Koiran tyhjän mahan oksentelu

Hei!

Löytyykö vinkkejä koiran ruokintaan! Koirani noin 2,5 vuotias, vilkas ja pirteä tyttönen, joka oksentelee vaahtoa mahan tullessa tyhjäksi. Tätä on jatkunut ajoittain koko aikuisiän ja puoli vuotta sitten siirryimme takaisin kolmen ruoan vuorokausirytmiin, ruokinta aamulla klo 6-7, päivällä klo 16-17 ja vielä illalla noin klo 21-22.
Ruokana ollut aina Royal Canin Adult, kokeilimme välillä sekaan jotain dieettiruokaa, jos
olo olisi pysynyt kylläisempänä, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta.

10

3683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pcchee

      Moi! Ompas hyvä kun huomasin viestisi. Meillä snautserin kanssa 10v takana vaahdon oksentelua, aamu syömättömyyttä ja vatsavaivoja. Ensimmäinen yritys: kuten olet tehnytkin, ruoki koirasi useasti päivässä. Meillä koira syö 4 kertaa päivässä. Tarkkaillaan painoa, dieettiruoka ei meillä ole ollut todellakaan tarpeen.

      Ongelmaksi tuli se, että koiralle ei maistunut ruoka aamuisin, ei sitten mikään, ei liha ei kanaherkut ei dentastix eikä niin mikään ruoka, mitä maailmasta löytyy. Sitten koiruli on vatsa kipeänä päivällä, seisoo häntä koipien välissä puolisen tuntia, lopulta oksentaa, sen jälkeen ruoka taas maistuu. On hierottu masua ja käytetty ylimääräisiä mahdollisuuksia käydä kakalla vatsavaivojen helpottamiseksi, mutta paras lääke on ollut se, että koiran saa syömään. Lääkärin suosittelemia jauheita ym vatsavaivoihin on kokeiltu, mutta ei auta jos ei syö ruokaansa johon jauhe sekoitetaan. Nyt vanhemmiten vaiva on mennyt jälleen pahemmaksi, oksentelua ja syömättömyyttä lähes päivittäin, mutta löydettiin hyvä perusruoka kokeilemalla joka ainakin toistaiseksi auttaa: maustamaton kana ja keitetty riisi-sekoitus. Sitä syö mielellään myös aamuisin. Joskus makupalojen ym antaminen onnistuu leikin varjolla. Meillä ruokana on ollut aina Yrjölän puuro lihan kera, sekä kerran päivässä royal canin snautserin adult ruokaa, joka tekee hyvää virtsateille. Pääasia että ruoka maistuisi tälläiselle koiralle.

    • Kiitos kommentistasi!
      Meillä hieman eri tilanne, koiralle maistuu kyllä ruoka kuin ruoka, milloin tahansa eikä vatsavaivoja ole ollut eli pelaa säännöllisesti. Heti vaahdon oksentamisen jälkeen valmis syömään! Kokeilemamme diettiruoka ei vaikuttanut yhtään eli uutta kokeilua vielä toisella merkillä.....

    • pcchee

      Eikös tärkeintä ole saada tuo oksentelu pois? En ymmärrä miten tuo dieettiruoka liittyy asiaan? Tärkeintä että syötätte koiran useasti päivässä, ettei liian pitkiä välejä tule. En usko että ruuan laadulla on väliä, jos muuten vatsavaivoja ei ole. Ehkä eläinlääkäri tietäisi asiasta? Hox tuo oksenteluhan on jo aika hankala vatsavaiva.

    • ErilaisiaKeinoja

      Meillä yhdellä koiralla oli 10 vuotta sitten tuollaista. Aloin antaa sille nestemäistä aloe veraa (saa luontaistuotekaupoista). Koira otti sitä vapaaehtoisesti kunnes n. 3 viikon kuluttua päätti että ei enää halua. Oireet eivät ole uusiutuneet.

      Toisella koiralla oli vuosia ajoittaista tyhjän mahan oksentelua. Eläinlääkäri määräsi antasideja. Lopulta koira ei suostunut ottamaan niitä enää edes makupalojen sisällä. Silloin eräs koiratuttu neuvoi: juota sille maitoa! Koska koiran vatsa kesti maitoa, aloin antaa sitä joka päivä pienen määrän. - Koira on nyttemmin jo kuollut, mutta oireet pysyivät aika pitkälti poissa.

    • 1510

      Royal canin on pelkkää sontaa. Eikö mikään kello soi vaikka koira on noin huonossa kunnossa. Suosittelen jotain todella vatsaystävällistä ja helposti sulavaa ruokaa, jotta suolisto pääsee toipumaan ja paranemaan. Esim. eläinlääkäreiltä (tai tilaamalla) saatavat Clinivet grain free ruoat on tarkoitettu topilaskoirille. On toki muitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta tuo on todettu hyväksi eikä maksa kohtuuttomasti.

    • mievaan1122

      Suosittelen Hill's Prescription Diet Canine - ID

      • kiirastulessa

        Valmistusaineet ei kyllä vakuuta ja hinta on törkeä. Kuten kaikissa "lääke"rehuissa.


      • mievaan1122

        Jaa ruoka on zooplussasta ostettuna ihan kilpilukykyinen tavallisiinkin merkkiruokiin nähden.

        Lisäksi tätä sapuskaa eläinlääkäristä lykätään kyytiin kun on toipumassa suolistosairauksista jne.

        Minua on ihan kokemuksesta vakuuttanut sen tehoavan mutta ehkä tiedät asian paremmin kun tuomitset tämänkin asian heti.


    • eimarketistaainakaan

      Valitse ruokamerkki jossa on paljon lihaa, ei teennäisiä aineita.Ja herkille koirille sopiva.Koirallasihan on herkkä vatsa, jos oksentaa herkästi.Voi kertoa sopimattomasta ruuasta.Kokeilisin jotain vehnätöntä, eläintarvikeliikkeen ruokaa.

    • näinmeillä

      kokele ostaa koirille tarkoitettua jauhelihaa, keitä ohra tai täysjyväriisiä lisäksi ja vaikka porkkanoita soseena sekaan , eli tee itse ruoja ja jätä nappulat herkkupoliksi ja palkinnoiksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2870
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1860
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1300
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe