Huolestuttavan korkeat b12 arvot?

kunhankysyin

Onko normaalia, että b12 vitamiini arvot ovat 1220, kun viitearvojen yläraja on noin 700? Olen googletellut mistä korkeat b12 vitamiini arvot voivat kieliä, mutta osaako täällä joku sanoa täytyykö näillä arvoilla huolestua, kun on syönyt purkista ehkä kolme kuukautta triobe vitamiinivalmistetta, jossa on 0,5 mg b12 vitamiinia...???

kiitos, jos joku viitsisi vastata

7

5316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkibeet

      Selvästi kohonneita arvoja tavataan usein B12-vitamiinihoidon yhteydessä. Munuaisten vajaatoiminnan on todettu olevan yleinen syy kohonneisiin pitoisuuksiin.

      TrioBe sisältää kolmea B-vitamiinia (foolihappo, B12-vitamiini ja B6-vitamiini). B-vitamiinit ovat tärkeitä solujen luonnollisen toiminnan ylläpitämiselle. TrioBe on tarkoitettu B6-vitamiinin, B12-vitamiinin ja foolihapon oireita aiheuttavan puutoksen ehkäisyyn silloin, kun ravinnonsaanti on riittämätöntä tai kun ravinnon imeytyminen on heikentynyt, erityisesti vanhuksille.

      Kallista pilleriä syöt.

      Syö näitä, niin saat kaikki Beet

      Osittain orgaaninen B-vitamiinivalmiste, jossa on kaikki B-vitamiinit samassa valmisteessa:
      Rikas Oluthiivatabletti http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti
      Rikas Oluthiivahiutale http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivahiutale
      Natura Median Comblex B http://www.naturamedia.fi/b-complex

      B-vitamiinit

      B-vitamiinien ryhmään kuuluu 8 varsinaista vitamiinia ja 5 sen kaltaista yhdistettä. Tärkeintä on varmistaa B-vitamiinien saanti laadukkaasta ruuasta tai ravintolisästä.

      B1 eli tiamiinia tarvitaan muun muassa ruoan energiaksi muuntamisessa. Tämän B-vitamiinin puute saattaa aiheuttaa muun muassa väsymystä, ärtyneisyyttä, hermosärkyä tai kävelyhäiriöitä. Pitkäaikainen puute aiheuttaa niin sanottua beriberitautia, joka johtaa sydämen toimintahäiriöön ja lopulta kuolemaan. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 1,4 mg.

      B2 eli riboflaviinia tarvitaan esimerkiksi aineenvaihdunnassa. Erityisen tärkeä tämä on ihon, kynsien ja hiusten terveydelle. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 1,6 mg.

      B3 eli niasiini on tärkeä solujen aineenvaihdunnalle. Tämän B-vitamiinin puutos voi esimerkiksi hidastaa aineenvaihduntaa. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 18 mg.

      B5 eli pantoteenihappo vaikuttaa pääasiassa energia-aineenvaihduntaan ja myös ihoon. Kyseisen B-vitamiinin puutoksen ei ole todettu aiheuttavan suurempia oireita. Kokeissa on esiintynyt lähinnä, käsien ja jalkojen puutumista, väsymystä, pahoinvointia, unihäiriöitä yms. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 6 mg.

      B6 eli pyridoksiini toimii antioksidanttina. Se osallistuu suurimmaksi osaksi esimerkiksi valkuaisaineiden aineenvaihduntaan ja hermovälittäjäaineiden tuotantoon. Tämän B-vitamiinin puutosoireet ovat muun muassa väsymys, erilaiset iho-oireet ja hermosto-oireet kuten ärtyneisyys ja masentuneisuus ja pahoinvointi. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 1,6 mg.

      B7 eli biotiini (tunnetaan myös nimellä H-vitamiini) osallistuu rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan eli niin sanottuun metaboliaan. Kyseisen B-vitamiinin puutosta ei varsinaisesti ole havaittu kuin kokeellisissa olosuhteissa. Oireisiin liittyi muun muassa ihomuutoksia ja lihaskipuja sekä pahoinvointia. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 100 µg.

      B9 eli foolihappo (tunnetaan myös nimellä M-vitamiini) on välttämätön esimerkiksi punasolujen muodostukselle. Tämän B-vitamiinin puutosoireisiin luetaan esimerkiksi väsymys, huimaus, voimattomuuden tunne sekä ruokahaluttomuus. Lisäksi puutos saattaa aiheuttaa häiriöitä limakalvoilla johtaen suu- ja kielitulehdukseen, ruokatorven tulehdukseen ja ripuliin. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 300 µg.

      B12 eli kobalamiini on erityisen tärkeää veren puna- ja valkosolujen muodostuksessa sekä hermosolujen toiminnassa. Kyseisen B-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa muun muassa anemiaa. B12-vitamiinin puutosoireisiin voi liittyä myös hermoston oireita ja erilaisia limakalvomuutoksia. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 2 µg.

      • vitammiini

        Kiitos vastauksesta. En oo syöny enää mitään beetä purkista. Ja kattavasta vastauksesta huolimatta kaipaan vain vastausta kysymykseeni, ovatko b12 arvoni huolestuttavan korkeat.. ts. Onko jollain kokemusta vastaavista arvoista ja mistä ne ovat teidän tapauksissa kertoneet?


    • hmmmhmm

      En osaa vastata kysymykseen, mutta b12 ei tarvitse syödä purkista, jollei vältä eläinkunnan tuotteita. Kuten tuossa sanottu, aikuisen ihmisen tarve on 2µg. Saat 500µg, siis moninkertaisesti tarpeeseen nähden. Ja b12 varastoituu elimistöön vuosiksi. Näin muistelisin lukeneeni. Mistä korkeat arvot johtuvat? Mutupohjalta valistumatonarvaus on, että liikasaannista.

      Et ilmeisesti lääkärin kautta hakenut arvojenmittausta? Olisi varmaan maininnut, jos ongelmaa. En kuitenkaan ottaisi lisä-b12-vitamiinia, jos lääkäri ei ole määrännyt.

      Pinnallisesti googletettuna vaihtoehtoina voi olla myös maksa-, munuais-, syöpäongelmat. Lähtisin kuitenkin todennäköisimmästä, eli liikasaannista.

      Ja mielestäni luin, että jossain hoidossa annetaan b12-pistoksia, joissa veriarvot nousevat selvästi yli viitearvon. Josta sitten pikkuhiljaa laskevat.

      Oli miten oli, niin jos asia huolestuttaa, kannattaa ottaa yhteyttä terveyskeskukseen/lääkäriin, jotta saa ammatti-ihmisen arvion asiasta.

      • vitamiinitmullejää

        Taidat olla oikeassa. Kiitos avartamisesta. Jotenki oon ajatellu et mikrogrammalla ja milligrammalla ois pienempi ero.. siis että en olisi ylittänyt noin reippaasti saantisuosituksia, mut tarkistin itseki asian. Kiitos.


      • Anonyymi

        B12 imeytyy kaikilla melko huonosti minkä takia annokset on suuria. Joillakin imeytyy vielä tavallista huonommin jolloin Triobe ei riitä alkuunkaan vaikka syö lihaa. Yleensä heitä hoidetaan pistoksilla.
        Yleinen syy korkeisiin arvoihin on että ei ole pitänyt taukoa Triobe ottamisen ja verikokeen ottamisen välillä jolloin korkea arvo ei kuvaa kuvaa tilannetta oikein. Minulle lääkäri ehdotti 2 viikon taukoa ennen verikoetta.


    • Anonyymi

      Entä jo b12 vitamiini on kaksinkertainen mutta ei käytä vitamiinilisiä ja hb sekä ferritiini on alhainen😅

    • Anonyymi

      Samaa haluaisin tietää,kun mitä edellinen kysyy.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe