minimi vaatimuksena on edelleenkin vain oikeustoimikelpoisuus, eli vähimmäiskoulutustasoa ei edellään määritelty millään tavoin.

      "Meissä taloyhtiöiden osakkaissa/hallituksen jäsenissä on juristeja, insinöörejä, ekonomeja yms., jotka mennen tullen ylittävät isännöitsijän osaamistason - myös kiinteistönhoidossa ja -johtamisessa."

      Väittiäisin, että tietyissä tapauksissa kyllä mutta yleistystä en tästä asiasta lähtisi tekemään. Hieman sama asia kuin väittäisi kuin väittäisi, että rakennusinsinööri ylittää käytännön osaamistaidossa ammattimaalarin tai ekonomi auktorisoidun kirjanpitäjän.

    • Anonyymi

      Ikävä huomata tämänkin ketjun kirjoituksista että meidän taloyhtiö ei ole yksin ongelmansa kanssa, eli Isännöinnin ongelman kanssa. Meillä on ollut kaksi huonoa "kelvpotonta" isännöintiä tarjoavaa ja vaikuttaa vahvasti että tämä kolmaskaan ei isännöinnin ongelmaan ratkaisuksi ole, ja viel kun hallitus on mitä on niin.
      No olen halunnut uskoa että taloyhtiön palkkaama isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus toimisivat asiallisesti ja edes jokseenkin tasapuolisesti, mutta pakko on luopua tästä ajatuksesta ja olenkin tullut siihen tulokseen että jos taloyhtiössä on ongelmia jotka koskettavat minua kannatta selvittää ketkä asiantuntiatahot ovat avuksi ihan työnsä puolesta.

      Itse olen toivonut tiettyyn sisäilma ongelmaan ratkaisua ja hyvän tavan mukaista toteutusta luottaen isännöintiin ja taloyhtiön hallitukseen. Näin ei ole tapahtunut joten terveystarkastajan kutsuminen minun tapauksessani laittoi asiat rullaamaan oikeaan suuntaan. Jälkiviisastuneena sanon että olisi pitänyt heti silloin monta vuotta takaperin ottaa yhteys terveystarkastajaan kun ongelmat ensi kerran todettiin, koska hänen ansiostaa minullakin on nyt joku joka tietää miten asioissa tulee toimia, enkä ole vain isännöinnin ja hallituksen viisauden ja vähättelyn armoilla.

      Siis ilmeisesti edes asiallisten isännöitsijöiden löytäminen on nykyisin lähes mahdotonta, mutta muillekin suosittelen asumisen ongelmissa kunnallisten asiantuntijoiden osaamisen käyttämistä mikäli sellaista on tarjolla ongelmiin, minulle löytyi apua terveystarkastajalta ja hän ainakin osaa kertoa että millaisia toimenpiteitä asiallinen toiminta isännöinniltä ja taloyhtiön hallitukselta edellyttää.

      Ihmiset älkää jääkö jyrän alle yksinään ongelminenne, isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja ja muu hallitus on hoitamassa teidän asioita. He eivät ole tehtävässä leikkimässä pikku pomoa tai omaa egoa pönkittämässä.

      • Anonyymi

        Kiinteistö juridiaan ei kannata haksahtaa, eikä siitä pääse edes eroon!
        Laiskaa ja ammattitaidotonta!


    • Anonyymi

      Minkälainen mahtaa olla isännöintisopimus vs. toiveet ja odotukset isännöitsijätoimiston toiminnan suhteen?

      Suurimpana ongelmana näen sen, että hallituksen allekirjoittaessaan isännöintisopimuksen eivät lue sopimuksen sisältöä.

      Yllätys, yllätys is.toimisto veloittaa kaikesta sopimukseen kuulumattomasta työstä, mikä onkin aivan oikein. Mitä hankalampi ja työllistävämpi taloyhtiö, sitä enemmän työtä isännöitsijätoimistolla on.

    • Anonyymi

      Onneksi en enää toimi isännöitsijänä. Paskamaisin työ mitä olen ikinä tehnyt, lopetin alalla usean vuoden jälkeen, koska vapaa aikaa ei jäänyt, perhe kärsi, eikä myöskään palkka ollut riittävällä tasolla työmäärään nähden. Nykyään olen tyytyväinen toisella alalla vapaa aikaa jää sopivasti ja perhekin tykkää kun ei ole aina iltoja poissa. Tiedän useita isännöitsijöitä jotka ovat lopettaneet työt juuri liiallisen työmäärän takia. Ellei alalle tule uudistuksia loppuvat kohta tekijät. isännöitsijöiden keski-ikä on yli 50- vuotta ja nuoria ala ei kiinnosta eikä ihme.

      Missään muussa ammatissa et kuule samanlaista narinaa kuin isännöitsijänä, vaikka hoitaisit asiasi hyvin. En todellakaan suosittele alaa kenellekään.

    • Anonyymi

      Metsänhoito on hyvä ala, jos ei muuta toimialaa löydy. Metsänhoitajan työstä löysin itse elinkeinon, entisenä isännöitsijänä voin todeta, että sterssivapaampaa työtä ei ole.

    • Anonyymi

      Joka talossa ja jokaisen firman siivous on aivan onnetonta. Käytävien lattiat äkkiä pyyhitään melkein kuivalla rätillä ja tehottomalla pesuaineella. Vaikka valkoisella seinällä olisi mitä tahansa likaa hyvin näkyvääkin niin sitä ei pyyhitä. Onko nämä siivoojat sokeita. Uudenkin käytävälattian saumat ovat mustia, kun lattioita ei pestä kunnolla. Eihän tämmöisellä siivouksella mitään virkaa ole. Nykyäänhän siivoojatkin ovat siistijöitä ja sen kyllä huomaa. Siivoojia ei ole missään eikä heitä mistään saa.

    • Anonyymi

      Toivottavasti ette ole haksahtaneet Reimiin!

    • Anonyymi

      Isännöinti kriisissä ? Onko luottamuspula tullut alalle muutamien huijareiden tähden?

      On hyviä firmoja olemassa, rehellisiä ainakin alussa mutta joskus tilaisuus tekee varkaan, sille ei vaan voi mitään, sen vuoksi hallitusten oltava varuillaan vaikka luottamus pelaakin.

      • Anonyymi

        En ole yhtään hyvää isännöitsijää tai tstoa tavannut.
        Alku menee hyvin mutta sitten alkaa kusetus.


    • Anonyymi

      Is. tsto A.Naali on mielestäni hyvä. Löytyy Köyrijätieltä kun hiukan katselee.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3319
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3150
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      39
      2634
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2042
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      311
      1853
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1745
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      127
      1407
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1251
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe