Kolmas sektori

EräsKansanparantaja

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201511070011527_uu.shtml

”Näitä olivat esimerkiksi valinnanvapauslainsäädäntö, joka mahdollistaa sen, että käyttäjä saa itse valita, tuottaako palvelut julkinen, yksityinen vai kolmas sektori.”

http://kans.jyu.fi/sanasto/sanat-kansio/kolmas-sektori

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaaehtoissektori

Kolmannelle sektorille on tilaus ja tilaisuus terveys ja hyvinvointipalvelujen tuottajana, ettei käy niin, että viedään tuhkatkin pesästä.

http://www.iltalehti.fi/verot-2015/2015110220602421_da.shtml

74

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huraaeläköön

      HURRAA ! HURRAA ! HURRAA !
      VAIHTOEHTOISET HOIDOT VIIMEINKIN HYVÄKSYTTY TASAVERTAISIKSI KOULULÄÄKETIETEEN SKEPOISTEN HOITOJEN RINNALLE.
      NYT ALKAA KANSA VIHDOIN VIIMEIN PARANEMAAN, KUN SAAVAT OIKEAA VAIHTOEHTOISTA PARANTAVAA HOITOA.
      ELÄKÖÖN PÄÄMINISTERI SIPILÄ!
      ELÄKÖÖN PÄÄMINISTERI SIPILÄ!
      ELÄKÖÖN PÄÄMINISTERI SIPILÄ!

      • vatulointii

        Sipilä vaan vatuloi!
        Ei Sipilään voi luottaa!


    • http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110720627943_uu.shtml

      Kehitysmailta on viety ja viedään luonnonvarat rikastuttamaan rikkaita ja kansan karttuisaa kättä käytetään hyväksi paikkaamaan tilannetta, että rikkailla on taas mistä ottaa. Mielestäni tilanne on absurdi ja hyväntekeväisyyden irvikuva, jossa köyhä kansanosa on vain pelinappula.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110720627853_uu.shtml

      Valtapelistä on myös kyse kotimaisen SOTE-sopan aineksissa ja sattumia kerätään kuin sieniä sateella kuivan kauden jälkeen. Maksumiehinä tavan kansalaiset ja kärsijöinä köyhempi kansanosa, eli pienituloiset mm. eläkeläiset. Ei siis mitään uutta auringon alla.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110720628867_uu.shtml

      • 1149

        Ei liity palstan aiheeseen, terveydenhuollolle ja politiikalle löytyy ihan omat palstat.


      • SiirryOleHyvä
        1149 kirjoitti:

        Ei liity palstan aiheeseen, terveydenhuollolle ja politiikalle löytyy ihan omat palstat.

        Ilmeisesti sinun on syytä siirtyä kyseisille palstoille!


      • 11500

        1149
        Ei se itse huomaa, että se on vuosikymmenen terrorisoinut myös tätä palstaa. Kaksisuuntainen mielialahäiriö sillä tätä teettää.


    • sekolmassektori

      Vaihtoehtoiset hoidot tulevat nyt valtaamaan ja voittamaan THL:n sivuvaikushoidot.

    • Miljardisäästöt
      • UniinePiäminiister

        Kyllä!
        Menenkin tästä juuri nukkumaan raumalaisten lakanoiden väliin.
        Kaikkien tulisi nukkua mahdollisimman paljon, sillä nukkuva ihminen säästää kaikessa; sähköissä, ruuassa, vaatteissa jne....
        Kansalaiset NUKKUKAA PALJON, niin budjettimme tasapainottuu!


    • Skeponunet

      Mutta skepolle ei taida nyt tulla uni silmään, kun sehän vastusti ko. hoitoja ja korjauksia kaikin mahdollisin keinoin!

    • Skeposesti asiat näkevänä Myllykangas pitää uskomushoitoja, mitä ne sitten lienevätkään lähinnä aikuisviihteenä. Myllykangas myös näyttäisi olevan tutkijana tai sitten henkilönä erityisen kiinnostunut aikuisviihteestä. Mitä se sitten kertoo henkilöstä itsestään jää arvailun varaan, mutta hänen väitteensä ja vertaukset ovat usein, kuten olettaa saattaa skeposen koherentteja.

      On toki totta toinen puoli ja näitä osatotuuksia skeposet eri asiayhteyksissä mielellään viljelevät.

      http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2015111320658636_se.shtml

      Myllykangas mainitsee myös muita riskejä turhasta käytöstä.

      - Ei ole olemassa lääkettä, josta ei tulisi mitään haittoja. Lisäksi muiden lääkkeiden ja erektiolääkkeen yhdistelmä voi tuoda haittoja.

      • Jotainpositiivistakin

        Vielä kun näitä KORJAAVIA hoitoja saataisiin myös arvauskeskuksiin, niin kipuilevilla potilailla voisi olla toivoa jopa kivuttomammasta tulevaisuudestaan, eikä tarvitsisi jatkuvasti kulkea niitä pillerireseptejään siellä uusimassa!


      • sitähän.se.on

        No mutta, kai nyt kaikki muistavat sellaisen sarjan kuin Ihmeiden tekijät. Terkkarin käyttäjälle ei ole ollenkaan epäselvää, mistä se oli saanut nimensä. Terkkarien hoidoilla niin harva paranee, että se on suorastaan ihme, jos sellaista joskus tapahtuu.

        Mutta onneksi on aina mt-diagnoosit. Sillä pääsee puoliraadosta potilaasta eroon, jos se alkaa liikaa kahvitaukojen vitsitunteja häiritsemään.

        Ja sitten ne nuijat vielä itkevät, ettei heitä ja heidän "ammattitaitoaan" arvosteta. Sitten vain itketään skepona, pääsee ainakin julkisuuteen...


    • Sairaita, eli potilaita täytyy olla riittävästi, jotta palveluntuottajien tienestit olisivat halutulla tasolla. Mitä useammin ja useampi potilas saadaan kuluttamaan vastaanoton saranoita, sen enemmän viivan alle jää.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110720628869_uu.shtml

      Mikäli ihmisten terveys olisi etusijalla jäisi potilasmäärä alle tavoitetason ja tienestit tippuisivat. Sehän ei tietenkään sovi spesifisen privaattipalvelun tuottajille ja kolmas sektori terveyden edistäjänä ja mahdollisine terveyspalveluineen tulisi olemaan kantona kaskessa. Tämän vuoksi pahoin pelkään, että kolmannen sektorin rooli on olla potilaiden rekrytointi kanava palveluntuottajille.

      • Useatkäynnit

        Koululääketieteen puolellahan kerrotaan, että mitä useammin käyt, olet käynyt lääkärissä, sitä paremmin sinut on tutkittu ja hoidettu!

        Usein ihmisten hoitoja ja "korjaamisia" verrataan autojen korjaamisiin.
        Onkohan joku kuullut saman sisältöistä mainontaa autojen korjaamojen taholta, ja korjaamisten osalta?


      • On huomattavasti järkevämpää ja kokonaistaloudellisempaa todentaa ja korjata samalla korjaamoreissulla auton viat, huoltaa ja vaihtaa vialliset osat sikäli, mikäli se on mahdollista.

        Autossakin on monia erityisosaamista vaativia elementtejä (sähkölaitteet, polttoainejärjestelmä, elektroniikka, renkaat), mutta kokonaisuus ratkaisee auton kelvollisen toiminnan. Niin myös ihmisen terveys ja hyvinvointi on kokonaisvaltaista ja ihmisen kyseessä ollen, on valmistaja, eli merkki ja tarveaineet kutakuinkin samat erityispiirteistä huolimatta.

        Kuinka paljon halvempaa olisikaan autojen valmistaminen, huolto ja korjaaminen, jos autoissa käytettäisiin samoja hyviksi havaittuja osia ja merkkejä ja malleja olisi vain muutama käyttötarpeen mukaan. Parantamisen varaa olisi silläkin sektorilla ja niin myös ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin saralla, mutta raha ratkaisee ei niinkään tarve ja maalaisjärkevä ajattelu.


      • Yleensä autoja huoltaa ja korjaa autonasentajat, joiden palkkataso on ’hieman’ alhaisempi, mitä lääkäreiden. Ammattitaitoa ja osaamista vaativat molemmat ja ammattilaisillekin sattuu virheitä. Molempien ammattilaisten virheet saattavat aiheuttaa hengenmenon kolmannelle osapuolelle tai vakavan vamman. Vaaditaan siis huolellisuutta ja niin myös lääkäriltä ja sen vuoksi esim. väärän jalan operointi tai lonkkaleikkaus polven sijaan on varsin suuri ’moka’ vaikka se ei aiheuttaisikaan hengenmenoa.

        Minkälainen poru syntyisikään, jos asentaja vaihtaisi kunnossa olevan osan viallisen sijaan ja viallinen jäisi vaihtamatta. Miten katsastusmies siihen suhtautuisi, entä asiakas?


      • Lääkärikin saattaa tehdä omassa työssään virheitä ja sellaiseksi luettaneen esim. terveen lonkan operointi vahingoittuneeksi todetun sijaan. Oletetaan tilanne, että lääkäri on käyttänyt Volvonsa katsastuksessa ja katsastuksessa on todettu oikeanpuolen alapallo väljäksi ja hylsy sen vuoksi. Lääkäri käyttää autonsa korjaamolla ja siellä vaihdetaan vasemman puolen alapallo, mutta oikeanpuoli, eli viallinen jää vaihtamatta. Lääkäri käyttää autoa taas näytillä ja todennäköisesti hylsy tulee jälleen.

        Kiitteleekö lääkäri hyvin suoritetusta työstä vai miten arvelette hänen asiakkaana suhtautuvan korjaamon toimintaan, eli amispellen työhön?


    • MikäSeOn

      Entäs se neljäs sektori?!

    • http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/

      Jokaisella uskonnolla on oma uskonkäsityksensä ja myös ’raamattunsa’. Suomalaisten skeposten raamattu näyttäisi olevan ihmeellinen maailma, jonka tiedon varaan moni skeposten tulkinta ihmisestä näyttäisi perustuvan. Maailma on kuitenkin paljon ihmeellisempi, mitä ihmeellinen maailma antaa ymmärtää ja sen vuoksi se olisi päivityksen tarpeessa.

      Päivityksen tarpeessa olisi myös Päivi Räsäsen edustaman uskonnon käsitys ihmisestä, siis päivitelkäämme yhdessä.

      • uuuuuuuuuuuuu

        Ihmeellinen maailma on lähinnä alle 10-vuotiaille tarkoitettu itsestäänselvyyksien luettelo. Jos aikuinen ihminen löytää siitä jotain itselleen uutta tai tarpeellista, hän ei ihan täysillä valoilla ajele.

        Koska se on palikoiden palikoille tekemä, sitä on myös täysin turha pitää minään jumalan sanana. Lääketiedekin on edelleen, parin tuhannen vuoden harjoittamisen jälkeen, melko tavalla alkutekijöissään. Varsinkin mitä tulee ennaltaehkäiseviin toimiin. Tutkimuskin on välillä surkeaa tuhertamista, jolla vain nyhdetään helppoa rahaa.

        Skeptikoilla ei oikeastaan ole nykypäivänä enää mitään järkevää funktiota tässä maailmassa. Jos joku haluaa tunkea rahansa ennustajalle tai ostaa homeopaattista vettä, jolla on "muisti", niin sitä eivät skepot pysty koskaan täysin estämään. Se, miksi sitä niin paljon tapahtuu, johtuu siitä, että tuollainen huuhaa on lopulta halpaa ja juuri kukaan ei siinä köyhdy. Harvoin noihin kukaan kahta kertaa retkahtaa, ylivoimainen enemmistö ei ensimmäistäkään. Mutta sen sijaan melkoinen joukko ihmisiä kärsii vaivoista, joita nykyinen terveydenhoitojärjestelmä ei hoida kunnolla. Osin siksi, että järjestelmä on hyötymistarkoituksessa tai silkkaa tyhmyyttään rakennettu huonosti toimivaksi, osin siksi, ettei tiedetä juuri paskaakaan itse asiasta, vaikka julkisuudessa lätistäänkin latinaa ja kreikkaa lainasanoina niin, että varmaan siitä joku kansakoulun keskenjättänyt vaikuttuu. Nykypäivän normisuomalainen ei. Eikä veronmaksajana pidäkään, vaan vaatia parempaa.

        Mitähän ne skepojen suurimmat saavutukset ovat olleet? Uri Gellerin paljastaminen? Jos ihmiset haluvat tehdä jostakin miljonäärin istumalla puoli tuntia katsomassa, kun heppu vääntelee lusikoita, niin minun puolestani saavat niin tehdä ihan vapaasti. He eivät siitä juuri köyhdy ja saavat, oletettavasti, jotain sisältöä muuten ilmeisen tapahtumaköyhään elämäänsä. Aika harmitonta puolin ja toisin. Ihan yhtä huonosti minä ymmärrän postimerkkeilynkään tuottamaa iloa, mutta en silti olisi kieltämässä postia myymästä postimerkkejä ihmisten kokoelmiin, vaikka se onkin samanlaista hyödyttömällä rahastamista.


    • Terveyden avaimet löytyvät ihmisestä itsestään, kun sen oikein oivaltaa, mutta oivaltavatko päättäjä ja miten vastaa haasteeseen lääketeollisuuden ohjauksessa oleva lääketiede.

      http://sosiaalivakuutus.fi/tyoterveyshuolto-kaikille/

      Terveydenhoitoon kannattaa siis satsata, mutta mitä on terveydenhoito nykysuomessa. Onko se sairauksien hoitoa vai sairauksien ennaltaehkäisemistä niin, että ihmiset voivat elää entistä terveempinä.

      • UUdistuksia.tulossa

        Näin juuri, soten myötä jokaiseen kuntaan tulee oma energiajumputuskeskus.


      • HoitoaOdottava

        Joku perustit uuden "jumputuskeskuksen"?
        Kerro hinnat ja jumputushoidot, niin tulen heti hoitoon.

        P.S. Olethan kaunis nainen!


      • Uusijumputuskeskus
        HoitoaOdottava kirjoitti:

        Joku perustit uuden "jumputuskeskuksen"?
        Kerro hinnat ja jumputushoidot, niin tulen heti hoitoon.

        P.S. Olethan kaunis nainen!

        Tuleeko uuteen "jumputuskeskukseen" myös uusi suhtautuminen potilaisiin, asiakkaisiin, vai jatkuuko se vanha, potilaita määräilevä ja heidän ongelmiaan vähätttelevä käytäntö?


      • Tyhjä.rakennus

        Ei siellä ketään ole, kaikki hoidetaan kaukojumputuksena intuitiivisesti.


      • Eihän ’hulluja’ pitäisi pitää jännityksessä, mutta hyvää kannattaa odottaa, eikö niin.

        http://www.iltalehti.fi/terveys/2015111820687861_tr.shtml

        Omahoito, paras hoito ja terveysjumppa hoitaa kädenkäänteessä lääkärille pääsyä odotellessa. Lääkäri voikin sitten todeta käden olevan kunnossa ja antaa terveen paperit pientä korvausta vastaan. Samoin on rannekanavaoireyhtymän kanssa ja lääkärin operointi onkin maailman turhin, koska rannekanavan voi itsekin hoitaa kuntoon ja pitää myös kunnossa.

        Eikö olekin mielenkiintoista.


      • syöksysementtiin
        Tyhjä.rakennus kirjoitti:

        Ei siellä ketään ole, kaikki hoidetaan kaukojumputuksena intuitiivisesti.

        SKEPO
        HYPPÄÄ SEMENTTIIN PÄÄ EDELLÄ


      • EräsKansanparantaja kirjoitti:

        Eihän ’hulluja’ pitäisi pitää jännityksessä, mutta hyvää kannattaa odottaa, eikö niin.

        http://www.iltalehti.fi/terveys/2015111820687861_tr.shtml

        Omahoito, paras hoito ja terveysjumppa hoitaa kädenkäänteessä lääkärille pääsyä odotellessa. Lääkäri voikin sitten todeta käden olevan kunnossa ja antaa terveen paperit pientä korvausta vastaan. Samoin on rannekanavaoireyhtymän kanssa ja lääkärin operointi onkin maailman turhin, koska rannekanavan voi itsekin hoitaa kuntoon ja pitää myös kunnossa.

        Eikö olekin mielenkiintoista.

        Mielenkiintoista. Tuossa linkissä annettiin ohje tenniskyynärpääkivun lievittämiseen.
        Tänä syksynä oikean käden tenniskyynärpääkipu aktivoitui jostin syystä hyvin kipeäksi.
        Sama hoito kuin aikaisemmin vasemmankin kyynärpään kivulle; oma kevyt paino molemmille kyynärpäille yht'aikaisesti.
        Vasen, tervehtynyt kyynärpää kesti rasituksen, mutta oikeassa kyynärpäässä kipu rasituksen aikana oli ankaraa.
        Se ei juuri pikku ulkotyötupsimista häirinnyt, mutta hoitopöytärasituksessa kyllä. Kipu pysyi kovan viikon päivät. (vain rasitettaessa)
        Olen iloisen yllättynyt että kotioloissa tehty mobilaatio voi korjata itse kyynärpäänivelen kipuja. Uskon että ennen kevättä jompi kumpikyynärpää taas kipuilee.

        Toivo Lång
        Inkeroinen


      • hyväneuvo

        Lopeta ny se tenniksen peluu, niin paranet!


      • subjektiivinen.näkökulma
        hyväneuvo kirjoitti:

        Lopeta ny se tenniksen peluu, niin paranet!

        Minä vedän käteen päivittäin, vuoropäivin kättä vaihtaen ja voin kertoa, että ei ole vielä tenniskyynärpää vaivannut.

        Nettipornoa kulutan varmasti enemmän kuin Myllykangas.

        Myllykangas on ärsyttävä, mutta myös mielenkiintoinen siksi, että monessa asiassa olen melko paljon samaakin mieltä hänen kanssaan. Hänen tapansa esittää asiansa vain on niin suoraviivainen ja mielipiteensä niin äkkijyrkkiä, että on vaikea olla täysin samaa mieltä oikeastaan mistään. Siksi, koska maailma ei ole viivoittimella piirrettyjä suoria viivoja. Joka tapauksessa Myllykangas nostaa esille usein kiinnostaviakin aiheita, olipa hänen kanssaan samaa tai eri mieltä. Hän myös kaivaa tutkimustietoa omien väitteidensä tueksi eikä vain yritä mumista auktoriteettina kuten maalaislääkärit välillä valitettavasti tekevät.

        Hänkin vain ikääntyy. Huolestuttavaa on, että hänen kaltaisiaan ei enää ole. Heitäkin tarvittaisiin, mielellään useampikin. Ei niinkään auktoriteeteiksi, vaan auktoriteettaja haastamaan ja pitämään yllä keskustelua.

        Myllykangas on niitä skepoja, joka on myös todella saavuttanut jotain. Lääkkeiden hintajärjestelmän tuottamat säästöt ovat paljolti hänen ansiotaan, yhtenä esimerkkinä mainiten.


      • objektiivinen.näkökulma
        subjektiivinen.näkökulma kirjoitti:

        Minä vedän käteen päivittäin, vuoropäivin kättä vaihtaen ja voin kertoa, että ei ole vielä tenniskyynärpää vaivannut.

        Nettipornoa kulutan varmasti enemmän kuin Myllykangas.

        Myllykangas on ärsyttävä, mutta myös mielenkiintoinen siksi, että monessa asiassa olen melko paljon samaakin mieltä hänen kanssaan. Hänen tapansa esittää asiansa vain on niin suoraviivainen ja mielipiteensä niin äkkijyrkkiä, että on vaikea olla täysin samaa mieltä oikeastaan mistään. Siksi, koska maailma ei ole viivoittimella piirrettyjä suoria viivoja. Joka tapauksessa Myllykangas nostaa esille usein kiinnostaviakin aiheita, olipa hänen kanssaan samaa tai eri mieltä. Hän myös kaivaa tutkimustietoa omien väitteidensä tueksi eikä vain yritä mumista auktoriteettina kuten maalaislääkärit välillä valitettavasti tekevät.

        Hänkin vain ikääntyy. Huolestuttavaa on, että hänen kaltaisiaan ei enää ole. Heitäkin tarvittaisiin, mielellään useampikin. Ei niinkään auktoriteeteiksi, vaan auktoriteettaja haastamaan ja pitämään yllä keskustelua.

        Myllykangas on niitä skepoja, joka on myös todella saavuttanut jotain. Lääkkeiden hintajärjestelmän tuottamat säästöt ovat paljolti hänen ansiotaan, yhtenä esimerkkinä mainiten.

        Miten olet hoitanut känsäiset ja rakkulaiset kätesi, sillä yletön runkkaus aiheuttaa käsiin kovia känsiä ja vesikelloja!
        Kerro hoitotuloksesi.


    • Asioiden erilaisista tulkinnoistahan uskonkäsityksissä lienee kyse ja painoarvo riippunee tulkitsijan tarkoitusperistä. Totuus löytynee kaivamalla ja joka toiselle kuoppaa kaivaa jne..

      https://fi.wikiquote.org/wiki/Suomalaisia_sananlaskuja

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Väinämöisen_kiellot

      http://yle.fi/uutiset/suomalainen_on_uskontojen_valintamyymalassa__tarjolla_on_yli_tuhat_uskonnollista_ryhmaa/8459463

      Kuten huomataan näitä kuopankaivajia on pilvin pimein ja yhden 'uskottomana' itseään mainostavan pyrkiessä nousemaan muiden yläpuolelle. Kaikkien näiden vaikutukset luomakunnalle ja niin muodoin ihmisille ovat merkittävät. Raiskataan luontoa ja ihmisiä uskonnon nimissä eikä siinä vielä kaikki, sillä eletään kuin pellossa kylväen oman sanoman siementä ympäri maapalloa toivossa, että siemen itäisi ja tuottaisi oman uskonnon satoa toisten kustannuksella.

      Valtauskonnot, joksi tiede uskonnottomana uskona pyrkii nousemaan rokottavat ihmisten tilipussia yhä enemmän ja tuhannen taalan kysymys onkin; mistä löytää ihmisiä tai tahoa, jolla ei ole omaa lehmää ojassa, joka täytyisi nostaa ylös kuopasta.

    • Ihmisen kyseessä ollen on moni asia uskontopainotteinen pelkojen ja uskomusten hallitessa ihmismieltä. Näin on myös poliittisessa päätöksen teossa ja pukinsorkkana oman edun tavoittelu, kuten SOTE-sopan kokkien keitoksesta huomataan. Pahoin pelkään, että luu jää jakajan kouraan ja parhaat palat matkaavat paratiisisaarille.

      Ennen oli luusopassa kaikki hyvät ainekset rustoja ja luuydintä myöten, mutta nyt vain keinotekoisia aineksia ja säilöntäaineita. Mistä ihminen saa tarvittavat rakennusaineet kun kaikki on putsattua ja tuhkatkin viety pesästä. Nykymenolla ei ainakaan markkinatalouden soppakauhasta ja senpä vuoksi tarvitaan kolmatta sektoria tuottamaan elämän perustarpeet, eli terveyttä ja hyvinvointia myös vähempiosaisille.

      • ValoravintooKaikille

        No valoravinnosta tietenkin!


      • Valoavaloa
        ValoravintooKaikille kirjoitti:

        No valoravinnosta tietenkin!

        Valoa kansalle. Sitä tarvitaan!


      • http://www.iltalehti.fi/viihde/2015112320713116_vi.shtml

        ”Elokuussa 49-vuotias näyttelijä paljasti People-lehdelle nuorekkaan ulkomuotonsa salaisuuden: luuliemen.”

        Näin toteaa muodollisesti pätevä ja totta turisee liivatteen vaikutuksesta. Gelatiini on tuonut ja voisi tuoda monelle tavan kansalaiselle avun mm. nivelvaivoihin, mutta kuinka monen kattilassa porisee luusoppa. Eipä hätiä mitiä, sillä gelatiinia saa jauheena ja lisukkeeksi muita luonnontuotteita, niin hyvä tulee.

        http://www.voice.fi/daami/terveys-ja-hyvinvointi/liivate-on-uusi-superfood-helpottaa-kipuja-kynnet-vahvistuvat-76435

        Karkki vai kepponen. Näin erääseen maailman valtauskontoon uskovat suhtautuvat ’superfuudiin’ ja se on heidän oma asiansa, mutta miksi syödä karkkeja?

        http://yle.fi/uutiset/muslimi_on_suomalaisen_karkkihyllyn_edessa_ihmeissaan_liivatetta_possusta/6500821


      • punsa.terveysruokaa

        Valmistetaanko liivate luita keittämällä? Sittenhän aladoopissa on luontaista liivatetta. Aina sitä uutta oppii.


      • Aladoopisti

        Aladoopi on yksi parhaimpia ja terveellisimpiä ruokia maailmassa.


      • Siannaama

        Kunnon sianpääpunsaa naamaan, siinä ei mitään energiahörhöilyjä tarvita.


      • LapinLate

        Siansorkat on kans tosi hyvii. Ei yhelle aterialle tarvii muuta kuin pari siansorkkaa ja on kylläinen olo koko päivän.
        Mut lapista saa vielä parempaaL
        Poron koparat! Koparakeitto on siis tosi hyvää suorastaan taivaallista mannaa.
        Namnamnam!


    • Miksi kolmas sektori on avainasemassa terveyden ja hyvinvoinnin tuottajana. Siksi, että päättäjät ovat irtautuneet arkitodellisuudesta eivätkä selviydy tehtävistään. Sipilöinti ja vatulointi yhdessä valikoivan kuulon kanssa on vaientanut kansan äänen omia etujaan ajavien ns. asiantuntijoiden arvovallan alle. Markkinataloudessa raha ratkaisee terveyden ja hyvinvoinnin tason ja merkitsevää onkin kenen kirstuun killingit kilahtaa.

      Kun euro kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa ja näin hyväveli palkkansa ansaitsee.

    • Vapaaehtoistyö kunniaan ja esim. lääkärit ilman palkkaa tekemään taksvärkkipäivä kerran viikossa heikompiosaisten kansalaisten auttamiseksi. Kunnissa on vapaita ja SOTE:n myötä vapautuvia tiloja tarkoitusta varten. Myös hyvin koulutettuja osaavia terveydenhoidon ammattilaisia löytyy, mutta lääkäreitä ei vähäväkisiin kuntiin parhaalla tahdollakaan, eikä edes rahalla saa palkattua.

      On kustannustehokkaampaa lääkärin ajaa pienelle paikkakunnalle diagnoosin tekemistä varten, kuin tuhansien potilaiden kuljettaminen lääkärin vastaanotolle. Säästyy aikaa ja rahaa, sillä aika on rahaa, eikä turhan työn tekeminen ole mielekästä.

    • Itsensä kieltäjät, eli skeposesti omiin kykyihinsä suhtautuvat vallankäyttäjät ovat kuuliaisia saamalleen opille ja oppi on todella mennyt uskomattoman hyvin perille. Uskoa ei horjuta edes kanssaihmisten omakohtaiset kokemukset ja älyperäinen keskustelu on pannaan julistettu. Mikäli uskomme dosentti Markku Myllykankaan julistusta ei tieteellistä näyttöä esim. energiahoidon vaikutuksista ko. henkilön edustaman tiedeyhteisön taholtaan koskaan saada.

      http://www.uta.fi/ajankohtaista/tutkimusuutiset/ilmoitus.html?id=110907

      http://www.lily.fi/blogit/onnen-vyohykkeella/puoskarilasta-paivaa

      • Tutkimattomat ovat herrain tiet, eikä niitä tulisi dosentti Myllykankaan mielestä myöskään tutkia, sillä silloin voisi paljastua uskomattomia asioita ihmisestä.

        http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194872138350/artikkeli/puheenaihe suomeen tarvitaan laki suojelemaan kansalaisia puoskareiden rahastukselta.html

        Tosiasioihin perustuvaa tietoa tarvitaan, ettei käy näin, että opetuslapset eksyvät väärille poluille ja ihmiset jäävät kyydistä pois ja hoitamatta tai turhaan sairastavat ja piipaa kyyditään lääketieteellisiin hoitoihin.

        http://eliastienvieri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159952-potilaan-tulee-saada-erottaa-uskomushoidot-koululaakinnasta




      • Apukoululainen

        Miten proffa tasolla oleva ihminen voi olla noin hiton tyhmä?
        Kaikki solut värähtelevät tietyllä tasolla ja jos siihen vaikutetaan toisella taajuudella, niin aina jotain tapahtuu!
        Eikö proffa tunne edes tutkittua laserin vaikutusperiaatetta?
        Se miten eri solutaajuudet muuttuvat, kun siihen kohdistetaan tietyn jaksoluvun taajuutta, niin siinäpä olisi proffalle tutkimista!

        Yliopistossa näköjään tyhmyys tiivistyy!


      • Ehkä siksi, että heidän aiemmat kannanotot ja kirjallinen tuotanto saisi huuhaa leiman ja sitähän ei arvovalta kestäisi kun on saarnannut vuosia oman uskonsa puolesta. Uskomatonta kyllä, oman uskon kyseenalaistaminen ei tule kysymykseenkään, eli juuri se, mistä pitävät ääntä ja pilkkakirvestä heiluttaen leimaavat maalaisjärkevästi ajattelevat.

        On myös ilman uskon kiihkoa olevia kannanottoja.

        https://pohdintojaterveydenhuollosta.sairaanhoitajat.fi/blogi/vastine-aamulehden-julkaisemaan-myllykankaan-kirjoitukseen-uskomushoidoista/

        ”Toivomme, että Myllykangas keskittäisi aktiivisuutensa enemmänkin terveydenhuollon päätöksenteon pohjana olevan tiedon oikeellisuuteen ja yhteistyöhön kuin syyttelyyn ja räväkkään populismiin.”


      • http://liinanblogi.com/2015/10/18/markku-arhamoi-jalleen/

        Miksi Myllykangas ärhämöi ja Lauerma hyökkää tutkimuksia kannattavia vastaan. Heidän ns. asiantuntijoina esittämistään kannanotoistaan voisi vetää sen johtopäätöksen, että he ovat tieteellisin tutkimuksin selvittäneet ihmisen olemuksen ja esim. energiahoidon vaikutukset ihmisen terveyteen. Tosiasiassa näin ei kuitenkaan ole ja valheella on pitkä jäljet, eli tutkimattomat on dosenttien selitykset.

        Eikö olekin mieletöntä ja mielettömänä pysyy, jollei tutkita ja uskotaan dosettien sanomaa.


      • vatsip

        Mylläri vatuloi!
        ja
        Lautapääsipilöi!


      • Jumputtaa.jumputtaa
        EräsKansanparantaja kirjoitti:

        http://liinanblogi.com/2015/10/18/markku-arhamoi-jalleen/

        Miksi Myllykangas ärhämöi ja Lauerma hyökkää tutkimuksia kannattavia vastaan. Heidän ns. asiantuntijoina esittämistään kannanotoistaan voisi vetää sen johtopäätöksen, että he ovat tieteellisin tutkimuksin selvittäneet ihmisen olemuksen ja esim. energiahoidon vaikutukset ihmisen terveyteen. Tosiasiassa näin ei kuitenkaan ole ja valheella on pitkä jäljet, eli tutkimattomat on dosenttien selitykset.

        Eikö olekin mieletöntä ja mielettömänä pysyy, jollei tutkita ja uskotaan dosettien sanomaa.

        Juu, outoja ovat kun eivät usko edes miljardeja säästävään energiajumputtimeen.


      • Terveysjumpaksi nimeämäni sisäisen tietoisuuden ohjaama omahoito on paljain silmin nähtävissä, ellei ole uskon sokaisema kaksoissokko. Myös käsin kosketeltavissa jos uskaltaa ja todella jännittävää katsottavaa, ellei ole ennakkoluuloinen. Eikä tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan, eli tuijottaa tähtiä tai kurkottaa kuuhun.

        http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/82240-jannittava-havainto-marsista-valoilmiot-ovat-paljain-silmin-nahtavissa

        Terveysjumppa on usein varsin naurettavaakin, ainakin mikäli uskomme mukana olleita ja miksi emme uskoisi. Korvin voi myös kuulla, ellei ole valikoiva kuulo tai kuuro.

        http://www.sitra.fi/blogi/sote-palveluiden-rahoitus/iisakki-suomesta-aloittaa-seuraavan-vallankumouksen

        Todellinen vallankumous voi alkaa Suomesta, mutta tarvitaan ennakkoluuloista vapaata avointa mieltä.


      • jumputtelevaanskitso
        Jumputtaa.jumputtaa kirjoitti:

        Juu, outoja ovat kun eivät usko edes miljardeja säästävään energiajumputtimeen.

        Kerrohan meitille , että miten sinä jumputit itsesi terveeksi?
        Sinähän olet se palstan skitsofreenikko!
        Vai vieläkö tauti jyllää ja sulla on vaan ns. pieni selevä hetki kuten alkoholisteillakin.


    • Energiahoidon käynnistämä terveysjumppa on osa ihmisen luontaista kehon- ja mielenkuntoutusta. Löytyykö ’viisaiden’ taholta todellista ja totuuden mukaista tutkimustietoa, vaikka ’viisaat’ ja heidän uskonveljet niin väittävätkin.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121220820963_uu.shtml

      http://www.ukkinstituutti.fi/terveysliikuntauutiset

      http://www.eksote.fi/Fi/Eksote/strategiajajohtaminen/hyvinvoinninjaterveydenedistaminen/Documents/Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintasuunnitelma 2012-2015.pdf

      Mielestäni THL:n ensisijainen tehtävä on kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja totuuden mukaisen tiedon hankinta, ei niinkään lääketeollisuuden tuloksen maksimointi ja instituutioiden pönkittäminen valheellisin perustein. Eikä etenkään nokkamiesten ja kellokkaiden taloudellisenvalan ja tulotason ylläpitäminen kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella.

      https://www.thl.fi/fi/tilastot/tietoa-tilastoista/lainsaadanto

      Kysymys kuuluu; miksi ei ole tutkittu ihmisen olemusta, eli mm. kykyä parantaa.

      • ydinenergiaa

        Hyvin todennäköisesti tieteessäkin tullaan vielä käsittelemään energiaa sen hienojakoisemmassa muodossa. Mitä johtopäätöksiä tuosta tehdään on jo toinen juttu. Kun ihmisestä suljetaan hengellinen ulottuvuus jo lähtökohtaisesti pois, on hyvin vaikea lähestyä todellista parantumista, joka kuitenkin on aina kokonaisvaltainen monen eri tekijän summa.

        Mitä parantumiseen tulee, auttajilla kuten autettavillakin on omat erityisalueensa, lahjansa kuten myös lahjattomuutensa. On rajoja, joita lahjakkainkaan auttaja ei voi ylittää ja tilanteita, joissa autettavasta tuleekin yllättäen auttaja. Elämästä ei mielenkiintoa tule puuttumaan, vaikkakin haasteet voivat ajottain käydä rankoiksi.

        Energioista tärkein, korkein ja haastellisin on rakastava läsnäolo. Tätä pitkälle edenneet eläinten kouluttajat pitävät ohjenuoranaan, eikä tuo huono ohje liene ihmiskontakteissakaan. Me ihmisethän mielellämme touhuamme paljon ja hartaasti, minkä uskomme tuottavan tulosta. Eläinspesialistin neuvo menee pitemmälle kaikkien energioiden ytimeen, josta käsin herkkyyden sairauksien havannoimiseksi ja eliminoimiseksi tulisi nousta.

        Nimimerkki EräsKansanparantaja kiitos vuosien kuluessa esittämistäsi kannanotoista. Mielenkiinnolla olen seurannut ja seuraan edelleen. Toivoa, sitä me ihmiset nyt kaipaamme, niitä, jotka luovat uskoa parempaan huomispäivään.


      • Kiitoksia asiallisen kantaaottavasta kirjoituksesta. Olen otettu ja sillai kai, vaikka kirjoitankin joskus hevon huppaa ja höpö, höpö juttuja, mutta jotain asiaa sisältyy siihenkin.

        Elämää ylläpitävä elämänenergia on mielestäni vuorovaikutteinen ja siten luullakseni monimuotoinen. Vaikutuksiltaan monimuotoisena sen vaikutukset kattavat elämän koko kirjon, eikä ole egon ohjailtavissa eikä myöskään jonkin yksittäisen henkilön tai tahon yksin oikeus. Tällä tarkoitan uskontoja, lahkoja, poppamiehiä tai niihin verrattavia omaa etua ja maallista valtaa tavoittelevia hyväksikäyttäjiä.

        Kolmas sektori muodostuu ihmisistä ja sen vuoksi avainasemassa arkitodellisuuden esille tuomisessa. Avoin keskustelu ja suvaitsevaisuus kantaa ja antaa kaikille enemmän mitä omien etujen ajaminen.

        Kosketelkaa toisianne, mutta avoimin kämmenin ja pitäkää vitoset vaikka taskussa.


      • AsiallinenAasi
        ydinenergiaa kirjoitti:

        Hyvin todennäköisesti tieteessäkin tullaan vielä käsittelemään energiaa sen hienojakoisemmassa muodossa. Mitä johtopäätöksiä tuosta tehdään on jo toinen juttu. Kun ihmisestä suljetaan hengellinen ulottuvuus jo lähtökohtaisesti pois, on hyvin vaikea lähestyä todellista parantumista, joka kuitenkin on aina kokonaisvaltainen monen eri tekijän summa.

        Mitä parantumiseen tulee, auttajilla kuten autettavillakin on omat erityisalueensa, lahjansa kuten myös lahjattomuutensa. On rajoja, joita lahjakkainkaan auttaja ei voi ylittää ja tilanteita, joissa autettavasta tuleekin yllättäen auttaja. Elämästä ei mielenkiintoa tule puuttumaan, vaikkakin haasteet voivat ajottain käydä rankoiksi.

        Energioista tärkein, korkein ja haastellisin on rakastava läsnäolo. Tätä pitkälle edenneet eläinten kouluttajat pitävät ohjenuoranaan, eikä tuo huono ohje liene ihmiskontakteissakaan. Me ihmisethän mielellämme touhuamme paljon ja hartaasti, minkä uskomme tuottavan tulosta. Eläinspesialistin neuvo menee pitemmälle kaikkien energioiden ytimeen, josta käsin herkkyyden sairauksien havannoimiseksi ja eliminoimiseksi tulisi nousta.

        Nimimerkki EräsKansanparantaja kiitos vuosien kuluessa esittämistäsi kannanotoista. Mielenkiinnolla olen seurannut ja seuraan edelleen. Toivoa, sitä me ihmiset nyt kaipaamme, niitä, jotka luovat uskoa parempaan huomispäivään.

        Toivoisin, että teitä asiallisia olisi palstalla paljon enemmän, niin saisimme aikaiseksi rakentavia ja mielenkiintoisia keskusteluja!
        Samalla toivon, että nämä asiattomia kommentteja heittelevät skeptikot poistuisivat tältä palstalta omille uskonnollisille palstoilleen.


    • Kolmannen sektorin koostuessa eri alojen ja yhteiskunnallisessa asemassa olevista ihmisistä on vertaispaine ja myös tuki monen tekijän summa. Tieto lisää tuskaa, mutta terveysjumpan tapauksessa lievittää sitä. Oman, sisäisen personal trainer:in käyttöön ottaminen ja hyödyntäminen fyysisen ja henkisen kunnon ylläpitäjänä toisi yhteisöllisyyden aivan uudelle tasolle, eli yhteisöllisyyttä yli rajojen.

      On myös taloudellisesti kannatettavaa tiedostaa ihmisen omat kyvyt hoitaa terveyttä ilman raja-aitoja, ennakkoasenteita ja yhteisön paineita.

      http://www.iltalehti.fi/elintavat/2015121120816749_el.shtml

      Kun samalla SOTE-rahalla saadaan enemmän aikaan, jää yksilöä kohden enemmän resursseja ja aikaa. Näin ollen myös läheltä piti tapaukset vähemmälle.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121120795349_uu.shtml

      • syön.kidesokeria

        Sokerin käyttäminen on itselläni lisääntynyt vuoden aikana. Käytän sitä keinomakeutuksen lisänä.
        Jotkut epäilevät piilodiabeteksen mahdollisuutta kun juon painooni suhteutettuna niin paljon.
        Labrakokeet siinä ehkä selventäisivät asiaa. Viimeisestä l-kokeesta on jo 5v. Suvussani on lapsidiabeetikko.


      • Terveystohtori

        Syö vaan sokeria, niin kuolet hyvin nuorena ja sairaana.


      • syön.kidesokeria
        Terveystohtori kirjoitti:

        Syö vaan sokeria, niin kuolet hyvin nuorena ja sairaana.

        Kovin nuorena en voi kupsahtaa kun suomalaisen miehen eliniänodote on jo plakkarissa. Sokeri on kuitenkin epäterveellistä, myönnän.


    • Ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin ollessa kulttuurisidonnainen ja ympäristötekijöiden vaikuttaessa vahvasti toimintatapoihin on kolmannelle sektorille tilaus ja tilaisuus ojentaa auttava käsi myös vähempiosaisille. Näin Joulun aikaan moni tekeekin omalta osaltaan niin ja saa siitä hyvän mielen, ainakin hetkeksi.

      Sanonta rahan pitää kiertää eikä sen pitäisi pesää tehdä, mutta miksi se vähempiosaisia kiertää. Onko hyvän mielen kierrättäminen keneltäkään pois. Miksi meillä ei voisi olla Joulu ainainen ja kaikilla hyvä mieli, vai onko.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121720844473_uu.shtml

    • skepo

      Me skeptikot vatuloimme kolmannen sektorin rahat omiin taskuihimme.

      • Skepulointia

        Selväähän se. Missä vähänkin rahaa liikkuu, niin kyllä skepo sen haistaa, ja tietää mitä sille tehdään!


    • http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1420174574794

      Syöpään sairastuminen on aina vakava paikka ja myös kaikki apu on tarpeen. Kolmas sektori voisi vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja auttaa toipumisessa, mikäli virallisesti ’viisaat’ ja päättäjät oivaltaisivat kolmannen sektorin mahdollisuudet auttaa kanssaihmisiä.

      Näin joulun aikaan tonttujen esiintyessä ruuduissa esim. eduskunnan kyselytunnilla riitasointuja esittäen herää kysymys; ovatko päättäjät ymmärtäneet äänestäjien antaman mandaatin väärin ja lisäkysymyksenä; keiden asioiden ajamista varten heidät on valittu.

    • http://www.hs.fi/sunnuntai/a1450417337441

      Kyselystä voisi vetää sen johtopäätelmän, että päättäjät ovat ulkona kuin lumiukot tämänhetkisessä reaalimaailmassa edustaen tämänhetkistä reaalimaailmaa, eli kylmää kyytiä jokaiselle vähempiosaiselle. Näin on, mikäli uskomme hs:n artikkelia ja miksi emme uskoisi. Tosiasiallinen kysymys kuuluukin; mikä heitä liikuttaa ja lisäkysymys; raha vai valta ja samaan syssyyn epäilen, että molemmat.

      Arkadianmäen tonttujoukko hiipi joululomalle hiljentyen joulun viettoon. Onko heillä hyvä joulumieli hyvin tehdyn työn jälkeen vai onko toiveissa vielä SOTE-soppaan lisää lientä. Onko sattumia kerrakseen, onko kystä kyllin ja joulun jälkeen kuiske kuuluukin miltä soppa maittaa. Tosiasiahan on se, ettei kaikkien kohdalle osu sattumia vaan kauhallinen lientä ja laihdutuskuuri. Eikä edes luu jää jakajan kouraan sillä luun vieressä liha on makoisinta ja sen tietävät myös ahneimmat kulinaristit. Mikä päättäjiä liikuttaa ja toivoisinkin, että joulunjälkeen terveysjumppa.

      Uskoako Joulunjälkeiseen elämään, tasa-arvoon, terveyteen ja hyvinvointiin. Siinäpä pähkäilyä kerrakseen.

      Hyvää ja Rauhaisaa Joulua Kaikille tv. EKP.

    • http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122420874681_uu.shtml

      Kolmannen sektorin luontainen tapa toimia tulisi ottaa laajemmin käyttöön myös SOTE uudistusta tehdessä. Mielestäni esim. lääkärin vastaanoton jonotusaikaa, joka saattaa olla monta tuntia voitaisiin hyödyntää antamalla elämänenergiaa energiahoidon muodossa.

    • union-logic

      Voi siis hoidattaa itsensä muualla EU:ssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe