London calling

vetoketo12

Ensimmäinen viikko Lontoossa alkaa olla takana ja tarkoitus olisi viettää täällä vielä seuraavat viisi viikkoa opiskellen. Vierailuni tässä kaupungissa on ensimmäinen laatuaan.

On tämä iso city. Itse asustelen Helsinki/Vantaa akselilla ja Pariisikin on nähty niin täytyy kyllä sanoa että yllätyksenä tuli Lontoon meno ja meininki. Jos et ole käynyt niin kannattaa ainakin käväistä joku viikonloppu katsastamassa tilanne. On hitusen suurempi kylä kun Helsinki. Tosin viikonlopun aikana et ehkä näe kuin ripauksen kylästä, mutta varmaan saat tuntuman.

Yllätyksenä tuli se, että yli puolet ihmisistä on muita kuin ns. paikallisia. Yllätyksenä tuli myös se että täällä rajoitetusti englantia puhuvaa ei aliarvioida vaan jopa taksisuharit juttelee hitaammin ja selkeämmin kun huomaavat kyytiläisen olevan pöljä, noin niinkun ainakin englannin kielen suhteen :) Jotenkin tuntuu, että Lontoossa asuvat ihmiset ovat melko suvaitsevaista ja kohteliasta porukkaa. Kadulla väistetään vuorotellen, oli kädessä sateenvarjot tai ei yms. Ehkä näin on pakko ollakin, selvitäkseen tässä metropolissa.

Sataa ja paistaa. Sateenvarjo on lähes välttämätön varuste, koska kosteassa sisäilmassa et saa vaatteitasi kuiviksi. Pubissa saa oluen ja hampparin ransakalaisilla noin 10-20 punnan hinnalla, riippuen paikasta. Hamppariin kuuluu lähes aina ranskalaiset mukaan,

Ruokakaupassa hinnat ehkä jonkun verran kalliimmat kuin Suomessa, mutta Lontoon alueella palkkataso lienee esim toimistohommissa on parempi kuin Suomessa, joten ostovoima on parempi. Luonnollisesti kaikilla ei ole hyvä palkka ja Lontoossa lienee monia muita sellaisia kuluja joita Suomessa ei ole tai ne ovat varsin pienet, kuten lukukausimaksut kouluissa.

Viini on saman hintaista kuin Suomessa, täällä ruokakaupasta ja Suomessa tarkasti varjelusta Alkosta ostettuna. Lienee sama tilanne myös oluen osalla. Muutamia pulloja ostaneena en ole vertailua tehnyt.

Isäinpäivän kunniaksi ajattelin käydä tulevana sunnuntaina syömässä hyvin tai ainakin kohtuullisesti. Mikäli haluat jutella niitä näitä ja syödä jotain ota yhteyttä vetoketo (at) suomi24.fi

2

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Londoner

      Olet ymmärtänyt Lontoon luonteen aika loistavasti ja mukava tietää, että itsekin viihdyt. Olen aikoinani asunut kaupungissa vuoden päivät ja rakastuin Lontooseen. Vaikka kyseessä on kaupunki, ovat ihmiset ystävällisiä ja suvaitsevaisia, kansoja ja kieliä kuulee monia. Apua saa aina kun vaan pyytää, ja small talk on edelleen kunniassa, kadullakin.
      Ilmojen puolesta et ole Välimeren aurinkolomalla, mutta sehän oli odotettavissakin. Ilmat on kuitenkin suhteellisen lempeät ja sateenvarjo laukussa yllätyksiä ei tule eteen.

      Liikkuminen on erityisen helppoa, kiitos loistavan metroverkoston ja bussien. Nähtävyyksiin muista myös tutustua, etenkin niihin ilmaisiin museoihin. Suuri osa parhaista museoista onkin ilmaisia, eli sivistys on brittiläisen perusajatuksen mukaan kaikille kuuluva. Nauti siistä siis itsekin! Kuten jo huomasit, pubeissa saa usein herkullista ruokaa, menu ei tosin ole kovin laaja mutta annokset tukevat.

      Jos Lontoosta muuta haluat tietää, löytyy kaikki etsimäsi niitä nähtävyyksiä ja historiaa myöten ainutlaatuiselta Lontoo-sivustolta:

      http://lontoo.org/

    • Lontoonasukki

      Taas tota pöljää sivua markkinoidaan... taitaa olla kävijämäärästä pula kun joka kohtaan sitä tunkee - sillon viimeksi kun katsastin oli asiavirheitä täynnä.

      Kiva että kirjoittaja on nauttinut Lontoosta täysin rinnoin! Ruokakaupat on kyllä halvempia kuin Suomessa - riippuu miltä puljulta ostat ruokasi. Sen huomaa myös Lidleissä joissa tuotteet ovat vähintään 1/3 halvempia kuin Suomen Lidlissä. Suuntaa siis isompiin ruokakauppoihin eikä niihin off-licence tai pikku Express lounas ruokakauppoihin. Tietty aluekohtaisesti myös hinnat vaihtelevat ja tarjoukset.

      Burgerin ja 500ml siideriä-kaljaa saa kyllä ihan £6 halvimmillaan joten kymppi on jo premiumhinta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe