Pullip tietopaketti.

Pullipasiantuntia

Backordered - Uudellen/lisää tilattu. Tarkoittaa että varastossa olleet nuket on myyty loppuun, mutta lisää on tilattu ja pitäisi olla tulossa jossain vaiheessa.

Bait / Custom Bait - Kustomoitavaksi soveltuva nukke, jolta on esim. meikit ja silmät poistettu.

BIN - Buy It Now eli osta heti. Myynti-ilmoituksissa tarkoittaa yleensä sitä että voit joko esittää tarjouksen tai maksaa suoraan myyjän asettaman hinnan.

Dent Box - Laatikossa on vikaa, esim. kulma rutussa, naarmuja tms. eli laatikko on viallinen/siinä on vaurioita mutta nukke on hyvässä kunnossa.

Eyechips - Silmä"chipit" eli iirikset. Kustomoijat usein vaihtavat nuken silmät alkuperäisistä muunlaisiksi.

Stock - Nuken alkuperäinen Meikki/hiukset/vaatteet yms.

Tuossa oli joitakin hyödyllisiä tietoja.

MIKÄ ON PULLIP?
Pullipit ovat n. 30cm korkeita nukkeja. Vuoteen 2009 saakka niitä valmisti korealainen yritys nimeltä "Cheonsang Cheonha" ja niitä markkinoi japanilainen "JUN planning". JUN planning joutui kuitenkin konkurssiin ja nykyisin "Groove" hoitaa ainakin nukkejen markkinointia. Samaan nukkesarjaan kuuluu myös poikanuket Namu ja Taeyang sekä naispuoliset Dal ja Byul. Pullipeista on olemassa myös miniversioita, mini Pullip sekä angel Dal (Joista en nyt paremmin jaksanut kirjoittaa tähän.)
Kaikkien "normaalikokoisten" pullipeiden hinnat ovat yli 100€ uutena. Minipullipeiden hinta pyörii siinä 30-50€ rajoilla.

JULKAISUT
Uusi pullip julkaistaan joka kuukausi. Osa nukeista on niin sanottuja limited editoneja eli rajoitettuja julkaisuja, joita siis valmistetaan pienempi määrä kuin normaaleja Pullip-julkaisuja. Julkaisujen koosta ei ole tarkkoja tietoja, mutta pienimmät julkaisut ovat kooltaan n. 300 nukkea. Uusista nukeista ilmoitetaan tyypillisesti noin neljä kuukautta ennen niiden julkaisua. Pullipeja on julkaistu jokaisena kuukautena ainakin yksi, lukuun ottamatta kahta poikkeusta, Heinäkuuta 2005 sekä Maaliskuuta 2009. Vuonna 2005 oli suunnitelmissa julkaista Pullip nimeltä Beressa. JUN planning ilmoitti kuitenkin nuken kuitenkin peruutetuksi johtuen Beressan SS - tyylisistä vaatteista, eikä nuken tilalla julkaistu toista nukkea. Vuonna 2009 taas nuken julkaisu jäi väliin JUN planningin konkurssin sekä Grooven ongelmien vuoksi. Kaikkien aikaisemmin julkaistavaksi ilmoitettujen nukkejen julkaisua päätettiin siirtää kuukaudella eteenpäin. JUN planningilla oli nukkeongelmia myös vuonna 2006.

VARTALOT
Vuosien aikana Pullipilla on ollut neljä erilaista vartalotyyppiä, joista jokaisella on hyvät ja huonot puolensa.
Ensimmäisillä nukeilla oli ykköstyypin vartalo, jolla on paljon näkyviä ruuveja. Varsinkin ensimmäisillä nukeilla on myös varsin heikko niska, joka menee helposti rikki.
Vikoja siis löytyi, joten pian esiteltiinkin uusi, kakkostyypin vartalo, jolla on pehmeä ylävartalo. Ruuveja ei ole näkyvillä ja niska on myös vahvempi. Sekä vartalo on notkeampi. Kakkostyypin kropan ongelmia taas ovat
Pehmeän ylävartalon sulaminen ja värjäytyminen, helposti irtoavat raajat Ja mahan "ponnahtaminen" pois paikoiltaan. Isohkoihin jalkoihin voi olla vaikea löytää kenkiä.
Seuraavaksi tulikin kolmostyypin vartalo. Se eroaa aika paljon varsinkin edellisestä vartalosta. Se ei kuitenkaan taivu kovin hyvin ja on myös melko anorektisen näköinen. Useimmilla tyypin kolme vartaloilla on myös narisevat polvet. Tällä vartalotyypillä on melko pienet jalat, joihin on helppo löytää kenkiä.
Kauan odotettu nelostyypin vartalo ilmestyi esimmäisen kerran vuoden 2009 tammikuun nukella eli Neo noirilla. Vartalo on vielä anorektisemman näköinen kuin edellinen vartalo.
Vaikka kaikissa eri vartaloissa on omat vikansa. On olemassa myös muiden valmistajien vartaloita. Varsinkin Obitsu ja Volks ovat suosituimmat vaihtoehdot.

MUUTAMA PERUS NUKKELYHENNE:
B - Byul
D - Dal
I - Isul
N - Namu
P - Pullip
T - Taeyang
LE - Limited edition

{ Toivottavasti tästä oli apua ja iloa :) Palautetta saa antaa. Jos on lisäyksiä ja/tai korjauksia kertokaahan ihmeessä :) }

PIENTÄ EXTRAA:
Kortit ja ständit (ständi - Teline, tuki)

Ensimmäisillä nukeilla ei ole ständiä eikä korttia mukanaan. En tiedä missä vaiheessa nämä alkavat olla mukana, mutta ainakaan ykköstyypin nukeilla ei ole korttia. Arietta Pullipilla ei ollut korttia eikä ständiä
Mutta kuitenkin Alicella se oli jo.

2

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nukkeilija

      Oletkos kenties kopioinut Hunajasieneltä Pullipsuomesta? Ja se on Little Pullip ja Little Dal ja Docolla

      • nugsuilija

        Kysyn ihan samaa :D Kyl se tän varmaan sieltä on kopioinu...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      633
      20906
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      106
      17765
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      393
      9640
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      106
      8284
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      24
      5397
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      241
      4984
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      138
      2618
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1585
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      116
      1540
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      39
      1340
    Aihe