Keitä ovat kustantamon "asiantuntijat"?

Possunpaukku

Tämä on varmasti hylsykonkareiden mielestä tylsämielinen ja typerä kysymys, mutta koska minä en ymmärrä täysin tätä kustantamoiden: kuka lukee mitä, ja kuka päättää loppupeleissä mistäkin -kuviota, olisi huisia, jos joku viisaampi valottaisia asiaa.

Siispä asiaan:

sain tuossa vähän aikaa sitten eräältä kustantamolta hylsykirjeen. Sen oli lähettänyt talon toimituspäällikkö, ja kirjeessä todettiin, että asiantuntijoiden mielipiteitä kuultuaan, ovat todenneet etteivät voi sisällyttää sitä julkaisuohjelmaansa. Selvä, mutta jäin miettimään, mikä tämä kuvio noissa kustantamoissa oikeastaan on? Kuka päättää mistäkin ja keitä ovat nämä asiantuntijat?
Kyseessä yksi Suomen suurimmista kustantamoista.

8

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryhmätyö

      Ilmaisu tarkoittaa, että useampi kustannustoimittaja on lukenut teoksesi. Kustannuspäätökset tehdään isoissa kustantamoissa ryhmätyönä.

      • tuliluettua

        Omalla kohdallani tekstin luki kaksi kustannustoimittajaa, kustannuspäällikkö ja osaston kirjapäällikkö. Kaikkien piti näyttää vihreää valoa.


    • hekoheko2

      Osaston kirkapäällikkö, hih

      • veto-oikeus

        Kustannustoimittajia ovat ne päällikötkin, kunnes joku heistä on jatkanut tulosvastuuta kantavaksi kirkapäälliköksi tai kusmannuspäälliköksi tai millä nimellä heitä kulloinkin kutsutaankin. Viime kädessä pomo tietysti päättää yksinkin siitä, mitä julkaistaan.


    • Possunpaukkunen

      No, jotain tämmöistä ounastelinkin. Kiitosta vaan vastauksista. Melkoisen hankalaa tuo koko porukan miellyttäminen, varsinkin kun kyseessä melko poikkava teos, niin lajityyliltään kuin teemaltaan. Taidanpa keskittyä vaihteeksi pommittamaan pienempiä kustantajia, vaikka niidenkin kanssa tiettyä ristiriitaisuutta. On tämä hankalaa hommaa.

      • uteliaisuuttanivain

        Millainen teos se sitten on? Ei muuten, mutta kun kaikki ainakin tällä palstalla pitävät juuri omaa teostaan poikkeavana ja erilaisena. Kukaan ei kuitenkaan ole kertonut, että millä perusteella niin olisi. On nimittäin aika vaikea keksiä mitään, mistä ei olisi jo kirjoitettu mitä erilaisimmilla tyyleillä. Omaperäisiä tekstejä kustantmoihin ei varmasti liikaa tule.


      • lpota

        Tuplaan tämän kysymyksen! Minuakin ihmetyttää kun niin monet täällä kertovat kirjoittaneensa jotain "ainutlaatuista" tai "poikkeavaa", mutta kukaan ei tunnu ikinä haluavan tai osaavan kertoa, mikä heidän kirjoituksissaan on niin erilaista.

        Tulee vain mieleen se tapaus muutaman vuoden takaa, kun joku naisjulkkis (muistaakseni urheilija?) kirjoitti homoseksuaalista suhdetta käsittelevän romaanin ja tämän mies kommentoi iltapäivälehtien haastattelussa, että tämä on niin "rohkea" ja "poikkeuksellinen" aihe. :D


    • mukavapooika

      Ne ovat keski-ikäisiä maisteriämmiä, joilla ei mitään omaa elämää, jossa jotakin vääntöä tai kahvaa tositapahtumiin maailmalla. Samaa sontaa rakastavia keskivertohöpöttäjiä, joiden tuotantoon valinnassa näkyy tyhjyys ja typeryys!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe