Tuhot yksinollessa

todella_poikki

Ongelma tiivistettynä otsikossa. Tilanne alkaa olla sellainen, etten kohta enää jaksa sitä....>O Tulin juuri kotiin, aiemmin taas ettei yksinoloaika olisi niin pitkä, ja kotona odottamavasta näystä tuli ihan itku kun alkaa vaan olla niin poikki tähän. Koira 10kk käynyt aiemmin tyhjentämässä kaiken tasoilla olevan irtaimen (vedenkeitin, leivänpaahdin, oliiviöljy ym. pullot!) pitkin keittiötä. Nyt on keksinyt keittiössä myös ruokakaapin avaamisen vaikka sitä olimme yrittäneet nyt vielä "lukita" ja hyvin tiukasti kiinni pysyikin, MUTTA silti vaan oli kaapin sisällöt pengottu ja levitetty pitkin asuntoa taas. Lisäksi molemmat asiat taas tehtynä keskelle olohuoneen lattiaa vaikka ehti jo oppia sisäsiistiksi (tuli minulle vasta puolivuotiaana ja oppi vasta 8-9kk iässä) ja pystyy pidättämään hyvin 8h. Ruokaa saa reilusti ja virikkeitä samoin yksinoloajaksi, mutta mikään ei tunnu auttavan -alan todella olla ihan loppu tähän rumbaan >( Yötkin menee osittain valvoessa nyt, kun käy tyhjentelemässä ja syö siinä samalla sopimattomia syötäviä sillä seurauksella että seuraavan yön saa ravata ripuloivan koiran kanssa pihalla........APUJA >(

95

1897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harminpaikkakylläkin

      Mitä rotua koira on?
      Onko vanhemmilla ollut eroahdistusta?
      (Kannattaisi,jo pikkupentuna jättää yksin ,niin tottuisi.)
      Mietin,että mihin tarkoitukseen se on jalostettu,ja sitä kautta voisit tarjota sopivaa tekemistä.
      Aluetta voisi koettaa rajata porteilla poissaolon ajaksi,mutta ilmeisesti isompi koira.Älä kuitenkaan tilaa rajoita ovilla,koira rikkoo yleensä ne.Oletko kokeillut pieniksi ajoiksi koppaa päähän, ettei söisi mitään vaarallista ainakaan?
      Tosin halpis kopat tuskin kestää,jos iso voimakas koira.

      • todella_poikki

        Kiitos vinkeistä :) Koiralla on rescue-tausta, joten juurista ei tietoa :/ Aloitettu yksinoloharjoittelut heti kun tuli meille puolivuotiaana, vähän kerrassaan ja muuten edistyikin ihan ok mutta nyt tulleet mukaan nämä "tutkimusretket". Aluetta rajattu sen mukaan miten asunnossa pystyy, keittiön rajaaminen kokonaan pois ei ikävä kyllä onnistu. Koppaa olen miettinyt, mutta juuri kestävyyttä mietin? Pelkään, että koira saa siinä itseään satutetettua kuten naarmutti kuonoaan tilaa aiemmin rajanneeseen porttiin, yritti ilmeisesti väkisin siitä..


      • Tsemppiävaankylläsesiitä

        Kannattaa laittaa kaappeihin sekä niihin oviin, mistä koiran ei halua menevän, ihan oikeasti semmoinen salpa. Tai lukko. Ne säästää paljon hermoja ja tavaroita. Minulla on kerran ollut myös koira joka tuhosi aivan mahdottoman paljon. Ainahan se vähän kirpaisee, mutta se oli siis aivan tolkutonta vaikka lenkitti, leikki, oli leikkikavereita jne jne. ja opin sen kanssa, että on huomattavasti helpompaa kun on yksi huone, missä on lukko ovessa: sinne ei siis pääse ja sinne sekä lukollisiin kaappeihin saa tavarat turvaan. Semmoinen salpalukko vaatii pari ruuvia ja se siitä. Mitään ei jätetä tasoille ja vähän uudelleen järjestelyjä. Ovia se ei riko, kun ei koskaan sinne pääse. Tai muutenkaan välttämättä. Eikä ne "yleensä" riko ovia, täytyy olla kyllä jotain pahasti vialla, että koira menee ovista läpi, vaikka olisi isokin.

        No, tietty kun koiralla on noin epävakaa tausta, se nyt sitten sitä varmaan oirehtii. Joskus kyse on ihan vilkkaudesta, siis on vaan tylsää ja hirveästi pitäisi olla aktivointia, leikkiä, lenkkejä ja yhdessäoloa sekä rankkaa liikuntaa: juoksemista 5-10 km lenkkejä, tyyliin agilityä ja vaikka jäljestystä jne. Se usein auttaa. Jos koira on iso (ja muutenkin) kävely on palauttelua ja ajankulua ei muuta. Monesti me luulemme että teemme paljon, mutta nelivedossa on virtaa! Tuo voisi ihan yhtä hyvin olla erittäin energisen koiran tekemistä. Koirat eivät luonnostaan ole 8 h tekemättä mitään ja ne ylipäätään touhuavat paljon. Jos koira ei siis edes nuku, sillä on ihan liian vähän aktiviteettia joka tapauksessa. Nenätyöskentely olisi ainakin hyvä aivojumppa ja kannattaa kouluttaa temppuja (opettele naksu ja osissa kouluttaminen) että koira saa väsyttää aivojaan.
        Koiran epävarmuuksia ja pelkojakin lievittää kun se saa olla väsynyt, kai meillä samat endorfiinit rullaa, osaaminen sekä oppiminen auttaa tilanteiden hallitsemisessa ja kärsivällisyys kasvaa. Kun koira saa tehdä paljon, se usein nukkuu ainakin yöt - etenkin jos on rutiini. Koirat tykkää rutiininomaisesta elämästä, koska ei tule stressiä, tai sanotaanko että hyvin vakaasta elämästä, missä on paljon tekemistä.
        (Katso sitten mihin kouluun menet tai noudatatko kaikkia oppeja! Osa puhuu aivan roskaa, jopa koirakouluttajina! Vain ja ainoastaan positiivinen palkitseminen, ei mitään pelotteluun, jääkausiin tai muuhun paskaan viittavaa: soita ja tarkista tai sitten ole rohkea paikan päällä ja kieltäydy suoraan noudattamasta. Mieluiten ammattimainen eläintenkouluttaja koulussa.)

        Pahvilaatikot joiden sisällä on puurolaatikko, missä maitopurkki, missä rustoluu, on hyvä lelu, jos koira osaa olla syömättä paperia. Tai pulloon tungetut lelut, jos ei syö muovia, eli mitä vaan. Yhden ison koirani kanssa niitä oli useita! Ja me siis lenkkeiltiin, juostiin, harrastettiin vetoa, etsimistä ja agilityä. Kongi on kestävä valmislelu, mutta usein se että on jotain mitä saa repiä auttaa. Koira tekee tuhonsa useimmiten 15 ensimmäisen minuutin aikana, se pahin ahdistus on silloin! Teillä on nyt jo tekemistä, mutta voisiko sitä olla enemmän? Niin viikko-ohjelmassa kuin yksinjäädessäkin. Lisäksi ruoan määrä saattaa olla liiankin suuri, jos koiralla on aina kakkahätä myös päivällä. Siis voihan olla, että se onkin sitä!
        Inupekt forte on hyvä vatsatuote pidempäänkin käyttöön ja tilapäisesti pahan ripulin korjaa canicur, molempia saa apteekista. Jos koiralla on usein mahavaivoja, kannattaa kokeilla.

        Iän myötä tuo myös jää pois, koska osa on myös teini-ikää. Siis epävakaa lapsuus: nyt on turva ja voi villiintyä. Iso koira: paaaaljon energiaa ja niin viikoksi kun päiväksikin. Teini-ikä: kaikki kiinnostaa ja tekemistä pitää keksiä. Yhdistelmässä on kyllä tekemistä, lisäksi kun laskee että pitkä aika yksin lisää stressitasoa eikä koira tosiaan luonnostaa olen yksi ja vailla tekemistä mitään 8 tuntia!

        Ei mitään koppaa päähän! Voi vittu mitä neuvoja, joo, koiraa ahdistaa niin vedä sille häkki päähän. Älä ota koiraa, jos tuommoiset ratkaisut on juttusi. Ei häkkejä eikä muuta, siis rajaa huoneet ja laita ne salvat oviin, mutta EI häkkejä, kuten ei sähköpantoja, sitruunasuihkeita eikä muutakaan väkivaltaa. Tuskin auttaa ahdistukseen. Jos et kestä tilannetta, voit harkita myös päivähoitoa joiksikin päiviksi, monet hoitolat tarjoaa sitäkin: vuosikin niin, ja joskus yksinsoloa opetelle, saattaa auttaa jo!
        Jos koiran ottaa, se voi tosiaan olla isotöinen, kallis ja tuommoinen arvaamaton projekti. Näistä hankalista olosuhteista tulevista koirista oikein erikseen varoitetaan, joskin riski on olemassa muutenkin: joten sinä et nyt luovuta, vaan kannat sen vastuun minkä olet itsellesi ottanut. Voin lohduttaa, että se "hankala" koirani kasvoi lopulta aivan mahtavaksi aikuiseksi, muutaman vuoden päästä. Ensimmäiseen VUOTEEN en nukkunut yhtään yötä putkeen, siitä meni vielä pari vuotta että isoimmat osan. Eroahdistukset yms. hälveni kyllä! Se oli maailman rakkain ja ihanin koira, vaikka alussa tuntui toivottomalta. Älä luovuta, vaan jaksa luottaa siihen että se vaiva kannattaa.


    • 1830

      Oman mielenterveyden vuoksi laita päiväksi isoon häkkiin. Siellä koiralla on mahdollisuus rauhoittua ja tuntea olonsa turvalliseksi. Leluja ja rouhittavaa ajanvietteeksi ja vesikuppi häkin seinään. Tsemppiä!

      • EIIIII

        Häkissä pitaminen on KIELLETTY!!Ainoastaan tilapäisesti saa pitää.EI jatkuvasti!!!!


      • xoira

        Suurin osa suomalaisista kaupunkikoirista on päivät häkissä eli neljän seinän sisällä. Illalla pääsevät paskalle ulos hetkeksi. Koiran elämää. Ihmekös se, että repivät asunnot ja hyökkäävat ihmisten päälle ulkona.


      • Häkkyrä12
        EIIIII kirjoitti:

        Häkissä pitaminen on KIELLETTY!!Ainoastaan tilapäisesti saa pitää.EI jatkuvasti!!!!

        Ja EI OLE NIIN PAHA JUTTU kuin te hysteerikot hysterisoitte!
        Mulla olleet kaikki 3 koiraa pentuaikana häkissä:
        Ensimmäinen ei viihtynyt eikä oppinut ollenkaan, joten häkki hylättiin.
        Toinen tottui niin hyvin että meni sinne itse aina nukkumaan ja silloin kun huomasi että ihmiset ovat lähdössä pois.
        Kolmas koira vietti yksinollessaan päivänsä häkissä 1vuotiaaksi asti jolloin lopetettiin käyttö ihan siksi että haluttiin.

        Ja: nämä kaikki koirat hajottivat kämppää minkä kerkesivät ennen kuin häkit otettiin käyttöön.

        Häkki ei ole ehdoton nounou jos sitä käyttää oikein:
        - häkin tulee olla tarpeeksi iso!
        - häkkiin pitää totuttaa -EI PAKOTTAA-!!
        - häkissä pitää olla juotavaa
        - häkkiä ei saa koskaan käyttää rangaistuksena jos haluaa että koira on siellä mielellään yksinoloaikansa
        - häkkiin totutus pitää hoitaa ajan kanssa: se vie vähintään monia päiviä, häkin ovi pitää olla aina auki että koira pääsee sinne halutessaan, kun koira on häkissä niin aletaan pikkuhiljaa laittamaan ovea kiinni ja avataan heti (palkitaan ja kehutaan kun on häkissä). Totutus pitää hoitaa hyvin - muuten se onkin NOUNOU!

        Meillä on koirilla kokeiltu ihan kaikkea yksinoloharjoitteluun: dap-haihduttimia, rauhoittavia pillereitä, sallittuja leluja lattialla, huomioimattomutta ennen pois lähtöä, ei-sallittujen tavaroiden piilotusta, torumista kotiintullessa tuhoista (tiedän, hyödytöntä), lenkitystä ennen pois lähtöä, totaalirauhoittumista ennen lähtöä, huoneiden rajaamista porteilla... Ja sitä häkkiä. Ja valitettavasti se oli ainoa mikä tehosi. Koirat tottuivat niihin niin hyvin että vain nukkuivat niissä (webbikameralla tämä nähty).

        Eli en todellakaan lähtisi tyrmäämään häkkiä kun sitä voi oikeasti käyttää oikeinkin, tai niin helvetin väärin.


      • ent.tuholainen

        Mun tyttärellä oli koira, joka tuhosi kaiken. Eteisen seinästä kaivoi reiän kylpyhuoneeseen, lattiamatosta paloja irti ym. ym. Koiraa liikkutettiin paljon. Ainoa mikä tehosi heti, oli se, kun koiran nenää ja päätä aloitettiin käyttämään. Erilaisia tehtäviä, leluja, joista joutui itse kaivelemaan namipalat ja nenän käyttöä. Tuhoaminen loppui siihen.


      • isohäkki
        xoira kirjoitti:

        Suurin osa suomalaisista kaupunkikoirista on päivät häkissä eli neljän seinän sisällä. Illalla pääsevät paskalle ulos hetkeksi. Koiran elämää. Ihmekös se, että repivät asunnot ja hyökkäävat ihmisten päälle ulkona.

        No suurin osa taitaa kuitenkin olla ihan vapaasti asunnoissa. Meidän koiralla on n. kuuden tunnin ajan 78 neliön häkki, vaikka on kääpiö rotuinen. Hyvin kuule pärjää ja ulkoillaan joka päivä 2-3 tuntia.


      • älähäkitä
        Häkkyrä12 kirjoitti:

        Ja EI OLE NIIN PAHA JUTTU kuin te hysteerikot hysterisoitte!
        Mulla olleet kaikki 3 koiraa pentuaikana häkissä:
        Ensimmäinen ei viihtynyt eikä oppinut ollenkaan, joten häkki hylättiin.
        Toinen tottui niin hyvin että meni sinne itse aina nukkumaan ja silloin kun huomasi että ihmiset ovat lähdössä pois.
        Kolmas koira vietti yksinollessaan päivänsä häkissä 1vuotiaaksi asti jolloin lopetettiin käyttö ihan siksi että haluttiin.

        Ja: nämä kaikki koirat hajottivat kämppää minkä kerkesivät ennen kuin häkit otettiin käyttöön.

        Häkki ei ole ehdoton nounou jos sitä käyttää oikein:
        - häkin tulee olla tarpeeksi iso!
        - häkkiin pitää totuttaa -EI PAKOTTAA-!!
        - häkissä pitää olla juotavaa
        - häkkiä ei saa koskaan käyttää rangaistuksena jos haluaa että koira on siellä mielellään yksinoloaikansa
        - häkkiin totutus pitää hoitaa ajan kanssa: se vie vähintään monia päiviä, häkin ovi pitää olla aina auki että koira pääsee sinne halutessaan, kun koira on häkissä niin aletaan pikkuhiljaa laittamaan ovea kiinni ja avataan heti (palkitaan ja kehutaan kun on häkissä). Totutus pitää hoitaa hyvin - muuten se onkin NOUNOU!

        Meillä on koirilla kokeiltu ihan kaikkea yksinoloharjoitteluun: dap-haihduttimia, rauhoittavia pillereitä, sallittuja leluja lattialla, huomioimattomutta ennen pois lähtöä, ei-sallittujen tavaroiden piilotusta, torumista kotiintullessa tuhoista (tiedän, hyödytöntä), lenkitystä ennen pois lähtöä, totaalirauhoittumista ennen lähtöä, huoneiden rajaamista porteilla... Ja sitä häkkiä. Ja valitettavasti se oli ainoa mikä tehosi. Koirat tottuivat niihin niin hyvin että vain nukkuivat niissä (webbikameralla tämä nähty).

        Eli en todellakaan lähtisi tyrmäämään häkkiä kun sitä voi oikeasti käyttää oikeinkin, tai niin helvetin väärin.

        Kai tiedät ett häkittäminen on kiellettyä?
        Koira on opetettava olemaan yksin,rauhassa,stressaamatta.Häkissa se stressaantuu taatusti....
        "Koirien jatkuva häkitys näyttää olevan varsin yleistä, vaikka se on eläinsuojelulainsäädännössä yksiselitteisesti kiellettyä"

        http://www.roseelegia.fi/16

        http://alahakita.fi/

        http://www.finagility.com/juttupalsta/messages.old/58388.html


      • xoira kirjoitti:

        Suurin osa suomalaisista kaupunkikoirista on päivät häkissä eli neljän seinän sisällä. Illalla pääsevät paskalle ulos hetkeksi. Koiran elämää. Ihmekös se, että repivät asunnot ja hyökkäävat ihmisten päälle ulkona.

        Et todellakaan tiedä mitään koiranelämästä,etkä taida paljon muustakaan....?? Huh huh.... :O


      • Häkkyrä12
        älähäkitä kirjoitti:

        Kai tiedät ett häkittäminen on kiellettyä?
        Koira on opetettava olemaan yksin,rauhassa,stressaamatta.Häkissa se stressaantuu taatusti....
        "Koirien jatkuva häkitys näyttää olevan varsin yleistä, vaikka se on eläinsuojelulainsäädännössä yksiselitteisesti kiellettyä"

        http://www.roseelegia.fi/16

        http://alahakita.fi/

        http://www.finagility.com/juttupalsta/messages.old/58388.html

        Voi kuule tiedän, vaan kun siitä ei ole haittaa kun sen oikein tekee. Eli kun hoitaa homman niin ettei koira koe sitä ahdistavaksi paikaksi, vaan omaksi paikakseen, ja häkki on riittävän iso, eikä pidä koiraa siellä 12h päivässä. Silloin ongelmaa ei mielestäni ole. Sanoo laki mitä tahansa. Ajan ylinopeuttakin 5 yli, eikä haittaa yhtään. Häkittämisessäkin se pointti että koira ei saa kärsiä.


      • Häkkyrä12
        älähäkitä kirjoitti:

        Kai tiedät ett häkittäminen on kiellettyä?
        Koira on opetettava olemaan yksin,rauhassa,stressaamatta.Häkissa se stressaantuu taatusti....
        "Koirien jatkuva häkitys näyttää olevan varsin yleistä, vaikka se on eläinsuojelulainsäädännössä yksiselitteisesti kiellettyä"

        http://www.roseelegia.fi/16

        http://alahakita.fi/

        http://www.finagility.com/juttupalsta/messages.old/58388.html

        Ja: häkki auttaa monia koiria juuri olemaan stressaamatta, meilläkin tilan rajaaminen oli ainoa mikä auttoi (portteja ei meille voi laittaa talon mallista johtuen). Koirat vaan nukkui häkeissä ketarat ojossa, hirvee stressi juu..:)
        Sitäpaitsi väliaikaista häkitystä ei kukaan kiellä, ja väliaikaistahan se on kun on kyse muutamasta päivästä viikossa muutama tunti kerrallaan. Ja miksi aina oletetaan että jokaisella se häkitys on rääkkäystä ja koira on siellä jatkuvasti vastoin tahtoaan? Asia kun ei ole niin.
        Aina tulee joku motkottamaan häkityskiellosta näissä keskusteluissa, ihan kun se nyt olis kellekään enää epäselvää että koira tulisi ensisijaisesti totuttaa olemaan vapaana.


      • opetakoiraasi

        No se on joka tapauksessa lailla kielletty. Eriasia on jos koiralle anettaan se häkki turvapaikaksi, mutta niin että koira pääsee halutessa pois.


      • Jaksamisii

        Koiralle hoitaja joka veisi koiran ulkoilemaan niin koira saisi seuraa ja sotkua ei ehtisi tulla niin paljon, stemppii!!


      • Häkkyrä12
        opetakoiraasi kirjoitti:

        No se on joka tapauksessa lailla kielletty. Eriasia on jos koiralle anettaan se häkki turvapaikaksi, mutta niin että koira pääsee halutessa pois.

        On, mutta sitä ei kukaan valvo, eikä siitä mitään haittaakaan ole jos sen oikein tekee. On se ylinopeuskin kiellettyä vaikka enemmänkin sääntö kuin poikkeus kiellon rikkominen.


    • Sssser

      Portista ja häkistä voi ninja tulla myös läpi (oma paimen meinaa)
      Facessa näin männä viikolla ninja varman keinon: puu tai metallisalpa oven toiselle puolen niin että koira saa raolleen,mutta ei auki oven. Esim. Wc tai kylpyhuone on monen valinta ollut päivien ajaksi. Osa koirista kiihtyy tekemisestä joten kannattaa kokeilla jättää joko kongi tai aivan tyhjä tila kokonaan.
      Akuuttiin hätään voi rescue remedy haihdutimet ja thundershirt auttaa.
      Ou,erä älypelailua ja ruuan piilotus (etsintä) aamupalan aikaa tasaa hermoja usein myös ;)
      Ps. Työpäivän aikainen häkitys on laitonta www.alahakita.fi

      • täytenumero

        Mitenkähän se vessaan lukitseminen olisi sen parempaa kuin tilavassa häkissä pitäminen? Lain mukaan koiran tilapäinen häkittäminen on sallittua. Kättä väännetään siis siitä, onko kouluttamistarkoituksessa työpäivän ajan häkittäminen tilapäistä vai ei. Kysymys on lain tulkinnasta. Laki ei selkeästi sitä kiellä. Häkistä voidaan useimmiten luopua muutaman viikon - kuukauden kuluttua. Omasta mielestäni se on tilapäistä, koiran opettamista rauhoittumaan yksinollessa.
        Kuonokoppaa en suosittele, se haittaa koiraa huomattavasti enemmän kuin häkki, lisäksi koira vapautuu siitä sangen helposti, ellei laita sikatiukkaan.
        Tuo tuhovaihe muutenkin lievittyy iän mukana. Miksi pitäisi antaa koiran tuhota koko asunto? Äly hoi! Joku raja tuolla kukkahattuilulla.
        Minusta SEY voisi kiinnittää päähuomionsa esim. pentutehtaisiin, joita Suomessakin on ja joissa todellakin emo pentuineen pidetään jatkuvasti häkissä, vieläpä liian ahtaassa sellaisessa.


      • Elukoidenasiat

      • treeniävaatii

        Kaveri laittoi kuule 35kiloisen koiran vessaan,kun se tuhosi asuntoa.Koira sitten rikkoi sen vessanovenkin,ensimmäisenä päivänä.Kuonoon sillä tuli oven rikkomisesta haavoja.Eroahdistus vaan pahenee jos teljetään pieneen tilaan.Opettamalla ohjeiden mukaan,koira lopetti rikkomisen,ja oli koko asunnossa siis.


      • mietihiukanedes
        täytenumero kirjoitti:

        Mitenkähän se vessaan lukitseminen olisi sen parempaa kuin tilavassa häkissä pitäminen? Lain mukaan koiran tilapäinen häkittäminen on sallittua. Kättä väännetään siis siitä, onko kouluttamistarkoituksessa työpäivän ajan häkittäminen tilapäistä vai ei. Kysymys on lain tulkinnasta. Laki ei selkeästi sitä kiellä. Häkistä voidaan useimmiten luopua muutaman viikon - kuukauden kuluttua. Omasta mielestäni se on tilapäistä, koiran opettamista rauhoittumaan yksinollessa.
        Kuonokoppaa en suosittele, se haittaa koiraa huomattavasti enemmän kuin häkki, lisäksi koira vapautuu siitä sangen helposti, ellei laita sikatiukkaan.
        Tuo tuhovaihe muutenkin lievittyy iän mukana. Miksi pitäisi antaa koiran tuhota koko asunto? Äly hoi! Joku raja tuolla kukkahattuilulla.
        Minusta SEY voisi kiinnittää päähuomionsa esim. pentutehtaisiin, joita Suomessakin on ja joissa todellakin emo pentuineen pidetään jatkuvasti häkissä, vieläpä liian ahtaassa sellaisessa.

        Monet rikkovat lakeja monin eri tavoin,miksi vain jotain tapaa pitäisi tarkkailla.Ja jätää toiset rikokset huomiotta?


    • ajattele

      tee väliaikaisesti sisälle iso tarha,,niin ei kukaan voi sitä häkiksi sanoa,,,,ei tuhoa sitten mitään,,,,,

    • asdasdasddd

      Häkki tai aitaus. Pieni tila ja ruuat pois! Muuten toi paskantaminen ei lopu koskaan.
      Ruoka 1-2 krt vuorokaudessa ja maltilliset annokset.
      Älä huomio koiraa tullessa ja lähtiessä 5-30 minuuttiin.
      Väsytä aivotreeneillä ja pienellä lenkillä ennen kuin lähdet. Muista kuitenkin 15-30min rauhoittumisaikaa lenkin jälkeen ensin, jona aikana et huomoi koiraa millään tavalla. Muuten se jää kierroksille kotiin ja alkaa tuhota.

      Rauhoittumisen opettelua voit myös googleilla.

      Kuonokopista parasta kuullut Baskervillesta. Tosin taitaa olla isompien koirien koppa se?

      • 2koiraaa

        Kakka juttu


    • 2koiraa

      Mulla on kaks koiraa vähä villei tuhoaa kotini kun olen siellä harmipaikka mitä teen

      • 1koira

        Kannattaa viedä koira ulkomaille vaikka intiaan niin se saa vähän vaihtetelua


      • 2koiraa

        Hottiin delhiinkö vai syrjäseudulle


      • etho

        Mitäs tuosta !
        Meillä koko kansasna on hallitus joka toimii lähes koiramaisesti. (anteeksi koirat). Myy kaiken irtaimen jakaa koko kansantulon mielivaltaisesesti ja on viattoman näköinen kuin nurkki ruikkinut . Koiran voi aina luovuttaa tai kouluttaa mutta koulutappas hallitsijoita !!


    • Voi..kuule..huoh

      Tutulta kuulostaa. Samanlainen tuhoaja löytyy meiltäkin. Kaikkemme kokeilleena ei enää kykene kuin nostamaan kädet ylös ja toivomaan sen joskus loppuvan, mieluummin ennen kuin pakkaamme koiran autoon ja palautamme kasvattajalle. Ikää tapauksellamme on jo lähemmäs 2v, pöydiltä tavaroitten tiputtelu ja vienti on jo saatu loppumaan / ikä tehnyt tehtävänsä, mutta seinien ja lattian repiminen jatkuu edelleen. Aivan sama kauanko on poissa, tuhoaminen alkaa heti oven sulkeuduttua takana. Eroahdistuksestakaan ei ole kyse, koska saattaa alkaa touhuamaan paikalla ollessammekin. Kahdesta huoneesta on tapetit ja lattiamuovimatto revitty silpuksi ja lattiaan tehty kolokin. Vakuutus ei korvaa _mitään_, ei koti- eikä koiravakuutus. Tosi kivaksi asian tekee se, että asumme vuokralla samalla kun rakennutamme taloa. Tottakai korvaamme sitten itse koiramme tihutyöt, mutta ne sataset, ehkä jopa tonnitkin olisi voinut käyttää mieluummin muuhun, kun ei sitä rahaakaan juuri ylimääräistä ole. Mikäli tuhoaminen jatkuu uudessa kodissamme, koira saa lähtöpassit hyvin pian. Emme halua tuhoa elämäämme, eikä vian tarvitse olla iso jos se on päässä. Olkoot viat jonkun muun vaivana ja maksettavana sitten, ei meidän.

      • määvaantäällä

        Et osaa kouluttaa koiraa siinä se syy on.

        Koira kuvittelee olevansa isäntä talossa. Ota heti luulot pois.


      • Voi..kuule..huoh...taas

        Ei ole todellakaan mun ensimmäinen koira, mutta ensimmäinen täystuho. Ei ole siitä kiinni ettenkö osaisi. Piekseminen/satuttaminen on ainoa mitä en ole kokeillut, enkä kokeile.


      • t.ajuton

        En voi tajuta että joku nostaa elukan niin jalustalle että antaa sen silputa kotinsa! En vaan tajua!


      • huihuoiää

        No kerroppa miten tuo käytös poistetaan?


      • tymäkymysys

        No huono käytös poistetaan poistamalla koira.


      • Häkkyrä12
        t.ajuton kirjoitti:

        En voi tajuta että joku nostaa elukan niin jalustalle että antaa sen silputa kotinsa! En vaan tajua!

        Et niin, kun et ilmeisesti tajua että koiria on erilaisia, eikä sulle ole sattunut täystuhoyksilöä, jonka kanssa ei enää keinot riitä. Tokkopa on koiria ollenkaan kun näyt noin vähän tietävät niistä :/

        Itse en ole yhdestäkään koirasta tuhoamisen takia luopunut ja hyvä niin, ovat niin mahtavia yksilöitä olleet aikuistuttuaan että kyllä ottaisi päähän jos olisin tuommosen takia luopunut. Rahaa ja tavaraa se vain on, karvakaveri on tärkeämpi.
        Nykyään ovat jo kiltisti, enää ei tapahdu muuta kuin maton kulman kääntäminen sillointällöin, nuorempi riiviö kyseessä ja ikää 2,5v.


      • määvaantaastäällä
        Häkkyrä12 kirjoitti:

        Et niin, kun et ilmeisesti tajua että koiria on erilaisia, eikä sulle ole sattunut täystuhoyksilöä, jonka kanssa ei enää keinot riitä. Tokkopa on koiria ollenkaan kun näyt noin vähän tietävät niistä :/

        Itse en ole yhdestäkään koirasta tuhoamisen takia luopunut ja hyvä niin, ovat niin mahtavia yksilöitä olleet aikuistuttuaan että kyllä ottaisi päähän jos olisin tuommosen takia luopunut. Rahaa ja tavaraa se vain on, karvakaveri on tärkeämpi.
        Nykyään ovat jo kiltisti, enää ei tapahdu muuta kuin maton kulman kääntäminen sillointällöin, nuorempi riiviö kyseessä ja ikää 2,5v.

        Voi, voi etkö tosiaan osaa kouluttaa koiraa?

        Täystuhovimman saa pois asettumalla koiran yläpuolle kouluttamalla se kunnolla.
        Onko niin vaikeaa ymmärtää?


      • Häkkyrä12
        määvaantaastäällä kirjoitti:

        Voi, voi etkö tosiaan osaa kouluttaa koiraa?

        Täystuhovimman saa pois asettumalla koiran yläpuolle kouluttamalla se kunnolla.
        Onko niin vaikeaa ymmärtää?

        Voi lässynlässyn. Edelleen: mahtavia koiria nykyään (hyvin koulutettuja), tottelevaisia eivätkä tippaakaan dominoivia, hyvin tullaan toimeen. Niin mikä se sun ongelma taas olikaan?


      • valintatärkeintä
        huihuoiää kirjoitti:

        No kerroppa miten tuo käytös poistetaan?

        Valitaan koiraksi se pienin,ja opetetaan sitä olemaan yksin pennusta asti.Ensin hetki,sitten kauemmin.Helppoa,kun pennut väsyy,nukkuu paljon,ei jaksa vinkua omistajan peräänkään.Helppoa.


      • Häkkyrä12
        valintatärkeintä kirjoitti:

        Valitaan koiraksi se pienin,ja opetetaan sitä olemaan yksin pennusta asti.Ensin hetki,sitten kauemmin.Helppoa,kun pennut väsyy,nukkuu paljon,ei jaksa vinkua omistajan peräänkään.Helppoa.

        Huvittavia nää kaikkitietävät.


      • Hyvätyypppi
        Häkkyrä12 kirjoitti:

        Voi lässynlässyn. Edelleen: mahtavia koiria nykyään (hyvin koulutettuja), tottelevaisia eivätkä tippaakaan dominoivia, hyvin tullaan toimeen. Niin mikä se sun ongelma taas olikaan?

        Eikö tuollaisilla luonteilla olisi aktiivisuutta ja kykyjä johonkin hyödylliseen opetteluun ja työhön, ei pelkästään sohva-lenkkikoiraksi. Voisiko löytyä joku vapaaehtoinen joka opettaisi etsintää, vetoa, opastusta, mitä kaikkea koiralle voi opettaakaan, työtä sekä kropalle että aivolle.Turvaton tausta on valmentanut pärjäämään omillaan.


      • e8eu5de

        Jos koira keksii tekemistä teidän paikalla ollessakin, on aika selvää, että sen tekemisen määrä on liian vähäinen. Riippumatta siitä, mitä nyt koette tekevänne, se on selkeästi liian vähän, eikä koira saa koskaan olla väsynyt. Kävelylenkit on energiselle koiralle pelkkää ajanvietettä, ei juuri energian purkamista kummemmin. Sanot että kaikki on kokeiltu, mutta näinköhän. Meinaan vaan, että jos koiran treeniin lisäisi pari 5-10 km juoksulenkkiä, yhden vakkari koulutusharrastuksen missä joutuu käyttämään päätään, ja vaikka jotain nenätyötä tms. niiden nyt olevien lenkkien lisäksi, näkisi säännöllisesti koirakavereita (1-3 krt/vko) jossain vaikka metsässä ja pelloilla, vaihtelevissa maastoissa missä voisi vapaana juosta ja siihen päälle saisi ne kongit yms. maitotölkit ja muut aktivointilelut, niin vieläkö se jaksaisi teidänkin läsnäollessa riehua... Tuskin. Rentoutumisharjoituksiakin on sitten olemassa, jos stressi on jäänyt päälle! Vireenhallintaa kouluttaa eläintenkouluttajat.
        Yksilönä tuo on vaan paljon energisempi kuin aikaisemmat, se vaatii enemmän tekemistä, liikuntaa, aivojumppaa ja todennäköisesti tunteja enemmän viikossa. Pari kertaa viikossa koiran olisi hyvä olla ihan poikki, leikeistä ja lenkeistä. Varmaan ne edelliset ovat olleetkin, mutta tämä nyt tuntuisi tarvitsevan kovasti paljon enemmän.

        Ja mitä tulee noihin muutamiin "neuvojiiin" joita sitkeästi esiintyy vaan... Eli yleisesti vaan, ei enää varsinaisesti vastauksena tähän:
        Tuommoiset "luulot pois" typeryydet voi jokainen unohtaa sitten, ja jos joku neuvoo mitään tuommoista täällä, niin toivon että jokainen jo alkaisi ymmärtää, että nämä höpinät on oikeasti lapsellisia: ei se koira mitään tuhoa siksi että haluaisi olla joku "pomo" vai onko joku oikeasti niin höntti, että niin luulee? Että tuo on mukamas joku "johtajuusongelma" mikä on oikea muotisana ja tekosyy kun joku ei laiskuuttaan viitsi korjata omia menetelmiään.
        Ja juuri tuo "nostaa niin jalustalle jne.." joo, siinä on taas yksi kokematon ihmettelijä, koska jokainen jolla nyt on oikeasti kokemusta koirista, tietää ihan tasan että syitä on monia ja pennuissa paljonkin tuhoavia. Tavallaan näiden koirakuiskaajien neuvot olisi hauskoja, jos ne ei tyrkyttäisi niitä tietona. Olen jopa lukenut semmoisen nettisivun, missä ihminen esiintyi asiantuntevana ja mm. neuvoi tyyliin "naksutin koulutusta ei kannata käyttää, koska sitten koira oppii tottelemaan naksua. Ja mitäs kun se unohtuu kotiin?!" Että mitäh?! Siis ihminen joka ei selkeästi tiedä MITÄÄN asiasta, kertoo asiantuntijana, miten kyseistä koulutusta ei kannata käyttää... Hän ei tiedä mikä sen naksun käyttötarkoitus on, hän ei ymmärrä edes perusteita, alkeita, asiasta ja mitä hän siis tekee? No, hänpä tietenkin väittää vian olevan koulutuksessa! Aivan, koska hän ei osaa, eikä ymmärrä, on se varmaan tosi huono juttu.
        Niin hän on juuri näitä jotka ottelee näitä luuloja pois ja kehtaa jaksaa typeryytensä eteenpäin. Huh, huh, ei paljon naurata.

        Lähes kaikki pennut tuhoavat jotain, on sitten ihan säkää mieltyykö se sohvaan vai räsymattoon, mutta koiran silmissä kummallakaan ei ole mitään erikoista "arvoa" se on ihminen, joka itse luo sen että nahkasohva on erikoisempi kuin räsymatto: eläimille ne ovat alustoja, ei eläimet käsitä rahaa. Minkä mukaan ihminen arvottaa. Siis sohvalle meno voi olla kiellettyä, mutta silloin se ei koskaan ole saanut olla sallittuakaan (se voi olla hyväkin kesäiset punkkiriskit huomioiden...) mutta sillä ei ole mitään tekemistä johtajuuden kanssa. Koira pääsee sohvalle tarkoittaa että sohvalla on koirankarvoja enemmän kuin muuten olisi. Koira ei pääse sohvalle tarkoittaa että niitä on vähemmän. Ei mitään muuta.

        Pennuista osa tuhoaa purulelujen puutetta, osa sitten lenkityksen mutta osalla on siinä nuorena kasvaessaan vaan virtaa tuhottomasti, uteliaisuutta ja leikkisyyttä ja se kohdistuu ihan vääriin asioihin. Ja joskus, vaikka sitä tekemistä olisi, ja olisi niitä juoksulenkkejä (pennun kasvun rajoissa nekin pitää pitää kuitenkin!!!) ja leikkiä, leluista koulutuksiin kaikkea, niin tuhoa syntyy. Jos tätä ei pysty hyväksymään eikä ymmärrä, on parempi jättää koira ottamatta.

        Turvallisinta olisi suojata arvokkaimmat esineet pitämällä ne ulottumattomissa. Ja jälkikäteen on turha moittia: se että pääsee edes torumaan, pitää saada kiinni rysän päältä! Siksi esim. kotona tihutyöt päivän aikana, eivät koiralle ole tihutöitä vaan tekemistä reviirillä olevilla asioilla.
        Lisäksi koira on koulutettaessakin 2-3 vuoden projekti tullakseen osaavaksi, siis VUODEN, ei kuukauden. Kaikenmaailman koirakuiskaajien toivoisin painuvan sinne minne he kuuluvatkin, eli 80-luvulle eli historiaan.


    • 1koira

      Kannattaa viedä koira ulkomaille vaikka intiaan niin se saa vähän vaihtelua tohon vikaa kommentiin

    • Hanikkaa

      Keppiä ja makkaraa tasapaksuina annoksina ni kyl se siit.

    • 2koiraa

      Oon antanu jo liikaa makkaraa oisko mitään helppoo ja nopeet

    • 2koiraa

      Vai panisinko nyt annoksina sitä makkaraa niitten suukkiin

      • 1koira

        Kandee viedä koira salille nii tuloksi alkaa näkyy


      • 2koiraa

        No kohta sinne Vantaalle tulee uusi fressi kuntoilusali viittiskö viedä sinne


      • kibbo
        1koira kirjoitti:

        Kandee viedä koira salille nii tuloksi alkaa näkyy

        Mikähän saa ihmiset aina kirjoittamaan paskaa tälle palstalle. Kirjoittaja kysyy asiaa aidosti hädissään ja joku dorka pistää asiat täysin leikiksi. On varmaan yhtä pitkästynyt kuin koirakin tässä asiassa. Koira sensijaan kärsii eroahdistuksesta,siihen on lääke eläinlääkäriltä


    • koulutusta

      koirassa tuskin vika vaan, koulutuksessa tai sen puutteessa. lisäksi koira on siinä iässä et etsii paikkaansa laumassa, eli onko johtaja vai johdettava.

    • doglover

      rescue remedy haihdutimet ja thundershirt......voi helvetti! Kuula kalloon ja thats it.

    • ierpeirpir

      Kyllä täytyy nyt kirjoittaa, että aloittajan kertomuksen luettuna ja itse jo neljännen koiran omistajana (kaksi koiraa yhtäaikaa ollut...), omistajassa se vika on. Koira on vielä nuori, energinen, etkä ole osannut laittaa sille rajoja. Koirasi saa mellastaa niinkuin lystää ja pitää vain hauskaa, kun sillä on pitkä aika. Koiralla pitää laittaa oma paikka, ei mikään inhottava häkki, vaan oma alue, joka on portin takana ja omat tavarat, joita voi sitten järsiä ja niitä sen verran, että riittää....ei meidän koirat ole ikinä käyttäytynyt noin, koska jokainen koira on lähtiessämme rajattu omalle alueelle omien tavaroidensa kanssa....siis aitauksen ostoon, sellainen sisäkoiraportti, niitä myydään lemmikkikaupoissa ja joskus muuallakin.

      • koiranelämää

        Lisään vielä omaan kommenttiini, en halua ilkeillä, mutta tuo ruokailukin tuntui oudolta....koira on meillä aina syönyt kerran päivässä ja sitten se on siinä. Annetaan leipä tai jotain pientä, mutta ei ruokaa pitkin päivää. Koirasi on muutenkin vielä hyvin nuori, murrosikäinen temppuileva koira. Koirallasi on myös jonkunlainen edellinen tausta, joten ymmärrän koiraasi paremmin kuin aloittajaa; koiralla ei ole varmaan ollut tuohon elämänsä ikään helppoa. Olet ottanut vaativan tehtävän ja nyt nostat kädet pystyyn...harmi..koirasi olisi ansainnut jo pysyvän kodin. Aika onneton koirankasvattaja olet, kun koirasi pääsee yölläkin syömään...koirasi ei ole selvästikään onnellinen koira, vaan levoton ja ihmeissään ihmisistä, jotka eivät osaa sen kanssa toimia oikein, eikä ottaa johtajuutta hyvässä mielessä, jotta koira tuntisi olonsa turvalliseksi. Jos omistajat ovat kuin puulla päähän lyötyjä, on koirakin ihmeissään, että kenen tässä pitäisi ottaa vastuu tästä "laumasta". Pitäisi nyt keskittyä oleellisiin asioihin; koiran paikka, ruoka-ajat, virikkeet, ulkoilu ja lepo...


      • KiitosHyvistäNauruista

        Te omasta mielestänne niin täydellisesti asiat tekevät olette kyllä niin hauskoja tapauksia ;) Ja että ihanko jo neljän koiran kokemuksella, hurjaa!
        Hyvin muuten keksitty värittää alkuperäisen tarinaa lisäämällä omiasi kuten lisäämällä omasta päästäsi yösyöpöttely ym jotta saisit päteä vielä vähän lisää :D

        Sinun mielestäsi aloittaja on siis nostanut kätensä pystyyn, onneksi meistä enemmistä näyttää ymmärtävän että hän on kysymässä keinoja koska ei halua niin joutua tekemään. Aika monia koiranomistajia varmasti koskettava aihe muuten, riippumatta heidän taustastaan koirien kasvatuksessa. Mutta toki huvinsa kullakin, hienoa että kaikille löytyy paikka jossa voi kokea loistavansa ;)


    • Samanläpikäynyt

      Vie koira todella pitkille lenkeille. Saa purkaa virtaa siellä. Sisäsiisteys löytyi meillä kun otettiin nukkumaan samaan huoneeseen. Ei meinaan tee sinne missä nukkuu itse.

      • Jjkkkjhh

        Tuota samaan huoneeseen nukkumista itsekin ajattelin. Meillä jokainen koira on aluksi nukkunut samassa huoneessa, lattialla omalla alustallaan. Sitten kuitenkin aika pian siirretty omaan tilaan koiraportin taakse. Ja sitten kun koira on kääntynyt, on voinut vapaammin valita paikkansa. Ei kuitenkaan koskaan sohvalle, eikä sänkyyn.


      • Hjklömnnbmmm

        Siis vanhentunut.


    • hahuha

      HAHAA hyvä rakki on rakki

    • dogmaster

      Kun koira alkaa tuhota kotia ja käyttäytyy epäsopivasti, eikä normaalilla koulimisella tokene, niin on aika luopua koirasta! Kova paikka, kyllä! Mutta kyse on omistajan elämänlaadusta, ei koiran. Jotkut koirat on vaan päästään vialla. Sille ei voi mitään. Itse kokenut useamman koiran kanssa elämisen ja toiset koirat on elämänkumppaneita, toiset ei. Jos ei ongelma koirasta osaa luopua, niin oma vika. Kokemusta on. Sama pätee koiran lopettamiseen... koiran pito kysyy isännältä luonnetta.

    • Miksi_koira

      Niin, koiraa ei varmaankaan ole luotu sisäeläimeksi. Laita kamera ja nauhoitus päälle niin saamme nettiin lisää hauskoja kotivideoita.

    • Vastuunsa

      Tunteva koiranomistaja hankkii koiralle hoitajan,silloin jos koira joutuu olemaan yksin. Näin koira ei riko paikkoja asunnossa. Fiksu koiranomistaja taas opettaa jo pennusta pitäen koiransa olemaan yksin ja silloin koira ei riko paikkoja eikä pidä ääntä asunnossa. Koiran pitäminen on näin helppoa.

    • Twh

      Miten niin koira tuli teille? Käveli ovesta sisäänkö?
      Ei mulle ole ikinä tullut koiraa.

    • Hgjkjkkhgfg

      Koira vaistoaa heti, jos omistaja on heikko, huono johtaja. Hyvään johtajuuteen ei kuulu huutaminen, eikä kädet pystyyn tyyli....

    • Liikettäniveliin

      akuuttitilanteessa häkkiin yksinolon ajaksi, oman turvallsuutensa vuoksi. Meillä on rescuerakki myös, ja alku oli vaikea. Häkittää ei tarvinnut, kämppä odotti remontin alkua muutenkin. Nyt on jo koira rauhoittunut. Liikettä tämä meidän koira kaipasi, nyt menee ihan mukavasti, remmissä rähjää vielä mutta paranemaan päin senkin suhteen.

    • mitäsitähuutamaanalkaa

      En nyt tajua tuota aloittajaa monessakaan suhteessa. Esim. tuo yöllinen syönti; ruokaa tuntuu olevan siellä ja täällä saatavilla, jolloin koira tietenkin, opportunistina..käyttää tilaisuuttaan aina, se on eläimen tapa. Eikö niitä ruokia nyt voi laittaa pois pöydiltä. Vähän sellainen uusavuttomuus paistaa tuosta kirjoituksesta...kaikki on koiran vikaa...Kannattaisi nyt istua aloilleen ja miettiä kerrankin, mistä se kana ns. kusee...oliskos jotain tehtävissä omistajan omassa käytöksessä. Jos koira on enempi piha,vahtikoira, olisi varmaan kannattanut miettiä sen ottamista. Nyt jos sen koiran päättääkin laittaa taas kiertoon, mikä on aina valitettava asia koiran kannalta, miettikääs nyt ainakin tosi tarkkaan se lopullinen paikka; maalle ehdottomasti, omaa reviiriään puolustaen...

      • hohooohohohoo

        Anteeksi missä kohdassa alkuperäisessä puhuttiin yöllisestä ruokatarjoilusta tai ruoista pöydillä? Tai vahtikoirapiirteistä? Taitaisi olla jollakin silmälääkärin paikka :D


      • Jjjkkkkllll

        Kyllä siinä aloituksessa luki;; syö sopimattomia ja yöllä sitten ripuloidaan Ei pidä nokkiintua suorasta vastauksesta, omistajalla ei ole tilanne hallussa!


      • Jhgjkkkk
        hohooohohohoo kirjoitti:

        Anteeksi missä kohdassa alkuperäisessä puhuttiin yöllisestä ruokatarjoilusta tai ruoista pöydillä? Tai vahtikoirapiirteistä? Taitaisi olla jollakin silmälääkärin paikka :D

        Todellakin aloituksessa kirjoitettiin syö sopimattomia ja ulkona yöllä ravataan.... kannattaa miettiä mitä kirjoittaa, omistajalla ei tilanne yhtään hallussa ja kaikki on koiran vikaa...


      • hohooohohohoo
        Jhgjkkkk kirjoitti:

        Todellakin aloituksessa kirjoitettiin syö sopimattomia ja ulkona yöllä ravataan.... kannattaa miettiä mitä kirjoittaa, omistajalla ei tilanne yhtään hallussa ja kaikki on koiran vikaa...

        Syö sopimattomia, jonka seurauksena ulkona ravataan yöllä. Mutta syömisen ajankohta ei ole kerrottu olevan yöllä. Maalaisjärkikin tietty sallittu, iskeekö SINULLA ripuli samalla sekunnilla kuin syöt jotain sopimatonta? Epäilen suuresti xD Että toivottavasti se silmälääkäri tuli jo varattua.


    • plutopluto

      Kunnon masokisti kestää mitä vaan! Joku toinen poistaa ongelman aiheuttajan.....

      • Häkkyrä12

        Plutopluto:

        Joo...heitä sanotaan luovuttajiksi.
        Oma mielipiteeni on että se joka eläimen ottaa, siitä myös kantaa vastuun, eikä heitä pyyhettä kehään heti kun vähän tulee ongelmia.


    • Häkkyrä12

      Alkuperäiselle vastaisin muuten että älä huoli, pennun käytös on aivan normaalia. Huolestuttavaa on vasta jos se jatkuu vielä 4vuotiaana :)
      Joka ikinen pentu tuhoaa, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Meillä on revitty aikanaan muovimatto sekä kokolattiamatto irti lattiasta, ja syöty betoniseinää, ja kas kummaa, hengissä selvittiin ja koirista tuli kelpo yksilöitä.

      Usko mua, ajan myötä tuhoaminen loppuu, ellei nyt koirasi satu olemaan joku erittäin harvinainen poikkeus. Minäkin luulin ettei noista koirista mitään täysjärkisiä tule mutta eräänä päivänä se ihme vaan tapahtui. Parilla koiralla reilu 1v ikäisenä ja viimeisimmällä parivuotiaana.

      Häkistä vielä että voi olla hyvä vaihtoehto jos totutat koiran siihen hyvin ja hankit tarpeeksi ison, tai rajaat kämppää porteilla. Tietenkin täytyy ottaa huomioon että jos teet esim tosi pitkiä päiviä esim 10h/pvä, niin se alkaa olemaan jo koiralle häkissä hirmu pitkä aika. Tosin on se kyllä pitkä aika vapaanakin kämpässä.

      Viimeisin ongelma selätettiin muuten niin että blokattiin ainoastaan makuuhuone pois koirien käytöstä päivisin, videolta nähtiin että sänky provosoi koiria riehumaan ja tuhoamaan. Sänky myllättiin ja sieltä oli hyvä ottaa spurttia talon toiseen päähän. Makkari eristettiin koiraportilla ja nyt vaan nukkuvat päivisin, välillä nuorempi kääntää maton kulman jonkun pienen leikkihetken yhteydessä :)

    • ajatelmia

      Millään lailla kodin tuhoaminen ei ole normaalia pennun käytöstä. Toki tässä "liventävänä" asianhaarana rescue-taustaa eikä tietoa koiran taustoista. Mutta hei, kodin tuhoaminen ei ole millään lailla normaalia. Lopettakaa se valehtelu. Ja kyllä, kokemusta on erittäin monesta pennusta. Ja on kokemusta eroahdistuksestakin yhden kohdalla. Meillä koirat tietävät,mitä saa purra jamitä ei. Ja vanhemmat koirat pitävät ruodussa. Koirien väliti ovat hyvät, ei sillä lailla, mutta ne vanhemmat ovat aina olleet uudelle esimerkkinä.

      Eroahdistuksen voi voittaa. Mutta se todellakinvaatii työtä. Se vaatii myös aikaa. Oikotietä ei ole olemassa. Sama pätee koulutukseen. Itse teen sen jo pennulla. Kerron mitä on hyvää ja sallittua jyrsiä. Koska en halua remntoida asuntoani.

      Pahassa tapauksessa häkityskin voi olla ihan armollinen teko tilapäisesti. Jos koira saa oppia häkin olevan se hieno paikka, jossa on loistavaa ja rauhallista olla. Taikka tilanrajaus, jos se on mahdollista. Paikkojen tuhoaminen ja esineiden nieleminen on koiralle pahimmassa tapauksessa hengenvaarallista. Moni koira on menehtynyt ,tuon toiminnan seurauksena.

      Aloittajalla on nyt valinnan paikka. Joko on valmis tekemäänpaljon töitä, hyväksymään nyktilanteen (se voi myös pahentua), tai sitten luopuu koirasta.

      Koiralle kannattaa järjestää sille sopivaa toimintaa paljon. Useimmiten nentyöskentely ja onnistumisten kokemukset koiralle sopivala tavalla ovat se oikotie. Ei pitkät lenkit remmissä, ei mikään koiraa kiihdyttävä toiminta, vaan päinvastoin. Sellainen, jossa koira oppii rauhoittumaan ja keskittymään. Itse opetan koirani nimenomaan rauhoittumaan, koska näiden hyperaktiivisten kanssa ei ole riskiä, että koira ei olisi aktiivinen. Ruoka on monille vahva kannustin. Ruoka on myöskin mitäloistavin vallan väline. Kädestäsyöttäminen, ja koiralle ruoan ansaitsemisen vaatiminen. Monilla koirilla ei ole ruokakuppia lainkaan. Ohjaajan tulee myös itse tarkastella toimintaansa. Hallita tunteensa. Pitää päättää,mitä haluaa, ja ennenkaikkea suunnitella, miten siihen tavcoitteeseensa pääsee. Häkistä on helposti mahdollista rakentaa koiralle paras paikka maailmassa. Jolloin se mielellään viettää siellä aikaansa, vaikka ovikin olisi auki. Paras temppu ikinä koiran mielestä voi olla se, että SAA MENNÄ HÄKKIINSÄ.

      Jos ostaa sian säkissä, voi käydä näin kun aloittajalla. Tätä koiraa ei ole pelastettu. Sillä on koti, mutta ei se turvassa ole. Rakastaminen ei riitä, vaannyt tarvitsee tehdä sitä työtä.Todennäköisesti paljon, koska ongelma on päässyt kasvamaan tähän tilanteeseen. Helppoimmalla pääsisi, kun ei antaisi ongelmien syntyäkkään. Jo olemassa olevan opitun käytösmallin muuttaminen on hankalampaa kuin väärän käytösmallin estäminen. Kylmää touhua se on. Mutta helppoa ratkaisua ei ole olemassa.

      Muutaman "kodinvaihtajan" kanssa olen tehnyt töitä paljon. En enää lähde siihen. Ostan sen "kalliin" pennun hyvältä kasvattajalta. Miksikö. Koska en halua kotiani tuhottavan. Pelastamiset riittivät, ja jäivät sille asialle sopivaan elämäntilanteeseen. Esimerkiksi pelkoagressiossa puoli vuottakin on lyhyt aika. Ja sen puoli vuotta on kyettävä oikeasti johdonmukaiseen työhön, ja jokainen hermostuminen pidentää prosessia. Kyll näistä voi saada hyviä koiria vielä. Mutta se vaan pitää tiedostaa, että useimmiten helppoa ratkaisua ei ole olemassakkaan. Ja monesta ei siihen työntekoon yksinkertaisesti ole. Se voi vaatia oikeastaan muun elämän ja harrastusten täydellistä hylkäämistä. Kuulostaa ihanalta pelastaa. Mutta ei se onnea ja auvoa ole. Se on kovaa työtä.

      • Häkkyrä12

        Tuhoaminen nimenomaan ON normaalia pennun käytöstä, enkeliyksilöitä on suhteessa tosi vähän pentujen kokonaismäärään verratessa. Se on epänormaalia jos pentu ei sitä koskaan lopeta. Harva pentu ei vie edes kenkää koskaan, pennut tulevat kuitenkin perheisiin ihan vauvoina, käyvät läpi ihan saman kakaraiän kuin ihmisetkin joten on ihan normaalia että sattuu ja tapahtuu.
        On vielä rotuerojakin: aktiivisemmat rodut puuhaavat myös pentuna enemmän kuin laiskemmat. Kyse onkin siitä miten ihminen osaa siihen aktiivisuuteen vaikuttaa, ja joidenkin pentujen kanssa se on paljon hankalampaa kuin toisten.


    • finnalle1

      Hei, koirankasvatuksen ja -pitämisen kulmakiviä ovat liikunta, kuri ja rakkaus - tässä järjestyksessä. Aamulla (ja myöhemmin päivällä/illalla) kunnon reipas lenkki niin, että koira väsyy fyysisesti. Ulkoiluttaja voi mennä pyörällä, rullaluistimilla tai juosten, niin että koira joutuu juoksemaan kovempaa ja saa purettua paremmin energiaa. Kunnon aamulenkin jälkeen koira on väsynyt ja lepää mielellään päivän sille osoitetulla paikalla. Jos se on keittiötä sotkiessaan syönyt samalla, ei ole ihme, että asiat ovat sattuneet sisälle.
      Liikunnan jälkeen tulee kuri, eli säännöt. Näitä ovat esim. ihminen kulkee aina ensimmäisenä ovesta, sänkyyn/sohvalle ei saa hypätä ilman lupaa, keittiöön ei saa tulla, lattialle tippunutta ruokaa ei saa syödä. Viimeisenä tulee rakkaus, eli rapsuttelut ja silittelyt silloin, kun koira on rauhallinen, niin se yhdistää rauhallisen käyttäytymisen mukaviin hetkiin omistajan kanssa.
      Kannattaa katsoa Cesar Millanin eri ohjelmia, esim. Dog Whisperer, Cesar 911 ja The Leader of the Pack. Joukossa on paljon muitakin kuin aggressiivisesti käyttäytyviä koiria. Ja ei,Cesar ei pahoinpitele koiria - katsokaa jaksoja paljon ja kokonaisina, niin ymmärrätte.

    • Moi, kuulostaa todella raskaalta ja raivostuttavan turhauttavalta!! Ymmärrän tuskaasi. Mulla kans hyvin vilkas koiruli ja lopuksi en enää jaksanut raskaan työni lisäksi, niin miesystäväni otti koiran maalle toisen koiramme, joka hyvin rauhallinen, kanssa.Mies kodin lähellä töissä ja käy ruokiksella hoitamassa koirat ja kesällä ovat isossa aitauksessa.
      Eli kysyisin nyt aluksi, jotta osaan vastata jotain...Mitä rotua/rotuja koira? Sukupuolta? Ketkä asuvat kanssasi? Millaisessa talossa,paikassa asutte?Totteleeko koira sinua, osaako peruskäskyt?Miksi koira tuli vasta 6kk ikäisenä sinulle? Mitä kuuluu aamurutiineihinne? Miten reagoit, kuin pahantekoa tapahtuu, joka ei ole koiran mielestä pahan tekoa, vain ajankulua.Voitko harkita koiralle päivähoitoa? Jos uros, niin sterilointi ehdottomasti. Voitko eristää koiran pois keittiöstä mitenkään? Olet selvästi hyvin väsynyt ja tarvitset lepoa, irrottautumista koirasta hetkeksi. Koiran vieminen hoitoon pariksi päiväksi jonnekkin olis hyvä sinulle, mut koiralle, joka vaihtanut jo kerran kotia,ei ehkä hyvä juttu,ellei pääse sitten tutuille kylään, jossa ollaan sen kanssa,ettei tee samoja tuhoja taas...Oletko käynyt eläinlekurissa,että on perusterve jne.?Onko ulkona räyhääjä,vaiko kiltti? Eli kuten huomaat, on vaikeaa neuvoa, kun ei tiedä tarkemmin yllämainittuja asioita.
      Sun pitäis saada nyt lepoa tästä tilanteesta ihan heti - voitko järjestää sen?
      Väsyneenä ja toivottomana mistään ei tule mitään ja nega fiilikset välittyvät myös koiraan, joka ei varmasti tarkoita pahaa touhuillaan myöskään. Onko sulla koiraihmisiä ympärilläsi? Facebookissa on ryhmiä, joista voi löytää koiranhoitoapua ja neuvoja. Ja jos koiralla kasvattaja, ni sieltä heti!!
      Hyvä kun avauduit täällä. Älä iske hanskoja pöytään vielä...Koira taitaa vain olla aika sekaisin kaikesta muutoksesta elämässään ja vihaisuus ei auta sitä yhtään.Pyydä siis konkreettista apua.Käänny vaikka eläinlääkärin puoleen myös kysyäksesi tästä, jos ei muita tule mieleen.
      Uskoa ja toivoa, rakkauttakin teille sinne. Älä anna periksi, et ole yksin!!

    • Kuvasta päätellen kyseessä on TERRIERI ! !
      Se on todella PIRULLINE KASVATETTAVA kenelle tahansa ;(((
      Sinuna lopettaisin sen "sessun" elämän antamalla sille eutanasia piikin ;(((
      Siihen loppuvat sen tekemät tihutyöt ! ! !

      • Häkkyrä12

        Häpeätkö edes juttujasi? Kannattaisi, sillä silloin kun jollakin on ihan oikea ongelma niin hän varmaan toivoo siihen ihan oikeita vastauksia eikä tuollaisia "ohjeita"..
        Eikä ne terrierit niin pahoja ole kaikki, vilkkaita mutta oppivaisia, meillä ainakin.


    • TerrieriterrorismiStop

      Asia 1. Meillä on kaksi terrieriä. Eivät ole tuhonneet yhtäänmitään, joten painu hiiteen siitä levittämästä vääriä mielikuvia. Naapureilla on myös terrieri, ei sekään tuhoa mitään. useilla tuttavillakin on terrieri, eivätkä nekään ole tuhonneet mitään. Taitaa olla melko harvinaista terriereiden keskuudessaan. Niitä on tosin liikutettu riittävästi, mutta kukapa ei sekoaisi, jos joutuisi päivät pitkät sisällä olla?! Et tiedä koirista mitään, onko sinulla muka omaa terrieriä, vai onko jollain hyypiökaverillasi joku seonnut leluksi hankittu koiraparka?
      Asia 2. Kannattaa hakea ammattilaisen apua, netissä on vaikea neuvoa, kun ei tiedä pennun tarpeista hölkäsen pöläystä.

    • Sissi35

      Meille tuli koira vajaan vuoden iässä. Tuhosi kaiken, eikä ollut sisäsiisti. Kouluttamaton ja energinen. Kokeiltiin rajattua tilaa (yksi huone), feromonihaihdutinta ultraäänipantaa (tehosivat 6kk). Lisäksi testattu kuonokopat, Kongi, Älypelit, luut jne. Saatiin koirakouluttajalta seuraavat ohjeet; Ennen kotoa poistumista rauhallinen lenkki (ettei koiralla "kierrokset päällä" kun jää yksin) Ei mitään virikkeitä kotiin, vain ulkona saa käyttää leluja ja koulutusnameja, siellä kulutetaan energia (kodin sisätila ns. Rauhallinen alue) Lisäksi laventeli-panta käytössä. Koira saa ruuan kun lähden. Tämä tehonnut. Luita voi syödä, kun olet kotona.

    • sauna.ja.burana

      9mm buranaa ei ole kukaan vielä toistaiseksi tarjonnut täällä? :D

      • Ibuma

        7,62mm burana riittäisi hyvin


    • doghater

      Sinulla ei vain ole tarpeeksi aikaa koiralle, se on katsos vaativa harrastus! Koiran käytös nyt ei sinällään tietty yllätä, olen vahingoniloinen sinulle!:)

      • Meetrollimuualle

        Dh syö persees.


    • sidos

      Ongelma koirallasi taitaa olla se, että ei osaa rauhoittua. Kyllähän koira tarvii aktiviteettia, mutta voi mennä yli ja ei enää osaa rauhoittua. Koiran pitäisi olla rauhoittunut, kun kotoa lähtee ja sitä pitäisi ohjata olemaan paikallaan. Parasta olisi vähentää huomion antamista ja antaa koiran selviytyä itsenäisesti. Onhan koiranpentu suloinen ja sitä olisi niin kiva vaan paijata ja leikittää. Täytyy muistaa että on koira eikä ihminen.

    • jallu472

      Itse poistin huonotapaisen piskin 9 mm Luger pillerillä.. Ongelma loppui siihen..
      Jos valtio tarvitsee lisätuloja niin Kaikki koirat Verolle!! Suomessa on ainakin 750000 koiraa.. (tosi typerä kansa)

    • mvmvkmkk
    • Jkhfhjkhgh

      Ruokavalion muutosta voisi kokeilla, ei niin energiapitoista. Koiran täytyy ymmärtää olevansa lauman alin, joka tottelee, mutta omistajan tulee ansaita kunnioitus; käsien pystyyn nostaminen on huonoa johtajuutta.. ja huutaminen, hermonsa menettäminen vaikuttaa koirasta heikkoudelta.

      • pennustaselähtee

        Jos et ole koira et ole sen laumaa. Koiraa jos kohtelee hyvin eikä alista mitenkään koskaan, se voi hyvin eikä tuhoa paikkoja, koska sen ei pidä pelätä mitään. Koirankin luottamus pitää ansaita sitä ei ansaita alistamalla. Oman koirani ei pidä olla lauman alin, koska me muut ei olla koiria, osaa olla kotona itsekseen sen mitä tarvitsee, en ole koskaan huutanut sille, koira on ns. lellitty eli palkittu leikeillä ja namuilla, mutta leikki kestää n. 10-15 minuuttia sitten se pentuna väsähti, nyt aikuisenakin tulee tuon ajan jälkeen viereen hakemaan hierontaa ja rauhoittuu nukkumaan.


      • Gjjjhkklmm

        Jokainen tutkintoon omalla tavallaan, mutta koira ollessaan ihmisten parissa, kokee sen laulamaan, eihän sillä usein ole muuta laumaa ja tätä ihmislaumaa koira haluaa suojella ja totella. Lauman alin ei tarkoita sitä, että eläintä tulee kohdella epäkunnioittavasti. Tämä pitää ehdottomasti tiedostaa. Koira ei voi olla perheen johtaja ja koira hyväksyy aina oman asemansa tässä ihmisten perheessä, jonka se kokee omaksi laukaukseen, eikä se tarkoita sen alistamista.


      • Jhhkkl

        Tulipa painovirheitä, valitettavasti....... koittakaa saada nyt selvä, mitä edellä tarkoitin....


      • Häkkyrä12
        pennustaselähtee kirjoitti:

        Jos et ole koira et ole sen laumaa. Koiraa jos kohtelee hyvin eikä alista mitenkään koskaan, se voi hyvin eikä tuhoa paikkoja, koska sen ei pidä pelätä mitään. Koirankin luottamus pitää ansaita sitä ei ansaita alistamalla. Oman koirani ei pidä olla lauman alin, koska me muut ei olla koiria, osaa olla kotona itsekseen sen mitä tarvitsee, en ole koskaan huutanut sille, koira on ns. lellitty eli palkittu leikeillä ja namuilla, mutta leikki kestää n. 10-15 minuuttia sitten se pentuna väsähti, nyt aikuisenakin tulee tuon ajan jälkeen viereen hakemaan hierontaa ja rauhoittuu nukkumaan.

        ..jos kohtelee hyvin eikä alista koskaan niin se ei tuhoa paikkoja koska sen ei pidä pelätä mitään..

        Että whaat?!
        Siinä taas oikeen ammattilainen neuvoo :) noilla asioilla kun ei ole mitään tekemistä tuhoamisen kanssa, tuhoamiseen löytyy kyllä monia eri syitä mutta noi on kyllä jonkun mielikuvituksen tuotetta :)


    • jallu472

      Te koira Rakastajat, Idiootit.. Eikö teillä ole omaisia, lapsia, isiä, äitejä, mummoja, pappoja tai muita lähimmäisiä jotka tarvitsivat "rakkauttanne".. Miksi näihin sieluttomiin elukoihin haaskaatte niin paljon euroja?? -sitten samalla puhutte Paskaa "ilmastomuutoksesta, hiilijalanjäljestä jne.. Eikö tämä Miljoonapäinen Hyödytön elukkalauma: Koirat ja Hevoset jätä myös "hiili-jalanjälkeä?? Minua Ällöttää aina kun näen "äidin" ja lastenvaunut, ja kaksi, kolme Koiraa kimpassa ulkoilemassa.. Se minkä Koirat saavat on Lapsilta pois!! (tilastotietoa on!)

    • 2koiraa

      Haistakaa kaikki paska mä en puhu täällä mitään paskaa vaan ihan realisteja asioita että kannattaa miettiä mitä kirjoittaa

    • Anonyymi

      Ei siinä auta muu kuin sietää ja kärsiä. On ne niin suloisia, mitä pienet pökäleet haittaa , ite laitan taskuun vieraassa paikassa, jos puku niin rintataskussa kulkee hyvin. Minulla on pissiä varten nenäliina jolla pyyhin isomman lätäkön ja neutralisoivaa spriitä pienessä pullossa ja vessapaperia jolla pyyhin parketilta pissit viimeksi. Ei tuo pökäleen kantamien niin kamalaa ole kun asennoituu siihen , käy tanseissa ja lounaalla monesti pökäleet taskussa, kerran olin vihillä ja pussi meni rikki , vähän joudun selittämään kun morsiammen kolttu tahriintui, itse hän sen lopullisesti pilasi kun yökkäsi täytekakun rinnuksille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe