Keitä ovat kustantamon "asiantuntijat"?

Possunpaukku

Tämä on varmasti hylsykonkareiden mielestä tylsämielinen ja typerä kysymys, mutta koska minä en ymmärrä täysin tätä kustantamoiden: kuka lukee mitä, ja kuka päättää loppupeleissä mistäkin -kuviota, olisi huisia, jos joku viisaampi valottaisia asiaa.

Siispä asiaan:

sain tuossa vähän aikaa sitten eräältä kustantamolta hylsykirjeen. Sen oli lähettänyt talon toimituspäällikkö, ja kirjeessä todettiin, että asiantuntijoiden mielipiteitä kuultuaan, ovat todenneet etteivät voi sisällyttää sitä julkaisuohjelmaansa. Selvä, mutta jäin miettimään, mikä tämä kuvio noissa kustantamoissa oikeastaan on? Kuka päättää mistäkin ja keitä ovat nämä asiantuntijat?
Kyseessä yksi Suomen suurimmista kustantamoista.

8

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryhmätyö

      Ilmaisu tarkoittaa, että useampi kustannustoimittaja on lukenut teoksesi. Kustannuspäätökset tehdään isoissa kustantamoissa ryhmätyönä.

      • tuliluettua

        Omalla kohdallani tekstin luki kaksi kustannustoimittajaa, kustannuspäällikkö ja osaston kirjapäällikkö. Kaikkien piti näyttää vihreää valoa.


    • hekoheko2

      Osaston kirkapäällikkö, hih

      • veto-oikeus

        Kustannustoimittajia ovat ne päällikötkin, kunnes joku heistä on jatkanut tulosvastuuta kantavaksi kirkapäälliköksi tai kusmannuspäälliköksi tai millä nimellä heitä kulloinkin kutsutaankin. Viime kädessä pomo tietysti päättää yksinkin siitä, mitä julkaistaan.


    • Possunpaukkunen

      No, jotain tämmöistä ounastelinkin. Kiitosta vaan vastauksista. Melkoisen hankalaa tuo koko porukan miellyttäminen, varsinkin kun kyseessä melko poikkava teos, niin lajityyliltään kuin teemaltaan. Taidanpa keskittyä vaihteeksi pommittamaan pienempiä kustantajia, vaikka niidenkin kanssa tiettyä ristiriitaisuutta. On tämä hankalaa hommaa.

      • uteliaisuuttanivain

        Millainen teos se sitten on? Ei muuten, mutta kun kaikki ainakin tällä palstalla pitävät juuri omaa teostaan poikkeavana ja erilaisena. Kukaan ei kuitenkaan ole kertonut, että millä perusteella niin olisi. On nimittäin aika vaikea keksiä mitään, mistä ei olisi jo kirjoitettu mitä erilaisimmilla tyyleillä. Omaperäisiä tekstejä kustantmoihin ei varmasti liikaa tule.


      • lpota

        Tuplaan tämän kysymyksen! Minuakin ihmetyttää kun niin monet täällä kertovat kirjoittaneensa jotain "ainutlaatuista" tai "poikkeavaa", mutta kukaan ei tunnu ikinä haluavan tai osaavan kertoa, mikä heidän kirjoituksissaan on niin erilaista.

        Tulee vain mieleen se tapaus muutaman vuoden takaa, kun joku naisjulkkis (muistaakseni urheilija?) kirjoitti homoseksuaalista suhdetta käsittelevän romaanin ja tämän mies kommentoi iltapäivälehtien haastattelussa, että tämä on niin "rohkea" ja "poikkeuksellinen" aihe. :D


    • mukavapooika

      Ne ovat keski-ikäisiä maisteriämmiä, joilla ei mitään omaa elämää, jossa jotakin vääntöä tai kahvaa tositapahtumiin maailmalla. Samaa sontaa rakastavia keskivertohöpöttäjiä, joiden tuotantoon valinnassa näkyy tyhjyys ja typeryys!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe